X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, pewnie antybiotyk jest zle dobrany. Robilas mu jakis wymaz albo test? Taka dluga goraczka to juz chyba trzeba szukac konkretnej przyczyny. U nas jednorazowo kiedys maly ppwiedzial ze go ucho boli, poszlam do lekarza i nie mial zapalenia ucha, ale zajrzala do środka i bylo tam jakies zaczerwienienie na ktore i tak dostal antybiotyk :/

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocioam z pracy, bylam dogadac powrot. Wracam do nowego dzialu, nowy szef, nowe obowiązki. Cos innego niz robilam wczesniej, ale nie ma miejsca w starym dziale. Dowiedzialam sie o tym w poniedzialek i na poczatku sie tak zdenerwowalam ze chcialam papierami rzucic. Ochlonelam, moze nawet bedzie mi tam lepiej.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina A nie dostałaś może takiego silikonu? Pamiętam, że mi przeszkadzały na początku te zamki na ostatnich zębach i silikon był zbawienny.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka koniecznie do lekarza. jeśli antybiotyk by zadziałał to gorączka po 2-3 dawkach powinna ustąpić całkowicie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dzieciom część prezentów pod choinkę od rodziców na smyku po paczce LEGO :-) dla Poli jeszcze zegarek na rękę bo chciała i na urodziny zestaw Play doh . Jeszcze jakieś puzzle dla chrześniaka i gadżety że star wars bo lubi. I myślę co dalej.

iNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też pozamawialismy prezenty właściwie dla wszystkich. Ola dostanie w tym roku kilka zestawów Tomek i przyjaciele trackmaster. LEGO ma mnóstwo więc już nam było szkoła kasy. I grę dostanie dzień i noc się nazywa.

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka dostalam taki wosk, tez mnie zamki obcieraja i uzywam tego, ale wczoraj pojechalam do tesciow bez niego i zamek zdazyl poranic policzek.
    Jakby tego bylo malo czuje sie fatalnie. Nos zawalony i uszy mi przytyka. Zuzia tez zaczyna kaszlec dosc brzydko. Do przychodni dzwonilam 90 razy! I uwaga... w przychodni dzieciecej NIE MA lekarzy. Jedna ma dzis bilanse i szczepienia i tylko zdrowe dzieci przyjmuje, druga odwolala wszystkie wizyty, a trzecia przyjmie tylko pacjentow, ktorzy sa do niej zapisani. No paranoja jakas. Nawet prywatnie nie mam gdzie pojechac.
    Myslicie, ze moge na wlasna reke zrobic Zuzi inhalacje z pulmikortu? Poki co dalam tylko flegamine, bo kaszel brzydki, mokry.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już jej kiedyś robiłas to się nie zastanawiaj:)

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 5 kartonow zebralam.. :| niby zwolnilam dwie polki obok,te otwarte, a i tak musialam poustawiac swoje robione wina i nalewki i znowu polowa polki zajeta:| no komedia.. A slodyczy nawet jeszcze nie ruszalam:/ ale przysiegam,ze polowe oddeleguje z domu ;p

Aneczka kuzwa..to staniki dzis byly? Ja pier..wszystko mi sie pomieszalo. Ja dzis pojechalam do biedry po dywanik futerko taki maly.. bo myslalam,ze on od dzis a on juz od poniedzialku byl. :/ a to dzis lidl..ja pierdziu.. a Ty kupilas? Juz nie mam sil i chyba daruje sobie te staniki. Jak bedzie potrzebny to najwyzej kupie potem.

