X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, pewnie antybiotyk jest zle dobrany. Robilas mu jakis wymaz albo test? Taka dluga goraczka to juz chyba trzeba szukac konkretnej przyczyny. U nas jednorazowo kiedys maly ppwiedzial ze go ucho boli, poszlam do lekarza i nie mial zapalenia ucha, ale zajrzala do środka i bylo tam jakies zaczerwienienie na ktore i tak dostal antybiotyk :/

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocioam z pracy, bylam dogadac powrot. Wracam do nowego dzialu, nowy szef, nowe obowiązki. Cos innego niz robilam wczesniej, ale nie ma miejsca w starym dziale. Dowiedzialam sie o tym w poniedzialek i na poczatku sie tak zdenerwowalam ze chcialam papierami rzucic. Ochlonelam, moze nawet bedzie mi tam lepiej.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina A nie dostałaś może takiego silikonu? Pamiętam, że mi przeszkadzały na początku te zamki na ostatnich zębach i silikon był zbawienny.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka koniecznie do lekarza. jeśli antybiotyk by zadziałał to gorączka po 2-3 dawkach powinna ustąpić całkowicie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dzieciom część prezentów pod choinkę od rodziców na smyku po paczce LEGO :-) dla Poli jeszcze zegarek na rękę bo chciała i na urodziny zestaw Play doh . Jeszcze jakieś puzzle dla chrześniaka i gadżety że star wars bo lubi. I myślę co dalej.

iNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też pozamawialismy prezenty właściwie dla wszystkich. Ola dostanie w tym roku kilka zestawów Tomek i przyjaciele trackmaster. LEGO ma mnóstwo więc już nam było szkoła kasy. I grę dostanie dzień i noc się nazywa.

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka dostalam taki wosk, tez mnie zamki obcieraja i uzywam tego, ale wczoraj pojechalam do tesciow bez niego i zamek zdazyl poranic policzek.
    Jakby tego bylo malo czuje sie fatalnie. Nos zawalony i uszy mi przytyka. Zuzia tez zaczyna kaszlec dosc brzydko. Do przychodni dzwonilam 90 razy! I uwaga... w przychodni dzieciecej NIE MA lekarzy. Jedna ma dzis bilanse i szczepienia i tylko zdrowe dzieci przyjmuje, druga odwolala wszystkie wizyty, a trzecia przyjmie tylko pacjentow, ktorzy sa do niej zapisani. No paranoja jakas. Nawet prywatnie nie mam gdzie pojechac.
    Myslicie, ze moge na wlasna reke zrobic Zuzi inhalacje z pulmikortu? Poki co dalam tylko flegamine, bo kaszel brzydki, mokry.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już jej kiedyś robiłas to się nie zastanawiaj:)

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 5 kartonow zebralam.. :| niby zwolnilam dwie polki obok,te otwarte, a i tak musialam poustawiac swoje robione wina i nalewki i znowu polowa polki zajeta:| no komedia.. A slodyczy nawet jeszcze nie ruszalam:/ ale przysiegam,ze polowe oddeleguje z domu ;p

Aneczka kuzwa..to staniki dzis byly? Ja pier..wszystko mi sie pomieszalo. Ja dzis pojechalam do biedry po dywanik futerko taki maly.. bo myslalam,ze on od dzis a on juz od poniedzialku byl. :/ a to dzis lidl..ja pierdziu.. a Ty kupilas? Juz nie mam sil i chyba daruje sobie te staniki. Jak bedzie potrzebny to najwyzej kupie potem.

