Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po wizycie kontrolnej. Czyste płuc, nawet czyste gardlo!
nie wiem o co chodzi??! Kazała obserwować i jak znowu będzie wieczorem gorączka to przyjechać jutro znowu na wizytę. Wypisala tylko Fosidal 2 x dziennie. No i to co bierzemy już, czyli syropki, witaminki i inhalacje.
-
Inso u nas taki wirus był, że kaszel katar tylko bez gorączki. Po tygodniu w domu u Olka został kaszel i pediatra stwierdziła, że to wysuszona sluzówka i dlatego kaszle jeszcze i moze nawet 2 tygodnie jeszcze i kazała juz puścic do przedszoal bo chory nie jest. Daje mu prawoślazowy i z porostu syropki. Plus wit C i komplet wit w tabletce do ssania. Do tego inhalacje 2 razy dziennie7w3d 💔
-
U nas nie ma takiego zaswiadczenia. Troche to przegiecie moim zdaniem. U nas prosili zeby poinformować jak jakies dziecko bedzie mialo, ale i tak pewnei nie kazdy by to zglosil znajac ludzką swiadomosc o chorobach.
-
natalka0887 wrote:Dziewczyny też musicie przynieść zaswiadczenie od lekarza że dziecko nie ma owsików? To chyba trzeba zrobić badanie kału bo jak inaczej to sprawdzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:53
7w3d 💔 -
Natalka zapytaj koniecznie, bo na jakiejś podstawie chyba musieli poprosić. U nas nic takiego nie jest potrzebne.
Inso zdrówka dla Lekki. Teraz to jakieś dziwne te wirusy panują.
Espoir jak się czujesz? Co do jedzenia to ja nadal nie mam chęci, obiadu dziubne i do nocy mogę nic nie jeść. Kompletnie na nic nie mam ochoty.
Nie wiem co to się stało z tym przedszkolem...Lena idzie ładnie Ale już do sali Nie chce iśćZastanawiam się czy coś się tam nie wydarzyło.. Niby tam już nie płacze, wraca uśmiechniętą Ale jednak boi się wejść.
Inso jak tam ruchy? Czujesz już regularnie? Ja od kiedy Wam się pozalilam to czuje już codziennieDelikatne kopniaczki. W poniedziałek wizyta. Śmieje się do męża, że chyba zjem karton czekolady, żeby udało się poznać płeć
Chciałabym już pomału ogarniać wyprawkę.
-
Aneczka może jakiś stres przed rozstaniem. Szymek ciągle się pyta czy po niego przyjedziemy po spaniu. Tak samo nie jadl. przez ponad tydzień obiadów. Raz się rozpłakał przed obiadem i nie zjadł j potem mu chyba został uraz. Ale już wrócił do jedzenia.
Dyrektorka na zebraniu powiedziała zeby informować przedszkole jak dziecko będzie miało pasożyty. Oczywista dla mnie sprawa i przede wszystkim nie przyprowadzać go wtedy do przedszkola! I powiedziała żeby to zaświadczenie przynieść ale to tak na spokojnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 22:34
-
Dzisiaj mlody w domu bi juz zasmarkany. Spal dobrze ale leci mu z nosa i mam nadzieje ze w domu to opanuje. Ale mam ochote go udusic. Dzisoaj humor ma straszny, a ja nielepszy. Z rana zrobil kupe w pizame, a reszte na.nocnik i wylal to w lazience pod pralke polecialo
potrm wlozyl pilota od tv do gazu na którym gotowala sie woda w czajniku. Bije mała, ma zachcianki jedzeniowe ktorych nie moge spelnic (frytki, serki truskawkowe, rogale maslane) no nie mam tsgo w domu. Malą bije, ciagle krzyczy. Staram sie oddychac gleboko i jakos go zalagodzic ale juz mi sie nerwy koncza. Aktualnie je zimną parowke i czyta ksiazke. Stwierdził, ze jednak nie umie jeszcze czytac bo literki mu sie mylą
-
Julia szczerze współczuję
Lena też czasami ma takie dni, że mam ochotę wstać i wyjść.
