X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a to myślałam, że chodzi tylko o zakupy... a, że do przedszkola czy lekarza na kontrolę bierze trójkę...

rodzina Ci pomaga, tak? fajnie, że masz taką możliwość :)
    Czy ja wiem czy tak pomaga, Tata czasem wróci wcześniej z pracy to da znać i przyjdzie do Antka żebym nieisiala go ciągnąć. Czasem moja mama nas odwiedzi a tak generalnie to zero pomocy. Teściowa w ogóle nie przychodzi, wyprawa do lekarza to wielka logistyka i często mąż na chwilę się z pracy zrywa żeby mogą z dwójką iść a Antka nie narażać na wirusy w ośrodku . Jakoś staramy się to organizować, bo nasi rodzice pracują nadal zawodowo więc wsparcie od święta

Generalnie Teściowa żadnego dziecka nigdy nawet na spacer nie zabrała, nigdy nie zaproponowała żebyśmy ktores podrzucili czy coś. Zero pomocy . Czasem do mojej mamy starszaki sprzedamy na godzinę czy dwie ale to raczej od weekendu czy święta bo do 18 moja mama codziennie pracuje. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 20:42

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Matko Lena sama zasnela o 20 ;) Malz poszedl o 17:30 na nocke. Potem dzieci chcialy poscielic lozko przed 19,wiec ja poslalam swoje. Daly mi polezec godzinke i przyszyly tylko na kanapki na kolacje. Zjadly i poszly znowu do swego lozka. Po czym Laura krzyczy z pokoiku o 20,ze Lena juz spi ha!:D Teraz idzie Laura spac i sama zamykam oczy i spie ;p :d A dodam,ze dzis Lena drzemki znowu nie miala. Wstala dzis z Laura uwaga! Jakos przed 8..takze nawet nie kladlam Jej. Matko zeby Jej tak wkrecilo sie wstawac przed 8 i zasypiac samej po 8 wieczorem :p
    Nie za dobrze Ci? U mnie Pola tez z tych co lubią pospać (7-czasem 8) ale chłopcy obaj niestety wstają z kurami 6.30 , Olek czasem przed 6 a Antek czasem przed 7 :-) także nie spaliśmy dłużej niż do 7 od 4 lat przeszło :-) ciekawe kiedy nadejdą czasu że odespimy....

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam dopiero na forum, a tu taaakie wiadomosci! Natalka GRATULACJE! Super, ze masz juz malutka przy sobie. Duzo zdrowka dla Was :*

Co do podania butelki, to jak urodzilam Kube, to prawie plakalam ze zmeczenia, bo cala noc wisial mi na cycku. Co chwile wstawalam ledwo zywa a pozostale 2 dziewczyny ze mna na sali chrapaly, bo podaly mm i dzieci spaly. Efekt byl taki, ze na drugi dzien moje cyce pekaly z nadmiaru mleka, a kolezanki obok wzywaly doradce laktacyjnego bo "dlaczego one nie maja mleka". Normalnie az zla na nie bylam...
    Mimo wszystko uwazam, ze podanie butelki raz czy dwa nie zaszkodzi jak sie chce kp. Moja kolezanka tak zle zniosla cc, ze w szpitalu WCALE nie karmila piersia! W domu zaczela i karmila corke do 3 lat! Ciezko bylo ja odstawic.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a w czym się wozicie? U nas można wypożyczyć nowki z ubezpieczalni i wypożyczyłam izi kidy dwa a one są tylko na isofix, a moje auto stoi bo Marcel rzucił mi karta od auta i nie mogę odpalić xD a jeżdżę autem mamy i nie ma isofixa i Kornel dalej w łupinie chociaż już wyrósł dawno :/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w koncu ogarnelam caly dom. Po tym malowaniu naprawde bylo co robic. Salon piekny, czysty, az chce sie w nim siedziec. Oby dzieci nie uczyly sie malowac na scianach ;) Zuzi przyszly pokoj na poddaszu tez wymalowany. Wszystkim pokazuje swoj "lozowy" pokoj :) Teraz zostalo w lotka grac, zeby skonczyc reszte...

