WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie ranki względne poki co, gorzej wieczorem. Odliczam jeszcze tydzien czasu i moze bedzie juz lepiej jak z Lena w ciazy.. oby! Tak sie nastawiam a przecież kazda ciaza inna.
    Dostalam pismo z Urzedu Miejskiego,ze w związku z tym,ze Lena nie dostalo sie do przedszkola państwowego tam gdzie chcialam czyli w szkole Laury,to wybrali mi pare km dalej inne przedszkole państwowe do ktorego moge Ja zapisac. Nie wiedzialam,ze cos takiego jest jak dziecko sie nie dostanie to szuka Urzad innego ;) W sumie sama tez nastawiałam sie,ze rok jeszcze Mala w domu spedzi albo przez ten rok przedszkolny zwolni sie miejsce tam u Starszej w oddziale i wtedy pojdzie. A teraz w sumie nie wiem co robic skoro przedszkole samo nas znalazlo ;) Najwyzej potem przeniosę. W sumie co ma robic ze mna w domu od września? Nudzic sie dzieciak bedzie. Do 23.08 mam dac odpowiedz.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna,wlasnie tak pomyslalam,zeby sie zdecydowala na przedszkole to malo czasu mi wlasnie zostalo na kompletowanie wyprawki haha na ostatnia chwile wszystko. Dzis do Malza chyba powiem,zeby podjechać tam i zobaczyć to przedszkole.

A co do ogarniania to sama nie wiem jak to bedzie od marca :o Jak wczoraj bylismy w odwietkach to ta Starsza corka u Brata ciotecznego Malza,to taka spokojna,skonczyla 3 lata i taka wstydnisia. Patrzy na każdego nie ufnie i prawie nic nie mowi. I bardzo malo mowi. Nie wiem czy dobrze wymawia jakiekolwiek slowa. Wiem,ze nawet nie mowi swego imienia Kinga tylko Kiki. A ta z kolei 1,5msc to tylko placze :P dla odmiany hehehhe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie potrzebujemy zadnych piżamek itp. U nas nie ma drzemek żadnych w przedszkolu. No i w sumie dobrze :)

• animka899 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- wiesz co chyba teraz jak jest ten obowiązek że każdy trzylatek musi mieć miejsce w przedszkolu to gmina musi to jakoś zorganizować. Fajnie że pójdzie. Ja teraz jak myśle o tym wszystkim to w sumie mogłam ole posłać, bo by odchorowała co odchorować i spokój jakby mi się w ciąże uadło zajść to potem będzie noworodek i świeżo upieczony przedszkolak i słabo to widze. No ale trudno. Jest jak jest i tyle.

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Inso- wiesz co chyba teraz jak jest ten obowiązek że każdy trzylatek musi mieć miejsce w przedszkolu to gmina musi to jakoś zorganizować. Fajnie że pójdzie. Ja teraz jak myśle o tym wszystkim to w sumie mogłam ole posłać, bo by odchorowała co odchorować i spokój jakby mi się w ciąże uadło zajść to potem będzie noworodek i świeżo upieczony przedszkolak i słabo to widze. No ale trudno. Jest jak jest i tyle.
    No wlasnie na marcowkach mnie uwsiadomily,ze teraz jest wlasnie obowiązek to tak jest,ze gdzies poszukają miejsca. Ja nie wiedzialam o tym. WIedzialam tylko,ze 2,5letnie dziecko moze isc bez zadnego ale.

Ola nie wyobrazam sobie,zeby Lena nie spala w przedszkolu. I mam nadzieje,ze beda mieli drzemke,bo Ona do 18 to mi padnie w domu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 15:48

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzieci beda sie kladly, ale nid ma obowiazku spania. Nie ma przebierania w pizame. W domu spi w majtkach i koszulce to po co w przedszkolu kombinowac. Chociaz ze spaniem u nas masakra od 3 tyg okolo,to masakra jest. Ale teraz na szczescie spie polozyl. Chce mu sie spac, ale zrobi wszystko zeby nie musial sie klasc i jest taki nisznosny ze teraz ta cisza jest dla mnie zbawieniem.

