X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jeśli mąż ma i córka już narzeka to wygląda na jelitowka. Współczuję

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najwięcej kg to mam w nogach więc akurat ich nie widać :-)

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci chetnie mierza sobie temperature ? Mierzycie termometrem pod pachą czy elektrycznym na czole?
    Mam wrazenie ze Filipa cos bierze, ale u niego jest masakra z mierzeniem, jakies sposoby?

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mam elektryczny, ostatnio nie było problemu. Pod pachą sobie nie wyobrażam zmierzyć Lenie.
    A Ty jaki masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:56

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam elektryczny ale u mnie jest awantura. Ja nie wiem czemu on taki strachliwy jest :(

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy jakiegoś wirusa w domu.. Malz już czuję się lepiej ale Laura chodziła jak struta aż w końcu też objęła porcelanę.. Mi coś też zaswidrowalo w żołądku ale na szczęście przeszlo. Modlę się o Lene...
    Ale już chyba Laurze też lepiej. Ulzylo widocznie Jej. Dalam Jej tabletkę to moze ból trochę ustal.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Inso wagi nie oszukam - 93 kg :-/ a mam 175 więc dużo za dużo a startowałam z 81 kg. Także była nadwagą i jest.
    Ile??? :o to dobrze masz rozłożone te kg bo ja z taką waga to nie wiem czy w kadr bym weszla:|

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny i taki pod pachę, jak na elektrycznym wychodzi gorączka to sprawdzam często dla pewności tym pod pachę. Pole muszę trzymać na kolankach na czas mierzenia, bo się rusza, a Olek już sam ładnie trzyma pod pachą.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ile??? :o to dobrze masz rozłożone te kg bo ja z taką waga to nie wiem czy w kadr bym weszla:|
    Ha ha ha no ważę jak dobry słoń :-) jeszcze trochę i biorę się za siebie :-)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ha ha ha no ważę jak dobry słoń :-) jeszcze trochę i biorę się za siebie :-)
    Spokojnie. Najpierw doczekaj rozwiązania a potem odpocznij miesiąc, dwa a waga i tak sama najpierw poleci:d Z reszta masz łatwiej bo do lata następnego daleko hahaha ja za to będę musiała tryb ekspres włączyć jak w marcu mam termin:p a wiosna/lato za rogiem:d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ;D a wy juz takimi problemami sie przejmujecie ? :D
    Chyba mi hormony buzuja za bardzo bo poplakałam sie nawet na Projekcie Lady :'D (kilka razy!)

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Inso wagi nie oszukam - 93 kg :-/ a mam 175 więc dużo za dużo a startowałam z 81 kg. Także była nadwagą i jest.
    Serio? W ogóle nie widać tej wagi. Ślicznie wyglądasz. I brzuszek fajny, taki akurat

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas coraz lepiej, mi troche zaczyna odpuszczac choroba, mezowi tez, Filip troche marudny ale licze na to ze moze przejdzie to delikatniej.
    Z mezem sie pogodzilismy, duzo rozmawialismy, stwierdził ze zle wtedy zrobił,no i ze tez go zle zrozumiałam bo byl zmeczony, chory bardzo i nie chcial sie przytulac poniewaz bal sie ze moglby nie sprostac mi (hahaha) wiec wolal sie nie kochac.
    A najlepsze bylo to "Kochanie, jak chcesz sie kochac a widzisz ze ja nie mam ochoty to wystarczy ze powiesz misiu chodz mnie tylko bzyknij to od razu przyjde " Pewnie przerazala go wizja dlugiej nocy hahahahaha :D

Takze sprawy poukładane. Ja nadal nie wiem czy juz po owulce, przed, a chcialam zrobic proga -.-

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowa ale już czuję się jak słoń :-)

Dziś dzieci dały nam popalić, najpierw Pola spać sama nie chciała i co przysnęła to płakała za mną to ja do nas wzięliśmy to znów chciała do siebie, na koniec siusiu o 3 w nocy, a o 5 Olek do nas przyszedł. Przygotowanie na 3 dziecko rozpoczęte :-) eh a tak dobrze mi się spało. Ale pogoda nadal chłodna więc chyba wezmę dziś Pole w wózek i pójdziemy na spacer jakiś :-)

Inso dziś lecisz na betę? Jak się czujecie dziś?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dobrze że antybiotyk dobrze dobrany i czujesz się lepiej. I super że pogadaliscie otwarcie, czasem można się kłócić o nic - znam to doskonale :-)

Aneczka a Ty jak się czujesz dziś? Poranne mdłości już masz? Dziś też tak slabo?

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie najlepsza noc mielismy, Filip wstał o 5 rano. Ale nic dziwnego jak wczoraj usnał przed 20. Dzisiaj istne ADHD, lata po domu jak szalony, tylko czekam na drzemke. Kawa nie pomaga. Wie ze "mamo mamo" nie pomaga to teraz na tapecie jest "Mamusiu mamusiu"

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to może jakieś przesilenie skoro u mnie i u ciebie podobnie że spania dzieci. Pola teraz też jak nakręcona. Zaraz kończę śniadanie bo jak zawsze ja ostatnia po praniu zmywarce i wszystkich i idziemy na spacer póki nie pada. Od razu zakupy zrobię. Inso czekam na info o becie :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i Inso niech ten twój chłop zaplanuje kiedy dom kupujecie bo widać jego plany się w 100% sprawdzają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 08:19

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - moja ola też jak chce coś załatwić ze mną to przychodzi i wali tekstem"moja kochana mamusiu":D

U nas nocka bardzo spokojna, ale mój chłop taki chory że coś strasznego. Nafaszerowałam go lekami i poszedł do pracy.

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja niedawno wrocilam. Od rana kociol w domu. Kwarantanna normalnie, Malz spal sam w sypialni,Laura sama w pokoju swoim i Lenki,a ja z Lena rzucilysmy sie do salonu. Rano Malz lepiej juz sie poczul,poszedl do pracy,za to Laura zle sie czula,miala 37,5C no i obejmowala dzis kibelek znowu. Na szczescie moj Tato rano zajechal jak Malz wyszedl na 8 do pracy,to poprosilam,zeby zostal z nimi w domu a ja sie wykrecilam zakupami itp,;p i polecialam szybko na proga i bete.Na moje szczescie zero kolejki... zrobilam zakupy i wrocilam do domu. Tata zabral do siebie Lenke,ja siedze u Laury w pokoiku na laptopie a ona obok spi na lozku. Mam wizyte dzis na 13:50 u pediatry ich w sprawie tej szczepionki,to zadzwonilam,zeby zamienili karty z Leny na Laure i tyle. poprostu przy okazji zapytam i w razie wu niech mi szczepionke ta Broncho dla Leny wypisze a Laure zbada.

Justyna dom napewno bedzie ;) sama tak mysle. Za dwa lata splacimy moze caly kredyt mieszkania,tak licze :P no i wtedy chyba drugi kredyt na dzialke wezmiemy i bedziemy sie pomalu budowac. Taki jest plan mego Malza. Poprostu nie chce mieszkania naszego sprzedawac..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3161 3162 3163 3164 3165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