X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie kontrolnej. Czyste płuc, nawet czyste gardlo! :| nie wiem o co chodzi??! Kazała obserwować i jak znowu będzie wieczorem gorączka to przyjechać jutro znowu na wizytę. Wypisala tylko Fosidal 2 x dziennie. No i to co bierzemy już, czyli syropki, witaminki i inhalacje.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u nas taki wirus był, że kaszel katar tylko bez gorączki. Po tygodniu w domu u Olka został kaszel i pediatra stwierdziła, że to wysuszona sluzówka i dlatego kaszle jeszcze i moze nawet 2 tygodnie jeszcze i kazała juz puścic do przedszoal bo chory nie jest. Daje mu prawoślazowy i z porostu syropki. Plus wit C i komplet wit w tabletce do ssania. Do tego inhalacje 2 razy dziennie

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też musicie przynieść zaswiadczenie od lekarza że dziecko nie ma owsików? To chyba trzeba zrobić badanie kału bo jak inaczej to sprawdzic

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma takiego zaswiadczenia. Troche to przegiecie moim zdaniem. U nas prosili zeby poinformować jak jakies dziecko bedzie mialo, ale i tak pewnei nie kazdy by to zglosil znajac ludzką swiadomosc o chorobach.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Dziewczyny też musicie przynieść zaswiadczenie od lekarza że dziecko nie ma owsików? To chyba trzeba zrobić badanie kału bo jak inaczej to sprawdzic

Dziwne i wedlug mnie przesada.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Z tego co się orientuję to nie ms żadnego przepisu który by nakazywał coś takiego. Także ja bym zapytała na jakiej podstawie taka prośba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:53

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka zapytaj koniecznie, bo na jakiejś podstawie chyba musieli poprosić. U nas nic takiego nie jest potrzebne.

Inso zdrówka dla Lekki. Teraz to jakieś dziwne te wirusy panują.

Espoir jak się czujesz? Co do jedzenia to ja nadal nie mam chęci, obiadu dziubne i do nocy mogę nic nie jeść. Kompletnie na nic nie mam ochoty.

Nie wiem co to się stało z tym przedszkolem...Lena idzie ładnie Ale już do sali Nie chce iść :( Zastanawiam się czy coś się tam nie wydarzyło.. Niby tam już nie płacze, wraca uśmiechniętą Ale jednak boi się wejść.

Inso jak tam ruchy? Czujesz już regularnie? Ja od kiedy Wam się pozalilam to czuje już codziennie :) Delikatne kopniaczki. W poniedziałek wizyta. Śmieje się do męża, że chyba zjem karton czekolady, żeby udało się poznać płeć :) Chciałabym już pomału ogarniać wyprawkę.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka może jakiś stres przed rozstaniem. Szymek ciągle się pyta czy po niego przyjedziemy po spaniu. Tak samo nie jadl. przez ponad tydzień obiadów. Raz się rozpłakał przed obiadem i nie zjadł j potem mu chyba został uraz. Ale już wrócił do jedzenia.

Dyrektorka na zebraniu powiedziała zeby informować przedszkole jak dziecko będzie miało pasożyty. Oczywista dla mnie sprawa i przede wszystkim nie przyprowadzać go wtedy do przedszkola! I powiedziała żeby to zaświadczenie przynieść ale to tak na spokojnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 22:34

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mlody w domu bi juz zasmarkany. Spal dobrze ale leci mu z nosa i mam nadzieje ze w domu to opanuje. Ale mam ochote go udusic. Dzisoaj humor ma straszny, a ja nielepszy. Z rana zrobil kupe w pizame, a reszte na.nocnik i wylal to w lazience pod pralke polecialo :( potrm wlozyl pilota od tv do gazu na którym gotowala sie woda w czajniku. Bije mała, ma zachcianki jedzeniowe ktorych nie moge spelnic (frytki, serki truskawkowe, rogale maslane) no nie mam tsgo w domu. Malą bije, ciagle krzyczy. Staram sie oddychac gleboko i jakos go zalagodzic ale juz mi sie nerwy koncza. Aktualnie je zimną parowke i czyta ksiazke. Stwierdził, ze jednak nie umie jeszcze czytac bo literki mu sie mylą :O

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia szczerze współczuję :(
    Lena też czasami ma takie dni, że mam ochotę wstać i wyjść.

