X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ja się czuje identycznie jak w ciąży z Lena. Też mnie tak muliło i na mięso nie mogłam patrzeć.
    Ja dziś byłam na ekspresowej wizycie na NFZ. Nie wiem czy to z powodu braku światła czy tam tak jest..W ciągu 15 min zostalo przyjętych 6 osób. Ja w sumie byłam jedynie po skierowanie na badania. Ten sam lekarz A różnica mega między wizyta prywatną A państwowa.
    Czyli nic sie nie dowiedzialas i nic nie widzialas? No to wlasnie ta roznica w wizytach na nfz.. ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie pelna energii,mam mniejszy apetyt ale jest ok. Tylko popoludnie jak przychodzi to glowa mnie boli i czuje sie jak pijana, bo kawe odstawilam.
    Napilabym sie teraz wlasnie z checia jak codzien ale zamienilam na kubek czeresni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:53

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ja się czuje identycznie jak w ciąży z Lena. Też mnie tak muliło i na mięso nie mogłam patrzeć.
    Ja dziś byłam na ekspresowej wizycie na NFZ. Nie wiem czy to z powodu braku światła czy tam tak jest..W ciągu 15 min zostalo przyjętych 6 osób. Ja w sumie byłam jedynie po skierowanie na badania. Ten sam lekarz A różnica mega między wizyta prywatną A państwowa.
    Szczerze to ja wszystkie ciążę na NFZ prowadzę i idzie się przyzwyczaić. Mają jakieś wytyczne i tyle. USG robią 1 na trymestr plus potwierdzające ciążę. Na wizycie badania i jeśli jest potrzebna to badanie na fotelu. Po 18 tyg słuchanie serduszka, a tak to tylko właśnie omówienie badań i wypiasnaie skierowania na kolejne.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja narazie pelna energii,mam mniejszy apetyt ale jest ok. Tylko popoludnie jak przychodzi to glowa mnie boli i czuje sie jak pijana, bo kawe odstawilam.
    Napilabym sie teraz wlasnie z checia jak codzien ale zamienilam na kubek czeresni :D
    Ja do tej pory piję jedną dziennie :-)

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciązy nie prowadzilam na NFZ, tylko prywatnie, tutaj teraz gdzie mieszkam nie wiem co bym wybrala. Na NFZ tylko przyjmuja ginekolodzy w poradni w szpitalu i to kest porazka. Zwyklej cytologii nie potrafiq zr9bic, w sensie zrobili ale moj wynik sie zgubil. Nie wspomne ze wyniki trzeba odebrac u lekarza do ktorego z godzine trzeba odsiedziec. Wkurwilam sie i nadal nie zrobilam cytologii. A ostatnio robilam po porodzie O.o
    Chyba ciaze bym prowadzila w Warszawie spowrotem. To nie problem, na poczatku nie ma czestych wizyt, 200 km to nic dla mnie. Tutaj bym sie nie odwazyla

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja ograniczylam kawę do jednej, bo bez kawy to już w ogóle bym była niezywa.
    Ja ciążę będę prowadzić prywatnie, a po skierowanie na badania chodzę na NFZ do tego samego lekarza.
    Prywatnie jedna pacjentka przyjmuje ok. 20 min A tutaj w tym czasie to i z 10 by przyjął także ten...
    W mojej miejscowości nie ma dobrego lekarza na NFZ niestety.
    Ale mam dziś spadek mocy Ale co się dziwić jak wczoraj zimno, dziś upał A jutro znów zimno ma być. Dobrze, że Lena dziś grzeczna.
    Przebily nam się w końcu ostatnie piątki :) :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba zacznę inke pic:p albo w ekspresję ustawie na bardzo łagodna. Aż ciekawe jaki będzie smak. Mam chyba 4-5opcji, jeśli chodzi o moc kawy.

