X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu jak zwykle. Ja nie chcę do przedszkola, mówiłam że nie ide itp.

A w przedsxkolu w sali pierwszy raz odwróciła się, spojrzała na mnie, zrobiła pa pa i poszła dalej.

natalka0887, iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja dziś zaczynam 29tc. Dlaczego ciąża nie trwa pół roku?

A ja w każdej ciąży mówiłam. Dlaczego ciąża nie trwa 12 miesięcy. Mi bylo super w ciąży.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso współczuję tych wymiotów. Powinno już mijać ...

Ja wczoraj byłam na zebraniu w przedszkolu prawie 3 godziny !!! Szok.
    Jakie macie zajęcia dodatkowe dla dzieci? U nas taniec i rytmika jest. Angielski i religia w ramach programu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:54

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj wkurzylam na mojego męża, bo powiedziałam mu, że w poniedziałek ma się zwolnić na 10min i odprowadzić Lene do przedszkola. Odpowiedział mi, że za szybko odpuszczam. A ja po prostu odchorowuje to jej odprowadzenie pół dnia. Może to przez tą ciążę jestem 100 razy bardziej wrażliwa Ale na samo wspomnienie jak ona zostaje tam z płaczem to ja mam łzy w oczach.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mnie też długo trzymamy objawy 1 trymestru... przeszły ok. 15/16 tyg także trzymam kciuki, żeby i Ciebie już opuściły.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka w poprzednich ciążach tak jak Kasia zapytałabym czemu ciaza nie trwa rok ale w tej to wlasnie pytam czemu nie 6msc chociaz??? :/ mam dosc normalnie. Moze to tez wiek robi taka roznice? moj organizm zdurnial normalnie :/

Justyna ja dzis mam popoludniu zebranie ale u Laury. U Leny mam w srode 12go popoludniu. Nie mam pojecia jakies za jeszcze zajecia no ale podejrzewam,ze rytmika to napewno chyba,ze jest od starszej grupy dopiero.

Aneczka napewno fakt,ze jestes w ciazy wpływa na emocje. Przezywasz napewno 100razy bardziej,bo zrobilas sie pewnie wrazliwsza.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9dc a mi wyszedl pozytywny test owulacyjny O.o
    Zobaczymy czy bedzie sie to pokrywalo z temperaturami ale czuje sama po sobie ze juz na koncowce okresu plodne mi sie zaczely :D
    Zobaczymy we wtorek u lekarza..

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas angielski i rytmika są w programie
    dla maluszków ewentualnie jeszcze tańce dodatkowo.

aneczka, ja myślę że to świetny pomysł żeby Twój mąż doprowadził Lena do przedszkola.Tobie by było lżej psychicznie i jej też.
    U nas na zebraniu w czerwcu mówili że w miarę możliwości lepiej by było gdyby dziecko doprowadził ten z rodziców z którym dziecko jest mniej emocjonalnie związane.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    A ja w każdej ciąży mówiłam. Dlaczego ciąża nie trwa 12 miesięcy. Mi bylo super w ciąży.

Serio? Dla mnie to czas pełen nerwów. Ale pewnie gdyby nic się nie działo to też bym miała inne podejście

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zebranie też trwało 2,5h.
    My mamy w programie angielski, rytmikę i religię (można z niej zrezygnować).
    Dodatkowo,ale to raczej od przyszłego semestru: zabawy z piłką nożną, basen i tańce. Te dodatkowe są dla czterolatków lub ewentualnie bardzo ogarniętych trzylatków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 12:33

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dodatkowe zajęcia ile kosztują? Czy są w cenie w sensie rytmika i angielski?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas te podstawowe czyli angielski i rytmika są za darmo.
    dodatkowe to zwykle 30 zł miesiecznie, basen to już droższa sprawa

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę pchała dziecka na te dodatkowe zajęcia. Przez ostatni rok chodziłam z nim na zajęcia sportowe i płaciłam 100zl miesięcznie po to żeby mógł byc z dziećmi. Na basen chodzi z mężem jak jest ładna pogoda i jak nam pasuje. A jeszcze przy małym dziecku będzie roboty więc w tym roku sobie na pewno odpuszczę

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Te dodatkowe zajęcia ile kosztują? Czy są w cenie w sensie rytmika i angielski?
    Angielski mamy za freestyle normalnie w trakcie zajęć raz w tygodniu. Za rytmikę place 30 zł / MSC a za tańce 35 zł za MSC.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja nie będę pchała dziecka na te dodatkowe zajęcia. Przez ostatni rok chodziłam z nim na zajęcia sportowe i płaciłam 100zl miesięcznie po to żeby mógł byc z dziećmi. Na basen chodzi z mężem jak jest ładna pogoda i jak nam pasuje. A jeszcze przy małym dziecku będzie roboty więc w tym roku sobie na pewno odpuszczę
    U nas większość dzieci chodzi , moi chcą więc ich zapisałam. Olek w ubiegłym roku na tańce też chodził. Rytmiki wtedy nie bylo

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek odebrany z przedszkola. Pani mówiła że poplakiwal co jakiś czas, ale się bawił. Był grzeczny. Zrobił siku i kupę, zjadł obiad, nawet spał. Więc super

Kava lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj w porzadku. Pojechalismy po przedszkolu do dziadkow. Nie chcial spac (nadal ma drzemki). Usnal jak wracalismy, spal z godzinke. Wstal z placzem i katarem. MASAKRA. Mam nadzieje ze mu przez weekend przejdzie.
    Poki co samopoczucie wrocilo, widac ze spiacy, katar sie juz tak nie leje

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wróciłam z zebrania od Laury. Wszystko jasne dlaczego Jej Pani z klasy 1-3 dalej jest wychowawca tej klasy. No bo przecież nigdy tak nie ma, że nauczyciel 1-3 dalej jest w 4-8 klasie. Otóż Jej wychowawczyni jest w ciazy :) ma termin na luty haha śmiałam się, że ja też i mam na początek marca to moze razem w szpitalu będziemy :) Oczywiście idzie na zwolnienie za jakiś czas. Dlatego Dyrektorka pewnie nie dała Jej nowej 1 klasy, bo jaki to sens by był?
    A tak z innej beczki to dzis doznałam szoku i nie wiedzialam czy śmiać się czy płakać.. Otoz większość dzieci i ich matek ma problem z tym.. Ze dzieci noszą plecaki z książkami do szkoly :| Że jak ich dziecko może nieść tyle książek naraz..?(max 4-5ksiazki + zeszyty). No myslalam, ze padne tam jak to usłyszałam.. A Jeszcze jak któras coś walnela, nie przytoczę już tego zdania, ale wywnioskowalam, że w 7klasie też im ciężko będzie hahahaha Na szczęście moja Laura jest ogarnięta i wie, że ma nosić książki normalnie i strój na w-f i nieść do domu wszystko. Ja nie wiem czy chcą skaleczyc te dzieci życiowo? Czy poprostu sami niech im niosą te plecaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 20:46

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso teraz takie głupie czasy. Sama dźwigał nie raz kupę książek i żyje i tak samo całe pokolenia. Teraz robi się z dziwić ofiary losu normalnie.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam w hurtowni papierniczej i mama kupowała synowi ok lat 14 zeszyty. I on mówi do niej ale to ciężkie zobacz a to same zeszyty. A gdzie jeszcze książki. Mama mu mówi że nie będzie nosił wszystkiego. Ja się uśmiechnęłam i mówię do niego że wszyscy nosiliśmy i żyjemy :-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 3241 3242 3243 3244 3245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