Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:O szalona. Że Ci się chceszacun za wytrwałość choć nie wiem czy 3 latkowi karmienie coś jeszcze daje prócz bliskości?
To z lenistwa. Haha żartuje
Powiem Ci ze ja Marcela nie karmie niewiadoma ile, standardowo jest głównie do zasypiania, sporadycznie w dzień od tak. Ostatnio mąż go usypia wiec zdarza się ze ma po dwa dni przerwy. Jak tak patrzę na niego czasem to dl mnie dalej jest małym bobasem, może dlatego dalej go karmie:D no i Marcel niechętnie je wiec chociaż tyle, przynajmniej wiem ze jednak coś je i nie jest zagłodzony:Djustyna14 lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Nie do końca się z Tobą zgodzę.
Moja szwagierka też miała takie przekonanie. Tkwiła w nim tak mocno, że prawie zaglodzila własne dziecko.justyna14 lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Nie do końca się z Tobą zgodzę.
Moja szwagierka też miała takie przekonanie. Tkwiła w nim tak mocno, że prawie zaglodzila własne dziecko.
Za mało danych bym się do tego odniosła.
mnk lubi tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Tez mi sie wydaje ze nie zaszkodzi. A tkwic tak uparcie w przekonaniu ze tylko kp, kp to swietość i nie można zaburzać tego sztucznym mlekiem jest błędne i mozna zaszkodzic nie tyle dziecku co sobie.
justyna14 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Jak ktoś chce kp to w pierwszych dniach zaburzy kp na 100%.
Ja nie jestem propagatorka kp i nie dyskwalifikuje mm.
Potem słyszę. Chciałam kp, ale nie miałam pokarmu. A skąd pokarm miał sie wziąść jak dziecku podane było mm. Dziecko nie chce wtedy piersi bo spi w najlepsze najedzone. Jak nie memle cycow to nie pobudza i nie rozkręca laktacji.
espoir lubi tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Kasia masz straszne podejście do tego tematu. Rozumiem, że mało doświadczyłas i nadal widzisz wszystko idealistycznie ale tak świat nie wygląd ani macierzynstwo zwłaszcza na początku
Ja po porodzie sn nie miałam pokarmu i Antek płakał z.glodu mimo tego że pięknie ssał więc wstałam i poszłam do położnych po butle. W drugiej dobie pokarm się pojawił i żadnych problemów z karmieniem piersią nie mamy. Wrecz jest na tyle fajnie że jak potrzebuje to ściągnę w butle i nie ma.probwlmu żeby z niej zjadl. Także wrzuć na luz. Dużo jest różnych sytuacji mentów emocji których nie da się tu opisać a są i trzeba sobie radzić. A pokarm nie u każdego jest od razu i w takich ilościach że dziecko się najada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 14:34
7w3d 💔 -
A siostra cioteczna nastawiona na kp jak Kasia też butli podać nie chciała. Po tygodniu płaczu dziecka jej nerwów i płaczu i spadku wagi pediatra kazała dokarmiać. Po 2 MSC walki raz cyc raz butla doszli do etapu że zrezygnowali z butli karmili się tylko piersią do 9 MSC. Także można mozna można
7w3d 💔 -
Justyna czytasz bardzo nieuwaznie.
Kiedyś napisałaś o którejś innej dziewczynie, ze czta niedokladnie a sama robisz to samo.
Do twojego drugiego postu napiszę to co wyżej. Za mało danych bym mogła się odnieść do tego.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Inso Twoja najstarsza córka nadal w foteliku jeździ czy już nie? Będziecie kupować coś większego czy się zmieścić od? Bo my właśnie szukamy czegoś większego bo do naszego hiundka 3 foteliki nie wejdą choćbym nie wiem jak się starała. I widzę, że na rynku mało jakichś sensownych samochodów 7 osobowych albo choć 5 ale z pełnymi siedzeniami z tyłu. Większość od razu jak bus wygląda.7w3d 💔
-
kasiakasia11 wrote:Mogłabym szerzej opisać ten temat. Tylko po co?
Ja temat kończę.Aneczka86 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
ja wcale nie uważam, że masz
bardziej chodziło mi o to, że mój Bartuś prawie wcale na cycku nie był, ale nie odbieram Twoich postów jak "atak", bo podajesz po prostu fakty
nawet na stronie Hafiji jest napisane:
Po cesarskim cięciu uderzenie prolaktyny może mieć lekki poślizg (szczególnie na skutek hormonu stresu w organizmie) – tutaj największe znaczenie ma kontakt skóra do skóry i ssanie piersi mamy. Nawet jeżeli mleko się ociąga i w pewnym momencie trzeba podać mieszankę (bywają takie sytuacje, natomiast nie należy w żadnym wypadku dokarmiać rutynowo) to nie należy jej pod żadnym pozorem podawać butlą.
i tak, wiem, że ktoś tam podał butlą i nic się nie stało, ale chodzi o to, żeby niepotrzebnie nie ryzykować jeśli komuś zależy na kp, bo mm to jedno, ale chodzi bardziej o "formę" podania
ale kp jak zawsze temat delikatny i można łatwo o "przepychankę słowną"Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 15:09
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