X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tez mysle, ze ta w kwiatki. Kupilam ja ostatnio wlasnie z mysla o weselu. Ta druga mam od szwagierki, tak mi zachwalala tesciowa i moja mama, ze zglupialam. Takze zostaja kwiatki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 23:02

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna tez mysle, ze ta w kwiatki. Kupilam ja ostatnio wlasnie z mysla o weselu. Ta druga mam od szwagierki, tak mi zachwalala tesciowa i moja mama, ze zglupialam. Takze zostaja kwiatki :D
    W tej drugiej masz cycki i brzuch i zaburzona sylwetkę. Pierwsza na czasie fajny krój, dobry do figury i Cię nie pogrubia, wręcz odwrotnie. Także zdecydowanie 1.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa zdecydowanie 1! Pięknie wyglądasz w niej;d

Dobrze,ze ja nie czekałam do wizyty 19.09 na odbiór cytologii.pojechalam wczesniej i sobie ksero zrobiłam wyniku:) mam chociaż pewność,ze póki co jest ok.

Ola rozumiem. Ja nie pomyślałam,ze są tam Dziadkowie. Ale mimo wszystko to męczące pewnie bedzie. Ale skoro nie masz normalnych lekarzy na miejscu no to się nie dziwie.

sabinaaa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka inso jak tam dziś wasze mdłości?
    Inso próbowałaś tej kawki najsłabszej w koncu?

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tak dziś wypiłam filiżankę najsłabszej i jest ok. Do tego jeszcze mleko żeby rozcienczyc to juz wogole.. A głową ptfu ptfu nie boli mimo, że caaaaaly dzień dziś w domu siedzę, bo pogoda masakra a wiatr to zabija.. ;/ jutro pogoda jeszcze gorsza i ma dojść deszcz.. Makarba! Czuję się jak pod koniec września lub na początku października.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i objawów dalej brak ciazowych;) coś tam mnie podbrzusze cmi tylko ale nie zwracam szczególnie uwagi, bo Lena mi całą zajmuje.. :p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dzisiaj słaba u nas. Mam nadzieje że jutro będzie ladniej. Filip wczoraj podebrał orzeszka u znajomych. Dzisiaj byl już wysypany. Po jednym orzeszku malutkim. Strasznie to wygladalo, ostatnio mial typowa wysypke uczuleniowa ktora dosc dlugo mu sie utrzymywala. A dzisiaj to jakby mnóstwo bąbli w jednym miejscu na brzuszku. Po syropku i masci zaczelo schodzic cale szczescie. Martwilam sie ze dlugo bedzoe sie utrzymywalo, a jego na dodatek swędzialo to ale juz nie zwraca uwagi i zanika powoli.

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny jaki ja mam dziś zmule y dzien..A jutro szykuje się podobny. Malz wczoraj na nockę do drugiej pracy poszedł, bo mają tam inwentaryzacje. To spał pół dnia dzisiaj. Wstal, posiedziala trochę i znowu na 18 na nockę tam.. Ja z nudów to na Marcowkach zdążyłam stronę setny raz przerobić i udoskonalic:p
    Rozmawiałam z Malzem o planach na przyszłość to jednak za dwa lata jak splacimy kredyt, kupujemy działkę i pomalu chatę będziemy stawiać. Pewnie kolejny kredyt ale nieduży bo na działkę tylko. Oszczędności nasze pewnie pójdą na spłacenia tego aktualnego także ten :p No i za jakiś czas remont robię pokoiku jednak. Tzn przemaluje na miete i kupie białe mebelki. Bo jednak poki ten dom to tu jeszcze pomieszkamy jakiś dłuższy czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 18:59

