Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
espoir wrote:a to myślałam, że chodzi tylko o zakupy... a, że do przedszkola czy lekarza na kontrolę bierze trójkę...
rodzina Ci pomaga, tak? fajnie, że masz taką możliwość
Generalnie Teściowa żadnego dziecka nigdy nawet na spacer nie zabrała, nigdy nie zaproponowała żebyśmy ktores podrzucili czy coś. Zero pomocy . Czasem do mojej mamy starszaki sprzedamy na godzinę czy dwie ale to raczej od weekendu czy święta bo do 18 moja mama codziennie pracuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 20:42
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Matko Lena sama zasnela o 20
Malz poszedl o 17:30 na nocke. Potem dzieci chcialy poscielic lozko przed 19,wiec ja poslalam swoje. Daly mi polezec godzinke i przyszyly tylko na kanapki na kolacje. Zjadly i poszly znowu do swego lozka. Po czym Laura krzyczy z pokoiku o 20,ze Lena juz spi ha!
Teraz idzie Laura spac i sama zamykam oczy i spie ;p :d A dodam,ze dzis Lena drzemki znowu nie miala. Wstala dzis z Laura uwaga! Jakos przed 8..takze nawet nie kladlam Jej. Matko zeby Jej tak wkrecilo sie wstawac przed 8 i zasypiac samej po 8 wieczorem :p
ale chłopcy obaj niestety wstają z kurami 6.30 , Olek czasem przed 6 a Antek czasem przed 7
także nie spaliśmy dłużej niż do 7 od 4 lat przeszło
ciekawe kiedy nadejdą czasu że odespimy....
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Weszlam dopiero na forum, a tu taaakie wiadomosci! Natalka GRATULACJE! Super, ze masz juz malutka przy sobie. Duzo zdrowka dla Was :*
Co do podania butelki, to jak urodzilam Kube, to prawie plakalam ze zmeczenia, bo cala noc wisial mi na cycku. Co chwile wstawalam ledwo zywa a pozostale 2 dziewczyny ze mna na sali chrapaly, bo podaly mm i dzieci spaly. Efekt byl taki, ze na drugi dzien moje cyce pekaly z nadmiaru mleka, a kolezanki obok wzywaly doradce laktacyjnego bo "dlaczego one nie maja mleka". Normalnie az zla na nie bylam...
Mimo wszystko uwazam, ze podanie butelki raz czy dwa nie zaszkodzi jak sie chce kp. Moja kolezanka tak zle zniosla cc, ze w szpitalu WCALE nie karmila piersia! W domu zaczela i karmila corke do 3 lat! Ciezko bylo ja odstawic.
-
Kasia a w czym się wozicie? U nas można wypożyczyć nowki z ubezpieczalni i wypożyczyłam izi kidy dwa a one są tylko na isofix, a moje auto stoi bo Marcel rzucił mi karta od auta i nie mogę odpalić xD a jeżdżę autem mamy i nie ma isofixa i Kornel dalej w łupinie chociaż już wyrósł dawno
-
Ja dzis w koncu ogarnelam caly dom. Po tym malowaniu naprawde bylo co robic. Salon piekny, czysty, az chce sie w nim siedziec. Oby dzieci nie uczyly sie malowac na scianach
Zuzi przyszly pokoj na poddaszu tez wymalowany. Wszystkim pokazuje swoj "lozowy" pokoj
Teraz zostalo w lotka grac, zeby skonczyc reszte...
Zuzia ostatnio jest tak nieznosna popoludniami, ze idzie zwariowac. Doszlismy z mezem do wniosku, ze moze brakuje jej drzemki. Polozyl ja dzis maz w poludnie spac i efekt byl taki, ze nie poznawalam swojego dziecka. Jak uslyszalam "Kubunio masz, mozesz pobawic sie moja lalka" to bylam w takim szoku, ze myslalam, ze sie przeslyszalam. Takze chyba trzeba ja klasc kolo poludnia. Moze nie codziennie, ale co kilka dni na pewno.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś w nocy jak wstawalam do Leny, bo jakieś potwory jej się śniły to złapał mnie jakiś ból pod lewą łopatką i cały dzień chodzę połamaną. Nie jestem w stanie nic zrobić, bo co ruszę ręka, czy nawet mocniej oddychne to tak boli, ze aż mi się płakać chce
Dlugi weekrnd to ja ani sie nie wyspie ani nic nie zrobie... nie ma to jak mieć szczęście.
-
iNso87 wrote:Justyna Malz mowi do mnie,zebys kupila Mercedesa Vito i po sprawie:p
Jak zobaczylam jak ten samochód wyglada to zaczęłam, nie wiem czy słusznie, odbierać jako żart.
Ja się rozgladalam za zupełnie innymu samochodami.iNso87 lubi tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Z takich najszerszych samochodów to Alhambra, Sharon i Galaxy. Tu powinny bez problemy wejść trzy foteliki.
Są jeszcze ciut węższe samochody z trzema niezależnymi fotelami w drugim rzędzie. Na przyklad Grand Scenic czy
Galaxy czy c-max.
Nie pamiętam jakie jeszcze. Audi q7 chyba. Jeszcze Touran.
Wszystko zależy jakie foteliki. Bo i tak zawsze dobieramy fotelik do samochodu.
