Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, my w domu od wczoraj. Na razie nie ogarniamy ale może z czasem będzie lepiej. Ja chodzić nie mogę taknie szew boli, jak nigdy. Siedzieć też się nie da
także dramat. Mały straszny cycoch więc głównie karmimy się. Dzieci uwielbiają Antka, ciągle chcą pomagać głaskać całować i strach żeby czegoś mu nie zrobiły a z drugiej strony nie będę ich odpędzać od niego. Mąż pomaga ale wiadomo, że sama ogarnelabym czy dom czy dzieci inaczej szybciej po swojemu a tak to leże i się wkurzam że to nie zrobione i tamto a sama nic zrobić nie mogę
7w3d 💔 -
natalka0887 wrote:No i dupa... Musze lezec. Zrobilo sie rozwarcie wewnatrz. Z szymkiem tez mialam, ale sie zrobilo i nie powiekszalo.
Szyjka dluga 4cm wiec narazie bez luteiny lezec i co 2 tyg na wizyte. Za jakis czas do szpitala na podanie sterydow na rozwoj pluc
No i tyle ... Ech7w3d 💔 -
Aliss - Super ze napisałaś! Fajnie, swój dom, skonczycie budowe to bedzie od razu lepiej
Wiecej czasu itp. Do do pieluch to u nas tez sie tak zaczelo, kupka ok d9 nocnika, siku w gacie. A teraz ni z gruchy ni z pietruchy pieknie na nocnik, kibelek
Ale to dlatego ze kiedys m8elismy taka sytuacje ze bylismy u znajomych, skonczyly nam sie pamperay, czy nie zabrałam, nie pamietam
Dobrze sie bawil i mu wytlumaczylismy ze jak sie zsika to jedziemy do domu. Od tego momentu nauczyl sie ze u innych siusiamy do kibelka a w domu do nocnika
Zdarzaja sie wpady, na dworze w szczegolnosci bo tak jak pisalas zajmie sie zabawa i zapomni sie, ale sporadyczne wpady
Przyjdzie czas to sie nauczy, ja tez chcialam Filipa bardzo szybko nauczyc i wyszło 9dwr9tnie, ze chlopak mi sie zniechecil i dopiero teraz łapie temat, a ma 2 lata i 8 msc takze widzisz
Powoli uczymy sie siusiac przed i po drzemce zeby mi sie nie zlal na lozko klade podkladyI powiem Wam ze dobrze mi idzie. Na noc ieszcze pampersy
alisss87 lubi tę wiadomość
03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Natalka - Ja w polowie ciazy mialam juz skracajaca sie szyjke, pod koniec tez lekkie rozwarcie miałam i dolatałam do terminu. Ale bylo latwiej bo nie bylo dziecka. Takze wspolczuje ci bardzo, mam nadzieje ze bedziesz miala jakas pomoc. Niech dzidzia jak najdlizej posiedzi w brzuszku03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Aliss- a wiesz że ja o Tobie ostatnio myślałam gdzie Ty przepadłaś!!!! Super że tak Wam się wszystko układa. Czarna Góra jest super, byliśmy tam na nartach i bardzo się nam podobało. W tym roku też mamy w planach i wziąć ole żeby się uczyła jeździć. Nie martw się przedszkolem i tym że Adaś jest do tyłu. Po prostu to tak jest że na razie widać po dzieciach każdy miesiąc różnicy, to się potem zupełnie zaciera. Co do pieluch to najlepiej jakbyś z dwa tygodnie miała możliwość nie posyłać do żłobka i w domu po prostu całkowicie zdjąć na cały dzień. Bo tak to właśnie troche ma pomieszane czy w końcu można sikać w tą pieluche czy nie. Wiem jak to jest bo moja ola tak miała chwile z moją teściową. Ta jej wkładała a w domu ja zdejmowałam. I dziecko samo potem nie wie co jest grane.
Odzywaj się co jakiś czas co u Was!! A Adaś śliczny chłopczyk!!alisss87 lubi tę wiadomość
-
Ale jestem wkurzona. Wczoraj mialam znowu zaróżowionu śluz, ból brzucha straaaszny, myslalam ze mnie zaleje w pracy, pozniej w domu. A tu cisza. Dzisiaj tez, mimo ze temperatura spadła do 36,8 (0,1 to nie duzo ale mimo wszystko). Cmi mnie w brzuchu ale nadal nic. Czai sie ta menda, jak ma przyjsc to niech juz przyjdzie bo nie chce mi sie dluzej czekać w bolach03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
justyna14 wrote:Ojej współczuję, jak się ogarniacie? Masz jakąś pomoc?
