X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do lekarza na 9.30. Kurczę, ale jestem dziś niewyspana..Chyba ostatnie dni i noce mi się skumulowaly na to.
    Dodatkowo jeszcze wczoraj mi się pralka zepsuła :( I muszę dziś fachowca wezwać.. eh

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka przykro mi bardzo... Dobrze, ze stalo sie to teraz, a nie za kilka tyg. Zycze, zeby jak najszybciej sie Wam udalo!

Justyna fajna ta szafa. Jak z jej jakoscia? Co masz jeszcze do tej szafy kupione z tej serii? Tez bede za chwile chciala Zuzi pokoj zrobic, a pomyslu na mebelki zero.

Kasia, szok, normalnie szok jak przeczytalam, ze ktos z rodziny Cie tak zalatwil...

Aneczka daj znac po wizycie jak tam Lenka.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis straszna noc. Z reszta juz ktoras z kolei taka jest. Kuba przewala sie, rzuca, wierci, 1223455455678 razy ciagnie cyca. Mam dosc. Dzis juz wstalam po viburcol, ale jakos nie za bardzo mu pomogl. Chyba czworki tak mu daja popalic bo ma dziasla strasznie opuchniete.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja od poniedziałku małą do żłobka zaprowadzam na 2h, ale jeszcze mniej czasu przez to mam. Młoda troche popłakuje na razie, ale nie tak typowo za mną, tylko troche wymusza, nie chce się dostosować do zasad w żłobku. moze w piatek już zostanie na zupie, to dopiero pokaze charakterek paniom - ona wszystko ładnie je, ale sajgon przy tym na całą kuchnie.

Dla mnie do pokoju dziecięcego białe meble są najlepsze, choć takie w kolorze czystej sosny też mi się podobają - ale do tych trudniej dobrac reszte. Ja mam w sypialni taką szafę jak Justyna i generalnie jest ok, choć u nas koniecznie trzeba było ją do ściany przykręcić, bez tego jakoś krzywo stała i bałam się ze się przewróci jak dzieciaki będą szaleć, bo jest lekka. Komody też mamy przykrecone do ścian, jedynie regały w salonie, na których jest tona ksiazek nie są i przez to mam koszmary.

Przedszkolak zdrowy, czasem słychać lekki katar tylko. jedynie jego zachowanie po powrocie do domu jest dramatyczne. no po prostu az nie chce mi się go odbierać. W przedszkolu ok, po drodze do domu tez, dlatego idziemy na około i czasem robimy spacer 1.5h. Ale jak tylko wejdzie do domu to jest afera.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Animka przykro mi bardzo... Dobrze, ze stalo sie to teraz, a nie za kilka tyg. Zycze, zeby jak najszybciej sie Wam udalo!

Justyna fajna ta szafa. Jak z jej jakoscia? Co masz jeszcze do tej szafy kupione z tej serii? Tez bede za chwile chciala Zuzi pokoj zrobic, a pomyslu na mebelki zero.

Kasia, szok, normalnie szok jak przeczytalam, ze ktos z rodziny Cie tak zalatwil...

Aneczka daj znac po wizycie jak tam Lenka.
    na razie nic więcej bo chwilowo Olka łóżko wstawiliśmy do Poli pokoju bo Pola się bała sama spać. Więc jak trochę podrosną to pewnie znó każde do siebie wróci i wtedy coś jej dokupimy. Na razie taka szafa na jej potrzeby to starcza :) ma łóżeczko białe i stolik biały z różowym krzsełkiem też z ikea i szary dywan włochaty i szare zasłony. Także wszystko się jakoś ładnie zgrywa.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia u nas też większość mebli kazałam meżowi do scian czepiać bo strach zeby coś się na dzieci przewaliło.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    A jęczmień można grzać?
    powinno się, żeby się rozszedł.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina- ja mam we wszystkich pomieszczeniach meble z ikei. Śmiejemy się z mężem że nasze mieszkanie to żywa reklama ikei:D Ja jestem bardzo zadowolona, bo dowolnie można łączyć, wypełniać środki, dokupować za jakiś czas i ciągle te modele są.

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy wiekszosc z Ikei. Jak mam cos nowego wstawic lub zmienic to szukam po sklepach, wybieram tygodniami a i tak w końcu jedzieny do ikei i tam kupujemy.
    Teraz mnie szlag trafia na moj przedpokoj. Jak wyciagnelismy wszystkie kurtki, buty, 4 osoby juz sie nie miescimy. Musze to jakos zorganizowac ale absolutnie nie mam pomyslu. Inso- moze dasz sie wynajac do aranzacji:) zapraszam do wlkp :)

iNso87 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście co na to rodzice.
    Sprawa jest trudna i złożona.
    W skrócie. Poprosiłam rodziców o delikatne sprawdzenie telefonu dziecka. Głupio mi było jak nie wiem. Sprawdzili i okazało się prawdą. Wdedy masakra. Nie to, że go pobili ale nakrzyczeli. Sprawa ma jeszcze drugie dno i spokojne tlumaczenie nie wchodziło w grę. Mi dziecka szkoda. Ja to zawsze się nad wszystkimi lituję. Generalnie chlopak ma sprzedac telefon i laptop i mnie spłacić.

