X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trojaczki to niezły Meksyk. W ogóle na listopadowkach są jeszcze 3 dziewczyny w ciążach bliźniaczych. Jakiś urodzaj hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    No trojaczki to niezły Meksyk. W ogóle na listopadowkach są jeszcze 3 dziewczyny w ciążach bliźniaczych. Jakiś urodzaj hehe
    Natalka a Flakona nie ma? Hehehe taki to urodzaj by był hehehe ;)

natalka0887 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso zdrówka dla Lenki.

Trojaczki? wow! nie wiem jak można ogarnąc trójkę noworodków, szacun!

u nas dziś Polcia nie chciała iść do przedszola a wczoraj bardzo jej się podobało jak wracała, a Olek bez problemu. Cóż, trochę trwa ta adaptacja.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do trojaczków, to znam przypadek, gdzie urodziły się trojaczki, para nie planowała, ale cóż trafiło się. Teraz dzieci mają skończone 2 lata, i zdarzyła się kolejna wpadka, czwarta dzidzia ma 3 miesiące. To dopiero jest kosmos.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przedszkole cały czas zaskakująco chętnie. Oczywiście troche wymyśla, dlatego lepiej w ogóle nie pytać. Bo mówi: chce zeby mama go zaprowadziła, tata odebrał, chce poleżec w łóżku, zabawki są lepsze w domu. On zawsze mówi na opak, ma jakiś dar do tego,serio.
    A co wyniósł na pewno z przedszkola to ostatnio zwraca się do wszystkich w liczbie mnogiej: nie jemy tego, nie ruszamy tego, hej mamo tym się nie bawimy. Śmieszny ten typek.
    Planujecie już 3 urodzinki dzieci?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam taka rodzinę, która miała 3 dzieci i zaliczyli wpadkę.. I okazały się trojaczki :) To dopiero wyzwanie ;)
    Dla mnie bliźnięta to już hard Core:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 11:26

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze co do odbierania dzieci z przedszkola - ja troche z zazdrością patrze, jak prawie kazde dziecko ma tu babcie albo mamę z maluszkiem, co znaczy ze jeszcze rok z głowy. i wczoraj w ten deszcz odbieram małego, a tu przychodzi mama która zawsze jest z bobasem - myśle sobie - o, jest sama, czyli kolejna ma tu babcie. a ta mówi do córeczki: szybko szybko bo zuzia zasneła i spi w samochodzie. no zamurowało mnie. nie wiem jak tam można, nawet jesli nie ma upałów. rozumiem gdzies na własnym podwórku, ale na parkingu między blokami?

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Natalka a Flakona nie ma? Hehehe taki to urodzaj by był hehehe ;)
    Hehe nie ma
    Ale jedna ma już bliźniaki (chyba z in vitro, nie dopytywałam) i lekarz nie dawał szans na zajście w ciążę. A ona zaszła sama! I znowu bliźniaki. Druga na bliźniaki ale jedno nie rozwija się i jest bardzo chore, cnarazie żyje ale jest wagowo o 1/3 mniejsze od drugiego. Współczuję bo tak naprawdę to dziecko albo urodzi się martwe, albo umrze po porodzie. To jest dramat

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dramat. ja nie mogę sobie wyobrazić co czują rodzice kiedy spodziewają się dziecka chorego, albo mają takie duże problemy.
    Obserwujecie mamaginekolog? ona urodziła wcześniaka z dużą hipotrofią w 31 tygodniu. na szczęście chyba już jest na dobrej drodze do wyjścia ze szpitala.

a pierwowzór flakona obserwuje cały czas na instagramie, te bliżniaczki mają już ponad 3 lata, co to była za historia tutaj:)

natalka0887 lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    dramat. ja nie mogę sobie wyobrazić co czują rodzice kiedy spodziewają się dziecka chorego, albo mają takie duże problemy.
    Obserwujecie mamaginekolog? ona urodziła wcześniaka z dużą hipotrofią w 31 tygodniu. na szczęście chyba już jest na dobrej drodze do wyjścia ze szpitala.

a pierwowzór flakona obserwuje cały czas na instagramie, te bliżniaczki mają już ponad 3 lata, co to była za historia tutaj:)

O ja to na Instagramie widziałaś że urodziła w 31tc. Matko ciekawe co czuje taka kobieta która o ciąży wie wszystko, widziała tyle przypadków i jej ciąża się tak kończy. A wiadomo czemu taki wczesny poród?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też oglądam te dziewczynki na instagramie :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog od poczatku miała problemy, coś z łóżyskiem i ta hipotrofia czyli dziecko nie rosło. Jak się urodził to miał 1070g.chyba to był ciezki przypadek hipotrofii i mimo właśnie najlepszej wiedzy nie udało się uniknąć przedwczesnego porodu. Ona pokazuje na instagramie dużo, dziecko je jej mleko, juz chyba ponad miesiac w szpitalu jest ten malutki.

