X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moje ulubione teksty :) a w ogóle, to przy trzeciej ciąży to większość myśli, że to wpadka, bo chyba ludzie trzeciego dziecka już nigdy nie planują. normalnie z trójką to chyba patologia się zaczyna w wyobrażeniu co po niektórych.
    O tak;D ja to czasem wlasnie tak sie czuje;) Jak idziemy wszyscy razem.. i kazdy w najblizszym otoczeniu dziwi sie,ze Laura duza,Lena "odchowana" a mi sie zachcialo trzecie.. ? No jak? ;D

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cały czas wacham co do trzeciego.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    A ja się cały czas wacham co do trzeciego.
    Kasia to jak sie wachasz to nie ma sie co zastanawiac tylko do dziela! Bo potem bedziesz zalowac,ze sie nie zdecydowalas. ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się wahałam, a teraz czuję, że lepszej decyzji nie mogłam podjąć...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja też się wahałam, a teraz czuję, że lepszej decyzji nie mogłam podjąć...
    Ja tez,ale przyznam szczerze,ze jak Lena miala ok. Roku to bardziej chcialam trzeciez niz teraz ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pokłóciłam z mężem o bałagan w domu. Miałam posprzątać w kuchni jak dzieci pójdą spać. Ale on się wkurzyl i w rezultacie sam sprzątnął, mimo że jest chory...bo ja cały dzień siedzę w domu i leżę...
    Ale mi dzień przez palce ucieka. Jak karmię mała i ja odbijam to mi schodzi czasem ponad godzina. Wiadomo że nie zrobię wszystkiego do 15...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka no mogl darowac sobie.. kazda z nas wie,ze ciezko jest z takim niemowlakiem i to nie jest tak,ze dziecko tylko je i spi.. to wogole nowa znowu sytuacja i czlowiek musi jakos sobie ten dzien pomalu ogarnac. Tylko,ze to przeciez nie jest kwestia tygodnia,dwoch po porodzie.. ja nie wiem co Ci faceci maja czasem w tych lepetynach ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie waham. Za to mój mąż nie. Jest zdecydowany na nie.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka wez go zostaw z dwojka i wyjdz gdzies chwile na zakupy. Jak wrocisz, to zapytaj czego nie posprzatal miedzy czasie. Szybko zrozumie, ze nie zawsze dasz rade posprzatac, ugotowac, wyprac i czekac usmiechnieta az maz z pracy wroci. Moj jak zostaje z dwojka, to w domu jest istny armagedon.

Kubus juz zdrowy, Zuzi mam robic inhalacje. Mi tak zawalilo zatoki, ze uszy mam przytkane i glowe mi rozsadzalo z bolu. Kupilam zestaw do plukania zatok. Tak sie balam tego, ze szok, ale ulga natychmiastowa. Normalnie odzylam :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem jakiś czarniwidz. Wczoraj cały dzień miałam w głowie, że Lena już tak długo zdrowa. Dziś na wieczór dostała gorączki :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj z moim kloce całe popołudnie, nawet kwiaty mi dziś dał na przeprosiny. Ale co z tego jak potem znów kilka razy się poklocilismy i teraz znów..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Aneczka faceci są straszni...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nawet nie daje kwiatów na przeproszenie.
    W sumie w ogóle.

U mojego Filipa od wczoraj goraczka, w nocy goraczka, dzisiaj caly dzień goraczka (ponoć, ja tam nie wiem bo 12,5h w pracy bylam)
    Szkoda mi go, tyle czasu juz go trzyma ta choroba, raz lepiej, pozniej jeszcze gorzej. :/

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    A ja się pokłóciłam z mężem o bałagan w domu. Miałam posprzątać w kuchni jak dzieci pójdą spać. Ale on się wkurzyl i w rezultacie sam sprzątnął, mimo że jest chory...bo ja cały dzień siedzę w domu i leżę...
    Ale mi dzień przez palce ucieka. Jak karmię mała i ja odbijam to mi schodzi czasem ponad godzina. Wiadomo że nie zrobię wszystkiego do 15...
    oj kochana :/ z jednej strony powiem Ci : ciesz się, chłop posprzątał, z drugiej powiem olej jego złości, bo też jest zmęczony i zły na pewno nie jest, gorszy moment miał, a tak w ogóle, to Ci powiem nie przejmuj się, nie takie kłotnie jeszcze przed Wami, nami czy innymi i przetrwamy. Życie po porodzie dla kobiety jest cieżkie, bo nie jesteś w stanie zapanować nad swoim czasem, bo rządzi mały ssak, chłop niby to rozumie, ale czasem zapomina. Trzymaj się. Jutro będzie kolejny dzień i kolejna walka :)

natalka0887 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Natalka wez go zostaw z dwojka i wyjdz gdzies chwile na zakupy. Jak wrocisz, to zapytaj czego nie posprzatal miedzy czasie. Szybko zrozumie, ze nie zawsze dasz rade posprzatac, ugotowac, wyprac i czekac usmiechnieta az maz z pracy wroci. Moj jak zostaje z dwojka, to w domu jest istny armagedon.

