WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja to ciągle głodna chodzę, chyba przez to karmienie. A na czekoladę mam dzika ochotę ale niestety.

natalka0887 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest diagnoza. Juz rano podejrzewałem, że te małe plamki to afty i oczywiscie, że tak zapalenie jamy ustnej:/ nóż kur... Skąd to gówno się wzielo:/ Lena z ziemi jak byla mala to nic do buzi nie pchala:/ jeszcze nie daje smarowac żelem.. I pedzlowac nystacyna.. :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso może to jakieś wirusowe?
    Lena w to lato miała właśnie gorączkę najpierw A potem gardło w aftach. Przyniosła to z placu zabaw.
    Niestety nie da się dzieci uchronić przed wszystkim.

Pytałaś co u mnie.. ta ciążę zdecydowanie mi nie służy, teraz obecnie mogłabym płakać o wszystko.. Ale nie będę Wam tu marudzić. Co do przybranych kg to wczoraj jak się wazylam to jestem 1kg do przodu, więc chociaż tyle :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka juz zaraz konczysz 15tc. Ale szybko leci. Mi sie zdaje zs teraz jakos wolno te tygodnie leca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 17:58

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak dlugo leczylyscie to i czym?

Ja tez mam wrazenie,ze ta ciaza mnie wykancza:/

Dzis byl dzien w ktorym trzeba bylo podpisac umowe z przedszkolem. Mialam watpliwosci,zeby jednak Lene zapisac.. kazalam podjac decyzje dla Malza i jak chce to sam niech to ogarnie jak jest na tak. Oczywiscie zapisal Lene.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 18:42

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso Lena brała hascovir, argentin do psikania i od gorączki. Buzia bolała ja ok 3 dni tak bardziej.

Natalka A ja pamiętam jak dopiero co pytałaś o pierwsze ruchy :) Leci ten czas przy dzieciach jak szalony.

Ja już odliczam dni do przedszkola. Nie wiem jak to będzie Ale już 3 lata siedzę w domu z Lena i fajnie będzie mieć chwilę dla siebie. A powiem Wam, że chyba przechodzimy z Lena jakiś bunt..nic ni3 słucha:( Wszystko robi na odwrót o co ją poproszę:(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso strasznie wspolczuje Wam tej choroby. Najgorsza choroba jaka przeszlam z dziecmi. Kubus mial cala buzie w aftach. Plakal non stop. Mielismy na to nystatyne, lekarka kazala wpuszczac mu na jezyk, bo nie dalabym rady mu pedzlowac. Przed kazdym jezeniem psikalam mu do buzi dentoseptem mini albo tantum verde. Po 3 dniach bylo lepiej. Jak mu przeszlo to odsypial kilka dni ta chorobe, taki byl wymeczony, a ja z nim... Lenka starsza, to moze lepiej to zniesie.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.uwielbiamgotowac.com/2015/03/saatka-z-boczkiem-szpinakiem-feta-i.html?m=1

Polecam. Dla nas rewelacja! Jedlismy na kolacje i na pewno bedzie czesto u nas.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakis diabelny dzien. Od rana mlody taki niedobry ze az sie poplakalam. Darl sie rzucal wszystkim i bil mnie i swoja siostre. Chwilami normalnial i ladnie sie sam bawil a potem atak szalu. Nie jadl prawie nic poza sucharami. Dla mnie to przedszkole bedzie wybawieniem bo synek ewidentnie potrzebuje takiej rozrywki jak przebywanie z innymi dziecmi, nawet zaczal do mnie mowic prosze pani albo ciociu :( chyba teskni za zlobkiem albo w domu sie tak nudzi. Wlasnie wrocilismy z urlopu, praktycznie caly sierpien w rozjazdach i teraz w domu mu tak odbija :(

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia współczuję. Ale juz niedługo, jeszcze z tydzień i bedzie wrzesień. Za to ja się obawiam strasznie teraz tego przedszkola. Nie wiem co mi się stało. A jeszcze teraz ta choroba i mam nadzieję, że to zejdzie w tydzień :/ W niedziele Chrzest i juz nie wiem co mam robić. Nie chcę odmawiać w ostatniej chwili i dlatego, że będę chciała poprosić na Chrzestnego ojca dziecka, który właśnie będzie robił te Chrzciny, czyli brata ciotecznego Malza. Nie wiem czy się zgodzi ale spróbuję potem jak się Dzidzia urodzi i wtedy nie chce usłyszeć, że my nie byliśmy u nich czy cus..

