WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola niby wiem. Będę uważać na siebie. Nie będę się forsowac. Dzieki;) Teraz byłam w toalecie to miałam trochę wkładkę w takim sluzie jasno brązowym.

Edit.
    W sumie mogę fotusie pokazać Dzidzki. Jest bokiem bo tak lepiej widac.
    Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 20:02

justyna14, alisss87, MeGi1986 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam niski prog w ciazy z Zuzia, to plamilam tak wlasnie bardziej na brazowo. Od razu przyjeli mnie na oddzial. Tam stwierdzili pozamaciczna (ciaza z Zuzia) takze juz mnie nic nie zdziwi z nasza sluzba zdrowia.
    Ja mimo wszystko probowalabym jeszcze dzis sie gdzies dostac, zeby na spokojnie jutro wyjechac. Probuj, moze ktos prywatnie sie zlituje i przyjmie.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od razu kładą na oddział.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko uwazaj na sloncu. Kiedys bylam u gina a przede mna byla babka ze slaska chyba co przyjechala nad morze i zaczela plamic. Lekarz potem mowi wkurzony ze usiada te kobiety w ciazy i siedza na plazy caly dzien a potem duzo plami. Ponoc do szpitala tez sie duzo wtedy zglaszalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 15:41

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso i jak?

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso zglos sie!

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso, co do Lemancewicza to dobry z niego specjalista. Niektórzy mówią że gbur...
    No cóż. Nie jest wylewny Ale do mnie zawsze był ok.

Ka mailem w ciąży z Leonem. Przyczyny nie znaleziono Ale też mnie na oddział na Ty dzień położyli. Ale to była stara Warszawska jeszcze.

Gdybyś podczas brania duphastonu wpadła na pomysł badania prg to pamiętaj że duphastonu nie wychodzi w badaniu krwi czyli że on działa na organizm i pod osi progesteron Ale nie widać tego we krwi.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny narazie wszystko ok. Nie mialam od rana żadnego plamienia. Ani krwią czerwona ani brązowa. Mam nadzieję, że to jednorazowe. Cycki dalej bolą a mi niedobrze cd. Takze jakby nigdy nic.. Fakt, że trochę mnie podbrzusze ciągnie ale to pewnie normalne.

Kava idę do Niego na to usg w 12tyg. Dla mnie aby konkretnie zbadał Dzidzke. Nie musi mi slodzic ale dobrze by było, żeby co nieco mówił i wyjaśniał.

Zastanawiałam się nad zrobieniem proga ale darowalam sobie. Uspokoiłam się i w razie wu pojadę na IP do Gdańska. Będę miała 45min do tego miasta autem.

Kava ja bylam dziś na ostrym w USK. Nie zgadniesz na kogo trafilam..na Gacute :/ niestety dla mnie Ona już odpada jako lekarz. Mam fatalna opinie o niej teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 21:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja w drugiej ciazy mialam podobne plamienia. Na poczatku chodzilam do dwoch lekarzy i akurat jedna pani doktor ostrzegla mnie ze ok 8-9 tygodnia zdarzaja sie plamienia i zeby sie nie przejmowac. Jak je dostalam to akurat bylam w pracy, mimo wszystko zdenerwowalam sie bardzo i akurat udalo mi sie umowic tego samego dnia do drugiego lekarza. On juz nic nie widzial zlego, ale dal mi duphaston na miesiac i w razie czego kazal jechac na ip. Krawienie juz sie nie powtorzylo na szczescie. Mam nadzieje, ze i u ciebie bedzie tak samo! Bierz tabletki, wypoczywaj i sie nie stresuj. Zgadzam sie z dziewczynami, ze zawsze warto spraedzic na ip jesli coa sie dzieje, ale jesli mowia ze ok to tego sie trzymaj.

iNso87 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza???

Inso jak sie czujesz na wczasach?

My zaczynamy powoli urzadzac poddasze. Powoli, bo schody pochlonely ponad 7tys, facet juz ich lakieruje i w tym tyg beda calkowicie gotowe. Dzis kupilismy farby do pokoju Zuzi, bedzie szaro rozowy i panele tez kupione. Maz ma urlop to moze pomaluje. Zuzia juz sie doczekac nie moze swojego pokoju :) Poza tym dzis "tylko" 25stopni takze dalo sie zyc. Kubus co raz wiecej zaczyna chodzic a radosci przy tym co nie miara :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis caly dzien kluje szyjka, tak pulsujaco. Jak nie przejdzie to w srode pojde na dodatkowa wizyte. Leze bardzo duzo, dzis tyle co zrobilam tosty na sniadanie, wepchnelam rzeczy do pralki i sie umylam. Moja siostra przyjechala na dwa dni to zajmuje sie Szymkiem, od srody bedzie jezdzil do babci. Od poniedzialku maz ma urlop to bedzie lepiej. Na nastepny weekend to wesele i sie zastanawiam czy pojde...
    Kurde do tej pory jak mie cos zakulo to polezalam i bylo ok. A tetaz w glowie mam czarny scenariusze...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    A co tu taka cisza???

