X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trojaczki to niezły Meksyk. W ogóle na listopadowkach są jeszcze 3 dziewczyny w ciążach bliźniaczych. Jakiś urodzaj hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    No trojaczki to niezły Meksyk. W ogóle na listopadowkach są jeszcze 3 dziewczyny w ciążach bliźniaczych. Jakiś urodzaj hehe
    Natalka a Flakona nie ma? Hehehe taki to urodzaj by był hehehe ;)

natalka0887 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso zdrówka dla Lenki.

Trojaczki? wow! nie wiem jak można ogarnąc trójkę noworodków, szacun!

u nas dziś Polcia nie chciała iść do przedszola a wczoraj bardzo jej się podobało jak wracała, a Olek bez problemu. Cóż, trochę trwa ta adaptacja.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do trojaczków, to znam przypadek, gdzie urodziły się trojaczki, para nie planowała, ale cóż trafiło się. Teraz dzieci mają skończone 2 lata, i zdarzyła się kolejna wpadka, czwarta dzidzia ma 3 miesiące. To dopiero jest kosmos.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przedszkole cały czas zaskakująco chętnie. Oczywiście troche wymyśla, dlatego lepiej w ogóle nie pytać. Bo mówi: chce zeby mama go zaprowadziła, tata odebrał, chce poleżec w łóżku, zabawki są lepsze w domu. On zawsze mówi na opak, ma jakiś dar do tego,serio.
    A co wyniósł na pewno z przedszkola to ostatnio zwraca się do wszystkich w liczbie mnogiej: nie jemy tego, nie ruszamy tego, hej mamo tym się nie bawimy. Śmieszny ten typek.
    Planujecie już 3 urodzinki dzieci?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam taka rodzinę, która miała 3 dzieci i zaliczyli wpadkę.. I okazały się trojaczki :) To dopiero wyzwanie ;)
    Dla mnie bliźnięta to już hard Core:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 11:26

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze co do odbierania dzieci z przedszkola - ja troche z zazdrością patrze, jak prawie kazde dziecko ma tu babcie albo mamę z maluszkiem, co znaczy ze jeszcze rok z głowy. i wczoraj w ten deszcz odbieram małego, a tu przychodzi mama która zawsze jest z bobasem - myśle sobie - o, jest sama, czyli kolejna ma tu babcie. a ta mówi do córeczki: szybko szybko bo zuzia zasneła i spi w samochodzie. no zamurowało mnie. nie wiem jak tam można, nawet jesli nie ma upałów. rozumiem gdzies na własnym podwórku, ale na parkingu między blokami?

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Natalka a Flakona nie ma? Hehehe taki to urodzaj by był hehehe ;)
    Hehe nie ma
    Ale jedna ma już bliźniaki (chyba z in vitro, nie dopytywałam) i lekarz nie dawał szans na zajście w ciążę. A ona zaszła sama! I znowu bliźniaki. Druga na bliźniaki ale jedno nie rozwija się i jest bardzo chore, cnarazie żyje ale jest wagowo o 1/3 mniejsze od drugiego. Współczuję bo tak naprawdę to dziecko albo urodzi się martwe, albo umrze po porodzie. To jest dramat

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dramat. ja nie mogę sobie wyobrazić co czują rodzice kiedy spodziewają się dziecka chorego, albo mają takie duże problemy.
    Obserwujecie mamaginekolog? ona urodziła wcześniaka z dużą hipotrofią w 31 tygodniu. na szczęście chyba już jest na dobrej drodze do wyjścia ze szpitala.

a pierwowzór flakona obserwuje cały czas na instagramie, te bliżniaczki mają już ponad 3 lata, co to była za historia tutaj:)

natalka0887 lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    dramat. ja nie mogę sobie wyobrazić co czują rodzice kiedy spodziewają się dziecka chorego, albo mają takie duże problemy.
    Obserwujecie mamaginekolog? ona urodziła wcześniaka z dużą hipotrofią w 31 tygodniu. na szczęście chyba już jest na dobrej drodze do wyjścia ze szpitala.

a pierwowzór flakona obserwuje cały czas na instagramie, te bliżniaczki mają już ponad 3 lata, co to była za historia tutaj:)

O ja to na Instagramie widziałaś że urodziła w 31tc. Matko ciekawe co czuje taka kobieta która o ciąży wie wszystko, widziała tyle przypadków i jej ciąża się tak kończy. A wiadomo czemu taki wczesny poród?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też oglądam te dziewczynki na instagramie :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog od poczatku miała problemy, coś z łóżyskiem i ta hipotrofia czyli dziecko nie rosło. Jak się urodził to miał 1070g.chyba to był ciezki przypadek hipotrofii i mimo właśnie najlepszej wiedzy nie udało się uniknąć przedwczesnego porodu. Ona pokazuje na instagramie dużo, dziecko je jej mleko, juz chyba ponad miesiac w szpitalu jest ten malutki.

