X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- no pięknie!

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso bardzo ladnie to wyglada, dziewczynki chyba jednak potrafią bardziej zadbac o porządek. Moj syn pare dni temu zakazal mi sprzatania u siebie w pokoju. Wraca z przedszkola i mowi: jezu jaki mam balagan. My mamy mebelki dzieciowe, na krzeselkach musielismy napisac imiona markerem jak w przedszkolu, bo inaczej sie klocili. Ma byc tak jak mlody sobie wszystko ustawi bo inaczej rozwala i awantura. Kazdy stosik ksiazek i rzadek autek ma.swoje przeznaczenie. Dla mnie najwazniejsze ze w reszcie mieszkania nie walaja sie zabawki.
    My mamy szafe brimnes i komody malm takie wysokie i sa porzadne ale koniecznie musza byc przykrecone do sciany. Fronty szuflad sa ciezkie, mala lubi nawet wejsc lub usiasc na dolnej szufladzie wiec lecialoby nie raz juz.

iNso87 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po szczepieniu jednak. Wczoraj mala bardzo plakala i marudzila, w nocy prawie nie spala, mialam watpliwosci czy w ogole isc ale przynajmniej lekarka ją by obejrzala. Mala zdrowa, zeby jej wyrosly i dzis dowiedzialam sie o 3 nowych zebach a rosną kolejne. Pewnie wxzoraj jej sie przebijaly.

W gabinecie akurat wypisywaly jakies listy do ludzi, ktorzy bardzo spozniaja sie ze szczepieniem. U nas w miescie juz kilkanascie przypadków odry bylo, pielegniarka mowila ze to straszna choroba jest.

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso pieknie to zrobilas! Przydalabys mi sie na chwile, urzadzic pokoik ;) Ja wlasnie planuje kupic biurko Micke.

Jade zaraz do ortodonty na zalozenie aparatu. Boje sie jak diabli. Do tego zle sie czuje, mam zawalony nos, boli gardlo i przytyka uszy. Jakby bylo malo to dostalam okres. Takze taka sytuacja :/

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj dostałam okres, o 3 dni za wcześnie, a mam w pracy taki młyn że chyba się zaraz tu popłacze:p

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso piękny pokój :) ile Ty kasy na to przeznaczasz? non stop coś zmieniasz mam wrażenie

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny ;)

Sabina ja chce to biurko dlugie,zeby dwa krzesla wsunac i Dziewczyny byly przy jednym :)
    O kurde to rzeczywiscie jak wszystko to naraz.. wspolczuje samopoczucia.

Justyna najwiecej to szafa z komoda i pochlonela,bo kolo 1900zl:/ a tak to w sumie reszta to drobnica. Tyle,ze farbe kupilam. Biurko i krzeselko. Dywan i zaslony. Poleczki na scianie z biedry i teraz jeszcze dwie na ksiazeczki z allegro. Regal przeniesiony duzy i ten maly z pojemnikami od Laury z pokoju. Takze to jakis wielki koszt nie byl ;) Gwiazdki na scianie tez naklejki,kupione na allegro. Pewnie zeby nie to,ze bedzie Dusia to tego by nie bylo ;D sypialnie bym odwalila ha ha

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypka u Poli na brzuchu faktycznie od oliwki bo już dzisiaj jest znaczna poprawa a na buzi zeszło całkiem. Trochę ma tylko suchą skórę zwłaszcza na stopach. Kapie ja w emolium i nie wiem czy kupić jeszcze emulsje do ciała żeby te miejsca natłuścić. Co myślicie?

Szymek w nocy dziś 38.2 i tak się spocił że piżama była mokra. Miałam nadzieję że wypovil w końcu ta chorobę bo rano miał 36.7. ale potem znów wróciło 37.4 i tak miał do ok 10. Ale znów zaczęło trochę rosnąć więc dałam mu syrop. Ludzie co to za gów.o się przypaletalo i nie chce odpuscic

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz aparat. Ciezko, oj bardzo ciezko bedzie sie przyzwyczaic. Juz mam go dosc. Mowilam do meza, ze calowania nie bedzie, nie mowiac juz o innych przyjemnosciach :D

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina - hahahahaha:D padłam:D Zobaczysz, przyzwyczaisz się, ja mam przyjaciółkę która tak się przyzwyczaiła że jak przyszło do zdjęcia to prawie płakała.

