Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie witam ze szpitala.
Juz zrezygnowalam i mialam nie jechac, ale tak siedze i mysle ze to moze byc infekcja ukladu moczowego bo w nocy bolaly mnie plecy, w okolicach nerek, i czuje dretwienie w okolicy cewki moczowej.
Przyjela mnie jakas nowa, bardzo mila lekarka. To powiedzialam jej wszystko co mi jest. Ogolnie jest wszystko dobrze. Szyjka dluga ponad 4cm, rozwarcie nie postepuje, mala wazy 791g. Odwrocila sie glowa do gory i to napewno wczoraj w nocy bo czulam jak sie mocno ruszala.
Niestety norme cukru po godzinie mam przekroczona bo mam 182 a norma 180. Ale ze nie jest duzo to narazie mam badac glukometrem i trzymac diete. Nie mam diabetologa u nas, najblizszy 100km i duze kolejki. Dlatego narazie chodze glodna hehe
-
Maz mi przyniosl glukometr do szpitala i zmierzylam cukier po sniadaniu (3 kromki chleba z przrzroczysta wedlina) i mialam 138 cukier po godzinie. Norma do 140 wiec sie mieszcze, ale szalu nie ma.
Ale przestalo mnie ciagnac w pachwinach, chyba dlatego ze dzidzia sie odwrocila bo teraz czuje ruchy na gorze a nie na dole. Czeski film z ta moja ciaza.
-
W szpitalu ok, leze ciagle bo co mam do roboty. Nic mi nie daja i nic nie robia. Jedyne co to dziewczyna z pokoju jest w 38tc i tez ma cukrzyce i mi mowi co mozna jesc co nie. Ale po obiedzie mega nie cukrzycowym bo zupie buraczkowej i pierogach leniwych ze smietana mialam cukier 97. Wiec super. Oby tak dalej
-
Natalka ja po cukrzycach w dwóch ciazach. Bie jakieś mega bo wystarczyła dieta. I jedno co ci powiem, że owszem są produkty które podwyzszaja cukuer, ale trzeba też u siebie wyczuć co można a co nie. Ilość jedzenia, aktywność fizyczna, wszystko ma znaczenie.
Generalnie wszystkie kiszonki, czyli ogórki kiszone i kapusta kiszona, obniżają cukier. Ja na przykład mogłam zjeść kawałeczek czekolady i było okej.
Jak chcesz mogę ci opisac wiecej2 jakich miałam zaleceń.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Justyna jak tam u Ciebie? Ogarniasz sytuacje?
Moj Kuba zaczal biegac. Nie potrafi powoli chodzic, tylko doslownie biega. A ja za nim... Kurcze, powiem Wam, ze nie moge sie przyzwyczaic do tego, ze musze chodzic za nim krok w krok. A jaki jest baciar z niego to masakra. Wczoraj probowal wejsc psu do budy, a psa mamy takiego ponad 30kg. Bierze kamienie i rzuca w psa. Musze miec oczy dookola glowy, bo pies cierpliwy, ale pewnie do czasu.
Tez juz macie dosc tej temp ponad 30 stopni? Ja lubie cieplo, ale kurde bez przesady... Marze juz, zeby wyjsc z dziecmi na dluzszy spacer, zeby isc na plac zabaw i nie chowac sie pod drzewem w cieniu. Z drugiej strony przeraza mnie to, ze jesien tuz tuz
-
Mój mały też straszny łobuz. Obecnie coraz częściej staje bez mebli, ale kroczkow nie robi.
U nas pełną parą przygotowania do roczku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:50
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Aha, no i zaczęły się dni płodne. No i nadal mam mieszane uczucia czy bardziej chcę, żeby się udało czy żeby się nie udało.
Ola, a wy porobiliście wreszcie jakieś badania?
Epoir, Animka który u was dzień cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:53
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ja polazilam po galerii w poszukiwaniu sukienki i nic nie kupilam:/ mierzylam w Reserved biała z koronki z rękawkiem. Nawet niezła ale co z tego jak ona na wyprzedaży, parę sztuk zaledwie. Zmiescilam się w rozmiar 36 ale byla tak uwalona pudrem, szminka i czym jeszcze chcecie..ze zrezygnowałam.. Z kolei w Zarze też fajna prosta znalazłam.. Niestety też na wyprzedaży.. Był rozmiar XS i L. Założyłam XS ale była za mała i cycki se zdusilam i brzuch L z kolei za szeroka:/ Fajna była bo biała górna przechodziła w czarny dół i miała kwiaty jakoś od polowy w dół i dekolt w serek. Na stronie nawet jej nie widzę. Ale to norma skoro wyprzedaż z resztą ta z Reserved też nie widzę.. Eh:/
-
Dziewczyny Lena dziś w nocy i wczoraj obudzila się z gorączka ponad 38stopni. Dalam IBUM i przechodziło po jakimś czasie. Wstala z normalną temperatura i kladla się też z normalną. Wczoraj w dzień też wszystko ok tylko po drzemka wydała mi się trochę ciepła ale to może bo spala. Je mniej, ale pije normalnie. Nie widzę innych objawów. 3dniowke miała jak miała 4msc..moze sie powtórzyć? Ząb to tez raczej nie jest.. Bo nie gorączkuje przy wyrzynaniu a jedną 5 na górze tylko nie wyszła.
-
Kasia - coś ty, nawet nie mysle o tych badaniach, na męża to nawet nie ma co liczyć bo nie ma go vodziennie calymi dniami. A ja poki co tez nie mam nawet jak, zostawić z kimś Filipa graniczy z cudem -.-
Juz sie nie moge doczekać tego przedszkola, zwariować teraz można. Musxe go wozic ciagle do kogos, zeby sie nim zajal, bo maz nieraz pozno wraca i sie nieraz mijamy jak ide do pracy. Ja ciagle na poppludniowe zmiany (;//)
Ja tez jestem przerazona jak sobie pomysle ze niedlugo jesien. Jeju ubierac tego mlodego buntownika to jest wyzwanie.. -
kasiakasia11 u mnie 19 dc, wczoraj miałam pozytywny test owulacyjny, więc może mi @ wróciła na stare tory, bo zawsze owulkę miałam około 18 dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 09:00
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Jestem zla na siebie ze przyszlam do tego szpitala. Zrobilam to w sumie zeby nie dostac skierowania za tydzien od lekarza. Nic mi tu nie daja, wyniki mam dobre, bole mnie puscily mimo ze zmiejszylam dawke magnezu z 6 do 4 tabletek dziennie.
Beda mnie tu trzymac do piatku napewno bo dzis mi pobrali wymaz! Jakby nie mogli mi pobrac wczesniej. I jutro jeszcze powtorza wyniki z moczu... Masakra.