Dzis byłam na policji składać kolejne zeznania, ze znam sprawcę.

No mówię wam cała rodzina chodzi struta. Problemów co nie miara. Policja, prawdopodobnie sąd.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem fanką mebli na zamowienie. Uwielbiam wymyślać, projektować. Mnie gotowce nigdy nie zodowalały.

A ja nie wiem kiedy będę robić im pokój. Starsza cały czas się w nocy budzi ro jak jesteśmy w jednym pokoju ro po pierwsze ją słyszę a po drugie mam bliżej.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to rodzice dziecka też dziwni, bo zamiast od razu Ci kase oddać a potem się z dzieckiem rozliczyc to Ty masz czekać aż on rzeczy sprzeda?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od gina
    Szyjka długa 37mm, rozwarcie bez zmian.
    Wód mu wyszło Afi ok 18, ale akurat dzidzia włożyła noge w największą kieszeń więc byłoby więcej, ale jest ok. Wkurza mnie że ten lekarz nie waży dziecka tylko na połówkowym i trzeciego trymestru. Ostatnio szłam do porodu to nie wiedziałam czego się spodziewać.

Co do porodu. Jak by mi znów wody odeszły to wg prawa jak miałam już cesarkę i bym pojechała wcześniej na porodówce to muszę podpisać zgodę na poród naturalny. Jak nie podpisze muszą zrobić CC.
    Jak będzie wszystko ok to planowana cesarka po skończonym 39tc. Wcześniej mogą rozwiązać ciążę ale pod warunkiem że były podane sterydy. Ja mam podane więc teraz czekać i skreślać dni w kalendarzu

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kwas na maxa. Fakt rodzice powinni oddać kasę, mi by było wstyd. No ale nie oceniam bo może sytuacja wygląda jeszcze gorzej. Narozrabial chłopak. A ile on ma lat?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pisałam, że sprawa trudna, złożona z wieloma aspektami.

Nie, rodzice nie muszą mi od razu oddawać. I nie musiałam im tego mówić. Dobrze o tym wiedzieli.

Napisałam wam po krótce o co chodzi. Nie komentujcie, nie radzcie nic w tej sprawie bo macie dużo za mało informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 14:00

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie.
    Lena osluchowo czysto, uszy też zdrowe..Jedynie katar. Jakby gorączką z ów się pojawiła to mamy receptę na antybiotyk. Jak narazie się nie pojawiła i mam nadzieję, że już tak zostanie. Lena dziś już lepiej się czuje niż wczoraj ale mega maruda. Jutro w przedszkolu o 13 jest ognisko integracyjne, więc jak będzie się w miarę dobrze czuć to podejedziemy. Dziś byłam w przedszkolu zaplacic, to prawie w każdej grupie połowa dzieci nie chodzi.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie.
    Lena osluchowo czysto, uszy też zdrowe..Jedynie katar. Jakby gorączką z ów się pojawiła to mamy receptę na antybiotyk. Jak narazie się nie pojawiła i mam nadzieję, że już tak zostanie. Lena dziś już lepiej się czuje niż wczoraj ale mega maruda. Jutro w przedszkolu o 13 jest ognisko integracyjne, więc jak będzie się w miarę dobrze czuć to podejedziemy. Dziś byłam w przedszkolu zaplacic, to prawie w każdej grupie połowa dzieci nie chodzi.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso my jesteśmy w trakcie załatwiania spraw z kupnem nowego mieszkania także po zakupie zapraszam do siebie :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Kasia lubie meble na zamowienie. Mam w pokoju taka szafe z przesuwnymi drzwiami i komode. Lozko tez robione na zamowienie, porzadne, drewniane. Meble sa swietne, jakosc superowa, ale cena... Chcemy powoli urzadzic poddasze, zrobic dzieciom pokoje i nie stac nas robic takich mebli do 3 pokoi. Dlatego mysle, zeby dzieciom kupic takie gotowce a kiedys jak podrosna to zrobic im porzadne meble.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina fakt, meble na zamówinie to zazwyczaj drugie tyle finansowo. Albo więcej, a małe dzieci co nie wstawisz to i tak ciut zniszczą więc nawet szkoda by było.

7w3d 💔
‹‹ 3275 3276 3277 3278 3279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