Narazie on sie bawi ja leze na podlodze obok, wstaje zeby go nakarmic, isc do lazienki i zrobie obiad. Niby 2 dzien lezenia a ja czuje ze juz oslablam, lozko wyciaga sily strasznie
-
Kurde wiecie co od kilku dni mam ciagle ochote na slodkie. Dzis juz zjadlam paczka i mysle o lodach, ktore sa w lodowce. Waze juz 74,5kg az sie boje jak skoncze, a potem jak to zrzucic. Niby sie mowi ze przy dziecku, karmieniu sie chudnie ale ja karmilam dosc dlugo a waga stala w miejscu. Potem jak wrocilam do pracy to 4kg mi doszlo...
-
animka899 wrote:Ola- który cykl się staracie??
Dlugo za dług9, odkąd Filip sie urodził nie zabezpieczalismy sie w ogole, liczylismy na planowaną wpadę, jak dlugo nic sie nie dzialo to wyliczanie, obserwowanie, owulaki i te sprawy. No i narazie nie jest nam to dane
Poki co menda sie nie zjawiła. Ale w ciagu dnia znowu mialam takie silne bole miesiaczkowe. Nie lubie jak mi sie tak opoznia. Niby nie jest to jeszcze spoznienie, dzisiaj 27dc najdluzszy cykl jaki mialam kiedys to 29dctakze czekam. Ale temperatura z rana niezbyt zadowalająca a kolejna sprawa ze nawet jak owulka sie przesunela to moglismy w nia nie trafic
03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Natalka - w ciazy trzeba jesc zdrowo ale i rozsądnie
Nie ma co sie tez ograniczac, bo szczesliwa mama to szczesliwe dziecko
Troche kg na plusie na pewno nie zaszkodzi ci az tak, nie zaniedalas siebie od 20-30lat tak jak to r9bi duza czesc ludzi i pozniej budzi sie z roznymi schorzeniami i +100kg na wadze, tylko taka twoja uroda
Szybko tyjesz i tyle, taki metabolizm, mozna nad tym tez popracowac na pewno, ale w ciazy nie ma sie co katować
Schudniesz na pewno
Co do powiedzenia ze jak sie karmi to sie chudnie to nie wiem.. na jednych moze dziala ale nie da sie tez tak siedziec na D. i nic nie robic
Zdrowa i racjonalna , smaczna dieta03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Kasia ja wstalam a u nas dzis jakies ochlodzenie.. Niebo bez słońca i temperatura odrazu nizsza. Czuć chloniejsze powietrze przez otwarty balkon. Oj żeby dzis tak zostalo.
Ja na 9:45 mam wizytę a Ty Aneczka o której masz???
Alisss dlugo Ciebie nie bylo:)) pisz do nas częściej w miare możliwości:)
Często tez się zastanawiam co u Aneczki od Stasia. Urodziła drugiego Malucha i cisza.
Natalka w ogóle nie widac po Tobie,ze tyle ważysz.. To ja z ta waga zaczynałam ciaze z Lena..wyobraz sobie;p tzn tyle wazylam w 7tyg tak mam w karcie. A teraz juz mam prawie 2-3kg na plusie od poczatku. Fakt,ze nie mam jeszcze karty i jak dzis bede miała to waga dzisiejsza bedzie początkowa. Ale nieważne,zmotywuje sie po porodzie do osiągnięcia 54kg;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 06:50
-
Dziewczyny, waga w ciąży to taka indywidualna sprawa,.ze nie ma co porównywać i sie na zapas zamartwiac. Jak tylko wiemy, ze nie opychamy sie samymi frytkami i smazona karkowka od rana do wieczora, to sp9kojna glowa i te kilogramy jakos ladnie zleca. Sama przytylam sporo w obu ciazach bo ok 18kg, a jadłam raczej zdrowo A każdy grzeszek byl solidnie celebrowany.
Druga sprawa, ze po porodach troche mi siadla motywacja do zdrowego odżywiania z braku czasu i sil. Myślę tylko o tym co będzie nadawało się do zjedzenia dla dzieci, byle było szybko i w miarę różnorodne. Dla mnie jednak czesto juz nie starcza i dojadam resztki, wieczorami mam zachcianki na niezdrowe i tak sobie wynagradzam zmęczenie. U mnie waga jest Przedborowa tylko ciało troche sie zmieniło, więc musiałabym zacząć ćwiczyć ale tak mi się nie chce. -
U mnie 3 dzień (póki co) plamienie, ale oores przyjdzie bo temperatura spadła do 36,5
My juz z Filipem na dworze bylismy, wstal dzisiaj strasznie wczesn8e, juz sie przyzwyczailam ze wstajemy o 7 a tu przed 6.. u nas w nocy chlodno bylo, fajnie
Dzisiaj z rana fajnie ale juz zaczyna rosnąc temperatura.03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Aneczka to czekamy potem na Twoja realcje z wizyty
Oj Natalka taaaak,ja nic prawie nie jadlam..takze slaba ze mnie dietetyczka;) katowalam sie tylko przez 4-5msc. Teraz bedzie troche inaczej bo bedzie niemowlak i mam nadzieje,ze chociaż pól h dziennie znajdę czas na rowerek:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:31