Aneczka 28+0 to ponoc 7 miesiac/III trymestr.
    Aneczka bede tez pamietac :D a wogole to z tym alko to pewnie ten nadmiar,bo juz ktory ja msc nie pije.. :p hahaha

Ja to mam po drodze Urodziny przed Swietami jeszcze i tak dla Leny juz to biurko z krzeslem,od moich rodzicow i siostry domek dla barbi od Tesciowej pewnie pieniadze,od Siostruni malza tez pewnie kasa,bo to Chrzestna i potem Jej syna urodziny na drugi dzien to tez kase niesiemy,bo to z kolei mego malza Chrzesniak. Na Swieta to nie mam pojecia co mam dac. Dla Laury mam juz nowa mp3ke no i chciala sobie jakis ciuszek wybrac. Dla Leny tez jakis pewnie ciuch i pierdole,bo na urodziny duzo dostanie zaraz.. ja z Malzem nic sobie nie kupujemy. Musze jeszcze cos dla Rodzicow i Tesciowej i Dzieciom Siostruni. Napewno po butelce alko lepszego dam tym Starszym a tej dwojce dzieciakow to musze poszukac co mam w magicznej szafce. Tam roznosci sa ;) A jeszcze musze 3 skarpety powiesic na 6.12 i znowu jakas pierdole wcisne dla swojej Trojki ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Zamówiłam dzieciom część prezentów pod choinkę od rodziców na smyku po paczce LEGO :-) dla Poli jeszcze zegarek na rękę bo chciała i na urodziny zestaw Play doh . Jeszcze jakieś puzzle dla chrześniaka i gadżety że star wars bo lubi. I myślę co dalej.

Miałaś jakiś kupon zniżkowy? Mi się wydaje, że w Smyku jest bardzo drogo. Na Allegro taniej mozna te same rzeczy kupić.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    My już też pozamawialismy prezenty właściwie dla wszystkich. Ola dostanie w tym roku kilka zestawów Tomek i przyjaciele trackmaster. LEGO ma mnóstwo więc już nam było szkoła kasy. I grę dostanie dzień i noc się nazywa.

Świetna ta gra dzieb i noc. Dla mojej trzylatki za łatwa, ale już wiem co Szymonowi na dwa latka kupić. Dzięki za pomysl.

Ja dla Natali kupuję tory z Tomka i przyjaciele.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Miałaś jakiś kupon zniżkowy? Mi się wydaje, że w Smyku jest bardzo drogo. Na Allegro taniej mozna te same rzeczy kupić.
    niby tak, tylko często się nacinam na allegro, że opakowania zniszczone, wyglądają jakby w jakimś magazynie wieki leżały, więc na prezenty wole nie ryzykować , że syf dostane. Na smyku też niższy koszt dostawy niż w większości allegro. Także różnica jeśli jest to niewielka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 13:27

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- no bez przesady z tą łatwością. Nie będę dziecku puzli 1000 elementów kupowała bo klocki za głupie:p

Ja w smyku zabawek nigdy nie kupuje. Ubrania tylko z wyprzedaży. Zabawki w dużych marketach te same często taniej i na Empik online też jest trochę taniej.

201512131765.png

201909081765.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Allegro zamawiam bardzo dużo. Nigdy zniszczonych opakowań nie miałam. No chyba że było wyraźnie w opisie.

Ja w cenie niektorych zabawek to nawet 40zl różnicy widzialam. Chyba że spora promocja to wtedy nawet tani w Smyku.

Któraś kiedyś pisała o Aliexpress, że można tanio kupić również zabawki. Tylko ja nie umiem tam szukać.

Ja to w ogóle mam obsesję. Jak cos chcę kupić, ogladam w sklepie i mi się podoba to z automatu patrzę ile kosztuje w Internecie.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Kasia- no bez przesady z tą łatwością. Nie będę dziecku puzli 1000 elementów kupowała bo klocki za głupie:p.

Ojej calkiem źle mnie zrozumiałaś. Uważam, że świetna jest ta gra i już nie mogę się doczekać okolicznosci na które pasuje mi ją kupić.
    Po prostu moja córka akurat ma talent do ukladania puzzli i rozpoznawania cieni.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Ja na Allegro zamawiam bardzo dużo. Nigdy zniszczonych opakowań nie miałam. No chyba że było wyraźnie w opisie.