Aneczka 28+0 to ponoc 7 miesiac/III trymestr.
    Aneczka bede tez pamietac :D a wogole to z tym alko to pewnie ten nadmiar,bo juz ktory ja msc nie pije.. :p hahaha

Ja to mam po drodze Urodziny przed Swietami jeszcze i tak dla Leny juz to biurko z krzeslem,od moich rodzicow i siostry domek dla barbi od Tesciowej pewnie pieniadze,od Siostruni malza tez pewnie kasa,bo to Chrzestna i potem Jej syna urodziny na drugi dzien to tez kase niesiemy,bo to z kolei mego malza Chrzesniak. Na Swieta to nie mam pojecia co mam dac. Dla Laury mam juz nowa mp3ke no i chciala sobie jakis ciuszek wybrac. Dla Leny tez jakis pewnie ciuch i pierdole,bo na urodziny duzo dostanie zaraz.. ja z Malzem nic sobie nie kupujemy. Musze jeszcze cos dla Rodzicow i Tesciowej i Dzieciom Siostruni. Napewno po butelce alko lepszego dam tym Starszym a tej dwojce dzieciakow to musze poszukac co mam w magicznej szafce. Tam roznosci sa ;) A jeszcze musze 3 skarpety powiesic na 6.12 i znowu jakas pierdole wcisne dla swojej Trojki ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Zamówiłam dzieciom część prezentów pod choinkę od rodziców na smyku po paczce LEGO :-) dla Poli jeszcze zegarek na rękę bo chciała i na urodziny zestaw Play doh . Jeszcze jakieś puzzle dla chrześniaka i gadżety że star wars bo lubi. I myślę co dalej.

Miałaś jakiś kupon zniżkowy? Mi się wydaje, że w Smyku jest bardzo drogo. Na Allegro taniej mozna te same rzeczy kupić.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    My już też pozamawialismy prezenty właściwie dla wszystkich. Ola dostanie w tym roku kilka zestawów Tomek i przyjaciele trackmaster. LEGO ma mnóstwo więc już nam było szkoła kasy. I grę dostanie dzień i noc się nazywa.

Świetna ta gra dzieb i noc. Dla mojej trzylatki za łatwa, ale już wiem co Szymonowi na dwa latka kupić. Dzięki za pomysl.

Ja dla Natali kupuję tory z Tomka i przyjaciele.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Miałaś jakiś kupon zniżkowy? Mi się wydaje, że w Smyku jest bardzo drogo. Na Allegro taniej mozna te same rzeczy kupić.
    niby tak, tylko często się nacinam na allegro, że opakowania zniszczone, wyglądają jakby w jakimś magazynie wieki leżały, więc na prezenty wole nie ryzykować , że syf dostane. Na smyku też niższy koszt dostawy niż w większości allegro. Także różnica jeśli jest to niewielka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 13:27

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- no bez przesady z tą łatwością. Nie będę dziecku puzli 1000 elementów kupowała bo klocki za głupie:p

Ja w smyku zabawek nigdy nie kupuje. Ubrania tylko z wyprzedaży. Zabawki w dużych marketach te same często taniej i na Empik online też jest trochę taniej.

201512131765.png

201909081765.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Allegro zamawiam bardzo dużo. Nigdy zniszczonych opakowań nie miałam. No chyba że było wyraźnie w opisie.

Ja w cenie niektorych zabawek to nawet 40zl różnicy widzialam. Chyba że spora promocja to wtedy nawet tani w Smyku.

Któraś kiedyś pisała o Aliexpress, że można tanio kupić również zabawki. Tylko ja nie umiem tam szukać.

Ja to w ogóle mam obsesję. Jak cos chcę kupić, ogladam w sklepie i mi się podoba to z automatu patrzę ile kosztuje w Internecie.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Kasia- no bez przesady z tą łatwością. Nie będę dziecku puzli 1000 elementów kupowała bo klocki za głupie:p.

Ojej calkiem źle mnie zrozumiałaś. Uważam, że świetna jest ta gra i już nie mogę się doczekać okolicznosci na które pasuje mi ją kupić.
    Po prostu moja córka akurat ma talent do ukladania puzzli i rozpoznawania cieni.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Ja na Allegro zamawiam bardzo dużo. Nigdy zniszczonych opakowań nie miałam. No chyba że było wyraźnie w opisie.

