X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Byłam dziś wreszcie na tej policji. Długa historia. Tak czy inaczej zgłoszenie przyjęli.
    Kasia ale wiadomo jak to sie stalo? Dojda? Aby kasa wrocila:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Mam wrażenie, że zamiast się Lenie poprawiać to jej się pogarsza. Dziś jej pozatykalo nosek, stan podgoraczkowy. Wymeczy ja ten katar :(

Ja wczoraj poszłam do Lidla i kupiłam 2 komplety bodziakow i spodenki. Jednak te rozmiary jakieś dziwne.. I nie wiem czy nie oddać. A szkoda trochę, bo bardzo chciałam body kopertowe.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka zdrówka dla Lenki

Ja muszę zabrać całą trójkę na kontrole z Antkiem bo nie mam z kim ich zostawić. Jakiś dramat. potrzebuje jakąś bacie na stałe do zamieszkania z nami. my jej damy wyżywienie i dach nad głową a ona mi pomoże w domu i z dziećmi

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Witam się i ja.
    Mam wrażenie, że zamiast się Lenie poprawiać to jej się pogarsza. Dziś jej pozatykalo nosek, stan podgoraczkowy. Wymeczy ja ten katar :(

Ja wczoraj poszłam do Lidla i kupiłam 2 komplety bodziakow i spodenki. Jednak te rozmiary jakieś dziwne.. I nie wiem czy nie oddać. A szkoda trochę, bo bardzo chciałam body kopertowe.
    Jakie bralas? Bo wg mnie to tam unisexu nie bylo.. ja na spodenki nawet nie patrzylam, bo na Marcowych dziewczyna pisala,ze rozciaga sie ta gumka na brzuszku i potem zjezdzaja. A po drugie na poczatek chce spiochy tj. Spodenki zakryte. Tak samo pajace a tam tylko z odkrytymi nozkami byly.
    Ja dla Leny sliczne kopertowe body w 2 lub 3 pakach kupowalam w Auchanie na hali. Cena od 25zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:31

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justyna.
    Lena zasnęła mi na rękach. Dałam jej ibufen, bo mówiła, że boli ja główka- pewnie od kataru.

Inso ja gdyby była dziewczynka to pewnie i tak bym nie kupiła różowego, bo jakoś za tym kolorem średnio przepadam :) Kupiłam ten kolor kremowy z beżowym. Ale teraz jak mi napisałaś o tych spodenkach to chyba oddam. Jeszcze jest czas na zakupy to chyba nic na sile.

Justyna oj przy 3 dzieci to przydałaby się jakaś pomoc. Ja ogólnie Cię podziwiam, że dajesz radę :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka szkoda małej, ja osobiście uważam że katar to najgorsze zło. Może jak się zdrzemnie to ciut lepiej będzie.

My po wizycie, Antoś osluchowo czysto ! Ufff

kasiakasia11, iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to dobrze. Kamien z serca! Jeju zeby nie te choroby u dzieci to wiat bylby piekny:D

Aneczka ja teraz pewnie tez kupilabym dla dziewczynki szaro biale ale wtedy chcialam roz haha :D

Wlasnie zrobilam pierwszy krok w sprawie remontu. Zamowilam komode no i jednak z zestawu szafe.. zmiesci sie na styk za drzwiami ale ze wzgledu,ze ma lustro w srodku przestawiam na druga strone a za drzwiami bedzie komoda. No coz. Albo zupelnie co innego jeszcze wymysle zanim meble przyjada. Od 2tygodni do 3 mam czekac takze jest chwila. Zaplacilam tez mniej,bo sa na wyprzedazy w brw. Foto

I jak? Czekam jak zawsze na Wasze opinie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 20:00

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem strzepkiem nerwów. Wiem kto ukradł mi pieniądze.
    Wiecie co jest najgorsze. To było dziecko z mojej rodziny. Ja od małego serce na tacy mu dawałam a on coś takiego. Nie spodziewalabym się. I zrobiło to z premedytacją. Szok.
    Teraz nientak łatwo odkrecic na policji i w banku. Kupa roboty i problemów nie tylko dla niego.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dzięki Justyna.
    Lena zasnęła mi na rękach. Dałam jej ibufen, bo mówiła, że boli ja główka- pewnie od kataru.

Inso ja gdyby była dziewczynka to pewnie i tak bym nie kupiła różowego, bo jakoś za tym kolorem średnio przepadam :) Kupiłam ten kolor kremowy z beżowym. Ale teraz jak mi napisałaś o tych spodenkach to chyba oddam. Jeszcze jest czas na zakupy to chyba nic na sile.