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, moja mala miala sucha skore na stopkach i rekach, ja tego nie smarowalam niczym tylko kapalam w emoliencie. Moze kilka razy posmarowalam balsamem, ale polozna mi mowila dopoki nie ma takich czerwonych pwkniec to jest ok, to.naskorek sie zluszcza. Mysle, ze do miesiaca to moga sie ujawniac takie niedoskonalosci skorki, zwlaszcza u dziewczy ek.

• mnk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szczególnie te co maja mała różnice wieku między dziećmi. Mam pytanie o sanki. Bo tata leci w sobotę do Polski i jest w stanie mi przywieźć sanki dla dzieci bo u nas same plastiki a aj chce na plażach. No i na Allegro widziałam takie z dwoma oparciami. Ma któraś takie? Wygodne są? Bo niby na takich bez oparcia tez się zmieści dwójka dzieci ale wątpię żeby obaj utrzymali równowagę bez oparcia, Marcel jeszcze może i się złapie między drewienka ale Kornel raczej nie bardzo:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja nie robiłam kompletnie nic. Kapalam w samej wodzie, bez dodatków, nie smarowałam ciałka niczym. Po co chcesz natłuszczać skore? Ona się musi złuszczyć to co tam jest a później powinno być git, a cokolwiek bym wprowadzała dopiero jakby były jakieś problemy ze skóra czy coś:) jak dla mnie im mniej tym lepiej:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dam rady dziś zdjęć szafy wstawić, Olek zwymiotował 6 razy w aucie jak go odebrałam z przedszola i 2 razy w domu. módlcie się za nas :/

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wspolczuje :/ co za grom,juz jakis rota pewnie? A moze w przedszkolu cos kiepskiego zjadl? ;/

Ja wlasnie po obiedzie leze w salonie do gory kolami. Nie musze chyba mowic gdzie jest w tym momencie Lena ?:D cudzie trwaj!:d biurko rzecz zbawienna ha ha ha Az nie moge sie doczekac jak domek dostanie. Moze z pokoju przez caly dzien nie wyjdzie?;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna wspolczuje :/ co za grom,juz jakis rota pewnie? A moze w przedszkolu cos kiepskiego zjadl? ;/

Ja wlasnie po obiedzie leze w salonie do gory kolami. Nie musze chyba mowic gdzie jest w tym momencie Lena ?:D cudzie trwaj!:d biurko rzecz zbawienna ha ha ha Az nie moge sie doczekac jak domek dostanie. Moze z pokoju przez caly dzien nie wyjdzie?;)
    nie wiem, było jakieś ciasto chyba drożdzowe kisiel i jabłuszko obrane ze skórki na podwieczorek. Czy to że Antoś wczoraj był zaszczepiony na rota to zbieg okoliczności?

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie wiem, było jakieś ciasto chyba drożdzowe kisiel i jabłuszko obrane ze skórki na podwieczorek. Czy to że Antoś wczoraj był zaszczepiony na rota to zbieg okoliczności?
    No faktycznie. :| Oby przeszlo do jutra i miejmy nadzieje,ze to moze tak cos do zoladka sie przykleilo i sie zaraz uspokoi,ze to zaden wirus;/ A moze gardlo? W sumie wymioty moga byc tez przy bolu gardla.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/szczepieniaochronne/ekspert/87759,przeniesienie-wirusa-na-osoby-z-otoczenia-po-szczepieniu-przeciw-rotawirusom
    coś takiego znalazłam, więc chyba jest możliwe, że to nie zbieg okoliczności

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, nie wchodzilam w linka bo na tel mam problem, ale nam pediatra mowiła, ze po szczepieniu dziecka trzeba przez 2 tygodnie zachowywac szczegolna ostroznosc bo szczepionka czyli wirus rota jest wydalana z kupą. Trzeba myc rece i uwazac zeby nic sie nie zabrudzilo przy zmianie pieluszki.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Justyna, nie wchodzilam w linka bo na tel mam problem, ale nam pediatra mowiła, ze po szczepieniu dziecka trzeba przez 2 tygodnie zachowywac szczegolna ostroznosc bo szczepionka czyli wirus rota jest wydalana z kupą. Trzeba myc rece i uwazac zeby nic sie nie zabrudzilo przy zmianie pieluszki.
    Olek z kupa nie miał styczności ale że ślina bo pamietam że śmiał się że Antek mu palca ssie, więc nie wiem czy to tak mogło być ale tak sądzę. Ciekawe tylko czy skoro on załapał to czy zaraza czy nie?

7w3d 💔
‹‹ 3336 3337 3338 3339 3340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