U nas też wczoraj niezbyt ciepło dziś upał od rana.. A jutro już ma być znowu zimno i deszcz. Dziwna ta pogoda. Dla mnie to lato minęło już z koncem maja. Jak byłam opalona tak teraz robię się blada:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i zimą w zaawansowanej ciazy byś jechała 200km?? Ja kurde szukam jak najbliżej bloku, że tak powiem hahaha na drugi koniec miasta nie chce mi sie jechać bo wiem, że zima bym musiała z Lena sie ciągnąć itp itd:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    Ja ciązy nie prowadzilam na NFZ, tylko prywatnie, tutaj teraz gdzie mieszkam nie wiem co bym wybrala. Na NFZ tylko przyjmuja ginekolodzy w poradni w szpitalu i to kest porazka. Zwyklej cytologii nie potrafiq zr9bic, w sensie zrobili ale moj wynik sie zgubil. Nie wspomne ze wyniki trzeba odebrac u lekarza do ktorego z godzine trzeba odsiedziec. Wkurwilam sie i nadal nie zrobilam cytologii. A ostatnio robilam po porodzie O.o
    Chyba ciaze bym prowadzila w Warszawie spowrotem. To nie problem, na poczatku nie ma czestych wizyt, 200 km to nic dla mnie. Tutaj bym sie nie odwazyla
    Serio? Wkurzyłas się więc zaniedbałam własne zdrowie i bezpieczeństwo na 2,5 roku? Tego to ja nie rozumiem. Ale im zrobiłaś, że im w pięty poszło. Serio.

Ja do lekarza bym 200 km nie jeździła, chyba że byłabym umierającą albo z dzieckiem do wybitnego specjalisty ale na pewno nie do zwykłego gina.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To ja chyba zacznę inke pic:p albo w ekspresję ustawie na bardzo łagodna. Aż ciekawe jaki będzie smak. Mam chyba 4-5opcji, jeśli chodzi o moc kawy.

U nas też wczoraj niezbyt ciepło dziś upał od rana.. A jutro już ma być znowu zimno i deszcz. Dziwna ta pogoda. Dla mnie to lato minęło już z koncem maja. Jak byłam opalona tak teraz robię się blada:p
    Bo tak, ty masz bajerancji ekspres :-) spróbuj tej najlzeszje bo po co się męczyć. Do dwóch filiżanek można dziennie chyba że masz problemy poważne z cisnieniem

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Bo tak, ty masz bajerancji ekspres :-) spróbuj tej najlzeszje bo po co się męczyć. Do dwóch filiżanek można dziennie chyba że masz problemy poważne z cisnieniem
    Napewno spróbuję jutro tej najsłabszej..bo kurde dziś znowu głową nasuwa jak nic.. A ja jeszcze niskocisnieniowiec.. Choc Stary mi ostatnio ciśnienie podnosi:d Ja zrobiłam się nieznosna i czepia się Jego o wszystko:d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obie ciaze prowadzilam prywatnie i badania tez prywatnie. Na poczatku tych badan jest wiecej, a pozniej morfologia, mocz i tsh to nie sa jakies wiekie koszty. Mi w naszym szpitalu chcieli usunac ciaze pozamaciczna, ktora ma juz 2.5 roku, takze nie zalowalam zadnych pieniedzy na lekarza prywatnie. Nasz szpital to porazka...

Jutro idziemy na wesele. Dzieci zostaja z babciami. Z Zuzia problemu nie bedzie, oby tylko Kubcio sie spisal. Pogoda tez straszna...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zrobiła warkoczyki :D

Czy Wam też tak przekreca ?