Justyna oj przy 3 dzieci to przydałaby się jakaś pomoc. Ja ogólnie Cię podziwiam, że dajesz radę :)
    No pewnie,ze tak. Masz czas a spodenek bedzie po drodze jeszcze uUUu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 17:43

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Ja jestem strzepkiem nerwów. Wiem kto ukradł mi pieniądze.
    Wiecie co jest najgorsze. To było dziecko z mojej rodziny. Ja od małego serce na tacy mu dawałam a on coś takiego. Nie spodziewalabym się. I zrobiło to z premedytacją. Szok.
    Teraz nientak łatwo odkrecic na policji i w banku. Kupa roboty i problemów nie tylko dla niego.
    O kurde :o no to mnie zagielas... a co rodzice dziecka na to??

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka - Przykro mi bardzo, moze masz racje, jesli organizm wiedzial ze to slaba ciaza to lepiej ze to sie stalo wczesniej, a nie pozniej. Ale moze zrob jeszcze bete :) Buziaki kochana, trzymaj sie :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kasia, jak się zachowali rodzice tego chłopca?

Inso ja Poli w ikea kupiłam szafe taką
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70245853/
    i jestem mega zadowolona bo ładnie wygląda.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Lena po drzemce wstała pełna energii A wieczorem znów zaczęła gorączkowac i to dość wysoko, bo 39 stopni. Nie wiem czy jechać z nią jutro ponownie do lekarza czy jeszcze obserwować :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny Lena po drzemce wstała pełna energii A wieczorem znów zaczęła gorączkowac i to dość wysoko, bo 39 stopni. Nie wiem czy jechać z nią jutro ponownie do lekarza czy jeszcze obserwować :(
    a je, pije? oglądałaś gardło?
    przy anginie się wysoko gorączkuje. Ewidentnie coś dolega i co się rozwija. Jak w nocy będzie dalej gorączkować to ja bym jutro ją skonsultowała z pediatra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:03

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ku... bo inaczej już nie powiem. Olek ma jęczmień na oku na dolnej powiece :/
    jak nie urok to ... wrrrr miałyście z czymś takim u dzieci do czynienia? Pocieraliśmy obrączką, jutro jakieś ciepłe okłady mu zrobie. Co jeszcze? do lekarza z tym iść?

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- możesz jeszcze zaparzyć tak z 3torebek herbatę i tymi torebkami mu przecierać. A do lekarza możesz iść żeby dał jakaś maść.

justyna14 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Justyna- możesz jeszcze zaparzyć tak z 3torebek herbatę i tymi torebkami mu przecierać. A do lekarza możesz iść żeby dał jakaś maść.
    dzięki. W szoku jestem że 4 latek ma jęczmień, ale widać i to ma po mnie bo ja zawsze jak podziębiona byłam dłużej to albo zimno na ustach albo jęczmien na oku. Taka uroda. Oby tylko się rozszedł.

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a je, pije? oglądałaś gardło?
    przy anginie się wysoko gorączkuje. Ewidentnie coś dolega i co się rozwija. Jak w nocy będzie dalej gorączkować to ja bym jutro ją skonsultowała z pediatra.
    No właśnie apetytu nie ma wcale, jedynie pije. Gardło ja nie boli. Chyba jednak dla uspokojenia pojadę znów do lekarza..tylko kurczę w tym tyg nie ma naszej Pani doktor i do tej obcej nie mam jakoś zaufania.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ku... bo inaczej już nie powiem. Olek ma jęczmień na oku na dolnej powiece :/
    jak nie urok to ... wrrrr miałyście z czymś takim u dzieci do czynienia? Pocieraliśmy obrączką, jutro jakieś ciepłe okłady mu zrobie. Co jeszcze? do lekarza z tym iść?
    A jęczmień można grzać?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super szafa. Widzialam Ja jak przegladalam produkty Ikei tylko u mnie w miescie to problem z Ikea.. niby jakis punkt zrobili odbioru ale nie wiem co i jak.

Ja jeczmien tez pocieram nagrzana obraczka. Mozna szalwia i rumiankiem przykladac.

Aneczka jedz jutro osluchac i sprawdzic jeszcze raz Mala. Jak juz jest goraczka to napwno cos sie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 01:50

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3274 3275 3276 3277 3278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