WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Lene chronie jak mogę, bo ona nie sypią w nocy jak jest pogryziona A ja za to jestem cała w bablach. Kupilabym brosa do kontaktu Ale podobno w ciazy niewskazany :( Co by człowiek odetchnal wieczorem po upalach to się nie da..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna uzywasz podpasek czy podkladow? Ja wyszlam ze szpitala i stwierdzilam, ze w taki upal z podkladami chodzila nie bede. Zaraz zaczelam uzywac podpasek. Z dnia na dzien zaczal mnie strasznie uwierac szew, bol byl nie do zniesienia i bylo coraz gorzej. W koncu sama na to wpadlam, ze podklad jest miekki z wata, a podpaska twarda i z siateczka i to ona mnie tak podrazniala. Wrocilam do podkladow i przeszlo. I tak jak Julia pisala, wietrzenie i suszenie to podstawa, chociaz wiem, ze to nie takie latwe.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Bosze jaka duchota. Wiatraki nie dają rady.

Sabina jak twój Kuba z chodzeniem? Postawił już pierwsze samidzielne kroki?

Justyna a ty kp?
    Kubus jest na etapie stawiania pierwszych krokow. Coraz czesciej sie puszcza, ale max 3 kroczki i siada. Stoi sam, schyla sie po zabawki i podnosi, takze mysle, ze juz niedlugo i wyruszy w swiat. Raczkuje w takim tempie, ze ciezko nadazyc za nim. A jak u Was?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny u Was też taka plaga komarów?
    Dziś poszłam z Lena ok południa na dzialke i szybko uciekam, bo nie dało się wysiedziec. Nawet do mieszkania mi wchodzą co nigdy się nie zdarzało :(
    U nas niby ich duzo nie ma, ale kiedys mielismy w pokoju. Zuzia ma ugryziona noge od kostki po tylek 7 razy! Az takie spuchniete kule jej sie porobily, bo drapala to. Kubus to samo, rece i nogi. I wszystko jednej nocy, z tydzien temu a do dzis bable sa. Uzywamy teraz brosa do kontaktu i spokoj.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis swietuje swoje urodziny, okragle :D Fajnie wypadlo w tym roku, w sobote. Dlatego pisze o tej porze, bo chcialam troche rzeczy przygotowac na jutro, potem meza wzielo na amory i zeszlo haha. Ostatnio co tydzien imprezy i to same okragle. Kubusia 1 urodziny, tydzien pozniej 40 urodziny siostry i szwagra (obydwoje urodzili sie tego samego dnia, miesiaca i roku), dzis moje 30, za tydzien siostrzenca 20. Impreza goni impreze :D

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wszystkiego najlepszego :D ♡♡♡♡

sabinaaa lubi tę wiadomość

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już zdecydowanie lepiej, mogę się ruszyć, jakby jakiś szew puścił :-) takie mam uczucie ale wszystko wygląda ok tylko przestało tak dotkliwie boleć. Nadal nie siada ale to już inny komfort. Używam podpasek Bella one mają sama wątek właśnie jako jedne z nielicznych. Teraz już huba będzie tylko lepiej. Dziś już w domu nawet coś zrobiłam, dzieciom śniadanie, mięso na jutro na obiad. Powoli wracamy do rzeczywistości. Mąż w domu jeszcze dwa tygodnie więc sporo pomaga.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi dzis wybyli z domu kolo 9. Maz obwozi szymka po swoich klientach na wsi. Ciekawe czy mu sie podoba ale jak ostatnio bylismy u rolnika to Szymek ciagle chcial iac krowy ogladac, ktore o dziwno jego sie nie baly a nas tak.

Ja kupilam pare rzeczy na wyprzedazy w hm, w tym body i polspiochy dla malej. Wiem ze jeszcze wczesnie ale tym razem we wrzesniu ogarne wszustko bo ostatnio to ja juz lezalam z Szymonem w szpitalu a maz latal kupowal pieluchy, kosmetyki i pral ciuchy...

I wiecie ze polozylam sie na drzemke o 9.30 do dopiero wstalam. Zreszta co mam do roboty...