5umef9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 20:57

justyna14, sabinaaa, iNso87, MeGi1986 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ola i zimą w zaawansowanej ciazy byś jechała 200km?? Ja kurde szukam jak najbliżej bloku, że tak powiem hahaha na drugi koniec miasta nie chce mi sie jechać bo wiem, że zima bym musiała z Lena sie ciągnąć itp itd:p
    W ciazy z Filipem bardzo duzo podrozowalam, z reszta teraz z Fifim tez wiec mysle ze raczej nie stanowiloby to problemu z racji tego, ze na pewno wyjazdy by byly kilkudniowe, bo w komcu dziadkow ma w Warszawie wiec wyjazd 2w1

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Serio? Wkurzyłas się więc zaniedbałam własne zdrowie i bezpieczeństwo na 2,5 roku? Tego to ja nie rozumiem. Ale im zrobiłaś, że im w pięty poszło. Serio.

Ja do lekarza bym 200 km nie jeździła, chyba że byłabym umierającą albo z dzieckiem do wybitnego specjalisty ale na pewno nie do zwykłego gina.

Nie ufam lekarzom tutaj gdzie mieszkam. Moze dlatego taka moja decyzja.
    Co do zaniedbania to nie, nikomu nie robie na zlosc. Feralna wizyte miałam wiosną tego roku, kiedy to doprosic o wyniki sie nie moglam.
    Co do 2 lat i 3 miesiecy od ostatniej cytologii, w tym czasie mialam ze dwie przeprowadzki do roznych miast. Do tego zmiana pracy, firma, raczej ostatnie o czym myslalam to o użeraniu sie z lekarzami z roznych miast, z nienajlepszymi opiniami.
    Takze spokojnie, nikomu nie robie na złosc :)
    Spotkałam w swoim zyciu juz wielu lekarzy gburów, chamów i moze to jest powód dla ktorego wole sprawdzonego lekarza daleko niż du.pka ale blisko

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy dziewczyny. Ktora na wesele lepsza?

f0068cbf09572791med.jpg

949a9b72a1c1a9famed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 22:26

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Pomocy dziewczyny. Ktora na wesele lepsza?

f0068cbf09572791med.jpg

949a9b72a1c1a9famed.jpg
    zdecydowanie 1, druga od razu do kosza :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    Nie ufam lekarzom tutaj gdzie mieszkam. Moze dlatego taka moja decyzja.
    Co do zaniedbania to nie, nikomu nie robie na zlosc. Feralna wizyte miałam wiosną tego roku, kiedy to doprosic o wyniki sie nie moglam.
    Co do 2 lat i 3 miesiecy od ostatniej cytologii, w tym czasie mialam ze dwie przeprowadzki do roznych miast. Do tego zmiana pracy, firma, raczej ostatnie o czym myslalam to o użeraniu sie z lekarzami z roznych miast, z nienajlepszymi opiniami.
    Takze spokojnie, nikomu nie robie na złosc :)
    Spotkałam w swoim zyciu juz wielu lekarzy gburów, chamów i moze to jest powód dla ktorego wole sprawdzonego lekarza daleko niż du.pka ale blisko
    ola nie sądzisz, że skoro od kilku msc mówisz i starasz się o dziecko kolejne to podstawowe badania jak np cytologię powinnaś zrobić? lub miec aktualną? a życie - bo tak nazywa się wszystko co opisałaś - przeprwadzki praca itd - to nie wymówka zeby się nie badac.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszę tego złośliwe czy coś, ale mamy dzieci i mamy dla kogo żyć więc się badajmy regularnie. Przykład z ovu, dziewczyna zaszła w ciążę , ostatnia cytologia dwa lata wczesbiej, przed rozpoczęciem starań nie przebadała się bo wydawało się że wayTsko ok. Zaszła w ciążę, i okazało się że ma 12 cm guza na jajniku. A dwa lata wcześniej nie było nic. Badajmy się, bo życie leci, przeprowadzki, praca, choroba nasza, dziecka, lekarze idioci, a życie leci i żeby potem nie było za późno. Mamy dla kogo żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 22:49

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina w pierwszej lepiej. Figura lepiej podkreślona. Druga słaba hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 3165 3166 3167 3168 3169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