Ja w cenie niektorych zabawek to nawet 40zl różnicy widzialam. Chyba że spora promocja to wtedy nawet tani w Smyku.

Któraś kiedyś pisała o Aliexpress, że można tanio kupić również zabawki. Tylko ja nie umiem tam szukać.

Ja to w ogóle mam obsesję. Jak cos chcę kupić, ogladam w sklepie i mi się podoba to z automatu patrzę ile kosztuje w Internecie.
    widac mam jakis niefart. ostatnio tacie zamówiłam na allegro pizamke b.dobrej firmy i opakowanie było naderwane, głupio taki prezent dac

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz porównam ile dałam na smyku a ile na allegro to samo

kasiakasia11 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakies obnizki cen na smyku były i ceny z allegro takie same w sumie, także nie przepłaciłam. ale oczywiście jak ktoś woli allegro to nie mam nic przeciwko.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna 5 kartonow zebralam.. :| niby zwolnilam dwie polki obok,te otwarte, a i tak musialam poustawiac swoje robione wina i nalewki i znowu polowa polki zajeta:| no komedia.. A slodyczy nawet jeszcze nie ruszalam:/ ale przysiegam,ze polowe oddeleguje z domu ;p

Aneczka kuzwa..to staniki dzis byly? Ja pier..wszystko mi sie pomieszalo. Ja dzis pojechalam do biedry po dywanik futerko taki maly.. bo myslalam,ze on od dzis a on juz od poniedzialku byl. :/ a to dzis lidl..ja pierdziu.. a Ty kupilas? Juz nie mam sil i chyba daruje sobie te staniki. Jak bedzie potrzebny to najwyzej kupie potem.

Aneczka 28+0 to ponoc 7 miesiac/III trymestr.
    Aneczka bede tez pamietac :D a wogole to z tym alko to pewnie ten nadmiar,bo juz ktory ja msc nie pije.. :p hahaha

Ja to mam po drodze Urodziny przed Swietami jeszcze i tak dla Leny juz to biurko z krzeslem,od moich rodzicow i siostry domek dla barbi od Tesciowej pewnie pieniadze,od Siostruni malza tez pewnie kasa,bo to Chrzestna i potem Jej syna urodziny na drugi dzien to tez kase niesiemy,bo to z kolei mego malza Chrzesniak. Na Swieta to nie mam pojecia co mam dac. Dla Laury mam juz nowa mp3ke no i chciala sobie jakis ciuszek wybrac. Dla Leny tez jakis pewnie ciuch i pierdole,bo na urodziny duzo dostanie zaraz.. ja z Malzem nic sobie nie kupujemy. Musze jeszcze cos dla Rodzicow i Tesciowej i Dzieciom Siostruni. Napewno po butelce alko lepszego dam tym Starszym a tej dwojce dzieciakow to musze poszukac co mam w magicznej szafce. Tam roznosci sa ;) A jeszcze musze 3 skarpety powiesic na 6.12 i znowu jakas pierdole wcisne dla swojej Trojki ;)
    do mnie przywiez, już ja Ci te kartony "przechowam" :) se se se

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina niedługo się przyzwyczaisz do aparatu. Pewnie choroba Ci teraz nie pomaga i bardziej Cię denerwuje przez to Ale kilka dni i zapomnisz, że to masz.

Inso..Tak dziś były staniki. Ja kupiłam 2. Czy np będę nie wiem, ale jestem zabezpieczona.

Ja też w smutku nie kupuje Ale czasami trafi się dobra okazja. Ostatnio zamawiałam koleżance pande interaktywna. Była mega promocja na nią. Warto więc zaglądać.
    Dziewczyny, które zastawy lego polecacie?
    I co kupić 8 miesięcznej dziewczynce?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3338 3339 3340 3341 3342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