WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja mimo ciazy kupuje sobie ciuszki, glownie sukienki, brzuch jeszcze nie jest duzy wiec sie miesci w moj normalny rozmiar. Przydaly by mi sie tylko spodnie ciazowe jakies cygaretki czy cos bo wszystkie moje mnie cisna w brzuch, ale przy takich upalach narazie mi nie potrzebne.
    Szymek tez ma duzo ciuchow, juz mu kupuje na jesien, a teraz mu kupilam koszulki na ramiaczkach 2szt za 15zl. Jesienia zalozy pod koszulke jak bedzie chlodno

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa wszystkiego najlepszego!! :):):)

sabinaaa lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna spojrzalam na Twój nowy suwak i tak czytam, że ma 5dni!oooo jeju:d jakąś abstrakcja poki co dla mnie. Mimo, że w ciazy jestem i brzuch mi wywala to i tak nie czuje tej ciazy. Czuje się jakbym utyla poprostu. Do mdłości chyba się przyzwyczaiłam i spadku sił i nie wiąże tego z ciąża. Wogole nie mam parcia na kupowanie, szykowanie itp. Takie odległe to dla mnie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja powoli zaczynam myslec o wyprawce, ale powiem ci ze jak pomysle ile jeszcze przede mna tygodni to tez mi sie wydaje odlegle...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Musze przyznac, ze nie czuje, ze mam juz 30tke :D Zuzia dzis od rana przezywala, ze ja mam urodziny a nie ona. W koncu pyta ile mam teraz lat. Mowie jej ze 18 i tak chodzila i powtarzala, ze mama ma 18 lat. I tego sie trzymam haha

Moja kolezanka dzis miala cc w 32tyg. Odeszly jej nagle wody. Okazalo sie, ze przez zapalenie ukladu moczowego. W pon byla u lekarza i wszystko bylo ok. Maluszek ma 1940g i sam oddycha.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dla mnie kora dębu była bardzo zbawienna na ból szwów. Kupujesz w aptece pakowane jak np. rumianek. Ja robiłam sobie nasiadówki - do miski wrzucałam ok 3-4 torebki, zalewałam wrzątkiem, miskę z tym naparem wstawialam do toalety i siadałam na to tak,żeby wydzielająca para zatrzymywała się na kroczu. I tak siedziałam 10-15 min. Jak dla mnie ulga była natychmiastowa. Spróbuj, może i Tobie pomoże.

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wróciłam z IP. Obudzilam się do Malej po 2 bo zaczęła piszczec przez sen. Jak wstawalam to poczułam mokro między nogami. Zaspana położyłam się koło Niej. Ale po chwili się przebudzila i chciała siusiu. Więc wstałam z Nia i poszłam do toalety. Posadzilam Ja na nocnik a sama usiadlam na toaletę i wtedy zaczęłam kąpać żywa krwią.. Wyslalam Mala spac z powrotem i zawołałam Malza. Miałam w sluzie o dziwny zapachu uda ubrudzone od środka z domieszką czerwonej krwi. Bałam się wysikac do kibla. Ale załatwialam się normalnie już bez krwi. Oczywiście nie czekając wzielam siostrę zgarnelam po drodze i na IP. Malz został z dziecmi w domu. Tam oczywiście lekarka tak mnie wkur.. Ze nie pytajcie:/ Zbadala mnie najpierw "ręcznie" i powiedziala, że kropli krwi nawet nie ma. Zrobila USG. Dzidzka żywa, wszystko z Nia w porządku. Słyszałam bicie serca. Ma 3cm i jest starsza o 3dni. Jak się rozbieralam tam w toalecie przed badaniem to miałam na czystej wkładce dalej krew. Wyjela ta końcówkę od usg ze mnie i tez była brudna delikatnie w krwi. I pokazuje mi, że tu prawie nic nie ma. Na moje pytanie skąd w takim razie to krwawienie odp, że nie wie.. Może to z moczem było. Odp Jej, że nie możliwe bo idealne wyniki moczu mam z piątku! Powiedziałam, że może progesteron mam niski i nic nie biore na podtrzymanie. Powiedziała, że Ona nic mi nie powinna dawać bo nic tu się nie dzieje i znowu mnie wkur.. :/ Jeszcze siedziala taka Zaspana i jak raz coś do Niej powiedziałam to niedosłyszała i z miną srajacego kota mówi do mnie CO???! Myslalam, ze Jej odp JAJCO! :/ Oczywiscie łaskawca wypisala mi duphaston jedne op. I kazała brać 2x1tabs dziennie. I teraz nie wiem co mam robić. Skąd to kapanie krwią? Dziś ndz a my jutro jedziemy o 6 nad morze na tydzień.. No masakra:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 04:49

