X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Oli!

Ja mam chatę ogarnięta, na obiad zupę zrobiona, ciuchy Szymka wyprasowalam, pranie rozwieszone,dziecko nakarmione i niedługo jedziemy po Szymka i z nim na szczepienie. Ale nie byłam na spacerze z małą dziś bo wstałam dopiero koło 9 i trochę mi zeszlo z tym wszystkim, ale chciało mi się polezec jeszcze.
    Popołudniu przyjdą szwagry z Maciusia.

My choinkę ubieramy w sobotę. Mamy już kilka lat sztuczna, pod sufit. Ozdoby do domu mam właściwie srebrne, ale sama choinka jest kolorowa. Dokupiłam w tym roku 5 paczek bombek tylko sznureczki muszę jeszcze powiązać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 14:09

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to może być. Od wczoraj boli mnie prawa pierś a raczej obszar pod całą brodawka. Ten ból jest podobny jak przy zastoju, ale zastoju nie ma bo wszędzie jest miękka. Jedyne co mi się nasuwa to to że mała jak jest głodna to mocno chwyta i ssie, a pod sutkiem mam widoczna żyłę i moze jest nagryziona. Jak mała zaczyna jeść to mnie boli mimo że karmię przez nakładki. Po kilku pociągnięciach przestaje bolec

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Dziewczyny co to może być. Od wczoraj boli mnie prawa pierś a raczej obszar pod całą brodawka. Ten ból jest podobny jak przy zastoju, ale zastoju nie ma bo wszędzie jest miękka. Jedyne co mi się nasuwa to to że mała jak jest głodna to mocno chwyta i ssie, a pod sutkiem mam widoczna żyłę i moze jest nagryziona. Jak mała zaczyna jeść to mnie boli mimo że karmię przez nakładki. Po kilku pociągnięciach przestaje bolec
    wygląda z opisu na zastój , skoro jest wyrazna ulga po kilku pociągnięciach dziecka. Spróbuj po nakarmieniu jeszcze laktatorem z tej piersi ściągnąć co się da i gorący prisznic jej zrób.

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wloz do stanika na noc liscie rozbitej kapusty. Nie wiem jak, ale działa.

justyna14 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka priv.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam cuda o tej kapuście, ale jakoś nigdy nie próbowałam chociaż mialam kilka bolesnych zastojów zwłaszcza przy odstawianiu Szymka od piersi. I zawsze zastoje miałam w prawej piersi

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co chyba jednak zastój. Mała pociągnęła wieczorem 2 razy i zeszło chyba bo nie boli wcale.

Za to płacz wczoraj był masakryczny. Niby najedzona a szuka dalej. Brzuch ja chyba bolał i jeszcze jadła. Ale w końcu usnęła przy piersi i ja przeniosłam do łóżeczka

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka- ja tak miałam czasami i to takie właśnie małe zastoje były. A liście kapusty nie wiem czemu ale faktycznie działają cuda!:D haha

Ola wczoraj tak była szczęśliwa z prezentów jakie podostawała że zasneła o 22:30 i oczywiście ledwo ją dobudziłam dzisiaj rano:(taka była biedna, mąż mówił że spała w aucie jeszcze;)

201512131765.png

201909081765.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu dziwny kaszel, mlody zostal dzisiaj w domu ze mna bo mam wolne, juz jutro weekend to moze w poniedzialek pojdzie do przedszkola. Kurcze no, nie moge sobie pozwolic na zwolnienie przed swietami :(

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - USG
    Został 1 ❄️
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a Twoj maz bral kiedys opieke?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Spoznione sto lat dla Oli!

Ja juz dzis chyba w lepszej formie. Brzuch juz tak nie dokucza. Czekam do 27go z wizyta.
    Z Malzem wczoraj sie pogodzilam takze jest ok.

Ze sprawa kolyski pewnie bedzie wtopa. Tydzien czasu czekalam na nr nadania i baba biedna miala wyslac i tak Jej zeszlo... ze nie wyslala dalej. Napisalam,ze chce zwrot kasy,bo czekac nie bede i pewnie mi nie wyslala. 2 dni temu taka wiadomosc wyslalam i jeszcze Jej nie przeczytala. Nie licze na nic oczywiscie.

Justyna nie mam duzej choinki swojej na balkonie. W tym roku oddalam Mamie ozdoby. Sa tylko swiatelka naookolo balkonu i swiecacy renifer ;) Kupilam mala choinke 80cm na pniu ;) do tego drewniane,rozne zabawki, i lampki czerwone gwiazdki duze na baterie. Wepchnelam na rtv-ke i jest ok :D nie chcialo mi sie na scianie robic ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka przypomnij czy idziesz na Usg prywatnie III trymestru? I kiedy? Czy juz bylas? Bo jakos nie moge sobie przypomniec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 08:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja ciążę prowadzę prywatnie i już na żadne dodatkowe wizyty nie chodzę.
    Jedynie te pierwsze badania robiłam na NFZ Ale to u mojego lekarza, bo on też na NFZ przyjmuje. Teraz wizytę mam po świętach.. śmiałam się do lekarza, że waga może nie wytrzymać ;) haha
    Inso jak Ty się czujesz? Ja już bardzo pragnę być w pełni sprawna.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Inso ja ciążę prowadzę prywatnie i już na żadne dodatkowe wizyty nie chodzę.
    Jedynie te pierwsze badania robiłam na NFZ Ale to u mojego lekarza, bo on też na NFZ przyjmuje. Teraz wizytę mam po świętach.. śmiałam się do lekarza, że waga może nie wytrzymać ;) haha
    Inso jak Ty się czujesz? Ja już bardzo pragnę być w pełni sprawna.
    Rozumiem. A ktorego idziesz po Swietach? Moze tak jak ja 27go? Oj Aneczka..daj zyc..ja od poczatku ciazy chce byc w pelni sil ;D Takze teraz jest tylko gorzej. Ani lezec ani stac ani siedziec. Len w tylku. Na swoje ubrania jak patrze to zal.. Swieta a ja nie wiem co zalozyc;/ w sukience wygladam jak bania,a jak z przodu jest ok to z tylu dupa jak szalupa sie zrobila i boczki nad nia...spodni wyjsciowych takich nie mam. Jedne szare w kratke na gumce ale co z tego jak nie pasuja np. Do bezowej bluzki w paski z baskinka..i takie to zycie ;D dzinsy naloze ? No masakra ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam czy nie przepisac sie prywatnie od 30tygodnia wlasnie? Juz ta moja z nfz mnie oslabia.. tak moze jakiegos lekarza bym dorwala ze szpitala co by chetnie mnie przygarna.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, wracajac do ziemi to ja wlasnie w resonance Grabowki, Sowlan bym chciaĺa. Olminty I Jurowce test wchodza w gre. Tylko te ceny :/

