Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No i jest diagnoza. Juz rano podejrzewałem, że te małe plamki to afty i oczywiscie, że tak zapalenie jamy ustnej:/ nóż kur... Skąd to gówno się wzielo:/ Lena z ziemi jak byla mala to nic do buzi nie pchala:/ jeszcze nie daje smarowac żelem.. I pedzlowac nystacyna..
-
Inso może to jakieś wirusowe?
Lena w to lato miała właśnie gorączkę najpierw A potem gardło w aftach. Przyniosła to z placu zabaw.
Niestety nie da się dzieci uchronić przed wszystkim.
Pytałaś co u mnie.. ta ciążę zdecydowanie mi nie służy, teraz obecnie mogłabym płakać o wszystko.. Ale nie będę Wam tu marudzić. Co do przybranych kg to wczoraj jak się wazylam to jestem 1kg do przodu, więc chociaż tyle
-
Aneczka jak dlugo leczylyscie to i czym?
Ja tez mam wrazenie,ze ta ciaza mnie wykancza:/
Dzis byl dzien w ktorym trzeba bylo podpisac umowe z przedszkolem. Mialam watpliwosci,zeby jednak Lene zapisac.. kazalam podjac decyzje dla Malza i jak chce to sam niech to ogarnie jak jest na tak. Oczywiscie zapisal Lene.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 18:42
-
Inso Lena brała hascovir, argentin do psikania i od gorączki. Buzia bolała ja ok 3 dni tak bardziej.
Natalka A ja pamiętam jak dopiero co pytałaś o pierwsze ruchyLeci ten czas przy dzieciach jak szalony.
Ja już odliczam dni do przedszkola. Nie wiem jak to będzie Ale już 3 lata siedzę w domu z Lena i fajnie będzie mieć chwilę dla siebie. A powiem Wam, że chyba przechodzimy z Lena jakiś bunt..nic ni3 słucha:( Wszystko robi na odwrót o co ją poproszę
-
Inso strasznie wspolczuje Wam tej choroby. Najgorsza choroba jaka przeszlam z dziecmi. Kubus mial cala buzie w aftach. Plakal non stop. Mielismy na to nystatyne, lekarka kazala wpuszczac mu na jezyk, bo nie dalabym rady mu pedzlowac. Przed kazdym jezeniem psikalam mu do buzi dentoseptem mini albo tantum verde. Po 3 dniach bylo lepiej. Jak mu przeszlo to odsypial kilka dni ta chorobe, taki byl wymeczony, a ja z nim... Lenka starsza, to moze lepiej to zniesie.
-
U nas jakis diabelny dzien. Od rana mlody taki niedobry ze az sie poplakalam. Darl sie rzucal wszystkim i bil mnie i swoja siostre. Chwilami normalnial i ladnie sie sam bawil a potem atak szalu. Nie jadl prawie nic poza sucharami. Dla mnie to przedszkole bedzie wybawieniem bo synek ewidentnie potrzebuje takiej rozrywki jak przebywanie z innymi dziecmi, nawet zaczal do mnie mowic prosze pani albo ciociu
chyba teskni za zlobkiem albo w domu sie tak nudzi. Wlasnie wrocilismy z urlopu, praktycznie caly sierpien w rozjazdach i teraz w domu mu tak odbija
-
Julia współczuję. Ale juz niedługo, jeszcze z tydzień i bedzie wrzesień. Za to ja się obawiam strasznie teraz tego przedszkola. Nie wiem co mi się stało. A jeszcze teraz ta choroba i mam nadzieję, że to zejdzie w tydzień
W niedziele Chrzest i juz nie wiem co mam robić. Nie chcę odmawiać w ostatniej chwili i dlatego, że będę chciała poprosić na Chrzestnego ojca dziecka, który właśnie będzie robił te Chrzciny, czyli brata ciotecznego Malza. Nie wiem czy się zgodzi ale spróbuję potem jak się Dzidzia urodzi i wtedy nie chce usłyszeć, że my nie byliśmy u nich czy cus..
Dziś Tata do mnie rano przyjedzie do Dzieci, bo mam do gin na nfz wizytę. Zapytam odrazu czy się na weekend gdzieś wybierają a jak nie to posiedza z Lena a my we trójkę pojedziemy.
Sabinaaa, Aneczka to my mamy tą Nystatyne do picia i ta sama do pedzlowania ale co z tego jak ona nie daje i tez wpuszczam pomalu, zeby w buzi cała była. Do tego dentosept a i żel Aftargent nano. Ale i tak nie daje się, też żel wpuszczam jak zasypia:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 06:11
-
Może trochę drastyczne ale nie można sobie pozwolić wejść na głowę. To jest dziecko i musi wiedzieć co wolno a co nie i jakie gljego zachowania niosą za sobą skutki - np że boli. Tak odczułam gryzienia i Pole i Olka
wystarczyło raz
Inso współczuję, plesniakow to okropieństwo. Olek miał raz i był dramat. Może jakoś uda wam się na te chrzciny we troje choć wybrać.7w3d 💔 -
Ja po wizycie u gin. Oczywiście tak jak myślałam, szybkie usg.. Nb jest, długość 6cm,nt wyszło jej 1,3 a prywatnie 2dni temu u gina wyszło 1,5 a potem 1,8 i tak zostało.. Co za rozbieżność haha No i pokazała mi Dziecię, które chyba spało bo tak spokojnie leżało i tylko co jakiś czas nogami kopalo jakby przez sen.
Lena jeść chce ale ciężko Jej idzie bo na jezyczku z boku są małe aftki i boli pewnie jak cholera. Trzyma jeden plasterek parówki godzinę zanim zje.. -
kasiakasia11 wrote:Justyna zgadza się niech dziecko pozna konsekwencje i że boli. Ale nie zapominajmy, że agresja rodzi agresję. Wszystko trzeba z rozsądkiem.7w3d 💔
-
Justyna- święta racja!!! robie dokładnie tak jak ty. I powiem Wam że widze efekty, jak na początku pozwalałam i tłumaczyłam to nic to nie dawało a teraz widze że działa. A potem jak się już uspokaja to wtedy rozmawiamy.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:ja dzieci nie biję i do tego nie namawiam, namawiam tylko do nie robienia z siebie ofiary dzieci. Można to zrobić w formie zabawy, dziecko rzuca w ciebie, złap i odrzuć trafiając lekko w nózkę np. Zaboli, zapamięta, więcej rzucać nie bedzie. Podkreślić trzeba przy tym, że nas też to boli.
Ja nie pisałam, że bijesz. Przecież napisałaś lekko ugryźć czy uderzyć.
Nie musisz się tłumaczyć.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ja robię odwrotnie. Najpierw mówię, że boli jak sie kogoś bije lub gryzie. Potem pytam czy chcialaby być uderzona lub ugryziona. Czy pamieta jak się sama uderzyła. A jak nie działa, nie rozumie, to nie w formie zabawy tylko od razu po tej rozmowie lekko specjalnie ugryzę, udrapię, ukłuję czy co tam jeszcze. Żeby miała świadomość co chcę jej przekazać.
W formie zabawy, wygłupów to nie raz niechcący oberwała. Normalna sprawa. A z premedytacją gryźć czy uderzać to coś innego.
U nas generalnie nie ma z tym problemów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 12:40
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17