• animka899 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wagary od pracy i spędziłam super dzień z olenka tylko że teraz mi zasnęła i nie umiem jej dobudzic taka zmęczona:p a nie mogę jej pozwolić spać bo będzie szalała do 24:/

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hehe nie ma
    Ale jedna ma już bliźniaki (chyba z in vitro, nie dopytywałam) i lekarz nie dawał szans na zajście w ciążę. A ona zaszła sama! I znowu bliźniaki. Druga na bliźniaki ale jedno nie rozwija się i jest bardzo chore, cnarazie żyje ale jest wagowo o 1/3 mniejsze od drugiego. Współczuję bo tak naprawdę to dziecko albo urodzi się martwe, albo umrze po porodzie. To jest dramat
    Zamiast zacytować polubiłam. No to napewno jest tragedia :( Ale baaaardzo mocno bym się wkur. Jeśli to taki Flakon by wkrecal takie rzeczy..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u endo. Ta sama sytuacja co z Lenka. Tsh 3,4 na początku, po 2msc brania 50tki leku spadło do 2,3. Teraz dawka 75 i za 2msc kontrol. Pewnie spadnie do 1,6 i tak już zostanie do porodu.

Właśnie leżę i czuje mile smyranie Dzidzki od srodka:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso już nie chce tu powtarzać co ona napisała o tym dziecku. Kiedyś pisała że jest chore i zapytałam co to za choroba i to jest poprostu coś strasznego. Nie wiem czy ktoś by był w stanie coś takiego wymyślić...

A co do TSH to ja miałam miesiąc temu 3.4 teraz miałam 2.2 i mam dawkę 50 i w niedzielę mam brać 75. A był taki okres że miałam 1.4 j potem zaczęło rosnąć.
    Tylko że ja też nie wiedziałam że euthyrox trzeba przyjmować na czczo min pół godziny przed jedzeniem. Bo się inaczej nie wchlania. A ja brałam garść tabletek i szłam na śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:42

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez obserwuje profil mamyginekolog i "coreczek" Flakona. Mamaginekolog - bardzo fajny profil, kazdemu polecam.

Ja dzis sprzedalam wozek po dzieciach. Zostal nam joie, a ten to raczej dlugo bedziemy uzywac. Musze jeszcze wystawic lozeczko i kojec bo tylko miejsce zajmuja, a i zawsze jakas kasa wpadnie na nowe rzeczy :)

Moj Kuba tak daje czadu, ze mam dosyc. Wychodzi na krzesla, fotele, potem na stol, wszedzie gdzie sie da. Opanowane to ma do perfekcji. Odwroce sie tylko a on juz na stole. No masakra, nawet siku z nim chodze. A tylko jest cos nie po jego mysli, to zly zaraz, wrzeszczy i gryzie. Oj ciezka zima przede mna... U mnie w domu sezon grzewczy juz rozpoczety. Maz wrocil z pracy i rozpalil w piecu. Od razu przyjemniej w domu.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, a ja zawsze myślałam, że Kubusie to takie aniołki :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocioam od lekarza mialam usg tarczycy bo jest powiekszona. Niedawno robilam badania tsh ft3 i ft4 i wszystko bylo w normie. A tu mi na usg wyszly liczne duze guzki, jakies zlane ze soba, po 7 i 8 mm. Zalecenia: biopsja i endokrynolog. Jestem troche zagubiona, bo nigdy nie mialam z tarczyca problemow, jedynie w rodzinie mam duze obciazenie. Powtorze na dniach badania z krwi, mialyscie moze podobna sytuacje?

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, mysle, ze podstawa to DOBRY endokrynolog! Powtorz badania i idz do endo, ktory w gabinecie na miejscu zrobi Ci jeszcze raz usg. Ja lecze sie kilka lat na niedoczynnosc, a nie mam zadnych guzkow. Moja siostra ma wszystkie badania w normie, a ma guzka 8mm. Byla u endo i powiedziala jej, ze jezeli guzek nie przekracza 1cm, to nic sie z nim nie robi. Obserwowac tylko czy nie rosnie. Ja mialam to poporodowe zapalenie tarczycy, wtedy tarczyca byla powiekszona i mocno przekrwiona. Ponoc nawet po roku moze wyjsc to zapalenie. Moze i u Ciebie tarczyca po porodzie zwariowala?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 3259 3260 3261 3262 3263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