Zuzia ostatnio jest tak nieznosna popoludniami, ze idzie zwariowac. Doszlismy z mezem do wniosku, ze moze brakuje jej drzemki. Polozyl ja dzis maz w poludnie spac i efekt byl taki, ze nie poznawalam swojego dziecka. Jak uslyszalam "Kubunio masz, mozesz pobawic sie moja lalka" to bylam w takim szoku, ze myslalam, ze sie przeslyszalam. Takze chyba trzeba ja klasc kolo poludnia. Moze nie codziennie, ale co kilka dni na pewno.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w nocy jak wstawalam do Leny, bo jakieś potwory jej się śniły to złapał mnie jakiś ból pod lewą łopatką i cały dzień chodzę połamaną. Nie jestem w stanie nic zrobić, bo co ruszę ręka, czy nawet mocniej oddychne to tak boli, ze aż mi się płakać chce :( Dlugi weekrnd to ja ani sie nie wyspie ani nic nie zrobie... nie ma to jak mieć szczęście.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna Malz mowi do mnie,zebys kupila Mercedesa Vito i po sprawie:p

Jak zobaczylam jak ten samochód wyglada to zaczęłam, nie wiem czy słusznie, odbierać jako żart.

Ja się rozgladalam za zupełnie innymu samochodami.

iNso87 lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich najszerszych samochodów to Alhambra, Sharon i Galaxy. Tu powinny bez problemy wejść trzy foteliki.

Są jeszcze ciut węższe samochody z trzema niezależnymi fotelami w drugim rzędzie. Na przyklad Grand Scenic czy
    Galaxy czy c-max.
    Nie pamiętam jakie jeszcze. Audi q7 chyba. Jeszcze Touran.

Wszystko zależy jakie foteliki. Bo i tak zawsze dobieramy fotelik do samochodu.

I jeszcze jedno odnosnie samochodów, w ktorych jest dodatkowy wyciągany trzeci rząd samochodów.
    Trzeba uważać na strefę kontrolowanego zgniotu, bo w tych samochodach przebiega czy może przebiegać właśnie tam gdzie ten trzeci rząd. W tym przypadku ja bym na stałe nie wozila dzieci w trzecim rzędzie.

Edit. Tak mi się te samochody przypominają to póki nie ma następnych postów to edytuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 23:10

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Kasia a w czym się wozicie? U nas można wypożyczyć nowki z ubezpieczalni i wypożyczyłam izi kidy dwa a one są tylko na isofix, a moje auto stoi bo Marcel rzucił mi karta od auta i nie mogę odpalić xD a jeżdżę autem mamy i nie ma isofixa i Kornel dalej w łupinie chociaż już wyrósł dawno :/

Świetny wybór. Ja wybrałam Klippan kiss 2 plus miedzy innymi wlasnie ze wzgledu montażu na pasy i isofix. Teraz w nim jeździ mlodszy. A dla strszej calkiem niedawno kupilam Axkid Minkid.

Moje dzieci to drobnice, wyrosniecie z fotelukow to odległa sprawa. Moj mlodszy jeszcze w łupinie wygladalby dobrze.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nie za dobrze Ci? U mnie Pola tez z tych co lubią pospać (7-czasem 8) ale chłopcy obaj niestety wstają z kurami 6.30 , Olek czasem przed 6 a Antek czasem przed 7 :-) także nie spaliśmy dłużej niż do 7 od 4 lat przeszło :-) ciekawe kiedy nadejdą czasu że odespimy....
    Justyna no wlasnie Lena z tych co to tez z kurami wstaje o 6. :D a wczoraj taka niespodzianka. Zobaczymy dzis o ktorej wstanie. Zastanawiam sie czy to tez nie zasluga tego,ze teraz jest o 6 jeszcze ciemno w domu;)

Edit.7:20
    Jeszcze twardo spi :D no nie wierze. Ja dalej w lozku i juz od 6 nie dam rady lezec.. az wlaczylam tv i zjadlam w lozku dwie kanapki bo skrecalo kiszki :D i teraz nie wiem co ze soba zrobic szok!:p

Edit.2
    Wstala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 07:46

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Jak zobaczylam jak ten samochód wyglada to zaczęłam, nie wiem czy słusznie, odbierać jako żart.

