X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Justyna - widzisz, masz normalne podejście, a ostatnio na zajęcicach na które chodzę z Olą usłyszałam od innej mamy że jej synek nie ogląda bajek, wogóle nie zbliża się do urządzeń elektronicznych bo to nie zdrowe, wyrodna jestem bo chodze do pracy na 8h i zostawiam dziecko obcym ludziom....ręce mi opadły.....

A teksty Poli to padłam! Moja też ostatnio wyskoczyła do mojej teściowej: nie patrz na mnie! A do mojego męża jak ostatnio po łapach dostała bo jego uderzyła to powiedziała: Nie bij mnie, nie wiesz że małych dzieci się nie bije?!:D:D:D:D

STO LAT DLA POLI!!!
    ha ha ha Olek jak ostatnio specjalnie Pole popchnął, że się wywaliła to dostał lekko ode mnie w rękę to usłysząłm "i tak nie bolało" :/ także tak to jest :) życie weryfikuje podejście do wielu spraw :)

zaczęłam powoli rozszerzać diete Antkowi - dałam słoiczki , w zamiarze po łyżeczce na spokojnie, w efekcie łapie mnie za ręke i sam wpycha sobie łyżeczke do buzi jak za wolno daje. Bardzo ładnie je, mało co z buzi wypada i zjada w takim tempie, że w szoku jestem. Na razie dostał ze 4 razy coś ze słoiczka, dziś zjadł całą małą 80 g dynie i było za mało :)

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    spora, a jaką mieliście przy wypisie ze szpitala? bo grunt, żeby spadała, bo jeśli zaczęła rosnąć to najlepiej pewnie lampy zrobią :/
    Nie wiem. Nie robili w szpitalu. stwierdzili że jest śladowa i to fizjologia. Lamp też nie miała. Żółtaczkę dostała w niedzielę a w poniedziałek nas wypisali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 15:02

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Nie wiem. Nie robili w szpitalu. stwierdzili że jest śladowa i to fizjologia. Lamp też nie miała. Żółtaczkę dostała w niedzielę a w poniedziałek nas wypisali
    Natalka, dla mnie to wysoki poziom jak dla takiego dziecka kilkutygodniowego. U nas mala miala 6 tyg jak badalismy i bylo 2 a jeszcze byla zolta. Zaczelismy podawac wode miedzy karmieniami i szybko zaczelo schodzic, wiecej sikala i to wydala sie z moczem.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    musisz miec na wypisie dziecka

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robili na pewno bilirubiny
    Doktorowa powiedziała że to żółtaczka pokarmowa, że musiałabym ja odstawić od piersi na 3 dni i by zaczęło schodzić. A tak to się utrzymuje. Ale nie kazała odstawiać tylko przepajac dużo. Do 8 tyg zazwyczaj trwa. Szymek miał chyba dłużej niż 8 tygodni.
    Za dwa tygodnie mam przyjść na kontrolę.

A teraz chicior dnia. Pola w poniedziałek ważyła 3670 a dziś 3880! Aż mi się nie chciało wierzyc i w domu ja zwazylam
    Nie ma pomyłki.

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka to super przybiera :) Antuś w 2 tygodnie przybrał ostatnio 350 g i urósł 4 cm :) 3 razy go mierzyli hahahah

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to też szybko rośnie. A u mnie nie mierzą dzieci. Tylko wage sprawdzają.
    W ogóle siedziałam w przychodni 1.5h bo bez numerka byłam i nikt mnie nie chciał wpuścić. Jedna dziewczyna w moim imieniu prosiła żeby przepuścić mnie z maluchem ale "wszyscy czekamy"
    Żeby nie było to jutro znów tam idę szczepić Szymona na ospę. Boje się jak cholera. Będzie wył w niebo głosy zapewne.

Aha no i mi ths wzrosło do 4.28. więc będę musiała zacząć brać tabletki bo po ciąży miałam odstawic

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Wow to też szybko rośnie. A u mnie nie mierzą dzieci. Tylko wage sprawdzają.
    W ogóle siedziałam w przychodni 1.5h bo bez numerka byłam i nikt mnie nie chciał wpuścić. Jedna dziewczyna w moim imieniu prosiła żeby przepuścić mnie z maluchem ale "wszyscy czekamy"
    Żeby nie było to jutro znów tam idę szczepić Szymona na ospę. Boje się jak cholera. Będzie wył w niebo głosy zapewne.

Aha no i mi ths wzrosło do 4.28. więc będę musiała zacząć brać tabletki bo po ciąży miałam odstawic
    ale co najpierw wizyta u endo? czy już wiesz co masz brać w razie W?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso co tam u Ciebie?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ale co najpierw wizyta u endo? czy już wiesz co masz brać w razie W?
    Ja do niej dzwonię i ustala mi dawki. Zadzwoniłam dziś i słyszę że jest w aucie. Ona mówi że teraz jej nie ma i żeby jutro. Ok. Rozłączyłam się i sobie przypomniałam że dziś środa. A do niej się dzwoni poniedziałek wtorek i czwartek wieczorem hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dzis 29tc zaczynam <3 odliczam te tygodnie i odliczam...