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso współczuję. I co pojechaliście?
    Pamiętaj wszędzie są lekarze. Bierz ten Duphaston i odpoczywaj.
    Ja w ciąży (tylko ciąża byla bardziej zaawansowana niż u Ciebie) z Szymkiem tez mialam krwawienie niewiadomego pochodzenia. Na usg nic nie było widać. To lekarz powiedział, że jakieś naczynko mogło pęknąć.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Kubus jest na etapie stawiania pierwszych krokow. Coraz czesciej sie puszcza, ale max 3 kroczki i siada. Stoi sam, schyla sie po zabawki i podnosi, takze mysle, ze juz niedlugo i wyruszy w swiat. Raczkuje w takim tempie, ze ciezko nadazyc za nim. A jak u Was?

Trzyma się mebli jak chodzi. Jeszcze się nie puszcza.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    iNso współczuję. I co pojechaliście?
    Pamiętaj wszędzie są lekarze. Bierz ten Duphaston i odpoczywaj.
    Ja w ciąży (tylko ciąża byla bardziej zaawansowana niż u Ciebie) z Szymkiem tez mialam krwawienie niewiadomego pochodzenia. Na usg nic nie było widać. To lekarz powiedział, że jakieś naczynko mogło pęknąć.
    Jutro jedziemy albo ok. 4-6nad ranem. Dzis cały dzień jeszcze w domu. Zasnęłam parę min po 5 dopiero i Lena mnie po godzinie obudzila. Narazie wkładka czysta:/ Wiem, już dla Malza powiedziałam, że w razie wu pojedziemy gdzieś na najbliższe IP. Teściowa będzie z nami w domku jak coś to z dziecmi posiedzieć.

Edit.
    Mam zamiar brać po 1tablecte dziennie narazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 07:32

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurde. Pomyliły mi sie dni tygodnia. W sumie fajnie, że to niedziela a nie poniedziałek.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso poazukaj, może gdzieś uda Ci się zrobić proga na Cito. Wiem, że są kobiety, które mają plamienia w dniu okresu, jak to u Ciebie wypada? Mogło to być naczynko, bo przy niskim progu to są takie plamienia brunatne raczej niż żywa krew. Ale na pewno dobrze zrobiłaś że pojechałaś. Speawdzilabym to mimo wszystko jeszcze dziś w innym miejscu, bo tam ewidentnie baba Cię zbyła. U mnie od razu przyjęli by na oddział na obserwację - nie wypusliliby z plamieniem bez wyjaśnienia. Strasznie niefortunnie się to wszystko w czasie zbiegło z tym wyjazdem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 07:54

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstałam z opuchnięta i boląca ósemka :-/ no wszystko na raz, chyba postanowiła że urośnie jeszcze trochę teraz :-/ oby to nie był żaden stan zapalny , dopiero byłam u dentystki przecież w 38 tyg ciazy.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna myslalam o tym ale darowalam sobie to lab już dziś bo i tak duphadton biorę to jak jest niski to powinien zaraz się poprawić. Z resztą dziś kurde jeszcze niedziela eh:/
    Też liczyłam czy to nie wychodziłaby @ ale nie. Wychodzi, że ponad tydzień byłabym po niej...
    Zastanawiam się czy nie pojechać na drugie IP dziś po północy. Bo oni sie wymieniaja codziennie raz tu raz tu ostry dyżur. Ale pojadę może wtedy jak poprostu znowu będę plamic.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi normalnie koala wielkimi kroplami normalna czerwona krew:/ później dopiero na wkładce była już brunatny krew.

