X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sobie wykrakałam dziś - teściowa dzwoniła zapytać jak sie czuje :) no łaskawa, szkoda, że nie wpadła na pomysł, żeby dzieci do siebie zabrać choć na godzine, ale cóż, nie można mieć za dużo :)

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena znów mi dziś zrobiła pobudkę po 7 :( Od 9 już szalała że swoją siostra i o 15.30 padła przed tv. Zaraz muszę ją obudzić, bo nie mam zamiaru siedzieć z nią do pół nocy potem.
    Moja Lena też dziś zrobiła polgodzinną histerię na placu, bo przyszła jej koleżanka rowiesniczke i nie chciała jej dac niebieskiej kredy. No i lament trwał z pół godziny. Kładka się na ziemi..Masakra. Ogólnie Lena to typ rzadziciela. Wszyscy muszą robić tak jak ona chce inaczej lament. Jedynie z tą moją Olka się dogadają.
    Właśnie kończę obiad dla męża i idę powrotem do rodziców, bo ma przyjść moja siostra i chcą mi życzenia złożyć:) Zapowiedzialam mamie, że ja nic nie organizuje, bo nie mam sił to wymyślily, że mam przyjść do nich..ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 16:20

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Aneczka wszystkiego najlepszego :-)

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna! Jeśli tylko to możliwe, to życzę ci udanej końcówki ciazy :) w te upały pewnie ciężko.
    Aneczka wszystkiego najlepszego.

Czy na koniec zlobka daje sie paniom jakies kwiatki? Ciasteczka? Coś kiedys widzialam ze bylo takie pożegnanie jednego dziecka. Ale mój synek chodzil 5 miesięcy tylko i jutro ma ostatni dzień.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Justyna! Jeśli tylko to możliwe, to życzę ci udanej końcówki ciazy :) w te upały pewnie ciężko.
    Aneczka wszystkiego najlepszego.

Czy na koniec zlobka daje sie paniom jakies kwiatki? Ciasteczka? Coś kiedys widzialam ze bylo takie pożegnanie jednego dziecka. Ale mój synek chodzil 5 miesięcy tylko i jutro ma ostatni dzień.
    Dzięki :-)

Co do pożegnania to nie wiem, na koniec przedszkola to dawaliśmy jakiś drobiazg ale Olek chodził cały rok. Pewnie według uznania

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wszystkiego najlepszego! Dużo zdrowka, cierpliwosci do Lenki i spokojnej ciazy :)

Justyna, to faktycznie masz super tesciowa... Ale masz racje, kiedys przyjdzie czas, ze odplacisz jej sie tym samym. Ja teraz nie moge narzekac na swoja, ale wczesniej bywalo roznie. Zmienilo sie, jak meza siostra wyprowadzila sie z dziecmi na drugi koniec Polski. Od tamtej pory wie, ze ma tez inne wnuki. Mysle, ze wnuki mieszkajace w domu z dziadkami zawsze sa lepiej traktowane niz te poza domem.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wszystkiego najlepszego :)))

Sabinaaa a ja uważam, że to przez to jak Malz ma Siostrę rodzona to wtedy jest koniec. Jej dzieci są lepsze, Jej trzeba pomóc bo to córka a syn to przecież tylko syn. No przecież u nas jest to samo. Tak mi się akcja przypomniała z Tesciowa jak dzwoni do nas i mowi, żebyśmy razem z Nia i Siostrunia Malza i Jej jeszcze wtedy jednym dzieckiem pojechali do tej bawialni dla dzieci. Bo dla Jej córeczki zaraz szykuje się porod za 2tygodnie to juz nie będzie kiedy pójść bo będzie małe dziecko.. Chcialam powiedzieć a czy to nie może iść tylko z naszymi wtedy?? A teraz czekam aż ja będę miała miesiąc albo 2tygodnie do porodu i czy też zaproponuje taki wypad bo przecież potem nie będzie jak...

Dziś zajechalismy do Niej na Urodziny. Ni stąd ni zowad wpadła jeszcze ciotka z córką do niej. A ta córka to ta co w ciąże zajsc nie może. Oczywiście kto z nas pije ja czy Malz? I czemu żadne nie piję więc wprost powiedziałam, że w ciazy jestem. Wiedziałam, że język napewno Siostrunia Malzowi się rozwiązał wcześniej to nie będę kryć. I odrazu do mnie z pytaniami czy tabletki na podtrzymanie biorę? Czy to wpadka? No kur.. Więc mówię do Niej, że planowane i nie biore na podtrzymanie bo nie potrzebuje.. Bardzo się wręcz zdziwila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 19:30

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia :*

Ja już w domu..poklocilam się z mężem u własnych rodziców i z nim nie gadam. Czyżby hormony ? :D Ale pierwsza się nie odezwę :D

Zgadzam się z Inso..wnuki od córek są ważniejsze. Przynajmniej u nas to się sprawdza. Dobrze, że moja mama ma 2 córki to nie ma problemu :) Choc w tym tyg mam straszne wyrzuty, że codziennie siedzimy jej na głowie.