Justyna Wszystkiego Najlepszego dla Poli!

Ja wczoraj poza domem prawie caly dzien. Choinke dziewczyny ubieraly u moich rodzicow i tak sie zasiedzialam do wieczora. Ja w tym roku swoje ozdoby oddalam Mamie. Chciala zmienic kolorystyke. Zawsze miala czerwien,braz,zolte,zlote a teraz dalam Jej swoje biale,szare,srebrne. Sama chce kupic pare nowych ozdob i zrobic choinke na scianie ;D jakos w tym roku jak widzicie nie spieszy mi sie z choinka...jak pomysle,ze w lutym mam ja z powrotem pakowac to mi sie odechcialo stawiac.. dlatego bedzie na scianie tylko nie wiem czy z patykow robic czy na haczyki.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie @ od rana :/ eh myslałam ze tak sybko nie przyjdzie skoro kp :/

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- o współczuje:( ja miałam mega szczęście, bo dostałam dopiero jak całkowicie ole odstawiłam od piersi czyli jak miała 1,5 roku

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso jeszcze nie masz choinki na balkonie??

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wicie co, wogóle nie moge uwierzyć że to moje dziecko ma już 3 LATKA!:) jakoś cały czas bardzo żywo pamiętam ten dzień tak jakby to było chwile temu..... dzisiaj rano jak się do nas tak mocno przytulała, śmiała i mówiła że nas kocha to aż mi łzy poleciały.

justyna14, Julia2015, sabinaaa, natalka0887 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Wicie co, wogóle nie moge uwierzyć że to moje dziecko ma już 3 LATKA!:) jakoś cały czas bardzo żywo pamiętam ten dzień tak jakby to było chwile temu..... dzisiaj rano jak się do nas tak mocno przytulała, śmiała i mówiła że nas kocha to aż mi łzy poleciały.
    Sto lat dla Oli :)

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Oli :*

Justyna ja tez dostalam okres jak Kuba mial 4 mies. I od tamtej pory juz regularnie jak w zegarku miesiaczkuje.

Ja tez w koncu zabralam sie za ozdoby swiateczne. Choinki jeszcze nie mamy. Musze w tym roku kupic malutka zywa i gdzies wysoka ja postawic, bo z duza Kuba moment by zrobil porzadek ;)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla Oli :*

Justyna ja tez dostalam okres jak Kuba mial 4 mies. I od tamtej pory juz regularnie jak w zegarku miesiaczkuje.

Ja tez w koncu zabralam sie za ozdoby swiateczne. Choinki jeszcze nie mamy. Musze w tym roku kupic malutka zywa i gdzies wysoka ja postawic, bo z duza Kuba moment by zrobil porzadek ;)
    to u mnie podobnie pewnie będzie z @. Po tamtych też jakoś koło 4 msc dostawałam @ więc pewnie taka moja uroda :)

jeśli chodzi o choinkę to ja robię dużą żywą , a jak będzie leżeć to za pare lat będzie co wspominać :) w tamtym roku też była żywa i nic się nie stało :)

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sztuczną choinkę bardzo gęstą, ładną. Zawsze ubieramy w Wigilię dopiero. I w ogóle dopiero wtedy przystrajamy mieszkanie. Na szczęście Ola nigdy nie miała tendencji do niszczenia.

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy ubieranie choinki w sobotę.
    Lena w tamtym roku bała się choinki, mówiła, że kluje także nie było problemu.
    Chciałam w tym roku wcześniej choinkę, bo jednak przed świętami to człowiek się tak nią nacieszy A po świętach już nie ma takiej radości z niej.

Z grupy Leny odeszła dziewczyna, która była pomoca. Super osoba. Była ona na stażu i niestety umowa jej się skończyła A że zwolnienia wracała inna Pani i Sylwia musiała odejść. Lena ja uwielbiała. Lena mało co je to zawsze tą Pani mnie informowała co i jak..
    Wczoraj wracałam z Lena na sygnale, bo wyla mi z głodu. Po powrocie zjadła 3 kanapki i jeszcze jogurt wypiłaś co u niej się nie zdarza.
    Dziś poszłam zapytać czy skoro moje dziecko nie je obiadu to czy mogę jej kanapki robić, żeby mi dziecko z głodu nie umieralo.. Jak była Pani Sylwia to mówiła, że jak Lena nie zjadła nic to dawała jej bułeczek z masłem. Pani z rana obiecała przekazać, żeby jej dawali w razie czego chlebek czy bułkę... podobno Pani Sylwi to sama dzieciom bułeczki kupowała.. kurczę.. Tak mi szkoda, że taka super Pani odeszła :( Ta nowa Pani z pomocy to ma wszystko w D...

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3365 3366 3367 3368 3369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