WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem jestem ale jakos czasu brak.
    Starania nadal. Nie odpuszczam. Do konca roku daje sobie czas. Pozniej przerwa.
    Co do badań, nie zrobilam w koncu bo nie miałam z kim Filipa zostawic z rana, a nie chciałam chlopaka straszyć labolatorium bo on sie boi wszelkich gabinetów więc po prostu odpusciłam. Nastepnym razem -.-
    U mnie już 14dc. Robilam 3 testy ovu, z czego pierwszy w 10dc byly lekkie takie same kreski. To juz pozytyw? Czy musza byc takie same ale mocne? Bo dwa kolejne juz ewidentnie negatywne bo druga jasniejsza. Tyle ze miedzy pierwszym a dwoma kolejnymi byl jeden dzien przerwy (11dc) i w tym dniu wlasnie mialam sluz zabarwiony krwią, nie brązowy czy cos tylko z krwią.
    Rano, pozniej juz spokoj byl.
    Mierze temperature (juz mam dość! To nie dla mnie) i w poprzednich dniach pieknie 36,6 -36,5 a dzisiaj spadek do 36,3. Zobaczymy czy bedzie jakis spektakularny wzrost -.-
    Jestesmy zdrowi, Filip wyzdrowiał, ja zapracowana dlatego tyle mnie nie bylo. Do poludnia z Filipem, popoludniu do wieczora w pracy. I tak od 2 tygodni w sumie.
    Teraz w weekend wesele mamy. Troche sie odstresuje ;)

No to tak po krotce strescilam co u nas :)
    Dziewczyny nie przejmujcie sie brzuszkami :) Jak urodzicie to je zrzucicie na pewno, teraz ciaza was usprawiedliwia. Kazda kolejna jest inna i moze rzeczywiscie ten brzuszek widac wczesniej, tak kiedys czytalam ;)

Justyna - trzymam kciuki kochana za Was :*
    Jak bede miala jeszcze chwile to sie odezwe :)

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super że się odezwalas. Kciuki za starania. Mierzenie tempki jest upierdliwe ale trochę się pomeczysz ale będziesz wiedziała jak wyglądają Twoje cykle. Kciuki za przyrost tempki teelraz i czekamy do testowania :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka inso potwierdzam co Ola napisała - kolejna ciąża jest szybciej widoczna także spokojnie :-) cieszcie się teraz tym stanem bo potem będziecie miały dość jak ja teraz.

U mnie znów jakiea twardnienia całego brzucha i lekki bol miesiączkowy doszedł.
    Zobaczymy czy się coś na weekend z tego wykluje . Ah i dużo śluzu się pojawiło.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja juz po wizycie. Dziec jest całe 1,03cm <3 ciałko żółte też widoczne obok. Usg zgadza się z OM także też w sam raz 7tydzien:) Mam skierowania na badania. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy założy mi kartę. Akurat wypadało 10tego sierpnia i musiałam przełożyć na 14tego na wtorek. Będziemy 10tego nad morzem, a 13tego w pn muszę u nich badania jeszcze zrobić także wynik na drugi dzień. Trochę czekania ale jakoś przeżyję. Serducha nawet nie widzialam ale nie przejmuje się, wazne, ze dziec rośnie czyli okej.
    foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 11:46

Ola_445, justyna14, Kava, kasiakasia11, MeGi1986 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - dobrze pamietam jak to sie u mnie zaczeło. Tez duzo śluzu, bol miesiączkowy, twardnienie brzucha. Tyle ze ja miala. Tak dwa razy, za pierwszym razem 2 tyg przed terminem bylam w szpitalu z niewielkim rozwarciem, nic nie wyszlo. Dopiero w terminie to samo i poród szybciutki :)

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso <3 cudowne wieści :-) ja tam widzę chłopca :-) przyjmuj zakłady :-) Twój chłop jak postanowi tak jest więc innej opcji nie ma:-) super że wszystko dobrze, teraz niej rośnie zdrowo.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    Justyna - dobrze pamietam jak to sie u mnie zaczeło. Tez duzo śluzu, bol miesiączkowy, twardnienie brzucha. Tyle ze ja miala. Tak dwa razy, za pierwszym razem 2 tyg przed terminem bylam w szpitalu z niewielkim rozwarciem, nic nie wyszlo. Dopiero w terminie to samo i poród szybciutki :)
    Oj na szybciutki poród to się pisze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 13:58

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez tą wczorajszą akcje odczuwam dziś takie zdenerwowanie, że nic się nie dzieje :/ eh jeszcze ten dentysta jutro :/

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie, ale wiesz że dziecko i tak zrobi swoje kiedy będzie chcialo:) ja przed 2 porodem co chwila czułam ze rodze A mloda urodziła sie w terminie.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso ja dopiero teraz zobaczyłam tą twoją stronę na marcowkach. PIĘKNA.

