Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do porodów to ja myślę że tu nie ma reguły. Jedna zniesie poród sn super a inna cc.
Ja osobiście w 19 tc urodziłam martwą córeczkę. Oczywiście wiadomo, ze dzidzius maleńki więc nie trzeba było użyć siły do wyparcia dziecka ale ból był ogromny. Rodziłam 24 h mdląc i umierając tam prawie. Jednak obok dziewczyna rodziła martwego synka. Mimo, że dostała identyczne leki jak na na wywołanie porodu o tych samych godzinach to jej poród trwał 2 h. Miała tylko 3 mocniejsze skurcze i po wszystkim było.
Potem miałam 2 razy cc i dla mnie było to super rozwiązanie. Jak teściowa mnie w szpitalu odwiedziła niecała dobę po cc i zobaczyła jak biegam i wszystko ogarniam to się za głowę łapała.
Po 2 cc nie wzięłam ani jednej tabletki przeciwbólowej. Nie potrzebowałam
Inso - czekamy jutro na wieści -
Justyna i jak sytuacja?
Inso łącze się z Tobą.. chyba klimat nadmorski mi jedynie służył. Czuje się fatalnie.. I do tego ten wstręt do zapachów. Dziś pół dnia podchodzilam do zmywarki, żeby ja wypakowac i załadować.. masakraWszystko mi śmierdzi
Kiedy to przejdzie? Coś czuje, zebra ciąża nie będzie taka przyjemna jak pierwsza.
-
Też właśnie jestem zdania, że nie ma co porównywać porodów. Np. Ja urodziłam o 17.45 A Na drugi dzień nie mogłam dac 2 kroków do łazienki taka byłam słaba po długim porodzie. Mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji, najwazniejsze, że mój lekarz nie będzie robił problemu.
Kava lubi tę wiadomość
-
ja jestem po cesarkach i nic mnie nie przekonało do sn... od razu po przewiezieniu na sale siedziałam, po 5 godzinach chodziłam, 2 dni po już byłam w domu... teraz całe szczęście też będzie cesarka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:36
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Kurde Dziewczyny Imbir! Zycie mi właśnie ratuje. Nie wiem czy na chwile sie mdlosci zmniejszyly czy to dzieki imbirowi swiezemu, wkrojonemu do czarnej herbaty!
Justyna ale sliczna wyprawka :d pomyśleć,ze i mnie to będzie czekało jeszcze raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:06
-
Aneczka kurde to dajesz mi wiarę w to,ze serio nad morzem bedzie mi lepiej. O matko nic nie mów o zmywarce! U mnie tez to jest w tym momencie najwieksza zmora w domu..
Kava mam pytanie jak chodzilas na poczatku do Soszko to Ona Tobie zdjęcia usg oddawala zawsze? I jak byś mogla mi napisać czy tam lab jest tylko rano czy w kazdej chwili można wnuki zrobić? Kurczę zastanawiam się czy pisac to do Ciebie,bo nie chce jakiś złych wspomnień Tobie przypominać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:12
-
espoir wrote:ja jestem po cesarkach i nic mnie nie przekonało do sn... od razu po przewiezieniu na sale siedziałam, po 5 godzinach chodziłam, 2 dni po już byłam w domu... teraz całe szczęście też będzie cesarka.
-
Aha i właśnie się dowiedzieliśmy,ze znowu mamy zaproszenie na wesele od strony Malza ale to juz z rodziny normalnie. Jest we wrześniu tylko nie wiem dokladnie kiedy. Planujemy isc tylko zastanawiam się w czym mam iść i jak będę wyglądać. W sumie brzuch jeszcze maly powinien być i może zmiescilabym sie w normalna kieckę tylko brzuch by odstawal;)
-
inso, luzik
Mam w domu w małych łobuziaków o to jest moje szczęście.
Co do labu to nie jestem pewna Ale wydaje mi się do którejś godziny tylko... może do 12:00...
nie chce składać. musisz jutro spytać.
A zdjęcie... też nie pamiętam ale wydaje mi się dostawałam coś za każdym razem.
Nie chce nic poplątac bo ja wtedy po moich promieniach chodziłam co tydz na iść. za każdym razem prawie do innego gina
Ale wydaje mi się że dawała mi malutkie zdjęcie za każdym razem. -
Aneczka nie martw się.. Mi też brzuch odstaje szczególnie jak sukienki założę te odcinane pod cyckami.. Odrazu widać, że 5msc jak nic.. Nie dam rady nawet trochę wciągnąć brzuch tak mi go wywaliło. Sama nie wiem w co się ubierać, zeby nie było go jeszcze widać.. A majtek usciwkowych przecież nie założę wrrr