Ktos z sasiadow piecze ciasto i mi tak pachnie tutaj :-D

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wszystkiego najlepszego, 100 lat :*

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, udanego urlopu - oby samopoczucie Ci się poprawiło ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny chyba tylko ja mogę mieć takie szczęście... jechałam na tą wizytę w pośpiechu, bo jeszcze po drodze musiałam odebrać wyniki, odebrać męża z pracy i zawieźć Lene do szwagierki, bo teściowa oczywiście nie miała czasu A moja mama w pracy..eh No i ostatecznie o 15.35 byłam pod domem lekarza i pocalowalam furtkę. Dzwonię, nikt nie odbiera.. myślę, może on coś godziny pomylił czy coś.. ludzi innych brak. No masakra. Czekałam godzinę, w tym czasie wykonałam naście telefonów. Po godzinie odebrał.. przepraszam, że nie dal znać ( nie miał mojego nr) A musiał wyjechać... Kosz kur... Jeszcze ten upał dziś. Mam mieć wizytę we wtorek Ale mamy się zdzwonić w poniedziałek wieczorem. To jest najlepszy lekarz w moim mieście. Ok, rozumiem.. tylko ja już dziś byłam nastawiona na wizytę, że zobaczy tą moją szyjke :(
    Masakra. Pełną odpowiedzialność. Ciekawe czy jak w poniedziałek się skontaktujesz to serio na wtorek Cię umówi czy każe czekać dłużej.

Ola przykro mi z powodu @ :-(

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny u Was też taka plaga komarów?
    Dziś poszłam z Lena ok południa na dzialke i szybko uciekam, bo nie dało się wysiedziec. Nawet do mieszkania mi wchodzą co nigdy się nie zdarzało :(
    U mnie plaga much :-( ale wez tu okna nie otwórz . Teraz.cos się na deszcz zanosi więc może ciut się ochlodzi

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Justyna, mi pomagały oklady z kory debu i przede wszyztkim duuzo wietrzenia i suszenia. Bierz paracetamol dopoki boli, a po pierwszym porodzie mialam rane i pierwszy tydzien bolalo, nastepny tydzien dokuczalo a potem juz ok.
    O tej korze dębu to nie słyszałam. To w aptece można kupić czy jak? Dziś już lepiej, wracam do żywych. Wiem że są ludzie którzy żyją z ciągłym bólem ale serio nie wiem jak, idzie oszalec.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wszystkiego najlepszego.!!! Samych pogodnych dni w życiu, pociechy z dzieci i męża i spełniania wszystkich marzeń!!!

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka dzięki. Oby. :) Właśnie mam smazalnia w domu.. Wyciągnęłam 2kg mięsa mielonego z indyka i robię kotlety mielone. Beda na jutro na obiad i na pn na wyjazd do chleba.

Justyna wiem, że z kora dębu jest płyn do higieny intymnej. On ma działanie ściągające jak dobrze pamietam.

Sabinaaa sto lat!!!! :))))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja na wyprzedażach w hm też kupiłam parę rzeczy ale dla siebie :-) stwierdziłam że dla dzieci mam full ciuchów a sama same starocie w szafie :-) za mniej niż 300 zł kupiłam 5 par spodni, sukienkę, bluzkę, koszulkę, koszule, sweter i trampki :-)

Edit. I krótkie spodenki :-) także się opłacało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:26

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso 2 kg? Wow powodzenia w smażeniu przy takiej temperaturze.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Inso 2 kg? Wow powodzenia w smażeniu przy takiej temperaturze.
    Tak bo miałam cały taki pakiet wielki kupiony wcześniej i nie podzieliłam na dwie części i tak wsadzilam do zamrazarki. To teraz jak znalazl. Wlasnie skończyłam smażyć. Cały gar kotletow. No ale jedzie jeszcze Tesciowa, to ona robi schab, i Siostrunia Malza, ona ma usmażyć schabowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:37

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogarnęłam z lekka kuchnię i jestem mokra..I weź tu sprzątaj w domu. Masakra.

Inso to Wy chyba całe wczasy będziecie jeść mielone i schabowe :D

Justyna do tej pory jak dzwoniłam do tego lekarza to zawsze odbierał także może rzeczywiście mogło mu coś wypaść, bo nawet innych pacjentów nie było. Głupia sytuacja Ale Cóż..lekarz też człowiek :)

Mi kora dębu kojarzy się, że stosuje się ją jako okłady na bolace piersi przy nawale.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    A ja ogarnęłam z lekka kuchnię i jestem mokra..I weź tu sprzątaj w domu. Masakra.

Inso to Wy chyba całe wczasy będziecie jeść mielone i schabowe :D

Justyna do tej pory jak dzwoniłam do tego lekarza to zawsze odbierał także może rzeczywiście mogło mu coś wypaść, bo nawet innych pacjentów nie było. Głupia sytuacja Ale Cóż..lekarz też człowiek :)

Mi kora dębu kojarzy się, że stosuje się ją jako okłady na bolace piersi przy nawale.
    Heheee oj obrzydna potem na cale zycie te kotlety;p
    a to nie liscie kapusty na cycki przy nawale?bo ja o kapuscie pamietam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3205 3206 3207 3208 3209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