Ja się rozgladalam za zupełnie innymu samochodami.
    Hahaha Kasia on akurat to mowil pol serio ;) ale ja mu powiedzialam,ze nigdy w zyciu takiego miec nie bedziemy;p

kasiakasia11 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy grand scenic, sa trzy niezalezne z tylu i dwa rozkladane w trzecim rzedzie. Wdiadanie do trzeciego rzedu to porazka, na szczescie bardzo rzadko uzywamy. A trzy foteliki z tylu nie wiem czy wejdą, na pewno noe takie jak mam teraz. Choc u mnie rodzina 2+2, a wieksze auto kupilismy glownie dla komfortu jak sie mala urodzila.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rozwazalam tego Scenica. Jak dla mnie jednak za szeroki. Ja dużo jeżdżę. Parkingi wąskie. Nie wszędzie miejsca parkingowe dla rodzin z dziećmi. A w szerokim samochodzie drzwi otworzyć, żeby swobodnie dzieci wsadzić i wyjąć graniczy z cudem. Wiec dla mnie komfortowym jest jednak węższy samochód.
    A w ogóle to pod tym względem najlepsze są samochody z drzwiami suwanymi. Marzy mi się taki. W takich nie mam jeszcze grubszego rozenania. Jest mazda 6, ale ona bardzo niska. Jest Ford ale chyba droższy.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia my też mamy grand scenica i to chyba kwestia przyzwyczajenia do wiekszego auta ;)

U mnie dziś mąż zasługuje na medal..Ja cały dzień praktycznie leżę, bo jeszcze mnie te plecy bolą A brzuch dodatkowo twardy. Mąż sprząta, gotuje :) Pojechaliśmy na chwilę na cmentarz z moja mama i Lena się uparla, że chce do babci także chwila relaksu i przychodzą dziś do nas siostra męża z rodzinką. Mama ma przyprowadzic Lene, bo ja jej nie chciałam dawać, bo nie mam dziś siły biegać co godzinę i prosić się, żeby wróciła do domu także skoro babcia wzięła to niech przeprowadza :D

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Świetny wybór. Ja wybrałam Klippan kiss 2 plus miedzy innymi wlasnie ze wzgledu montażu na pasy i isofix. Teraz w nim jeździ mlodszy. A dla strszej calkiem niedawno kupilam Axkid Minkid.

Moje dzieci to drobnice, wyrosniecie z fotelukow to odległa sprawa. Moj mlodszy jeszcze w łupinie wygladalby dobrze.

No Marcel praktycznie od poczatku ma britaxa, teraz tez chce minikida ale wtedy pójdą do auta mamy a ze mną zostaną izi kidy:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż parzył właśnie na te sceniki albo na dacie lodgy chyba tak się pisze. Nie wiem na czym w końcu stanie. Szukamy czegoś z niższej półki cenowej do 25-30 tys.

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładna ta dacia. Ale porownałam dwa losowo wybrane, ale podobne roczniki i silniki. To dacia jest węższa od scenica. To jeżeli chodzi o komfort dopasowania fotelików to lepszy scenic.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6tec1f.jpg
    Z lewej Szymon z prawej Pola. Niemal identyczni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 20:58

Julia2015, espoir, Aneczka86, sabinaaa, justyna14, Ola_45, iNso87, MeGi1986 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt. Prawie tacy sami. Ślicznosci.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka od razu widać która dziewczynka - delikatniejsza jest :) słodkości małe <3

kasia jak na prawie bus to ładna ;)

7w3d 💔
‹‹ 3318 3319 3320 3321 3322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