Natalka podziwiam za paznokcie, ja to muszę mieć krociotkie i nawet nie maluje. Chyba w tych czasach mało kto ma takie ja ja..haha

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze macie racje z tymi wnukami... Ja ciagle powtarzam, ze bede kiedys dobra tesciowa i babcia :D Obym dozyla ;)

Inso, kurde jak mozna kogos zapytac czy dziecko planowane? Nawet jak wpadka, to nic jej do tego. W zyciu nie zapytalabym nikogo, czy ciaza planowana czy wpadka...

Aneczka, ja tez mam krotkie paznokcie. Rosna mi szybko, mam twarda plytke, jak mam jakas okazje, to bez problemu moge wyhodowac bardzo dlugie, ale nie lubie miec dlugich. A i przy dzieciach to wygodniej mi w krotkich. Maluje od swieta. U nog tylko regularnie maluje przez cale lato.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mezem sie niby nie poklocilam, a ide spac z podbitym okiem ;) Maz pojechal z Zuzia do swoich rodzicow. Wlozylam Kube do kojca, a sama chcialam szybko odkurzyc w pokoju. Jeczal, marudzil, stekal, to szybko zwinelam kabel i chcialam rure zalozyc na odkurzacz. Nie wiem jak to zrobilam, ale tak uderzylam sie ta rura, ze az mnie przycmilo. Siedzialam chyba z 10 min z miesem zamarznietym przylozonym pod okiem :D i tak spuchlo i jutro pewnie bedzie siwe :/

natalka0887 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina - wspolczuje i podziwiam, jak ty to kobieto zrobilas :D

U mnie dzisiaj tylko takie chwilowe plamienie, moze za niski progesteron?
    W 11 dc mialam tez plamienie.

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka w dniu imienin Cię tak wkurzył? Eh te chłopy.

Sabina mistrzu :-) mąż Cię widział?

Ola doczytaj w necie kiedy się ten progesteron bada i może warto zbadać w kolejnym cyklu.

Inso jak dziś na froncie mdłości? Niech chłop widzi w co Cię wpakował, syn jak nic :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś biorę się za mycie okien, firan i zasłon już ściągać nie będę, ale same okna umyję, bo już szary świat przez nie, zwłaszcza przez balkonowe do wysokości 1 metra :-) liczę, że może coś to ruszy :-)

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mi to pomogło, no i jeszcze chodziłam po schodach w bloku na 8 piętro :D

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam wlasnie ze plamienie brazowe moze byc przez ten niedobor progesteronu.

U mnie byl to sluz "plodny" zabarwiony krwią. Wiec nie wiem

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mi na porod pomogło niesienie starszego synka na odległość jakichś 4 przystanków tramwajowych, bo się uparł i nie chciał iść. Po paru godzinach zaczelam rodzic. Koleżanka ostatnio mowila, ze jej pomógł masaż kości ogonowej. Tyle, że ona była juz po terminie.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    Wyczytałam wlasnie ze plamienie brazowe moze byc przez ten niedobor progesteronu.

U mnie byl to sluz "plodny" zabarwiony krwią. Wiec nie wiem
    Ola ja teraz tez mialam w srodku cyklu plamienie, co sobie mysle ze potem byli moze implantacyjnym a ja nie wiedzialam

Znaczy w tym cyklu co zaszlam w ciaze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 08:13

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam rozumiec ze w 11dc mialam plamienie takie przed owulacją, miedzy 11 a 14dc owulacja i po 6 dniach plamienie implantacyjne? Troche za wczesnie chyba nie?

W sumie nie ma co gdybać, zobaczymy 2 sierpnia czy cos z tego bedzie. Najpozniej 4 sierpnia bo zakladam ze cykl bedzie 26 dniowy a nie 28 dniowy.

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj w pracy wbiłam sobie w stope igłe od zabezpieczeń (te ktore sa przy ubraniach w sklepach niektorych). Okropny bół -.- Dobrze ze dzisiaj mam wolny dzień. :D Ale weekend pracujacy caly dzień.

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - Ja przy Filipie miałam takie mdłosci, ojjjj jak sobie przypomne to az mam ciary :D Schudłam na poczatku przez to jakies 4kg. Jadlam wtedy tylko oraówki te z biedronki takie dobre kiedys robili, teraz juz nie te same sa :D
    Jak szlam na zakupy to kupowalam po 4 paczki :D

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
‹‹ 3196 3197 3198 3199 3200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