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to naciesz się tym okresem bez objawów i życzę Ci aby się nie pojawiły.
    Mnie wczoraj mdłości mniej męczył, dziś do południa też.. I zdążyłam tylko pochwalić się tym mężowi tak wróciły :( Do tego chodzę taaaaaka zmęczona. Może to i tą pogoda dodatkowo na to wpływa. Normalnie nic mi się nie chce. Najchętniej cały dzień przelezalabym w łóżku, co ja z takich osób nie jestem. Oby jak najszybciej to minęło.
    Sabina ja już tydzień się zbieram za ten placek i chyba zaraz ruszę w końcu dupkę i upiekę.
    Dziś pojechaliśmy na zakupy, chciałam kupić sobie jakieś sukienki, spodnie na gumce nad to morze Ale niestety..tylko się zdolowalam swoją wagą :( Od marca zaczynam mocno ćwiczyć.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso piękna strona ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu Filipowi nigdy nie dawalam orzechow, wszystko zaczelo sie od jednego gryza batonika ktory mial w skladzie orzech. Myslalam na poczatku ze od czekolady ale pozniej powtorzyl sie incydent z lodem o smaku orzechowym (bez rzadnych kawalkow orzechow) i wysypka. Takze gosciu nie dostaje nic z orzechami :) ale nie cierpi bo nie jadl zadnych orzeszkow itp.

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka też wolałabym, żeby ich nie było. A jak juz to takie dość w miarę, zeby właśnie nie uprzykrzyly mi życia. Bo lato z mdłościami to nie brzmi dobrze.. A we wrześniu jakoś będzie u mnie 11tydzien także może już będzie wtedy po wszystkim;)
    Ja ostatnio pomyslalam sobie, że wszystkie imprezy typu Święta, Urodziny, Imieniny to u nas w porze jesienno/zimowej i wtedy brzuch mi będzie steraczal.. I szkoda mi będzie sukienki swoje rozciągac na brzuchu:p hahaha i nie wiem co wtedy założę... Chyba worek:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    Ja mojemu Filipowi nigdy nie dawalam orzechow, wszystko zaczelo sie od jednego gryza batonika ktory mial w skladzie orzech. Myslalam na poczatku ze od czekolady ale pozniej powtorzyl sie incydent z lodem o smaku orzechowym (bez rzadnych kawalkow orzechow) i wysypka. Takze gosciu nie dostaje nic z orzechami :) ale nie cierpi bo nie jadl zadnych orzeszkow itp.
    No to nieźle. Dobrze, że się nie rozsmakowal w orzechach;) to mała bieda chociaż teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 20:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola współczuję że tak silnie mały reaguje na orzechy a to prawie teraz we wszystkim w jakiejś minimalnej ilości i często w słodkościach więc musisz pilnować. Dobrze, że już lepiej i schodzi.

Inso duży krok taka decyzja o domu :-) gratuluję.

Aneczka współczuję mdłości :-( na pocieszenie powiem co już wiesz - minie :-)

Inso u nas też dziś taka pogoda mega wietrzna i deszczowa. I jutro chyba podobnie a ostatnie dwa dni było duszno i ponad 30 więc mega zmiana :-/ człowiek się wykończy jak tak będzie się zmieniać z dnia na dzień o 15 st.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po kolacji, lezymy z dziewczynami w ich łóżku w pidzamach i oglądamy Opowieści z Narnii bo w tv leci. Może Lena padnie zaraz a jak nie to o 21 wyłączamy i lulu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 20:31

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spod placka upieczony, beza się piecze także w końcu ruszyłam dupkę :D

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatni dzień na Mazurach. Było 1,5 dnia cieplo. Reszta zimno.

iNso ja mialam 3cc. Po ostatnim najszybciej doszłam do siebie.

Sabina też uważam, że sukienka w kwiatki. Ta druga sama w sobie może i ładna, ale ty w niej porażka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 22:07

iNso87 lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 sukienka super, zakrywa co trzeba. Druga tez fajna tylko niestety podkresla jeszcze bardziej to czego nie powinna :)
    Czyli w sumie tak jak dziewczyny piszą tylko ubrane w ładniejsze słowa ;)

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec :-) za 17 dni ciąża donoszona i mogę rodzić :-) jeszcze troszeczkę

Miłego dnia

iNso87, Kava lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się już w LIPCU!! Jak ten czas leci szybko. Jestem przerazona bo Filip jeszcze nie opanował nocnika. Nawet w polowie nie jest. Nie dosc ze musi zalatwiac sie na nocnik to jeszcze musi wolac. Dla nas to jest level HARD. Ostatnio nic spbie z tego nie robi. Potrafil mi tak na zlosc zrobic ze w ciagu 2h zlał 3 pary spodni. A za kazdym razem tlumaczylam ze nocnij, zeby chociaz powiedział.

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
‹‹ 3166 3167 3168 3169 3170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