Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalka, pewnie antybiotyk jest zle dobrany. Robilas mu jakis wymaz albo test? Taka dluga goraczka to juz chyba trzeba szukac konkretnej przyczyny. U nas jednorazowo kiedys maly ppwiedzial ze go ucho boli, poszlam do lekarza i nie mial zapalenia ucha, ale zajrzala do środka i bylo tam jakies zaczerwienienie na ktore i tak dostal antybiotyk
-
Ja wlasnie wrocioam z pracy, bylam dogadac powrot. Wracam do nowego dzialu, nowy szef, nowe obowiązki. Cos innego niz robilam wczesniej, ale nie ma miejsca w starym dziale. Dowiedzialam sie o tym w poniedzialek i na poczatku sie tak zdenerwowalam ze chcialam papierami rzucic. Ochlonelam, moze nawet bedzie mi tam lepiej.
-
Zamówiłam dzieciom część prezentów pod choinkę od rodziców na smyku po paczce LEGO
dla Poli jeszcze zegarek na rękę bo chciała i na urodziny zestaw Play doh . Jeszcze jakieś puzzle dla chrześniaka i gadżety że star wars bo lubi. I myślę co dalej.
iNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Aneczka dostalam taki wosk, tez mnie zamki obcieraja i uzywam tego, ale wczoraj pojechalam do tesciow bez niego i zamek zdazyl poranic policzek.
Jakby tego bylo malo czuje sie fatalnie. Nos zawalony i uszy mi przytyka. Zuzia tez zaczyna kaszlec dosc brzydko. Do przychodni dzwonilam 90 razy! I uwaga... w przychodni dzieciecej NIE MA lekarzy. Jedna ma dzis bilanse i szczepienia i tylko zdrowe dzieci przyjmuje, druga odwolala wszystkie wizyty, a trzecia przyjmie tylko pacjentow, ktorzy sa do niej zapisani. No paranoja jakas. Nawet prywatnie nie mam gdzie pojechac.
Myslicie, ze moge na wlasna reke zrobic Zuzi inhalacje z pulmikortu? Poki co dalam tylko flegamine, bo kaszel brzydki, mokry.
-
Justyna 5 kartonow zebralam..
niby zwolnilam dwie polki obok,te otwarte, a i tak musialam poustawiac swoje robione wina i nalewki i znowu polowa polki zajeta:| no komedia.. A slodyczy nawet jeszcze nie ruszalam:/ ale przysiegam,ze polowe oddeleguje z domu ;p
Aneczka kuzwa..to staniki dzis byly? Ja pier..wszystko mi sie pomieszalo. Ja dzis pojechalam do biedry po dywanik futerko taki maly.. bo myslalam,ze on od dzis a on juz od poniedzialku byl.a to dzis lidl..ja pierdziu.. a Ty kupilas? Juz nie mam sil i chyba daruje sobie te staniki. Jak bedzie potrzebny to najwyzej kupie potem.
Aneczka 28+0 to ponoc 7 miesiac/III trymestr.
Aneczka bede tez pamietaca wogole to z tym alko to pewnie ten nadmiar,bo juz ktory ja msc nie pije.. :p hahaha
Ja to mam po drodze Urodziny przed Swietami jeszcze i tak dla Leny juz to biurko z krzeslem,od moich rodzicow i siostry domek dla barbi od Tesciowej pewnie pieniadze,od Siostruni malza tez pewnie kasa,bo to Chrzestna i potem Jej syna urodziny na drugi dzien to tez kase niesiemy,bo to z kolei mego malza Chrzesniak. Na Swieta to nie mam pojecia co mam dac. Dla Laury mam juz nowa mp3ke no i chciala sobie jakis ciuszek wybrac. Dla Leny tez jakis pewnie ciuch i pierdole,bo na urodziny duzo dostanie zaraz.. ja z Malzem nic sobie nie kupujemy. Musze jeszcze cos dla Rodzicow i Tesciowej i Dzieciom Siostruni. Napewno po butelce alko lepszego dam tym Starszym a tej dwojce dzieciakow to musze poszukac co mam w magicznej szafce. Tam roznosci saA jeszcze musze 3 skarpety powiesic na 6.12 i znowu jakas pierdole wcisne dla swojej Trojki
justyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Zamówiłam dzieciom część prezentów pod choinkę od rodziców na smyku po paczce LEGO
dla Poli jeszcze zegarek na rękę bo chciała i na urodziny zestaw Play doh . Jeszcze jakieś puzzle dla chrześniaka i gadżety że star wars bo lubi. I myślę co dalej.
Miałaś jakiś kupon zniżkowy? Mi się wydaje, że w Smyku jest bardzo drogo. Na Allegro taniej mozna te same rzeczy kupić.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
animka899 wrote:My już też pozamawialismy prezenty właściwie dla wszystkich. Ola dostanie w tym roku kilka zestawów Tomek i przyjaciele trackmaster. LEGO ma mnóstwo więc już nam było szkoła kasy. I grę dostanie dzień i noc się nazywa.
Świetna ta gra dzieb i noc. Dla mojej trzylatki za łatwa, ale już wiem co Szymonowi na dwa latka kupić. Dzięki za pomysl.
