Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
natalka0887 wrote:Inso jakie plany:-D ja tez ostatnio myślałam o ścięciu włosów tak do ramion. Ale boje się że będę żałować. Teraz przy dzieciach w domu to mam często związane. Też nie jest to ładne , ale przynajmniej te kłaki się nie majtaja im po buzi.
Co do wagi to nie wiem ile zrzuciłam bo nie mam w domu wagi. Przytyłam 13kg. Brzuch jeszcze trochę został ale i tak już dużo się wchłonęło bo po porodzie wyglądałam jakbym w ogóle nie urodziła...Chodze caly czas w kucyku badz warkoczu,bo w rozpuszczonych wygladam byle jak,bo wlosy nie wiadomo jak sciete teraz sa
-
Dziś Lena już bez gorączki. Ma jedynie trochę kataru Ale sama nie wiem czy nie od płaczu, bo marudzi znów od kilku dni. Oby to było od płaczu.
Na noc zakładam jej już podkoszulke, skarpetki, bo mam wrażenie, że marznie.
Z mężem zaczęłam rozmawiać dopiero późnym popołudniem także sobota do dupy. Mam nadzieję, że niedziela będzie lepsza.
Co do włosów.. mnie się bardzo niszczą i choć chciałabym długie to zawsze mam takie mniej więcej do ramion
Dziewczyny, które mają te najmłodsze dzieci. Pierzecie ubranka w planach dla dzieci czy w normalnych? Pytam, bo na lutowkach dużo osób pierze w normalnych poraszkach/planach. Przy Lenie używałam loveli i teraz się tak zastanawiam.
-
Aneczka, ja juz od jakiegos czasu mieszam płyny do prania, tzn zawsze mam lovele i jakies kapsulki dla nas,jak w pralce jest przewaga ubran dzieci to daje lovele, a czasem jakies ich pojedyncze wrzucam do naszego i piore w doroslym.bielizne dzieci raczej w loveli. Ja juz sie tak przyzwyczailam do tej loveli ze dla mnei to najladniejszy zapach.
-
Nie wiem jak wy ale myślę że te choroby już się powinny wyczerpać. Co chwilę coś ktoś łapie. Szymek na szczęście od czwartku dobrze się czuje. W poniedziałek jeszcze go zostawię w domu i pójdę na kontrol. Jak będzie ok to we wtorek ruszy do przedszkola. Mąż dalej chory. Za specjalnie dziś nie gadaliśmy tyle co trzeba było. A z resztą byli z małym cały dzień u teściów bo rozkładali dziś plac zabaw żeby nie stał zima i nie niszczył się.
Spotkałam dziś takiego pana co mieszka u mnie na osiedlu i pracuje jako konserwator w przedszkolu naszym i ponoć w piątek bylo 7 dzieci... masakra.
Co do prania. To maluchom piorę w loveli. Nie płucze w płynach. Szymkowi jakoś od początku tego roku piorę w naszym proszku i płynie.
-
Nas tez dopadly choroby. Maly od piatku mial katar ale dzisiaj w nocy juz.bardzo kaszlal tak krtaniowo, zawalony jest caly bo glosu nie poznaje. Ostatni moj tydzien urlopu, mam nadzieje ze uda sie go wykurowac.
-
Dziewczyny mialyscie/macie dla dzieci lezaki/hustawki? Mam oferte takiego lezaka za bardzo dobra cene,oczywiscie uzywana i nie wiem czy skorzystac czy za te pieniadze kupic nowy ale zwykly lezak z wibracjami? Chodzi mi akurat o Bright stars Ingenuity wersja sahara ze slonikami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 14:07
-
iNso87 pokazałabyś mi z bliska te gwiazdki na ścianie i dała linka do nich? po świętach będziemy malować pokoiki i nie wiem czy kupić naklejki czy malować z szablonem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 13:37
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Aneczka86 wrote:Inso jeśli dobrze patrzę, to miałam dokładnie taka przy Lenie. Ja byłam z bujaczka bardzo zadowolona. I nie musiałam bujać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 14:13
-
espoir wrote:iNso87 pokazałabyś mi z bliska te gwiazdki na ścianie i dała linka do nich? po świętach będziemy malować pokoiki i nie wiem czy kupić naklejki czy malować z szablonem...
Kolory jakie chcesz zamawiasz. Poki co nie odpadly
Link musze poszukac. Sa tez kolka,chmurki i pewnie inne figury na alledrogo. Wpisz w szukaj naklejki gwiazdki i wysoczy Tobie ich pelno w zaleznosci ile chce kolorow i ile szt. Wchodzac na ktoras z aukcji pewnie proponowane beda tez i serduszka,chmurki itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:57
-
Ja piore w plynie do prania,badz kapsulkach, badz w moim ulubionym "proszku" z Lenora UnStoppables. W normalnym proszku dawno nie pralam. Do tego plyn do plukanka z Coccolino badz z Lenora. Wszystkie ubrania razem. I dzieci i nasze. Leny pralam oddzielnie w loveli itp. Od urodzenia do moze gora 6 msc pewnie. Teraz pewnie tez na poczatku zuzyje juz zakupiona lovelle i zobaczymy jak tam Dusia,czy nie bedzie nic sie dzialo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 15:58
-
iNso87 wrote:Dziewczyny mialyscie/macie dla dzieci lezaki/hustawki? Mam oferte takiego lezaka za bardzo dobra cene,oczywiscie uzywana i nie wiem czy skorzystac czy za te pieniadze kupic nowy ale zwykly lezak z wibracjami? Chodzi mi akurat o Bright stars Ingenuity wersja sahara ze slonikami.
Ja mialam taki. Synek uzywal i bardzo lubil tam siedziec, melodyjki i szumy bardzo przyjemne, fajnie sie sklada i mozna go pod lozko dac. Tylko nasz mial chyba jakas wade bo bujal samoistnie tylko do momentu w ktorym maly nie przekroczyl 7kg. Przy corce nie uzywalam wcale.
Teraz jesli juz bym zdecydowala siw na taki bujaczek to wzielabym babybjorn. -
kasiakasia11 wrote:No muszę przyznać, że mój młodszy wreszcie zaczął. Chodzić.
Gratulacjeile czasu mineło od momentu pierwszego kroczka? Moja mala wczoraj postawila pierwsze trzy male kroczki, teraz co jakis czas probuje.
-
Julia2015 wrote:Ja mialam taki. Synek uzywal i bardzo lubil tam siedziec, melodyjki i szumy bardzo przyjemne, fajnie sie sklada i mozna go pod lozko dac. Tylko nasz mial chyba jakas wade bo bujal samoistnie tylko do momentu w ktorym maly nie przekroczyl 7kg. Przy corce nie uzywalam wcale.
Teraz jesli juz bym zdecydowala siw na taki bujaczek to wzielabym babybjorn.