Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia ja przeszlam kolkę z Olkiem i było ciężko, może dlatego ostrożnie podchodzę do tematu " braku diety matki karmiącej". Nie znam położnej która by się pod tym podpisala. Wszystkie raczej mówią żeby jeść wszystko ale jednak stopniowo wprowadzać i obserwować bo jednak to przenika do pokarmu. Dowód miałam w szpitalu jak urodziłam Pole - podali chyba właśnie kapuśniak na obiad i wieczorem wszystkie noworodki wyły. Także tak.
sabinaaa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Moje dzieci niby nie mialy kolki, ale tez ostroznie wprowadzalam nowe rzeczy. Znaczy z Zuzia to az do przesady, ale z Kuba to jadlam duzo rzeczy ale po prostu zdrowo. Bez smazonego, bez wzdymajacych rzeczy. Do picia woda. Po kilku mies to i pizze jadlam
Aneczka, to cos mi sie pomylilo. Wiem juz ktora kurtke miala Lenka. Ja na wyprz nie kupilam i teraz szukam. Chociaz moze poczekam na kurtki w tej kolekcjiA ta stalowa podoba mi sie bardzo i nie wiem co robic.
-
to ja jem wszystko od początku i gotowce i smażone i ostre i cytrusy... a jak mi rodzice wyskakiwali z radami co mogę, a co nie, to tylko się wnerwiałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 23:05
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ja raczej ostroznie jadlam na poczatku karmienia, tymbardziej ze mialam wczesniaka. Potem stopniowo wiecej ale nis zapomne jak szymek mial 7 mac i zjadlam pierwszego kebaba. Na drugi dzien w sekunde maly nagle zaczal tak plakac ze nis moglam go uspokoic. Bylismy na spacsrze widc usiadlam na laqcd i dalam mu cyca, dopiero sie uspokoil. Krzyczal jakby go ze skory kto obdzieral.
Kiedya przyszla kolezanka z 3 msc synkiem, ja wymyslilam jakiea dania lekkie. Gotowane na parze zeby zjadla. A ona wziela sie za salatke z sosem czosnkowym, ktora dla mnie czasem jeat ciezka.,ale ona sie nie ograniczala z niczym
-
ja pewnie też bym wzięła tą z sosem
jedyne na co uważałam to truskawki - napierw zjadłam kilka, a dopiero potem jadłam normalnie...
aż mi się przypomniało jak kilka dni po porodzie był u nas mój tata, Mąż akurat obiad gotował i podszedł do mnie z pytaniem czy zrobić mi mizerię do tego, a mój tata od razu "jej nie wolno ogórka!!" - teraz się z tego śmieję, ale wtedy bardzo mnie irytowały te teksty...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
chociaż i tak najbardziej mnie denerwowało jak Mały tylko zapłakał, a od razu był tekst "ojej pewnie go brzuszek boli!"... po czasie inaczej się na to patrzy, ale wtedy to działało na mnie jak płachta na byka...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
justyna14 tutaj masz całą galerię kup
możesz poczytać czy według tego jest ok, czy nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 23:08
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
I ja polecam Biogaję.
Ja przy Leonie bardzo uważałam na to. O jem Ale tym razem jadłam w zasadzie wszystko od początku. Może nie w ogromnych ilościach Ale jednak.
myślę że dużo zależy od dziecka bo też znam przypadki gdzie gdzie dziecko 8 miesięczne które miało rozszerzaną dietè płakał całą noc po mleku mamy którą zjadła coś nie teges.
-
Zaspałam dzisiaj na mierzenie temperatury, spoznilam sie cala godzine. Wiecie czemu? Filip zostal sie na noc u dziadkow, ja wrocilam wczoraj bardzo pozno do domu padnięta i taka lipa.. 36,7 wczoraj 36,5, a wlasnie dzisiejszy dzień byl bardzo istotny jesli chodzi o mierzenie temperatury
-
Hej.
Ja dzis mialam wizyte. Te bole w pachwinie moga sie brac ze skurczow ktorych nie czuje, albo od cesarki jakies ciagniecia. Mowi ze moge iac na oddzial to mi da kroplowke potas, magnez. Ale narazie kupilam sobie elektrolity i mam zwiekszyc dawke magnezu.
Szyjka sie nie skraca dalej ma 4,05cm. Rozwarcie zewnetrzne mowil ze troche sie poqiekszylo, ale w karcie mi wpisal tak jak ostatnio 1,5-1-0. Wewnatrz zamkniete. Dzidzia ma dosc wysoko glowke widc nie uciska szyjki. Dalej bez lekow, narazie magnez, elektolity i jak cos moge nospe jak potrzebuje. Za 2 tyg kolejna wizyta.
Zobaczymy, jak nie przejdzie to na szpital, a jak bedzie ok to w polowie wrzesnia na sterydy
-
Natalka-no ale to chyba tragedii strasznej nie ma nie??? Łez jak najwięcej odpoczywaj i dacie radę!
A ja już sama nie wiem co mi powariowalo wszystko bo temperatura dalej wysoka mam jakieś brązowe plamienia. Zrobiłam dzisiaj test ale w ciągu dnia i nic. Mam jeszcze jeden i zrobię jutro rano.... -
Natalka-no ale to chyba tragedii strasznej nie ma nie??? Łez jak najwięcej odpoczywaj i dacie radę!
A ja już sama nie wiem co mi powariowalo wszystko bo temperatura dalej wysoka mam jakieś brązowe plamienia. Zrobiłam dzisiaj test ale w ciągu dnia i nic. Mam jeszcze jeden i zrobię jutro rano.... -
Hej!
Dzieki Dziewczyny za słowa otuchy ale odkąd wróciłam jest gorzej niż było wcześniej. Większe mdłości i wymioty od popołudnia do wieczora. Dzis od 12 jak głowa mnie zaczęła boleć tak jęczę dla Malza do teraz.. Masakra:/ mam wrażenie, że ta ciąża najbardziej daje mi w kość ;/ Teraz leżę i próbuje zasnąć bo nie wiem co mam ze sobą zrobić. -
No wlasnie dramatu nie ma. Najwazniejsze ze szyjka sie nie skraca. Zobacze co przyniosa najblizsze dni. Jak sie nie poprawi i dalej mnie bedzie bolec to w pon sama sie zglosze na oddzial. Niech mi dadza kroplowe, poleze 3 dni i juz.
A w sobote pojde troche na to wesele...