Ja w cenie niektorych zabawek to nawet 40zl różnicy widzialam. Chyba że spora promocja to wtedy nawet tani w Smyku.

Któraś kiedyś pisała o Aliexpress, że można tanio kupić również zabawki. Tylko ja nie umiem tam szukać.

Ja to w ogóle mam obsesję. Jak cos chcę kupić, ogladam w sklepie i mi się podoba to z automatu patrzę ile kosztuje w Internecie.
    widac mam jakis niefart. ostatnio tacie zamówiłam na allegro pizamke b.dobrej firmy i opakowanie było naderwane, głupio taki prezent dac

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz porównam ile dałam na smyku a ile na allegro to samo

kasiakasia11 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakies obnizki cen na smyku były i ceny z allegro takie same w sumie, także nie przepłaciłam. ale oczywiście jak ktoś woli allegro to nie mam nic przeciwko.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna 5 kartonow zebralam.. :| niby zwolnilam dwie polki obok,te otwarte, a i tak musialam poustawiac swoje robione wina i nalewki i znowu polowa polki zajeta:| no komedia.. A slodyczy nawet jeszcze nie ruszalam:/ ale przysiegam,ze polowe oddeleguje z domu ;p

Aneczka kuzwa..to staniki dzis byly? Ja pier..wszystko mi sie pomieszalo. Ja dzis pojechalam do biedry po dywanik futerko taki maly.. bo myslalam,ze on od dzis a on juz od poniedzialku byl. :/ a to dzis lidl..ja pierdziu.. a Ty kupilas? Juz nie mam sil i chyba daruje sobie te staniki. Jak bedzie potrzebny to najwyzej kupie potem.

Aneczka 28+0 to ponoc 7 miesiac/III trymestr.
    Aneczka bede tez pamietac :D a wogole to z tym alko to pewnie ten nadmiar,bo juz ktory ja msc nie pije.. :p hahaha

Ja to mam po drodze Urodziny przed Swietami jeszcze i tak dla Leny juz to biurko z krzeslem,od moich rodzicow i siostry domek dla barbi od Tesciowej pewnie pieniadze,od Siostruni malza tez pewnie kasa,bo to Chrzestna i potem Jej syna urodziny na drugi dzien to tez kase niesiemy,bo to z kolei mego malza Chrzesniak. Na Swieta to nie mam pojecia co mam dac. Dla Laury mam juz nowa mp3ke no i chciala sobie jakis ciuszek wybrac. Dla Leny tez jakis pewnie ciuch i pierdole,bo na urodziny duzo dostanie zaraz.. ja z Malzem nic sobie nie kupujemy. Musze jeszcze cos dla Rodzicow i Tesciowej i Dzieciom Siostruni. Napewno po butelce alko lepszego dam tym Starszym a tej dwojce dzieciakow to musze poszukac co mam w magicznej szafce. Tam roznosci sa ;) A jeszcze musze 3 skarpety powiesic na 6.12 i znowu jakas pierdole wcisne dla swojej Trojki ;)
    do mnie przywiez, już ja Ci te kartony "przechowam" :) se se se

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina niedługo się przyzwyczaisz do aparatu. Pewnie choroba Ci teraz nie pomaga i bardziej Cię denerwuje przez to Ale kilka dni i zapomnisz, że to masz.

Inso..Tak dziś były staniki. Ja kupiłam 2. Czy np będę nie wiem, ale jestem zabezpieczona.

Ja też w smutku nie kupuje Ale czasami trafi się dobra okazja. Ostatnio zamawiałam koleżance pande interaktywna. Była mega promocja na nią. Warto więc zaglądać.
    Dziewczyny, które zastawy lego polecacie?
    I co kupić 8 miesięcznej dziewczynce?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3338 3339 3340 3341 3342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