Inso jak sie czujesz na wczasach?

My zaczynamy powoli urzadzac poddasze. Powoli, bo schody pochlonely ponad 7tys, facet juz ich lakieruje i w tym tyg beda calkowicie gotowe. Dzis kupilismy farby do pokoju Zuzi, bedzie szaro rozowy i panele tez kupione. Maz ma urlop to moze pomaluje. Zuzia juz sie doczekac nie moze swojego pokoju :) Poza tym dzis "tylko" 25stopni takze dalo sie zyc. Kubus co raz wiecej zaczyna chodzic a radosci przy tym co nie miara :)
    Pokój Poli biało różowo szary :-) białe mebelki: łóżeczko i szafa z lustrem i firanki i motylki, szare zasłony i włochaty dywan a różowe dwie ściany i część motylków przyklejona do ściany nad łóżkiem :-) ładne połączenie dla dziewczynki

Miło się czyta , że Kubuś już chodzi :-) czas tak szybko leci, zanim się obejrzę Antek będzie raczkował.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka coś to wszystko nie ciekawie brzmi. Bierzesz coś na podtrzymanie?

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę o 20. Trzymajcie kciuki, bo jakoś mam stresa.

Justyna i jak tam sobie radzicie?

Natalka ja bym pewnie sprawdziła to u lekarza i poszlabym też jeszcze do innego.

Inso jak tam nad morzem?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, juz mi przeszlo.
    Kolo 2 polozylam sie pupa na poduszkach i do rana jakos sie rozeszlo. Zobacze jak dzisiaj. Jak bedzie dobrze to ok. Jak cos dalej bedzie sie dziac to jutro pojde do lekarza

A biore tylko acard od poczatku, nie dal mi ostatnio nic bo nie bylo potrzeby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 09:32

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masakra. Mały nie schodzi z rąk. A zazdrosny o siostrę jak cholera. Jak tylko ona sie przytula to wrzask, odpychanie. Chyba przez te urlopy i bycie non stop razem się przyzwyczaił.

Super, że urządzacie pokoje. Zazdroszczę. Ja jeszcze trochę poczekam. Bo jak uda sie z koleją dzidzia yo dopiero wtedy rozdziel€ pokoje.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupilam poradnik, jak mowic zeby maluchy nas sluchaly... Wczoraj przyszedl i zaczelam czytac. Moze byc fajne bo na poczatku juz sa przyklady ktore ja mam tez u nas w domu. Moze naucze sie inaczej mowic do dziecka. Bo ja ciagle krzycze a on nie slucha...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka- kurcze nie fajnie masz z tą szyjką. Lepiej to kontroluj bo różnie może być.
    A co ksiżki to słyszałam o niej.
    Ja zrezygnowałam z czytania poradników bo u nas kompletnie się to nie sprawdzało co w nich pisali. Metodą prób i błędów po prostu dochodzę c na moją Olę działa a co nie. Zdecydowane mamy tak, że jak wszystko jest na spokojnie, to współpraca jest idealna. Jak odpowiednio gospodarujemy czasem na zakupy to i one mogą być przyjemne. Im bardziej wszystko na szybko i nerwowo tym gorzej.

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam sie ze słonecznego morza! :) pogoda dopisuje i 2dni ponoć ma być po 30stopni. Potem to różnie pewnie bedzie:) Narazie jest ok. Czuje się w miarę ok. :) Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie jeszcze lepiej.

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, tak coś czułam w kościach że na Gacutę trafiłaś...

My od soboty na Mazurach. Jest świetnie, pogoda dopisuje. Leon przeszczęśliwy. W ośrodku jest. ogrom atrakcji A dzieciaków. Z Adasiem trochę gorzej bo akurat chyba jakoś skok rozwojowy przechodzi.
    Jeszcze niedawno usypiał przytulny do mnue w 2 minuty. Teraz tule to, Bujam. daję cyca 1,5 godziny A i tak ledwo usypia. Trwa to już ponad tydzień..
    czekam kiedy wróci normalność

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 3207 3208 3209 3210 3211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