• animka899 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wagary od pracy i spędziłam super dzień z olenka tylko że teraz mi zasnęła i nie umiem jej dobudzic taka zmęczona:p a nie mogę jej pozwolić spać bo będzie szalała do 24:/

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hehe nie ma
    Ale jedna ma już bliźniaki (chyba z in vitro, nie dopytywałam) i lekarz nie dawał szans na zajście w ciążę. A ona zaszła sama! I znowu bliźniaki. Druga na bliźniaki ale jedno nie rozwija się i jest bardzo chore, cnarazie żyje ale jest wagowo o 1/3 mniejsze od drugiego. Współczuję bo tak naprawdę to dziecko albo urodzi się martwe, albo umrze po porodzie. To jest dramat
    Zamiast zacytować polubiłam. No to napewno jest tragedia :( Ale baaaardzo mocno bym się wkur. Jeśli to taki Flakon by wkrecal takie rzeczy..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u endo. Ta sama sytuacja co z Lenka. Tsh 3,4 na początku, po 2msc brania 50tki leku spadło do 2,3. Teraz dawka 75 i za 2msc kontrol. Pewnie spadnie do 1,6 i tak już zostanie do porodu.

Właśnie leżę i czuje mile smyranie Dzidzki od srodka:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso już nie chce tu powtarzać co ona napisała o tym dziecku. Kiedyś pisała że jest chore i zapytałam co to za choroba i to jest poprostu coś strasznego. Nie wiem czy ktoś by był w stanie coś takiego wymyślić...

A co do TSH to ja miałam miesiąc temu 3.4 teraz miałam 2.2 i mam dawkę 50 i w niedzielę mam brać 75. A był taki okres że miałam 1.4 j potem zaczęło rosnąć.
    Tylko że ja też nie wiedziałam że euthyrox trzeba przyjmować na czczo min pół godziny przed jedzeniem. Bo się inaczej nie wchlania. A ja brałam garść tabletek i szłam na śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:42

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez obserwuje profil mamyginekolog i "coreczek" Flakona. Mamaginekolog - bardzo fajny profil, kazdemu polecam.

Ja dzis sprzedalam wozek po dzieciach. Zostal nam joie, a ten to raczej dlugo bedziemy uzywac. Musze jeszcze wystawic lozeczko i kojec bo tylko miejsce zajmuja, a i zawsze jakas kasa wpadnie na nowe rzeczy :)

Moj Kuba tak daje czadu, ze mam dosyc. Wychodzi na krzesla, fotele, potem na stol, wszedzie gdzie sie da. Opanowane to ma do perfekcji. Odwroce sie tylko a on juz na stole. No masakra, nawet siku z nim chodze. A tylko jest cos nie po jego mysli, to zly zaraz, wrzeszczy i gryzie. Oj ciezka zima przede mna... U mnie w domu sezon grzewczy juz rozpoczety. Maz wrocil z pracy i rozpalil w piecu. Od razu przyjemniej w domu.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, a ja zawsze myślałam, że Kubusie to takie aniołki :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocioam od lekarza mialam usg tarczycy bo jest powiekszona. Niedawno robilam badania tsh ft3 i ft4 i wszystko bylo w normie. A tu mi na usg wyszly liczne duze guzki, jakies zlane ze soba, po 7 i 8 mm. Zalecenia: biopsja i endokrynolog. Jestem troche zagubiona, bo nigdy nie mialam z tarczyca problemow, jedynie w rodzinie mam duze obciazenie. Powtorze na dniach badania z krwi, mialyscie moze podobna sytuacje?

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, mysle, ze podstawa to DOBRY endokrynolog! Powtorz badania i idz do endo, ktory w gabinecie na miejscu zrobi Ci jeszcze raz usg. Ja lecze sie kilka lat na niedoczynnosc, a nie mam zadnych guzkow. Moja siostra ma wszystkie badania w normie, a ma guzka 8mm. Byla u endo i powiedziala jej, ze jezeli guzek nie przekracza 1cm, to nic sie z nim nie robi. Obserwowac tylko czy nie rosnie. Ja mialam to poporodowe zapalenie tarczycy, wtedy tarczyca byla powiekszona i mocno przekrwiona. Ponoc nawet po roku moze wyjsc to zapalenie. Moze i u Ciebie tarczyca po porodzie zwariowala?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 3259 3260 3261 3262 3263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