Ja dziś od rana w ruchu..dopiero usiadłam i w sumie na chwilę, bo muszę jeszcze wyjść do przychodni A przed 13 odbieram Lene. Piękna pogoda to może po przedszkolu zostaniemy na placu zabaw to mamusia posiedzi na ławce
Mieliśmy mieć dziś ognisko w przedszkolu Ale że względu na pogodę przeniesione..szkoda tylko, że pogoda wymarzona.
-
Aneczka niestety nie czuje regularnych jeszcze:) co jakis czas cos wychwyce I to wtedy jak sie poloze i poleze chwile. Tez juz bym chciała plec poznać. Po pierwsze zaczelabym remont pokoju;D a po drugie wiedzialabym co robic z Leny ubraniami,które sa juz za male albo z tymi z lata,bo podejrzewam,ze za rok raczej dobre nie beda. No i wracajac do remontu brakuje mi duzej szafy,do ktorej moglabym troche rzeczy poprzerzucac;D i zabawki dla Dzidzki po Lenie:)
-
Nie wiem czy pisalam wczesniej ale przelozylam polowkowe na 19.10;D zawsze to pare dni wczesniej. Malz dostal grafik na październik i nie dostał wolnego tego dnia co miałam miec wizytę. Takze silą rzeczy musiałam na wczesniej przełożyć
z Om to będzie 20+1 z usg i suwaczka 20+5 jak dla mnie idealnie
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:21
-
Julia2015 wrote:Dzisiaj mlody w domu bi juz zasmarkany. Spal dobrze ale leci mu z nosa i mam nadzieje ze w domu to opanuje. Ale mam ochote go udusic. Dzisoaj humor ma straszny, a ja nielepszy. Z rana zrobil kupe w pizame, a reszte na.nocnik i wylal to w lazience pod pralke polecialo
potrm wlozyl pilota od tv do gazu na którym gotowala sie woda w czajniku. Bije mała, ma zachcianki jedzeniowe ktorych nie moge spelnic (frytki, serki truskawkowe, rogale maslane) no nie mam tsgo w domu. Malą bije, ciagle krzyczy. Staram sie oddychac gleboko i jakos go zalagodzic ale juz mi sie nerwy koncza. Aktualnie je zimną parowke i czyta ksiazke. Stwierdził, ze jednak nie umie jeszcze czytac bo literki mu sie mylą
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Aneczka niestety nie czuje regularnych jeszcze:) co jakis czas cos wychwyce I to wtedy jak sie poloze i poleze chwile. Tez juz bym chciała plec poznać. Po pierwsze zaczelabym remont pokoju;D a po drugie wiedzialabym co robic z Leny ubraniami,które sa juz za male albo z tymi z lata,bo podejrzewam,ze za rok raczej dobre nie beda. No i wracajac do remontu brakuje mi duzej szafy,do ktorej moglabym troche rzeczy poprzerzucac;D i zabawki dla Dzidzki po Lenie:)
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Oj inso współczuję. Ja do tej pory nic nie mam. Jedynie czasem żółto białe strupki na brodawkach więc coś tam troszkę leci. Z szymkiem też nie miałam.
Dziewczyny jakie polecacie wkładki laktacyjne. Ja miałam akuku ale to takie sztywne jak stare podpaski Belli. Ale używałam czasem tylko.
-
natalka0887 wrote:Oj inso współczuję. Ja do tej pory nic nie mam. Jedynie czasem żółto białe strupki na brodawkach więc coś tam troszkę leci. Z szymkiem też nie miałam.
Dziewczyny jakie polecacie wkładki laktacyjne. Ja miałam akuku ale to takie sztywne jak stare podpaski Belli. Ale używałam czasem tylko. -
natalka0887 wrote:Oj inso współczuję. Ja do tej pory nic nie mam. Jedynie czasem żółto białe strupki na brodawkach więc coś tam troszkę leci. Z szymkiem też nie miałam.
Dziewczyny jakie polecacie wkładki laktacyjne. Ja miałam akuku ale to takie sztywne jak stare podpaski Belli. Ale używałam czasem tylko.7w3d 💔 -
espoir wrote:
kasiakasia11 testujesz w poniedziałek?
No tak by to przypadało. Natomiast raczej nie będę testować w poniedziałek. Nawet nie mam testów i nie mam gdzie kupić. Jak @ nie przyjdzie będę się zastanawiać.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17