Powiem Wam ciezaroweczki że jak zsczelyscie pisac o peroxide do sprawnosci to prxypomnialam sobie jak Ciezko by w ciazy...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inso, wracajac do ziemi to ja wlasnie w resonance Grabowki, Sowlan bym chciaĺa. Olminty I Jurowce test wchodza w gre. Tylko te ceny :/

Powiem Wam ciezaroweczki że jak zsczelyscie pisac o peroxide do sprawnosci to prxypomnialam sobie jak Ciezko by w ciazy...
    No to wlasnie moj Malz chce te kierunki. Ale tak jak napisalas ceny...eh:/ Ja juz sama nie wiem co robic. Narazie mam chwile na zastanowienie. Do marca/czerwca 2020r jeszcze troche.. Wolalabym po tym czasie wplacic zaoszczedzone pieniadze na reszte sumy kredytu i nie byc juz na kredycie. I cieszyc sie,ze nie mam zadluzenia. A tak to dalej bym mieszkanie splacala no ale dzialke bym moze wtedy miala bez kredytu. Tylko co dalej? Dzialka to nie dom. I tak zle i tak niedobrze.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po imprezie urodzinowej:) bardzo fajnie było. Poszłam w minimum tym razem tylko kawa tort ciasto i zrobiłam 3bagietki z różnymi pastami:) Ola przeszczesliwa ale tak zmęczona że w 10min usnela:p

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były krzyki Poli w nocy z czwartku na piątek i w piątek do wieczora. Jak usnęła koło 17 to spala do 19 i potem już było dobrze.

Ale w piątek mnie bolał brzuch, wzięłam nospe. Nie pomogło. Dziś rano też mnie bolał i już sama się zastanawiałam od czego. Szymek zrobił rzadka kupę. Nie przejęłam się bo się zdarza. Dałam mu zupę i nie chciał. Bo mówił że go boli brzuszek. Ale że on często ściemnia to wmusilam w niego cała miskę. Skończył poszedł do męża i położył się na nim na brzuchu. I tak się zrzygal prosto na męża wielką fontanna. Aż się mały przestraszył i mówił że to jego wina. No nic. Potem jeszcze popuścił kupkę rzadka w majtki... A mieliśmy iść do Maciusia na urodziny i się zastanawialiśmy czy iść bo jak to jelitowa to żeby nikogo nie zarazić.
    Dzwonię do szwagierki (mamy Maciusia), która pracuje w aptece żeby mi coś wzięła na biegunkę. A ona mi mówi że Macius w czwartek też miał rozwolnienie, a oni byliby nas w czwartek bo Maciuś nie widział jeszcze Poli.

Nosz kurde. Miał rozwolnienie i przyszli do nas i teraz już wiem czemu Pola tak płakała bo ewidentnie bolał na brzuch... Masakra
    Poszliśmy na te urodziny ostatecznie a Szymek już więcej nie miał przygód

A co do Maciusia to tak się ucieszył jak zobaczył Pole że myślałam że będzie dobrze, a on za chwilę ja podrapał po buzi i mówi "dzidzia płakała". Parę razy robił podejście do niej z tym tekstem i ja zrozumiałam to tak że on chce żeby ona płakała. Zazdrosny jak szwagierka brała ja na ręce i kazał odłożyć. Mimo że robi duże postępy u terapeuty to widać te zachowania autystyczne u niego. Samo to jak go coś rozdrażnieni np że przyczepa odczepia się od samochodu. No nie da żyć musisz skleić taśma bo awantura na całego. Niestety z drugim dzieckiem też muszą poczekać bo Maciuś by zrobił dziecku krzywdę. On też zamach na Szymona w czwartek zrobił i podrapał go koło oka i szyję. Szymek się idwinalni mu przyłożył za kare.
    A dziś najlepiej Szymek bawi się z Maćkiem w kuchni i zabrał Maćkowi samochód. Ten w ryk. A że był głodny i zmęczony już to ryk był straszny. Poszłam zobaczyć co się dzieje a Szymek mówi do mnie " chodzmy stąd bo tu jest za głośno"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 22:59

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I u nas pierwsza choroba w sezonie. Jeszcze wczoraj sié cieszylam że nie opuscil od wrzesnia ani jednego dnia w przedszkolu... No to mam. Na razie katar I kaszel dziwny. Oby nie bylo nic wiecej.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 3366 3367 3368 3369 3370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