Współczuję 8mki.Moj Malz w tym roku już dwie wyrwał i przed termin usunięcia to chodził po ścianach i zwija się z bólu.. Teraz miał wyznaczone parę dni temu usunięcie trzeciej ale odwołał jakoś na później bo teraz wakacje mamy i nie chce jechać z bólem po usunięciu. A na szczęście ten go nie boli ząb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 08:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso wiesz co ja w tej ciazy mialam podobnie, wstalam do szymka kolo 5 i jak wracalam czulam ze kapie ze mnie, ciezkie krople, nie bylo tego duzo. Zalatwilam sie, polozylam i do rana juz wkladka byla czysta. Duphaston i tak bralam od poczatku ze wzgledu na wczesniejsze problemy i poronienie. Tylko ze u mnie na usg byl krwiak. Moze u ciebie tez byl malutki i pekl i juz go nie ma. Bedzie dobrze, polez dzis i nic nie rob, mysle ze juz sie nie powtorzy. A duphaston bierz 2x1. Nie zaszkodzi a moze pomoc

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na IP to nawet nie przyjmuja ciezarnych, od razu na oddzial kieruja. Ale tam trzeba sie przyjac i dopiero robia badanie. A jak sie polozysz to cie trzymaja dla pewnosci min 3 dni

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja jakos w 11tygodniu z Filipem tez mialam plamienie/ lekkie krwawienie i mialam krwiaka ale to bylo widac na usg. Albo ci ciulowo zrobila usg co jest prawdopodobne ( wnioskuje z opisu zaspanej napi dr.) Albo nie wiem co moglo sie stac. Progesteron yo raczej ta krew nie bylaby taką zywą czerwona krwią typko ciemniejsza brązowawą tak mi sie wydaje

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka mam jedno op. Duphastonu a wizytę 23go dopiero. Nie starczy mi do wizyty dlatego chciałam oszczędzać jak nic nie będzie się działo tzn. Jak nie będę plamic. Bo jak znowu zacznę ptfu ptfu to wtedy normalnie będę brała 2tabletki. I jak wrócę to pójdę odrazu do ginki wcześniej. Może między pacjentami wtedy mnie przyjmie.
    Nie chce robić z siebie jakiejś wariatka spanikowanej.

Ola nie wiem :/ myślę, że dobrze zrobila ale wkurzyła mnie niemilosiernie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 08:56

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - nie mozesz mowic o sobie ze robisz z siebie wariata spanikowaneg, jestes w ciąży i masz do tego prawo. Cokolwiek sie dzieje MUSISZ sprawdzic czy wszystko jest ok. Dziecko o siebie nie zadba. Nosisz je w brzuchu i musisz czuwać nad jego bezpieczenstwem. To ze nasza kochana sluzba zdrowia sie nie wywiązuje z swoich obowiazkow to wiadomo, ale pamietaj ze to ty jestes Ważna, maja obowiazek cie zbadac i ci pomoc.
    Zebys nie miała sobie nigdy do zarzucenia ze coś zbagatelizowałas i miało to fatalne skutki. Wszystko co cie niepokoi zglaszasz lekarzowi badz w takich sytuacjach jak ta IP.
    Buziaki dla Was :)
    Wypoczywaj na wakacjach, niech inni cie wyręczą i zajma sie dziecmi, moze ten wyjazd dobrze ci zrobi :)

iNso87 lubi tę wiadomość

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
‹‹ 3206 3207 3208 3209 3210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