Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
moje starszaki dziś w przedszkolu, Antuś właśnie zasnął na pierwszą drzemkę , ja już zmywarkę wstawiłam i włosy umyłam
chyba będzie całkiem ok dzień
Pytanko: Olek po antybiotyku cały czas wydaje mi się niedoleczony, jakby gdzieś mu flegma zalegała, teraz zaczęłam podawac mu flegamine, wczoraj był dzien przerwy po wymiotach ale dziś dałam normalnie już , do noska psiukam i robimy inhalacje. co jeszcze mogę zrobić, żeby on się tego dzidostwa pozbył?7w3d 💔 -
Za mna nieprzespana noc... Zmarla mojej tesciowej przyjaciolka, a zarazem moja dobra kolezanka. Pracowalysmy razem kilka lat. Od jakiegos czasu zle sie czula. Wczoraj zawiezli ja na sor, ale zaraz zmarla. Dzis sekcja... Boze, nie moge w to uwierzyc, kobieta 50 lat. Dopiero z nia rozmawialam, miala przyjechac do mnie w odwiedziny... Dzis byla umowiona z moja tesciowa... Strasznie kruche to zycie...
-
Ja dziś odprowadzilam Lene do przedszkola i poszłam na badania. Jeszcze takiej kolejki to nie widziałam. Zdolna byłabym uwierzyć, że black friday w diagnostyce jest.. haha. 40 osób to na pewno było. Pierwszy raz odwazylam się skorzystać z moim przywilejów. Zapytałam Panią w okienku czy mogę to powiedziała, że nawet muszę
Wychodząc z badania myślałam, że ludzie mnie zjedzą.. A, że ostatnio gorzej się czuje, brzuch mi stwardnieje to nie miałam dziś oporów.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Espoir gratulacje! Ale bedziesz miala bande swietna. Pewnie nasluchasz sie tekstów, ze sie nie udalo znow dziewczynki.
espoir lubi tę wiadomość
-
u nas ciąg dalszy niestety, Olek zwymiotował w przedszkolu w trakcie śniadania. Już go odebrałam i byłam u pediatry. Pediatra sądzi to co ja, że to nie jelitówka tylko tyle flegmy mu zalega , że łykać nie może dobrze i migdały ma mega powiększone że może mieć trudności z oddychaniem
koniecznie do laryngologa.
rozważam usunięcie tych migdałów, wiem, że wtedy infekcja od razu będzie szła na oskrzela ale chyba wole czasem mieć zapalenie oskrzeli niż non stop nieżyt nosa problemy z oddychanie i połykaniem.
7w3d 💔 -
sabinaaa wrote:Justyna juz chyba nic wiecej nie mozesz zrobic. Ja Kubie robie to samo co Ty, dzis do kontroli jade czy antybiotyk przedluzac na ren weekend jeszcze.7w3d 💔
-
Justyna współczuje, ale może rzeczywiście warto wyciąć te migdałki? Moja młodsza miała wycięte w wieku 3 czy 4 lat i z tego co pamiętam, to skończyło się jej wieczne chorowanie. Jedyne co, to jest to jej pierwsze świadome wspomnienie z dzieciństwa, wiec pewnie fajnie nie było.
Moja mała dostała kiedys ectodose, jeszcze jak się bujaliśmy z zapaleniem oskrzeli latem - u nas nie pomogło. -
Julia2015 wrote:Justyna współczuje, ale może rzeczywiście warto wyciąć te migdałki? Moja młodsza miała wycięte w wieku 3 czy 4 lat i z tego co pamiętam, to skończyło się jej wieczne chorowanie. Jedyne co, to jest to jej pierwsze świadome wspomnienie z dzieciństwa, wiec pewnie fajnie nie było.
Moja mała dostała kiedys ectodose, jeszcze jak się bujaliśmy z zapaleniem oskrzeli latem - u nas nie pomogło.7w3d 💔 -
Aneczka86 wrote:Ja dziś odprowadzilam Lene do przedszkola i poszłam na badania. Jeszcze takiej kolejki to nie widziałam. Zdolna byłabym uwierzyć, że black friday w diagnostyce jest.. haha. 40 osób to na pewno było. Pierwszy raz odwazylam się skorzystać z moim przywilejów. Zapytałam Panią w okienku czy mogę to powiedziała, że nawet muszę
Wychodząc z badania myślałam, że ludzie mnie zjedzą.. A, że ostatnio gorzej się czuje, brzuch mi stwardnieje to nie miałam dziś oporów.
-
justyna14 wrote:niestety nie ma tego w aptekach ani hurtowniach
Gdyby coś to miało pomóc to mogłabym ci wysłać to co mi zostało, ale mam tylko 5 ampułek, w opakowaniu było 20.
ja z doswiadczenia moge ci podpowiedziec zebys poszukała w małych miasteczkach obok twojego miejsca zamieszkania. mnie tak udało się zdobyć 3 opakowania ventolinu,którego też nigdzie nie ma. nie ma w hurtowniach, ale niektóre apteki mają stare zapasy. -
Julia2015 wrote:Gdyby coś to miało pomóc to mogłabym ci wysłać to co mi zostało, ale mam tylko 5 ampułek, w opakowaniu było 20.
ja z doswiadczenia moge ci podpowiedziec zebys poszukała w małych miasteczkach obok twojego miejsca zamieszkania. mnie tak udało się zdobyć 3 opakowania ventolinu,którego też nigdzie nie ma. nie ma w hurtowniach, ale niektóre apteki mają stare zapasy.
jutro zapisałam nas jeszcze prywatnie do bardzo dobrego lekarza, zobacze co on powie o stanie Olka jego migdałach (czy wycinac) i jakie leczenie zaproponuje.7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Tak jak ja,ze chlopca
Espoir gratuluje!a w ogóle, to przy trzeciej ciąży to większość myśli, że to wpadka, bo chyba ludzie trzeciego dziecka już nigdy nie planują. normalnie z trójką to chyba patologia się zaczyna w wyobrażeniu co po niektórych.
7w3d 💔 -
Ja wlasnie zamowilam fotelik dla Dusi. Mial byc zamawiany dopiero w lutym..ale znalazlam za 440zl nowy z dostawa takze ten
uzywane w tej samej cenie..to wolalam nowy. Fakt,ze wybor koloru z 3 tylko ale to nic. Reszta kolorystyki juz w cenach 650zl i wiecej.