Dziś Tata do mnie rano przyjedzie do Dzieci, bo mam do gin na nfz wizytę. Zapytam odrazu czy się na weekend gdzieś wybierają a jak nie to posiedza z Lena a my we trójkę pojedziemy.

Sabinaaa, Aneczka to my mamy tą Nystatyne do picia i ta sama do pedzlowania ale co z tego jak ona nie daje i tez wpuszczam pomalu, zeby w buzi cała była. Do tego dentosept a i żel Aftargent nano. Ale i tak nie daje się, też żel wpuszczam jak zasypia:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 06:11

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ja stosuję metodę że jak oni mi tak ja im :-) sprawdza się u mnie, spróbuj. Jak w ciebie rzuca rzeczami to i ty w niego porzucaj, zabili go ciut to przestanie. Bije to oddaj. Lekko ale oddaj niej wie, że Ciebie też to boli.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę drastyczne ale nie można sobie pozwolić wejść na głowę. To jest dziecko i musi wiedzieć co wolno a co nie i jakie gljego zachowania niosą za sobą skutki - np że boli. Tak odczułam gryzienia i Pole i Olka :-) wystarczyło raz :-)

Inso współczuję, plesniakow to okropieństwo. Olek miał raz i był dramat. Może jakoś uda wam się na te chrzciny we troje choć wybrać.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gin. Oczywiście tak jak myślałam, szybkie usg.. Nb jest, długość 6cm,nt wyszło jej 1,3 a prywatnie 2dni temu u gina wyszło 1,5 a potem 1,8 i tak zostało.. Co za rozbieżność haha No i pokazała mi Dziecię, które chyba spało bo tak spokojnie leżało i tylko co jakiś czas nogami kopalo jakby przez sen.

Lena jeść chce ale ciężko Jej idzie bo na jezyczku z boku są małe aftki i boli pewnie jak cholera. Trzyma jeden plasterek parówki godzinę zanim zje..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zgadza się niech dziecko pozna konsekwencje i że boli. Ale nie zapominajmy, że agresja rodzi agresję. Wszystko trzeba z rozsądkiem.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Justyna zgadza się niech dziecko pozna konsekwencje i że boli. Ale nie zapominajmy, że agresja rodzi agresję. Wszystko trzeba z rozsądkiem.
    ja dzieci nie biję i do tego nie namawiam, namawiam tylko do nie robienia z siebie ofiary dzieci. Można to zrobić w formie zabawy, dziecko rzuca w ciebie, złap i odrzuć trafiając lekko w nózkę np. Zaboli, zapamięta, więcej rzucać nie bedzie. Podkreślić trzeba przy tym, że nas też to boli.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sobie nie poradzimy z 3 latkiem to przepraszam, jak wychowamy nastolatka?

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- święta racja!!! robie dokładnie tak jak ty. I powiem Wam że widze efekty, jak na początku pozwalałam i tłumaczyłam to nic to nie dawało a teraz widze że działa. A potem jak się już uspokaja to wtedy rozmawiamy.

justyna14 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kłuje mnie lewy bok. Chyba owulacja.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja dzieci nie biję i do tego nie namawiam, namawiam tylko do nie robienia z siebie ofiary dzieci. Można to zrobić w formie zabawy, dziecko rzuca w ciebie, złap i odrzuć trafiając lekko w nózkę np. Zaboli, zapamięta, więcej rzucać nie bedzie. Podkreślić trzeba przy tym, że nas też to boli.

Ja nie pisałam, że bijesz. Przecież napisałaś lekko ugryźć czy uderzyć.
    Nie musisz się tłumaczyć.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię odwrotnie. Najpierw mówię, że boli jak sie kogoś bije lub gryzie. Potem pytam czy chcialaby być uderzona lub ugryziona. Czy pamieta jak się sama uderzyła. A jak nie działa, nie rozumie, to nie w formie zabawy tylko od razu po tej rozmowie lekko specjalnie ugryzę, udrapię, ukłuję czy co tam jeszcze. Żeby miała świadomość co chcę jej przekazać.

W formie zabawy, wygłupów to nie raz niechcący oberwała. Normalna sprawa. A z premedytacją gryźć czy uderzać to coś innego.

U nas generalnie nie ma z tym problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 12:40

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 3220 3221 3222 3223 3224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