Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
U mnie ranki względne poki co, gorzej wieczorem. Odliczam jeszcze tydzien czasu i moze bedzie juz lepiej jak z Lena w ciazy.. oby! Tak sie nastawiam a przecież kazda ciaza inna.
Dostalam pismo z Urzedu Miejskiego,ze w związku z tym,ze Lena nie dostalo sie do przedszkola państwowego tam gdzie chcialam czyli w szkole Laury,to wybrali mi pare km dalej inne przedszkole państwowe do ktorego moge Ja zapisac. Nie wiedzialam,ze cos takiego jest jak dziecko sie nie dostanie to szuka Urzad innegoW sumie sama tez nastawiałam sie,ze rok jeszcze Mala w domu spedzi albo przez ten rok przedszkolny zwolni sie miejsce tam u Starszej w oddziale i wtedy pojdzie. A teraz w sumie nie wiem co robic skoro przedszkole samo nas znalazlo
Najwyzej potem przeniosę. W sumie co ma robic ze mna w domu od września? Nudzic sie dzieciak bedzie. Do 23.08 mam dac odpowiedz.
-
Justyna,wlasnie tak pomyslalam,zeby sie zdecydowala na przedszkole to malo czasu mi wlasnie zostalo na kompletowanie wyprawki haha na ostatnia chwile wszystko. Dzis do Malza chyba powiem,zeby podjechać tam i zobaczyć to przedszkole.
A co do ogarniania to sama nie wiem jak to bedzie od marca :o Jak wczoraj bylismy w odwietkach to ta Starsza corka u Brata ciotecznego Malza,to taka spokojna,skonczyla 3 lata i taka wstydnisia. Patrzy na każdego nie ufnie i prawie nic nie mowi. I bardzo malo mowi. Nie wiem czy dobrze wymawia jakiekolwiek slowa. Wiem,ze nawet nie mowi swego imienia Kinga tylko Kiki. A ta z kolei 1,5msc to tylko placzedla odmiany hehehhe
-
Inso- wiesz co chyba teraz jak jest ten obowiązek że każdy trzylatek musi mieć miejsce w przedszkolu to gmina musi to jakoś zorganizować. Fajnie że pójdzie. Ja teraz jak myśle o tym wszystkim to w sumie mogłam ole posłać, bo by odchorowała co odchorować i spokój jakby mi się w ciąże uadło zajść to potem będzie noworodek i świeżo upieczony przedszkolak i słabo to widze. No ale trudno. Jest jak jest i tyle.
-
animka899 wrote:Inso- wiesz co chyba teraz jak jest ten obowiązek że każdy trzylatek musi mieć miejsce w przedszkolu to gmina musi to jakoś zorganizować. Fajnie że pójdzie. Ja teraz jak myśle o tym wszystkim to w sumie mogłam ole posłać, bo by odchorowała co odchorować i spokój jakby mi się w ciąże uadło zajść to potem będzie noworodek i świeżo upieczony przedszkolak i słabo to widze. No ale trudno. Jest jak jest i tyle.
Ola nie wyobrazam sobie,zeby Lena nie spala w przedszkolu. I mam nadzieje,ze beda mieli drzemke,bo Ona do 18 to mi padnie w domu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 15:48
-
U nas dzieci beda sie kladly, ale nid ma obowiazku spania. Nie ma przebierania w pizame. W domu spi w majtkach i koszulce to po co w przedszkolu kombinowac. Chociaz ze spaniem u nas masakra od 3 tyg okolo,to masakra jest. Ale teraz na szczescie spie polozyl. Chce mu sie spac, ale zrobi wszystko zeby nie musial sie klasc i jest taki nisznosny ze teraz ta cisza jest dla mnie zbawieniem.
Ja zamowilam wszystko przez neta i juz zaczynaja paczki splywac
Bylam dzis na krzywej cukrowej... Po pol godz zrobilo mi sie tak slabo, ze wyszlam z labolatorium i usiadlam na lozko, otworzylam okno i tam siedzialam bo bym zemdlala. Ale udalo sie dotrwac do konca. Na czczo mialam wynik 87. Wiec spoko. I o dziwo dzis sie lepiej czuje. Nie mam tych boli w pachwinach, czasem z prawej strony tylko. Zastosowalam 6xdziennid magnez i te elektrolity i nospe 1xdziennie i chyba jednak nie pojde w poniedzialek do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 13:45
-
Natalka ewidentnie za mało magnezu lub czegoś w organizmie skoro jest poprawa. Oby tak dalej
Ja też część przez neta zamówiłam. U nas jest przebieranie w pizamki i wszystkie 3 latki śpią, a 4 latki czyli Olek już nie. I nie wiem jak on to wytrzyma bo w domu potrafi i 3 godziny spać w dzień. Będę go odbierać i będzie mi padać w aucie że zmęczenia.
Inso oby za tydzień Ci te mdłości przeszły.
Ja dziś porządki robię w ciuchach u dzieci żebym wiedziała co jeszcze trzeba dokupić. Przy okazji rozmiar 56 z ciuszkow Antosia już pakuje bo wyrósłjak ten czas szybko leci
choć malutki to taki duży jak na swój wiek. Brat cioteczny śmieje się że wygląda jak trzymiesięczne dziecko
7w3d 💔 -
Justyna jaki śliczny Maluch:d jaki slodki:d a Pola z Olem to juz młodzież przy Antku:d szok! Zapomnialam dodać jaki z Niego pulchniaczek niezły :d
Natalka ja to nie mam pojęcia ale wydaje mi się, że dwa ostatnie wyniki nie są niskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 15:51
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie moj lekarz na urlopie i ma wylaczony telefon, a mowil zeby dzwonic jak cos... Ja nigdy nie maialm wyzszego cukru niz 120-125 po jedzeniu...
