Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
W domu jak zwykle. Ja nie chcę do przedszkola, mówiłam że nie ide itp.
A w przedsxkolu w sali pierwszy raz odwróciła się, spojrzała na mnie, zrobiła pa pa i poszła dalej.natalka0887, iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Inso współczuję tych wymiotów. Powinno już mijać ...
Ja wczoraj byłam na zebraniu w przedszkolu prawie 3 godziny !!! Szok.
Jakie macie zajęcia dodatkowe dla dzieci? U nas taniec i rytmika jest. Angielski i religia w ramach programu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:54
7w3d 💔 -
Ja się wczoraj wkurzylam na mojego męża, bo powiedziałam mu, że w poniedziałek ma się zwolnić na 10min i odprowadzić Lene do przedszkola. Odpowiedział mi, że za szybko odpuszczam. A ja po prostu odchorowuje to jej odprowadzenie pół dnia. Może to przez tą ciążę jestem 100 razy bardziej wrażliwa Ale na samo wspomnienie jak ona zostaje tam z płaczem to ja mam łzy w oczach.
-
Natalka w poprzednich ciążach tak jak Kasia zapytałabym czemu ciaza nie trwa rok ale w tej to wlasnie pytam czemu nie 6msc chociaz???
mam dosc normalnie. Moze to tez wiek robi taka roznice? moj organizm zdurnial normalnie
Justyna ja dzis mam popoludniu zebranie ale u Laury. U Leny mam w srode 12go popoludniu. Nie mam pojecia jakies za jeszcze zajecia no ale podejrzewam,ze rytmika to napewno chyba,ze jest od starszej grupy dopiero.
Aneczka napewno fakt,ze jestes w ciazy wpływa na emocje. Przezywasz napewno 100razy bardziej,bo zrobilas sie pewnie wrazliwsza. -
u nas angielski i rytmika są w programie
dla maluszków ewentualnie jeszcze tańce dodatkowo.
aneczka, ja myślę że to świetny pomysł żeby Twój mąż doprowadził Lena do przedszkola.Tobie by było lżej psychicznie i jej też.
U nas na zebraniu w czerwcu mówili że w miarę możliwości lepiej by było gdyby dziecko doprowadził ten z rodziców z którym dziecko jest mniej emocjonalnie związane. -
U nas zebranie też trwało 2,5h.
My mamy w programie angielski, rytmikę i religię (można z niej zrezygnować).
Dodatkowo,ale to raczej od przyszłego semestru: zabawy z piłką nożną, basen i tańce. Te dodatkowe są dla czterolatków lub ewentualnie bardzo ogarniętych trzylatków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 12:33
-
u nas te podstawowe czyli angielski i rytmika są za darmo.
dodatkowe to zwykle 30 zł miesiecznie, basen to już droższa sprawa -
Ja nie będę pchała dziecka na te dodatkowe zajęcia. Przez ostatni rok chodziłam z nim na zajęcia sportowe i płaciłam 100zl miesięcznie po to żeby mógł byc z dziećmi. Na basen chodzi z mężem jak jest ładna pogoda i jak nam pasuje. A jeszcze przy małym dziecku będzie roboty więc w tym roku sobie na pewno odpuszczę
-
natalka0887 wrote:Ja nie będę pchała dziecka na te dodatkowe zajęcia. Przez ostatni rok chodziłam z nim na zajęcia sportowe i płaciłam 100zl miesięcznie po to żeby mógł byc z dziećmi. Na basen chodzi z mężem jak jest ładna pogoda i jak nam pasuje. A jeszcze przy małym dziecku będzie roboty więc w tym roku sobie na pewno odpuszczę7w3d 💔
-
U nas dzisiaj w porzadku. Pojechalismy po przedszkolu do dziadkow. Nie chcial spac (nadal ma drzemki). Usnal jak wracalismy, spal z godzinke. Wstal z placzem i katarem. MASAKRA. Mam nadzieje ze mu przez weekend przejdzie.
Poki co samopoczucie wrocilo, widac ze spiacy, katar sie juz tak nie leje -
Hej. Ja wróciłam z zebrania od Laury. Wszystko jasne dlaczego Jej Pani z klasy 1-3 dalej jest wychowawca tej klasy. No bo przecież nigdy tak nie ma, że nauczyciel 1-3 dalej jest w 4-8 klasie. Otóż Jej wychowawczyni jest w ciazy
ma termin na luty haha śmiałam się, że ja też i mam na początek marca to moze razem w szpitalu będziemy
Oczywiście idzie na zwolnienie za jakiś czas. Dlatego Dyrektorka pewnie nie dała Jej nowej 1 klasy, bo jaki to sens by był?
A tak z innej beczki to dzis doznałam szoku i nie wiedzialam czy śmiać się czy płakać.. Otoz większość dzieci i ich matek ma problem z tym.. Ze dzieci noszą plecaki z książkami do szkolyŻe jak ich dziecko może nieść tyle książek naraz..?(max 4-5ksiazki + zeszyty). No myslalam, ze padne tam jak to usłyszałam.. A Jeszcze jak któras coś walnela, nie przytoczę już tego zdania, ale wywnioskowalam, że w 7klasie też im ciężko będzie hahahaha Na szczęście moja Laura jest ogarnięta i wie, że ma nosić książki normalnie i strój na w-f i nieść do domu wszystko. Ja nie wiem czy chcą skaleczyc te dzieci życiowo? Czy poprostu sami niech im niosą te plecaki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 20:46
-
Ja ostatnio byłam w hurtowni papierniczej i mama kupowała synowi ok lat 14 zeszyty. I on mówi do niej ale to ciężkie zobacz a to same zeszyty. A gdzie jeszcze książki. Mama mu mówi że nie będzie nosił wszystkiego. Ja się uśmiechnęłam i mówię do niego że wszyscy nosiliśmy i żyjemy