Ja dziś od rana w ruchu..dopiero usiadłam i w sumie na chwilę, bo muszę jeszcze wyjść do przychodni A przed 13 odbieram Lene. Piękna pogoda to może po przedszkolu zostaniemy na placu zabaw to mamusia posiedzi na ławce :D
    Mieliśmy mieć dziś ognisko w przedszkolu Ale że względu na pogodę przeniesione..szkoda tylko, że pogoda wymarzona.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka niestety nie czuje regularnych jeszcze:) co jakis czas cos wychwyce I to wtedy jak sie poloze i poleze chwile. Tez juz bym chciała plec poznać. Po pierwsze zaczelabym remont pokoju;D a po drugie wiedzialabym co robic z Leny ubraniami,które sa juz za male albo z tymi z lata,bo podejrzewam,ze za rok raczej dobre nie beda. No i wracajac do remontu brakuje mi duzej szafy,do ktorej moglabym troche rzeczy poprzerzucac;D i zabawki dla Dzidzki po Lenie:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pisalam wczesniej ale przelozylam polowkowe na 19.10;D zawsze to pare dni wczesniej. Malz dostal grafik na październik i nie dostał wolnego tego dnia co miałam miec wizytę. Takze silą rzeczy musiałam na wczesniej przełożyć:D z Om to będzie 20+1 z usg i suwaczka 20+5 jak dla mnie idealnie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Dzisiaj mlody w domu bi juz zasmarkany. Spal dobrze ale leci mu z nosa i mam nadzieje ze w domu to opanuje. Ale mam ochote go udusic. Dzisoaj humor ma straszny, a ja nielepszy. Z rana zrobil kupe w pizame, a reszte na.nocnik i wylal to w lazience pod pralke polecialo :( potrm wlozyl pilota od tv do gazu na którym gotowala sie woda w czajniku. Bije mała, ma zachcianki jedzeniowe ktorych nie moge spelnic (frytki, serki truskawkowe, rogale maslane) no nie mam tsgo w domu. Malą bije, ciagle krzyczy. Staram sie oddychac gleboko i jakos go zalagodzic ale juz mi sie nerwy koncza. Aktualnie je zimną parowke i czyta ksiazke. Stwierdził, ze jednak nie umie jeszcze czytac bo literki mu sie mylą :O
    to serio masz "wesoło". Współczuje.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Aneczka niestety nie czuje regularnych jeszcze:) co jakis czas cos wychwyce I to wtedy jak sie poloze i poleze chwile. Tez juz bym chciała plec poznać. Po pierwsze zaczelabym remont pokoju;D a po drugie wiedzialabym co robic z Leny ubraniami,które sa juz za male albo z tymi z lata,bo podejrzewam,ze za rok raczej dobre nie beda. No i wracajac do remontu brakuje mi duzej szafy,do ktorej moglabym troche rzeczy poprzerzucac;D i zabawki dla Dzidzki po Lenie:)
    Ty cały dom trzy razy przerobisz a ja jednej kuchni nie skoncze :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Justyna,żebym mogła to i salon bym zmieniła z kuchnia ale Malz mi na to nie pozwoli:D

Zapomniałam sie "pochwalić",ze za moment cycki mi eksplodują! Z bolu! Do tego dostałam siary:/ no jak zyc..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj inso współczuję. Ja do tej pory nic nie mam. Jedynie czasem żółto białe strupki na brodawkach więc coś tam troszkę leci. Z szymkiem też nie miałam.
    Dziewczyny jakie polecacie wkładki laktacyjne. Ja miałam akuku ale to takie sztywne jak stare podpaski Belli. Ale używałam czasem tylko.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Oj inso współczuję. Ja do tej pory nic nie mam. Jedynie czasem żółto białe strupki na brodawkach więc coś tam troszkę leci. Z szymkiem też nie miałam.
    Dziewczyny jakie polecacie wkładki laktacyjne. Ja miałam akuku ale to takie sztywne jak stare podpaski Belli. Ale używałam czasem tylko.
    Natalka ja juz nawet nie pamiętam które mi pasowaly wtedy z Lena..mialam ze 3 rodzaje. Jedyne co pamiętam,ze chyba w Rossmanie je kupowałam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    ja używam canpolowskich i jestem zadowlona. bella mama są grube waciaki nie polecam. Dobre tez były aventowskie bo cienkie :)

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

kasiakasia11 testujesz w poniedziałek?

No tak by to przypadało. Natomiast raczej nie będę testować w poniedziałek. Nawet nie mam testów i nie mam gdzie kupić. Jak @ nie przyjdzie będę się zastanawiać.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam przy córce Nuk. One były miękkie i miały mniejszą średnicę od wszystkich pozostałych.
    Teraz przy synu nie używam i nie używałam.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 3261 3262 3263 3264 3265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