Ja zamowilam wszystko przez neta i juz zaczynaja paczki splywac

Bylam dzis na krzywej cukrowej... Po pol godz zrobilo mi sie tak slabo, ze wyszlam z labolatorium i usiadlam na lozko, otworzylam okno i tam siedzialam bo bym zemdlala. Ale udalo sie dotrwac do konca. Na czczo mialam wynik 87. Wiec spoko. I o dziwo dzis sie lepiej czuje. Nie mam tych boli w pachwinach, czasem z prawej strony tylko. Zastosowalam 6xdziennid magnez i te elektrolity i nospe 1xdziennie i chyba jednak nie pojde w poniedzialek do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 13:45

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ewidentnie za mało magnezu lub czegoś w organizmie skoro jest poprawa. Oby tak dalej :-)

Ja też część przez neta zamówiłam. U nas jest przebieranie w pizamki i wszystkie 3 latki śpią, a 4 latki czyli Olek już nie. I nie wiem jak on to wytrzyma bo w domu potrafi i 3 godziny spać w dzień. Będę go odbierać i będzie mi padać w aucie że zmęczenia.

Inso oby za tydzień Ci te mdłości przeszły.

Ja dziś porządki robię w ciuchach u dzieci żebym wiedziała co jeszcze trzeba dokupić. Przy okazji rozmiar 56 z ciuszkow Antosia już pakuje bo wyrósł :-/ jak ten czas szybko leci :-/ choć malutki to taki duży jak na swój wiek. Brat cioteczny śmieje się że wygląda jak trzymiesięczne dziecko :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto
    A to mój Antałek :-) prośba o niecytowanie, potem usunę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 20:39

iNso87, natalka0887, sabinaaa, Aneczka86, espoir lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto

A tu przedszkolaki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 20:39

iNso87, natalka0887, sabinaaa, espoir lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam wyniki krzywej
    Na czczo 87, po 1h - 182, po 2h - 141 czy to sie kwalifikuje do diabetologa?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jaki śliczny Maluch:d jaki slodki:d a Pola z Olem to juz młodzież przy Antku:d szok! Zapomnialam dodać jaki z Niego pulchniaczek niezły :d

Natalka ja to nie mam pojęcia ale wydaje mi się, że dwa ostatnie wyniki nie są niskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 15:51

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie moj lekarz na urlopie i ma wylaczony telefon, a mowil zeby dzwonic jak cos... Ja nigdy nie maialm wyzszego cukru niz 120-125 po jedzeniu...
    Do tego jeszcze ths mam 3,5. Ostatnio mialam juz 2,06 i znow w gore, mimo zw w weekend mam wieksza dawke...
    Ewidentnie moj organizm nie jest przystosowany do bycia w ciazy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Antos jest cudowny! Do schrupania :) I faktycznie duze chlopisko. Moj Kubus tez taki duzy byl od urodzenia. Wiecej miejsca masz do calowania ;) A starszaki tez super dzieciaczki!

Natalka wyniki masz chyba w gornej granicy normy. Pewnie bedziesz musiala powtorzyc badanie. I zwiekszyc dawke letroxu czy euthyroxu.

Moj Kubus od 2 dni goraczkowal. Temp 38.5 i zero objawow choroby. Poza tym, ze maruda poziom hard i w nocy byla masakra ze spaniem. Zrzucilam wszystko na zeby. Dzis poszlam z nim do pediatry i gardlo ponoc bardzo brzydkie. Zapalenie migdalkow. Dostal antybiotyk i podalam mu od razu. Teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam. Moze trzeba bylo poczekac, bo Zuzce kiedys przeszlo samo po 3 dniach. No ale jak juz dalam 1 raz to dam mu do konca :/

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina jeśli serio gardło takie brzydkie to może dobrze że dałaś, teraz w ogóle ponoć dużo osób na anginę choruje ale to wyższa gorączkę by miał. Zdrówka dla Was.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powiedzieć że dzieci wysysają z człowieka całą energię. 20.45 a ja wraz z Antkiem kładę się spać :-) Maz usypia pozostała dwójkę. Boje się poniedziałku, zostaje sama z trójką :-/

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u mnie to samo. Wieczorem to padam po prostu. Dzis caly dzien bylam u tesciow, bo montowali nam schody na poddasze a dzieci sie boja tego huku. I wrocilam ledwo zywa. W domu to chwile na hustawke, piasek, trampolina a tam musialam wymyslac atrakcje. Leze z Kubciem, on spi a ja szukam checi, zeby w ogole isc sie umyc. Moj maz tez wraca po urlopie do pracy w poniedzialek i zostaje sama z dwojka. Damy rade! Kto jak nie my?

