Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez na samo slowo 'antybiotyk' mam dreszcze na ciele, ale u nas do 2 lata 3mż udalo sie bez, a potem potoczyło sie bardzo niepomyślnie i musialam podać 4 razy.
A wiecie jak to jest dokladnie z dzialaniem antybiotykow? Juz abstrahuje od trzydniowki bo to specyficzny wirus, ale czy jak poda sie antybiotyk na takie zapalenie ucha czy oskrzeli (gdzie mkzna tego uniknac jak najbardziej) to ten antybiotyk cos dziala? Lagodzi goraczke chociaz czy jak? Czy w ogole nie zadziala jesli nie ma infekcji bakteryjnej? Moze to glupie pytanie, e serio nie wiem -
Justyna u nas byl spokoj z ta pokrzywka, a wczoraj wyskoczyly mu na stopach takie twarde, nabrzmiale bable. Nie zeszly po clemastinum. Tak to wyglada jak mocno pogryzione i nie wiem co z tym robic. Czy to powiazywac z ta pokrzywka i czy do lekarza jechac. Srednio mi sie usmiecha brac go do przychodni gdzie pelno chorych dzieci.
-
Ola wczoraj w drodze do domu dostała wysypki. Takie jak pisze sabina, tak jakby po ugryzieniu tylko ze dwa razy większe. Dałam jej calcium i moja mama jeszcze jeden syrop na recepte mi dała odczulający i dzisiaj już miała bledsze. Nie wiem co to było....
-
u nas ostatnio takie krosty z zawartością były przy tym wirusowym opryszczkowym zapaleniu jamy ustanej. A jak z apetytem u dzieci? a może ich coś pogryzło?
Sabina ja jak z Antkiem szłąm na kontrole teraz to zapisałam go do zdrowych dzieci, u nas jest podział czasowy kiedy chore lekarz przyjmuje a kiedy zdrowe.7w3d 💔 -
Justyna musisz chyba stworzyć jakiś autorski przepis.
Ostatnio w jakimś markecie widziałam groszek cukrowy. Taki co się je z łupiną. Ten składnik byłby oryginalny i ciekawy. Do tego marchewka pokrojona w julienne. No i dalej nie wiem coś żółtego, powiedzmy papryka w drobną. Ja bym szła w tą stronę. Jeszcze pestki slonecznika lub dyni. No i cytryna do marchewki a do całości olej.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
sabinaaa wrote:Apetyty dopisuja, wlasnie Kubcio wcina rogalika, bo babcia z rana upiekla swiezutkie
Nie ma nigdzie wiecej tego, tylko na stopach, a jak spi to wlasnie z golymi stopami, reszta zakryta. Oby to tylko komar...
Stawiam na komara. Dobrze, że utłukłaś dziada krwiopijcęsyn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Zaginęła w akcji... Jak To jest że w domu wiedzè A na noc czasu nie mam. Co będzie jak do pracy wrócę???!
Animka, strasznie mi przykro
Takie rzeczy nie powinny się zdarzać.
Justyna, pytałaś co u nas.
Chyba dobrze. Leon jak na razie zdrowy. Oby tak zostało.
Chętnie chodzi do przedszkola. Wczoraj zrobił mi awanturę jak po niego przyszłam. Chci al jeszcze zostać
Adasiowi wychodzi górna jedynka i jest marudny. Dobrze że w nocy śpi i nic mu się nie dzieje w związku Z tym.
Ja mam rozstęp mięśnia prostego brzucha i w związku Z tym mam brzuch jak w 6 miesiącu ciąży. 2 tyg temu zaczęłam robić specjalne ćwiczenia na ten rozstępy. Zobaczymy na jak długo wystarczy mi motywacji
Zazwyczaj marnie z tym u mnie.
A jutro wyjeżdżamy na weekend. Wynajelismy dom niedaleko Kielc i spotykamy się tam że znajomymi.
U Was widzę strasznie dużo chorób. Powiem szczerze że na samą myśl że i u nas niedługo tak będzie to mi się słabo robi.
A wiecznie zdrowi być nie możemy... -
A kiedy do pracy wracasz.?
Prawdopodobnie mam ten sam problem z brzuchem. Muszę poszukać jakiegoś fizjo od tych spraw i się zdiagnozować. Tylko właśnie brak mi czasu.
Napisz jakie te ćwiczenia robisz.
Jest jakiś efekt po 2 tyg?
Jak się ostatnio na zdjęciu w sukience zobaczyłam to ciąża zaawansowana. W spodniach i bluzce tak nie widać.
A no i jak będę wracac do pracy to muszę kupić jakieś gacie sciskajace, wyszczuplające żeby lepiej wyglądać i się czuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 12:15
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17