Ja dla Natali kupuję tory z Tomka i przyjaciele.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
kasiakasia11 wrote:Miałaś jakiś kupon zniżkowy? Mi się wydaje, że w Smyku jest bardzo drogo. Na Allegro taniej mozna te same rzeczy kupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 13:27
7w3d 💔 -
Kasia- no bez przesady z tą łatwością. Nie będę dziecku puzli 1000 elementów kupowała bo klocki za głupie:p
Ja w smyku zabawek nigdy nie kupuje. Ubrania tylko z wyprzedaży. Zabawki w dużych marketach te same często taniej i na Empik online też jest trochę taniej. -
Ja na Allegro zamawiam bardzo dużo. Nigdy zniszczonych opakowań nie miałam. No chyba że było wyraźnie w opisie.
Ja w cenie niektorych zabawek to nawet 40zl różnicy widzialam. Chyba że spora promocja to wtedy nawet tani w Smyku.
Któraś kiedyś pisała o Aliexpress, że można tanio kupić również zabawki. Tylko ja nie umiem tam szukać.
Ja to w ogóle mam obsesję. Jak cos chcę kupić, ogladam w sklepie i mi się podoba to z automatu patrzę ile kosztuje w Internecie.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
animka899 wrote:Kasia- no bez przesady z tą łatwością. Nie będę dziecku puzli 1000 elementów kupowała bo klocki za głupie:p.
Ojej calkiem źle mnie zrozumiałaś. Uważam, że świetna jest ta gra i już nie mogę się doczekać okolicznosci na które pasuje mi ją kupić.
Po prostu moja córka akurat ma talent do ukladania puzzli i rozpoznawania cieni.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
kasiakasia11 wrote:Ja na Allegro zamawiam bardzo dużo. Nigdy zniszczonych opakowań nie miałam. No chyba że było wyraźnie w opisie.
Ja w cenie niektorych zabawek to nawet 40zl różnicy widzialam. Chyba że spora promocja to wtedy nawet tani w Smyku.
Któraś kiedyś pisała o Aliexpress, że można tanio kupić również zabawki. Tylko ja nie umiem tam szukać.
Ja to w ogóle mam obsesję. Jak cos chcę kupić, ogladam w sklepie i mi się podoba to z automatu patrzę ile kosztuje w Internecie.7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Justyna 5 kartonow zebralam..
niby zwolnilam dwie polki obok,te otwarte, a i tak musialam poustawiac swoje robione wina i nalewki i znowu polowa polki zajeta:| no komedia.. A slodyczy nawet jeszcze nie ruszalam:/ ale przysiegam,ze polowe oddeleguje z domu ;p
Aneczka kuzwa..to staniki dzis byly? Ja pier..wszystko mi sie pomieszalo. Ja dzis pojechalam do biedry po dywanik futerko taki maly.. bo myslalam,ze on od dzis a on juz od poniedzialku byl.a to dzis lidl..ja pierdziu.. a Ty kupilas? Juz nie mam sil i chyba daruje sobie te staniki. Jak bedzie potrzebny to najwyzej kupie potem.
Aneczka 28+0 to ponoc 7 miesiac/III trymestr.
Aneczka bede tez pamietaca wogole to z tym alko to pewnie ten nadmiar,bo juz ktory ja msc nie pije.. :p hahaha
Ja to mam po drodze Urodziny przed Swietami jeszcze i tak dla Leny juz to biurko z krzeslem,od moich rodzicow i siostry domek dla barbi od Tesciowej pewnie pieniadze,od Siostruni malza tez pewnie kasa,bo to Chrzestna i potem Jej syna urodziny na drugi dzien to tez kase niesiemy,bo to z kolei mego malza Chrzesniak. Na Swieta to nie mam pojecia co mam dac. Dla Laury mam juz nowa mp3ke no i chciala sobie jakis ciuszek wybrac. Dla Leny tez jakis pewnie ciuch i pierdole,bo na urodziny duzo dostanie zaraz.. ja z Malzem nic sobie nie kupujemy. Musze jeszcze cos dla Rodzicow i Tesciowej i Dzieciom Siostruni. Napewno po butelce alko lepszego dam tym Starszym a tej dwojce dzieciakow to musze poszukac co mam w magicznej szafce. Tam roznosci saA jeszcze musze 3 skarpety powiesic na 6.12 i znowu jakas pierdole wcisne dla swojej Trojki
se se se
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Sabina niedługo się przyzwyczaisz do aparatu. Pewnie choroba Ci teraz nie pomaga i bardziej Cię denerwuje przez to Ale kilka dni i zapomnisz, że to masz.
Inso..Tak dziś były staniki. Ja kupiłam 2. Czy np będę nie wiem, ale jestem zabezpieczona.
Ja też w smutku nie kupuje Ale czasami trafi się dobra okazja. Ostatnio zamawiałam koleżance pande interaktywna. Była mega promocja na nią. Warto więc zaglądać.
Dziewczyny, które zastawy lego polecacie?
I co kupić 8 miesięcznej dziewczynce?