A co do spania w dzien, to moja Zuzia ma takie fazy. Aktualnie od 2 tyg jest faza nie spania w dzien. Za zadne skarby nie chce sie polozyc. Zasypia wieczorem max 21 i spi do 10-10.30 rano.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa moim zdaniem dobrze, że podałaś antybiotyk. ja uważam, że w takich chwilach nie ma co się bawić w doktorów tylko zaufać tym, którzy się na tym znają (a jeśli uważamy, że się nie znają, to szukać innego i u innego sprawdzić). takie nieleczenie zaraz może doprowadzić do szpitala...

justyna14 w końcu widzę Twoje dzieciaczki, śliczne! ależ Ci zazdroszczę tej gromadki :) chociaż mi się wydaje, że za jakieś 4-5 lat zechcesz 4 dziecko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 21:16

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna u mnie to samo. Wieczorem to padam po prostu. Dzis caly dzien bylam u tesciow, bo montowali nam schody na poddasze a dzieci sie boja tego huku. I wrocilam ledwo zywa. W domu to chwile na hustawke, piasek, trampolina a tam musialam wymyslac atrakcje. Leze z Kubciem, on spi a ja szukam checi, zeby w ogole isc sie umyc. Moj maz tez wraca po urlopie do pracy w poniedzialek i zostaje sama z dwojka. Damy rade! Kto jak nie my?

A co do spania w dzien, to moja Zuzia ma takie fazy. Aktualnie od 2 tyg jest faza nie spania w dzien. Za zadne skarby nie chce sie polozyc. Zasypia wieczorem max 21 i spi do 10-10.30 rano.
    Olek najdłużej w swoim prawie 4 letnim życia spał może do 7.30 :-) i nie ważne o której się kładzie zazwyczaj wstaje punkt 6 :-) kiedyś było to punkt 5 więc i tak jest progres. Czasem 6.30 :-) liczę że jak będzie bez drzemek to będzie się kładł ciut wcześniej i spał do 7 :-)

No kto jak nie my :-) mnie najwyżej będziecie odwiedzać w wariatkowo od września :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    sabinaaa moim zdaniem dobrze, że podałaś antybiotyk. ja uważam, że w takich chwilach nie ma co się bawić w doktorów tylko zaufać tym, którzy się na tym znają (a jeśli uważamy, że się nie znają, to szukać innego i u innego sprawdzić). takie nieleczenie zaraz może doprowadzić do szpitala...

justyna14 w końcu widzę Twoje dzieciaczki, śliczne! ależ Ci zazdroszczę tej gromadki :) chociaż mi się wydaje, że za jakieś 4-5 lat zechcesz 4 dziecko :P
    Może tak, ale biorę już pod uwagę tylko adopcje :-) albo psa ewentualnie :-) w przyszłym roku idę prawdopodobnie na operacje na żylaki na prawej nodze więc już potem nie będę chciała na pewno niweczyć tego bo całe życie mi to przeszkadza i może w końcu się pozbędę a ewentualne kolejna ciąża pewnie znów spowodowałaby wyjście kolejnych. Po za tym już za stara jestem. Teraz będę szukać gdzieś blisko pracy i może od lipca / sierpnia przyszłego roku coś się uda znaleźć. Zobaczymy.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Malz wczoraj wyskoczył do mnie z tekstem czy smaruje czymś brzuch? W sensie żeby zapobiec rozstępom. Ja mu mówię, że mam to głęboko i niczym nie smaruje, bo dwie ciaze smarowalam a i tak wysypalo.. To zkwitowal, że na operację mogę isc jak będę chciała hahaha jaki łaskawy:d Chyba serio wziął do głowy to jak parę razy mu mówiłam, że po trzecim porodzie chce mieć plastyke brzucha bo ta dolna część teraz mnie denerwuje a co powiedzieć po kolejnym porodzie.. :p Także Dziewczyny szykuje się na bycie po 3 porodzie, ponad 30letnia gorąca Mamuska hahahha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 08:34

Kava lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3215 3216 3217 3218 3219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