Ja miałam trzy cc. A marzeniem moim było jest i będzie sn.

Wczoraj dzieci super spały to i ja wyspana. Teraz zasnąć nie mogę. A jutro max o 6-tej muszę wstać i iść do ogródka warzywa pozbierać.

iNso87 lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    iNso ja dopiero teraz zobaczyłam tą twoją stronę na marcowkach. PIĘKNA.

Ja miałam trzy cc. A marzeniem moim było jest i będzie sn.

Wczoraj dzieci super spały to i ja wyspana. Teraz zasnąć nie mogę. A jutro max o 6-tej muszę wstać i iść do ogródka warzywa pozbierać.
    Po 3 CC chyba zadko kiedy pozwalają już na poród sn. Ja na razie znam bol tylko porody sn i wolałabym żeby już tak zostało. W ogóle marzy mi się teraz poród bez nacinania i pękania ale pewnie nie mam na co liczyć.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso myślę że warto trochę przed.porodem pojawić się w szpitalu w którym będziesz rodzić i pogadac. Dla dziecka ponoć lepiej CC jak się akcja sama zacznie niż tak na zimno

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentysta załatwiony, przekąski do szpitala kupione :-) mogę rodzić

Kava lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To moze czekaj już po weekendzie;d hehehe
    Wiesz, ja to sobie mogę, a kiedy Antek zechce wyjść to inna sprawa. Może to będzie za tydzień dopiero albo dwa. Coz, ostatnie dni we 4 :-)

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, aż mnie zaciekawiłaś jak to będzie... cc czu sn
    Wiem, że po 1 cc trzeba rodzić sn - to nie jest u nas wskazanie, ale po 2.
    Hmmm, za kilka miesięcy się dowiemy

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inso, aż mnie zaciekawiłaś jak to będzie... cc czu sn
    Wiem, że po 1 cc trzeba rodzić sn - to nie jest u nas wskazanie, ale po 2.
    Hmmm, za kilka miesięcy się dowiemy
    Musze rodzic naturalnie jak mialam cc? Wez mnie nie strasz hehe bo ja chce cesarke. Moja kolezanka miala cc w pierwszej ciazy bo miala dzidziusia posladkowego, druga cc planowa

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna a może Antek zrobić Tobie tak na ostatnią ciąże niespodziankę i wyjdzie.. Po czasie:d tak dla złamania reguły hehehe

Ja właśnie ogarnęłam się i dzieciaki, bo jedziemy na mszę na 18 obok do miasteczka. Teściowej mamy rocznica. No i kurde Malz miał sam jechać ale będą zaraz pytania gdzie ja? A to przecież bardzo dziwne
    ... Bo my wszędzie razem. Nie pozostaje mi nic jak jechać i wytrzymać ta godzinkę czy tam dwie.. No bo przecież nikt nie wie o ciąży z Malza strony i nie pali mi się mówić.. Tym bardziej, że będzie Siostra cioteczne mojego Malza z facetem, której co prawda nie lubie(kiedyś pisałam chyba jak mnie z Siostrunia Malza wkurwi.. Na Swieta. Jeszcze początki moje z Malzem były) no ale nie chce cieszyć się tak bardzo przy niej swoją kolejna ciąża, bo Ona stara się i nie może zajsc i nie ma dzieci a ma już chyba 36lat?jakos tak. Miała chyba poronienia ale nie wiem, bo to wielka tajemnica.
    inso może być i tak, że przechodzę , wszystko się okaże :)

problem z niepłodnością ma moja koleżanka, kiedyś przyjaciółka, ale od kiedy mam dziecko, potem drugie a teraz trzecie to kontakt zerowy

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po pierwszej cc dają wybor czy cc czy sn, po drugiej cc już wyboru nie dają chyba ze matka się upiera na sn

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój sąsiad idiota tera kosi działkę, jak ja dzieci kłade spac wrrr

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava Ale Inso będzie miała trzecie cc z tego co wiem.

Ja po Waszych wypowiedziach chyba jednak będę się trzymać pierwszego planu i zdecyduje się na cc.

Dziewczyny kiedy mi minie to zmęczenie? Już mam dość. Normalnie do wszystkiego muszę się zmuszać :(

Justyna.. Jak ja kocham takich sąsiadów..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3189 3190 3191 3192 3193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