Kubus juz zdrowy, Zuzi mam robic inhalacje. Mi tak zawalilo zatoki, ze uszy mam przytkane i glowe mi rozsadzalo z bolu. Kupilam zestaw do plukania zatok. Tak sie balam tego, ze szok, ale ulga natychmiastowa. Normalnie odzylam :)
    super, że u Was lepiej :) oby ta tendencja się utrzymała :)
    mąż mój te irygacje robi sobie trzeci dzień już, za pierwszym razem też się bał a ja śmiałam się, że nie zrobi sobie tego sam, ale robi i też sobie chwali :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka a Lenka jakieś inne objawy ma prócz gorączki?
    Chłopy to już tak mają, raz dobrze z nimi, raz by ich człowiek rozszarpał. Szkoda, że się kłócicie. może oznacza to brak czasu dla siebie nawzajem? brak czasu na uśmiechy żarty i takie po prostu bycie i rozmowe?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ciąg dalszy armagedonu Olek - zarzygany miałam cały salon część wypoczynkową - jakieś 20m2 podłogi :/ smród jak ch... ja obrzygana, nogi Poli i cały Olek :/ ehhh wypiłam właśnie lampkę wina czerwonego na poprawę humoru , marzę o drugiej, ale karmienie za 2 godziny, więc :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i odwołałam tą poniedziałkową rozmowe o prace, zacznę czego szukać na wiosnę - w maju. Teraz nie ma szans na wyrwanie się z domu nawet na dwa dni w tygodniu :/

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jak dzisiaj samopoczucia? Jak nasze chore dzieciaczki? Ja mam nadzieje,ze u nas ten katar/kaszel/goraczka byl i juz chociaz w tym roku nie wroci. A najlepiej juz do nastepnego listopada/grudnia. Chce zeby wszyscy byli zdrowi do porodu i po porodzie. Zauwazylam,ze u nas co roku pod koniec listopada musi byc u Leny przeziebienie i jedno w lutym. Takze ten. No ale dwa na rok to nie tragedia. Gorzej jak cos jeszcze sie przyplacze w miedzyczasie, jak w sierpniu zapalenie jamy ustnej..masakra:/

Ja od jakiegos czasu pomalu zaczelam schodzic z czarnego. Mianowicie dzis 3 raz pomalowalam odrosty na ciemny braz. Zamierzam jakos to przetrawic (zle sie czuje z jasnymi odrostami na glowie;/) do porodu. Potem po porodzie jak juz dojde do siebie umowie sie do fryzjerki na sciecie wlosow. Juz mi starsznie odrosly. Tego boba to juz nie widac:p moze jak tyle czarnych koncowek zetne to lepiej sie poczuje. Zapytam wtedy odrazu o rozjasnienie wlosow. Jak drogo nie wezmie za zdjecie koloru z koncowek to odrazu farbne sie. W koncu bede miala juz krotkie wlosy a od moze polowy brazowe ....Do lata moze bym miala juz brazik i ombree moze ? ;) Ah te plany,przy okazji wage 58kg:p hahaha

A tak wogole to dzis sie wazylam i mam 9,4kg do przodu od pierwszej wizyty w 8tyg. A jeszcze ponad 3msc ciazy.

Natalka jak u Ciebie waga? Ty chyba malo przybralas? Moja sasiadka zaraz bedzie miala msc po porodzie i juz zrzucila praktycznie wszystko. Przytyla chyba 14kg? I 1kg Jej zostal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 12:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jakie plany:-D ja tez ostatnio myślałam o ścięciu włosów tak do ramion. Ale boje się że będę żałować. Teraz przy dzieciach w domu to mam często związane. Też nie jest to ładne , ale przynajmniej te kłaki się nie majtaja im po buzi.

Co do wagi to nie wiem ile zrzuciłam bo nie mam w domu wagi. Przytyłam 13kg. Brzuch jeszcze trochę został ale i tak już dużo się wchłonęło bo po porodzie wyglądałam jakbym w ogóle nie urodziła...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 3341 3342 3343 3344 3345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