Do tego jeszcze ths mam 3,5. Ostatnio mialam juz 2,06 i znow w gore, mimo zw w weekend mam wieksza dawke...
Ewidentnie moj organizm nie jest przystosowany do bycia w ciazy
-
Justyna Antos jest cudowny! Do schrupania
I faktycznie duze chlopisko. Moj Kubus tez taki duzy byl od urodzenia. Wiecej miejsca masz do calowania
A starszaki tez super dzieciaczki!
Natalka wyniki masz chyba w gornej granicy normy. Pewnie bedziesz musiala powtorzyc badanie. I zwiekszyc dawke letroxu czy euthyroxu.
Moj Kubus od 2 dni goraczkowal. Temp 38.5 i zero objawow choroby. Poza tym, ze maruda poziom hard i w nocy byla masakra ze spaniem. Zrzucilam wszystko na zeby. Dzis poszlam z nim do pediatry i gardlo ponoc bardzo brzydkie. Zapalenie migdalkow. Dostal antybiotyk i podalam mu od razu. Teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam. Moze trzeba bylo poczekac, bo Zuzce kiedys przeszlo samo po 3 dniach. No ale jak juz dalam 1 raz to dam mu do koncajustyna14 lubi tę wiadomość
-
Justyna u mnie to samo. Wieczorem to padam po prostu. Dzis caly dzien bylam u tesciow, bo montowali nam schody na poddasze a dzieci sie boja tego huku. I wrocilam ledwo zywa. W domu to chwile na hustawke, piasek, trampolina a tam musialam wymyslac atrakcje. Leze z Kubciem, on spi a ja szukam checi, zeby w ogole isc sie umyc. Moj maz tez wraca po urlopie do pracy w poniedzialek i zostaje sama z dwojka. Damy rade! Kto jak nie my?
A co do spania w dzien, to moja Zuzia ma takie fazy. Aktualnie od 2 tyg jest faza nie spania w dzien. Za zadne skarby nie chce sie polozyc. Zasypia wieczorem max 21 i spi do 10-10.30 rano.
-
sabinaaa moim zdaniem dobrze, że podałaś antybiotyk. ja uważam, że w takich chwilach nie ma co się bawić w doktorów tylko zaufać tym, którzy się na tym znają (a jeśli uważamy, że się nie znają, to szukać innego i u innego sprawdzić). takie nieleczenie zaraz może doprowadzić do szpitala...
justyna14 w końcu widzę Twoje dzieciaczki, śliczne! ależ Ci zazdroszczę tej gromadkichociaż mi się wydaje, że za jakieś 4-5 lat zechcesz 4 dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 21:16
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
sabinaaa wrote:Justyna u mnie to samo. Wieczorem to padam po prostu. Dzis caly dzien bylam u tesciow, bo montowali nam schody na poddasze a dzieci sie boja tego huku. I wrocilam ledwo zywa. W domu to chwile na hustawke, piasek, trampolina a tam musialam wymyslac atrakcje. Leze z Kubciem, on spi a ja szukam checi, zeby w ogole isc sie umyc. Moj maz tez wraca po urlopie do pracy w poniedzialek i zostaje sama z dwojka. Damy rade! Kto jak nie my?
A co do spania w dzien, to moja Zuzia ma takie fazy. Aktualnie od 2 tyg jest faza nie spania w dzien. Za zadne skarby nie chce sie polozyc. Zasypia wieczorem max 21 i spi do 10-10.30 rano.i nie ważne o której się kładzie zazwyczaj wstaje punkt 6
kiedyś było to punkt 5 więc i tak jest progres. Czasem 6.30
liczę że jak będzie bez drzemek to będzie się kładł ciut wcześniej i spał do 7
No kto jak nie mymnie najwyżej będziecie odwiedzać w wariatkowo od września
7w3d 💔 -
espoir wrote:sabinaaa moim zdaniem dobrze, że podałaś antybiotyk. ja uważam, że w takich chwilach nie ma co się bawić w doktorów tylko zaufać tym, którzy się na tym znają (a jeśli uważamy, że się nie znają, to szukać innego i u innego sprawdzić). takie nieleczenie zaraz może doprowadzić do szpitala...
justyna14 w końcu widzę Twoje dzieciaczki, śliczne! ależ Ci zazdroszczę tej gromadkichociaż mi się wydaje, że za jakieś 4-5 lat zechcesz 4 dziecko
albo psa ewentualnie
w przyszłym roku idę prawdopodobnie na operacje na żylaki na prawej nodze więc już potem nie będę chciała na pewno niweczyć tego bo całe życie mi to przeszkadza i może w końcu się pozbędę a ewentualne kolejna ciąża pewnie znów spowodowałaby wyjście kolejnych. Po za tym już za stara jestem. Teraz będę szukać gdzieś blisko pracy i może od lipca / sierpnia przyszłego roku coś się uda znaleźć. Zobaczymy.
7w3d 💔 -
Mój Malz wczoraj wyskoczył do mnie z tekstem czy smaruje czymś brzuch? W sensie żeby zapobiec rozstępom. Ja mu mówię, że mam to głęboko i niczym nie smaruje, bo dwie ciaze smarowalam a i tak wysypalo.. To zkwitowal, że na operację mogę isc jak będę chciała hahaha jaki łaskawy:d Chyba serio wziął do głowy to jak parę razy mu mówiłam, że po trzecim porodzie chce mieć plastyke brzucha bo ta dolna część teraz mnie denerwuje a co powiedzieć po kolejnym porodzie.. :p Także Dziewczyny szykuje się na bycie po 3 porodzie, ponad 30letnia gorąca Mamuska hahahha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 08:34
Kava lubi tę wiadomość