Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso bardzo ladnie to wyglada, dziewczynki chyba jednak potrafią bardziej zadbac o porządek. Moj syn pare dni temu zakazal mi sprzatania u siebie w pokoju. Wraca z przedszkola i mowi: jezu jaki mam balagan. My mamy mebelki dzieciowe, na krzeselkach musielismy napisac imiona markerem jak w przedszkolu, bo inaczej sie klocili. Ma byc tak jak mlody sobie wszystko ustawi bo inaczej rozwala i awantura. Kazdy stosik ksiazek i rzadek autek ma.swoje przeznaczenie. Dla mnie najwazniejsze ze w reszcie mieszkania nie walaja sie zabawki.
My mamy szafe brimnes i komody malm takie wysokie i sa porzadne ale koniecznie musza byc przykrecone do sciany. Fronty szuflad sa ciezkie, mala lubi nawet wejsc lub usiasc na dolnej szufladzie wiec lecialoby nie raz juz.iNso87 lubi tę wiadomość
-
My tez po szczepieniu jednak. Wczoraj mala bardzo plakala i marudzila, w nocy prawie nie spala, mialam watpliwosci czy w ogole isc ale przynajmniej lekarka ją by obejrzala. Mala zdrowa, zeby jej wyrosly i dzis dowiedzialam sie o 3 nowych zebach a rosną kolejne. Pewnie wxzoraj jej sie przebijaly.
W gabinecie akurat wypisywaly jakies listy do ludzi, ktorzy bardzo spozniaja sie ze szczepieniem. U nas w miescie juz kilkanascie przypadków odry bylo, pielegniarka mowila ze to straszna choroba jest. -
Inso pieknie to zrobilas! Przydalabys mi sie na chwile, urzadzic pokoik
Ja wlasnie planuje kupic biurko Micke.
Jade zaraz do ortodonty na zalozenie aparatu. Boje sie jak diabli. Do tego zle sie czuje, mam zawalony nos, boli gardlo i przytyka uszy. Jakby bylo malo to dostalam okres. Takze taka sytuacjaiNso87 lubi tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny
Sabina ja chce to biurko dlugie,zeby dwa krzesla wsunac i Dziewczyny byly przy jednym
O kurde to rzeczywiscie jak wszystko to naraz.. wspolczuje samopoczucia.
Justyna najwiecej to szafa z komoda i pochlonela,bo kolo 1900zl:/ a tak to w sumie reszta to drobnica. Tyle,ze farbe kupilam. Biurko i krzeselko. Dywan i zaslony. Poleczki na scianie z biedry i teraz jeszcze dwie na ksiazeczki z allegro. Regal przeniesiony duzy i ten maly z pojemnikami od Laury z pokoju. Takze to jakis wielki koszt nie bylGwiazdki na scianie tez naklejki,kupione na allegro. Pewnie zeby nie to,ze bedzie Dusia to tego by nie bylo
sypialnie bym odwalila ha ha
-
Wysypka u Poli na brzuchu faktycznie od oliwki bo już dzisiaj jest znaczna poprawa a na buzi zeszło całkiem. Trochę ma tylko suchą skórę zwłaszcza na stopach. Kapie ja w emolium i nie wiem czy kupić jeszcze emulsje do ciała żeby te miejsca natłuścić. Co myślicie?
Szymek w nocy dziś 38.2 i tak się spocił że piżama była mokra. Miałam nadzieję że wypovil w końcu ta chorobę bo rano miał 36.7. ale potem znów wróciło 37.4 i tak miał do ok 10. Ale znów zaczęło trochę rosnąć więc dałam mu syrop. Ludzie co to za gów.o się przypaletalo i nie chce odpuscic
-
Natalka, moja mala miala sucha skore na stopkach i rekach, ja tego nie smarowalam niczym tylko kapalam w emoliencie. Moze kilka razy posmarowalam balsamem, ale polozna mi mowila dopoki nie ma takich czerwonych pwkniec to jest ok, to.naskorek sie zluszcza. Mysle, ze do miesiaca to moga sie ujawniac takie niedoskonalosci skorki, zwlaszcza u dziewczy ek.
-
Dziewczyny, szczególnie te co maja mała różnice wieku między dziećmi. Mam pytanie o sanki. Bo tata leci w sobotę do Polski i jest w stanie mi przywieźć sanki dla dzieci bo u nas same plastiki a aj chce na plażach. No i na Allegro widziałam takie z dwoma oparciami. Ma któraś takie? Wygodne są? Bo niby na takich bez oparcia tez się zmieści dwójka dzieci ale wątpię żeby obaj utrzymali równowagę bez oparcia, Marcel jeszcze może i się złapie między drewienka ale Kornel raczej nie bardzo:D
-
Natalka ja nie robiłam kompletnie nic. Kapalam w samej wodzie, bez dodatków, nie smarowałam ciałka niczym. Po co chcesz natłuszczać skore? Ona się musi złuszczyć to co tam jest a później powinno być git, a cokolwiek bym wprowadzała dopiero jakby były jakieś problemy ze skóra czy coś
jak dla mnie im mniej tym lepiej:D
-
Justyna wspolczuje
co za grom,juz jakis rota pewnie? A moze w przedszkolu cos kiepskiego zjadl? ;/
Ja wlasnie po obiedzie leze w salonie do gory kolami. Nie musze chyba mowic gdzie jest w tym momencie Lena ?cudzie trwaj!:d biurko rzecz zbawienna ha ha ha Az nie moge sie doczekac jak domek dostanie. Moze z pokoju przez caly dzien nie wyjdzie?
-
iNso87 wrote:Justyna wspolczuje
co za grom,juz jakis rota pewnie? A moze w przedszkolu cos kiepskiego zjadl? ;/
Ja wlasnie po obiedzie leze w salonie do gory kolami. Nie musze chyba mowic gdzie jest w tym momencie Lena ?cudzie trwaj!:d biurko rzecz zbawienna ha ha ha Az nie moge sie doczekac jak domek dostanie. Moze z pokoju przez caly dzien nie wyjdzie?
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:nie wiem, było jakieś ciasto chyba drożdzowe kisiel i jabłuszko obrane ze skórki na podwieczorek. Czy to że Antoś wczoraj był zaszczepiony na rota to zbieg okoliczności?
Oby przeszlo do jutra i miejmy nadzieje,ze to moze tak cos do zoladka sie przykleilo i sie zaraz uspokoi,ze to zaden wirus;/ A moze gardlo? W sumie wymioty moga byc tez przy bolu gardla.
-
Justyna, nie wchodzilam w linka bo na tel mam problem, ale nam pediatra mowiła, ze po szczepieniu dziecka trzeba przez 2 tygodnie zachowywac szczegolna ostroznosc bo szczepionka czyli wirus rota jest wydalana z kupą. Trzeba myc rece i uwazac zeby nic sie nie zabrudzilo przy zmianie pieluszki.
-
Julia2015 wrote:Justyna, nie wchodzilam w linka bo na tel mam problem, ale nam pediatra mowiła, ze po szczepieniu dziecka trzeba przez 2 tygodnie zachowywac szczegolna ostroznosc bo szczepionka czyli wirus rota jest wydalana z kupą. Trzeba myc rece i uwazac zeby nic sie nie zabrudzilo przy zmianie pieluszki.7w3d 💔