I jeszcze jedno odnosnie samochodów, w ktorych jest dodatkowy wyciągany trzeci rząd samochodów.
Trzeba uważać na strefę kontrolowanego zgniotu, bo w tych samochodach przebiega czy może przebiegać właśnie tam gdzie ten trzeci rząd. W tym przypadku ja bym na stałe nie wozila dzieci w trzecim rzędzie.
Edit. Tak mi się te samochody przypominają to póki nie ma następnych postów to edytuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 23:10
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
mnk wrote:Kasia a w czym się wozicie? U nas można wypożyczyć nowki z ubezpieczalni i wypożyczyłam izi kidy dwa a one są tylko na isofix, a moje auto stoi bo Marcel rzucił mi karta od auta i nie mogę odpalić xD a jeżdżę autem mamy i nie ma isofixa i Kornel dalej w łupinie chociaż już wyrósł dawno
Świetny wybór. Ja wybrałam Klippan kiss 2 plus miedzy innymi wlasnie ze wzgledu montażu na pasy i isofix. Teraz w nim jeździ mlodszy. A dla strszej calkiem niedawno kupilam Axkid Minkid.
Moje dzieci to drobnice, wyrosniecie z fotelukow to odległa sprawa. Moj mlodszy jeszcze w łupinie wygladalby dobrze.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
justyna14 wrote:Nie za dobrze Ci? U mnie Pola tez z tych co lubią pospać (7-czasem
ale chłopcy obaj niestety wstają z kurami 6.30 , Olek czasem przed 6 a Antek czasem przed 7
także nie spaliśmy dłużej niż do 7 od 4 lat przeszło
ciekawe kiedy nadejdą czasu że odespimy....
a wczoraj taka niespodzianka. Zobaczymy dzis o ktorej wstanie. Zastanawiam sie czy to tez nie zasluga tego,ze teraz jest o 6 jeszcze ciemno w domu;)
Edit.7:20
Jeszcze twardo spino nie wierze. Ja dalej w lozku i juz od 6 nie dam rady lezec.. az wlaczylam tv i zjadlam w lozku dwie kanapki bo skrecalo kiszki
i teraz nie wiem co ze soba zrobic szok!:p
Edit.2
WstalaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 07:46
-
kasiakasia11 wrote:Jak zobaczylam jak ten samochód wyglada to zaczęłam, nie wiem czy słusznie, odbierać jako żart.
Ja się rozgladalam za zupełnie innymu samochodami.ale ja mu powiedzialam,ze nigdy w zyciu takiego miec nie bedziemy;p
kasiakasia11 lubi tę wiadomość
-
My mamy grand scenic, sa trzy niezalezne z tylu i dwa rozkladane w trzecim rzedzie. Wdiadanie do trzeciego rzedu to porazka, na szczescie bardzo rzadko uzywamy. A trzy foteliki z tylu nie wiem czy wejdą, na pewno noe takie jak mam teraz. Choc u mnie rodzina 2+2, a wieksze auto kupilismy glownie dla komfortu jak sie mala urodzila.
-
Też rozwazalam tego Scenica. Jak dla mnie jednak za szeroki. Ja dużo jeżdżę. Parkingi wąskie. Nie wszędzie miejsca parkingowe dla rodzin z dziećmi. A w szerokim samochodzie drzwi otworzyć, żeby swobodnie dzieci wsadzić i wyjąć graniczy z cudem. Wiec dla mnie komfortowym jest jednak węższy samochód.
A w ogóle to pod tym względem najlepsze są samochody z drzwiami suwanymi. Marzy mi się taki. W takich nie mam jeszcze grubszego rozenania. Jest mazda 6, ale ona bardzo niska. Jest Ford ale chyba droższy.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Kasia my też mamy grand scenica i to chyba kwestia przyzwyczajenia do wiekszego auta
U mnie dziś mąż zasługuje na medal..Ja cały dzień praktycznie leżę, bo jeszcze mnie te plecy bolą A brzuch dodatkowo twardy. Mąż sprząta, gotujePojechaliśmy na chwilę na cmentarz z moja mama i Lena się uparla, że chce do babci także chwila relaksu i przychodzą dziś do nas siostra męża z rodzinką. Mama ma przyprowadzic Lene, bo ja jej nie chciałam dawać, bo nie mam dziś siły biegać co godzinę i prosić się, żeby wróciła do domu także skoro babcia wzięła to niech przeprowadza
-
kasiakasia11 wrote:Świetny wybór. Ja wybrałam Klippan kiss 2 plus miedzy innymi wlasnie ze wzgledu montażu na pasy i isofix. Teraz w nim jeździ mlodszy. A dla strszej calkiem niedawno kupilam Axkid Minkid.
Moje dzieci to drobnice, wyrosniecie z fotelukow to odległa sprawa. Moj mlodszy jeszcze w łupinie wygladalby dobrze.
No Marcel praktycznie od poczatku ma britaxa, teraz tez chce minikida ale wtedy pójdą do auta mamy a ze mną zostaną izi kidy:D -
Bardzo ładna ta dacia. Ale porownałam dwa losowo wybrane, ale podobne roczniki i silniki. To dacia jest węższa od scenica. To jeżeli chodzi o komfort dopasowania fotelików to lepszy scenic.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17