Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka86 wrote:Inso my jesteśmy w trakcie załatwiania spraw z kupnem nowego mieszkania także po zakupie zapraszam do siebiesyn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
justyna14 wrote:kasia współćzuję całej sytuacji, oby szybko się zakonczyła , tego chłopca czegoś nauczyła i zeby jednak moze jakoś bez sądu, bo lipa i nie wiadomo jak się sąd odniesie plus koszty dodatkowe za sprawę itd.
No właśnie sama nie wiem o co chodzi z tym sądem. Chyba jako że poniżej 13roku życia to tylko jakieś pouczenie dostanie. A o kosztach nie pomyślałam. No i znowu niewiadoma.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
kasiakasia11 wrote:No właśnie sama nie wiem o co chodzi z tym sądem. Chyba jako że poniżej 13roku życia to tylko jakieś pouczenie dostanie. A o kosztach nie pomyślałam. No i znowu niewiadoma.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:z sądem to raczej nie w kwestii kradzieży a sprawa w sprawie niedopilnowania chyba dziecka może być przeciw rodzicom i ewentualnie kurator przyznany, żeby sprawdzić, czy dziecko nie jest samopas zostawione. A koszty sądowe na pewno po ich stronie będą, czy taka sprawa czy inna.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
justyna14 wrote:inso jeszcze nie, inso konczy spłacać i chyba dom raczej będzie stawiać lub kupować
To nie rozumiem wpisu Aneczki.
Poprostu zaprasza iNso do siebie?
To może nas też zaprosi na nowe mieszkanie.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Kasia-kradziez to przestępstwo ścigane z urzędu. Jak byś skbienpoczytalanustawe o postępowaniu w sprawach nieletnich to tam jest katalog jakie kary sąd może wymierzyć. Generalnie dąży się do tego żeby raczej pouczać na przyszłość niż karać. Jak nie ma nieletnibprzeszlosci z zatargami z prawem to nawet kuratora nie przydzielaja tylko albompouczaja albo nakazują naprawić szkode. A koszty sądowe faktycznie trzeba poniesc
-
animka899 wrote:Kasia-kradziez to przestępstwo ścigane z urzędu. Jak byś skbienpoczytalanustawe o postępowaniu w sprawach nieletnich to tam jest katalog jakie kary sąd może wymierzyć. Generalnie dąży się do tego żeby raczej pouczać na przyszłość niż karać. Jak nie ma nieletnibprzeszlosci z zatargami z prawem to nawet kuratora nie przydzielaja tylko albompouczaja albo nakazują naprawić szkode. A koszty sądowe faktycznie trzeba poniesc
Powiem ci, że nie mam siły zgłębiać tego tematu. Więc dziękuję za streszczenie. Potwierdzilaś to co policja mi powiedziała.
Tylko teraz te koszty.
Ile one mogą wynieść.
Ja wiem, że nie mnie dotyczą, ale jestem ciekawa.
A i jeszcze jedno, przy okacji, jak orientujesz się w temacie. Mnie do sądu nie będą wzywać?syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
kasiakasia11 wrote:To nie rozumiem wpisu Aneczki.
Poprostu zaprasza iNso do siebie?
To może nas też zaprosi na nowe mieszkanie.
Ale jeśli macie ochotę to wpadajcie nawet na starekasiakasia11 lubi tę wiadomość
-
Aneczka, ja tez dwa razy dostalam recepte na antybiotyk w razie wu i mielismy tylko sie kontaktowac telefonicznie. Raz dalismy, ostatnio na szczescie udalo sie uniknac.
Nam lekarz tlumaczy ze jesli jest jeden dzien zle z goraczka to trzeba obserwowac te kolejne dni czy goraczka pojawia sie w mniejszych odstepach czasu, czy latwiej zbic i czy jest coraz nizsza. Mysle, ze slusznie, ze podaliscie. Po dobie juz powinno byc duzo lepiej. -
Aneczka86 wrote:Zdecydowaliśmy się podać. Od piątku ma katar, więc to już 6 dzień A z dnia na dzień jest gorzej. Jak dostaje gorączki to jest bardzo słaba. Ogólnie od wczoraj apetyt ma zerowy.7w3d 💔