Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że tylko ja (może jeszcze Justyna) mam bardzo negatywne nastawienie do cc i traktuję je jako zło konieczne.
Dla mnie najgorsze w cesarce jest moment wyrywania dziecka a potem łożyska. To takie brutalne.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
kasiakasia11 wrote:Widzę, że tylko ja (może jeszcze Justyna) mam bardzo negatywne nastawienie do cc i traktuję je jako zło konieczne.
Dla mnie najgorsze w cesarce jest moment wyrywania dziecka a potem łożyska. To takie brutalne.7w3d 💔 -
Ja gdybym miała bezproblemowy poród sn to również byłabym za takim porodem. Dodatkowo mój szpital nie słynie z dobrego personelu o czym przekonałam się na własnej skórze. Może po aferze w mediach coś się zmieniło.. zobaczymy.
A ja jeszcze w łóżku. Inso mnie wczoraj na wieczór naszło na serek almette ogórkowy.. zjadłam cały..
Sabina wszystkiego najlepszego dla KubusiaKiedy od tak urósł
Justyna jak tam się czujesz?
Natalka co u Ciebie?
-
Aneczka dziękuję, czuje się dobrze jeśli można czuć się dobrze z nabagazem w postaci 16 kg
na razie spokój i cisza. W czwartek tylko te skurcze przepowiadające były pół dnia i od tamtej pory nic praktycznie więc chyba jeszcze Antkowi nie spieszno. Pozostaje czekać
Pazurki u nóg dziś sobie pomalowałam, Poli i nóg i rąk bo przecieżteraz pieczemy biszkopt który przełożymy masą budyniową i jabłkami
7w3d 💔 -
Aneczka86 wrote:Ja gdybym miała bezproblemowy poród sn to również byłabym za takim porodem. Dodatkowo mój szpital nie słynie z dobrego personelu o czym przekonałam się na własnej skórze. Może po aferze w mediach coś się zmieniło.. zobaczymy.
A ja jeszcze w łóżku. Inso mnie wczoraj na wieczór naszło na serek almette ogórkowy.. zjadłam cały..
Sabina wszystkiego najlepszego dla KubusiaKiedy od tak urósł
Justyna jak tam się czujesz?
Natalka co u Ciebie?z Olkiem i Antkiem miałam ochotę na serki naturalne właśnie na kanapki , wędlina gorzej, do tego te ogórki mniam
7w3d 💔 -
ja po prostu wiem, że u mnie sn by nie przeszło. z Bartkiem mimo oksy po 10 godzinach nie miałam nawet 2 cm rozwarcia, z Maciusiem było to samo, bo sprawdzali mi rozwarcie przed pójściem na cc. męczyć się, ale iść do przodu jakoś bym zniosła, ale męczyć się i stać w miejscu to nie dla mnie...
z cesarkami też jest różnie. mnie bolało wyjmowanie wenflona bardziej niż rana po cesarce, od razu zajmowałam się dziećmi, bo miałam je od razu przy sobie... wszystko też zależy od szpitala, bo w Anglii jest pionizacja max 6 godzin po cc i jak angielska służba zdrowia to masakra, tak to mi mega odpowiada, bo 2 dni po już byłam w domu itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 10:51
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Justyna z porodem nigdy nic nie wiadomo także dobrze, że już jesteś gotowa
Na pewno Ci ciężko ale naciesz się ostatnimi chwilami z dwójką dzieci, bo niedługo może być ciężko poświęcić im tyle czasu co teraz
Co do płci to jakoś tak się już nastawilam , że to chłopak będzie.. haha Mąż już wymyśla imiona A mnie się żadne nie podoba .
Inso pytasz o prenatalne? Mam za 2 tyg. U swojego lekarza. Lekarz trochę się pomylił z wyliczeniami i będę mieć akurat skończone 12tyg. Nie chciał już zmieniać, bo tak wypisal l4.
-
Aneczka genetyczne jest w 11-13tygodniu a prenatalne/polowkowe w 21-25tygodniu
Tak ja przynajmniej kojarzę ale tak o te sie rozchodzi;) Czyli 12+1 bedziesz miała? To jest okej. Bo to usg do 13+6 sie robi. Wiesz ja liczę inaczej tygodnie dlatego wole napisać 12+1 niż napisać 12tydzien;pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 11:21
-
espoir wrote:justyna14 to już Antek na 100%?
Olek i Pola mają osobne pokoje czy razem?
wtedy Antonina
Dzieci mają osobne pokoje ale Pola nam płakała że śpi sama i wyprosiła u Olka żeby spać u niego. Więc ma swój pokój ale łóżeczko stoi w pokoju Olkanajlepsze jest to, że już zaplanowali gdzie będzie stało łóżeczko Antka, bo przecież jak urośnie trochę to będzie spał z nimi w pokoju jednym
mamy po pokoju dla każdego dziecka a wszystkie będą spały razem z własnej woli
ale pewnie to do pewnego wieku
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Te ogórki to ewidentnie na chłopca
z Olkiem i Antkiem miałam ochotę na serki naturalne właśnie na kanapki , wędlina gorzej, do tego te ogórki mniam
Ja wlasnie teraz jem duzo ogorkow, znaczy juz mi teoche przeszlo, ale mizerie moglam jesc codziennie, malosolne i kiszone. Z Szymkiem nie mialam tak.
Do mnie przyjechali rodzice w czwartek i tak jezdzimy troche nad morze, troche na dzialke.
Moja kolezanka dzwonila w piatek bo odebrala wyniki prenatalnych. I dostala skiwrowanir na aminopunkcje bo ptawdopodobnienstwo urodzenia dziecka z zespolem downa wyszlo jej 1:200. Juz to skorygowane. Niby z usg jest wszustko ok. Zle wyniki wyszly z krwi. Mi tez krew teraz wyszla slabo, ale prawdopodobienstwo wyszlo 1:3700. I ona idzie w poniedzialek na NIFTY i na poczatku sierpnia na aminopunkcje. Ona mowi ze na dzien dzisiejszy jest w stanie usunac ciaze. Ona pracuje w przedszkolu i szkole dla dzieci z autyzmem i pravowala tez z dziecmu z downem. Napatrzyla sie i mowi ze ona nie chce tak... Ciezka sprawa...
Mi belly pisze ze mam juz 6 miesiac, ale wszedzie podaja ze 6 miesiac jest po skonczonym 22 tyg
My nad morzem ogladalismy magnesy z imieniem. Rzucily nam sie Ewa, Pola, Julia, duzo Julek ale mi sie podobalo i Emilka
-
Natalka, źle się wyraziłam. ogólnie przyjęte jest że możesz sobiecwybrac jednak u nas w szpitalu nie można sobie wybrać. przynajmniej nie mając znajomości lub zaświadczenia jakiegoś.
choć pewnie wszystko zależy jak się z lekarzem "dogadamy" -
Natalka znam osobiście przypadek gdzie prawdopodobieństwo Downa wyszło 1:2 i nie zrobili aminopunkcji bo bali się poronienia a i tak nie usuwaliby ciąży. Dziecko urodziło się zdrowe. To wszystko to statystyka i powiem szczerze że dla mnie te testy pappa to o kant d... Jeśli ktoś chce konkret to musi aminopunkcji zrobić i wtedy masz czarno na białym. M nadzieję że u tej koleżanki też wszystko będzie ok. Ja wiem że ja bym nie usunęła dziecka bo jest chore. Bo chore może być i potem, może być kaleka po wypadki, może zdarzyć się tysiąc innych sytuacji życiowych ale jeśli koleżanka chce i będzie umiała z tym żyć to jej sprawa.7w3d 💔