Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
animka899 wrote:Justyna - widzisz, masz normalne podejście, a ostatnio na zajęcicach na które chodzę z Olą usłyszałam od innej mamy że jej synek nie ogląda bajek, wogóle nie zbliża się do urządzeń elektronicznych bo to nie zdrowe, wyrodna jestem bo chodze do pracy na 8h i zostawiam dziecko obcym ludziom....ręce mi opadły.....
A teksty Poli to padłam! Moja też ostatnio wyskoczyła do mojej teściowej: nie patrz na mnie! A do mojego męża jak ostatnio po łapach dostała bo jego uderzyła to powiedziała: Nie bij mnie, nie wiesz że małych dzieci się nie bije?!:D:D:D
STO LAT DLA POLI!!!także tak to jest
życie weryfikuje podejście do wielu spraw
zaczęłam powoli rozszerzać diete Antkowi - dałam słoiczki , w zamiarze po łyżeczce na spokojnie, w efekcie łapie mnie za ręke i sam wpycha sobie łyżeczke do buzi jak za wolno daje. Bardzo ładnie je, mało co z buzi wypada i zjada w takim tempie, że w szoku jestem. Na razie dostał ze 4 razy coś ze słoiczka, dziś zjadł całą małą 80 g dynie i było za mało7w3d 💔 -
justyna14 wrote:spora, a jaką mieliście przy wypisie ze szpitala? bo grunt, żeby spadała, bo jeśli zaczęła rosnąć to najlepiej pewnie lampy zrobią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 15:02
-
natalka0887 wrote:Nie wiem. Nie robili w szpitalu. stwierdzili że jest śladowa i to fizjologia. Lamp też nie miała. Żółtaczkę dostała w niedzielę a w poniedziałek nas wypisali
-
Nie robili na pewno bilirubiny
Doktorowa powiedziała że to żółtaczka pokarmowa, że musiałabym ja odstawić od piersi na 3 dni i by zaczęło schodzić. A tak to się utrzymuje. Ale nie kazała odstawiać tylko przepajac dużo. Do 8 tyg zazwyczaj trwa. Szymek miał chyba dłużej niż 8 tygodni.
Za dwa tygodnie mam przyjść na kontrolę.
A teraz chicior dnia. Pola w poniedziałek ważyła 3670 a dziś 3880! Aż mi się nie chciało wierzyc i w domu ja zwazylam
Nie ma pomyłki.justyna14 lubi tę wiadomość
-
Wow to też szybko rośnie. A u mnie nie mierzą dzieci. Tylko wage sprawdzają.
W ogóle siedziałam w przychodni 1.5h bo bez numerka byłam i nikt mnie nie chciał wpuścić. Jedna dziewczyna w moim imieniu prosiła żeby przepuścić mnie z maluchem ale "wszyscy czekamy"
Żeby nie było to jutro znów tam idę szczepić Szymona na ospę. Boje się jak cholera. Będzie wył w niebo głosy zapewne.
Aha no i mi ths wzrosło do 4.28. więc będę musiała zacząć brać tabletki bo po ciąży miałam odstawic
-
natalka0887 wrote:Wow to też szybko rośnie. A u mnie nie mierzą dzieci. Tylko wage sprawdzają.
W ogóle siedziałam w przychodni 1.5h bo bez numerka byłam i nikt mnie nie chciał wpuścić. Jedna dziewczyna w moim imieniu prosiła żeby przepuścić mnie z maluchem ale "wszyscy czekamy"
Żeby nie było to jutro znów tam idę szczepić Szymona na ospę. Boje się jak cholera. Będzie wył w niebo głosy zapewne.
Aha no i mi ths wzrosło do 4.28. więc będę musiała zacząć brać tabletki bo po ciąży miałam odstawic
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:ale co najpierw wizyta u endo? czy już wiesz co masz brać w razie W?
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Hej!
Ja dzis 29tc zaczynamodliczam te tygodnie i odliczam...
Justyna Wszystkiego Najlepszego dla Poli!
Ja wczoraj poza domem prawie caly dzien. Choinke dziewczyny ubieraly u moich rodzicow i tak sie zasiedzialam do wieczora. Ja w tym roku swoje ozdoby oddalam Mamie. Chciala zmienic kolorystyke. Zawsze miala czerwien,braz,zolte,zlote a teraz dalam Jej swoje biale,szare,srebrne. Sama chce kupic pare nowych ozdob i zrobic choinke na scianiejakos w tym roku jak widzicie nie spieszy mi sie z choinka...jak pomysle,ze w lutym mam ja z powrotem pakowac to mi sie odechcialo stawiac.. dlatego bedzie na scianie tylko nie wiem czy z patykow robic czy na haczyki.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Wicie co, wogóle nie moge uwierzyć że to moje dziecko ma już 3 LATKA!
jakoś cały czas bardzo żywo pamiętam ten dzień tak jakby to było chwile temu..... dzisiaj rano jak się do nas tak mocno przytulała, śmiała i mówiła że nas kocha to aż mi łzy poleciały.
justyna14, Julia2015, sabinaaa, natalka0887 lubią tę wiadomość
-
animka899 wrote:Wicie co, wogóle nie moge uwierzyć że to moje dziecko ma już 3 LATKA!
jakoś cały czas bardzo żywo pamiętam ten dzień tak jakby to było chwile temu..... dzisiaj rano jak się do nas tak mocno przytulała, śmiała i mówiła że nas kocha to aż mi łzy poleciały.
7w3d 💔 -
Wszystkiego najlepszego dla Oli :*
Justyna ja tez dostalam okres jak Kuba mial 4 mies. I od tamtej pory juz regularnie jak w zegarku miesiaczkuje.
Ja tez w koncu zabralam sie za ozdoby swiateczne. Choinki jeszcze nie mamy. Musze w tym roku kupic malutka zywa i gdzies wysoka ja postawic, bo z duza Kuba moment by zrobil porzadek
-
sabinaaa wrote:Wszystkiego najlepszego dla Oli :*
Justyna ja tez dostalam okres jak Kuba mial 4 mies. I od tamtej pory juz regularnie jak w zegarku miesiaczkuje.
Ja tez w koncu zabralam sie za ozdoby swiateczne. Choinki jeszcze nie mamy. Musze w tym roku kupic malutka zywa i gdzies wysoka ja postawic, bo z duza Kuba moment by zrobil porzadek
jeśli chodzi o choinkę to ja robię dużą żywą , a jak będzie leżeć to za pare lat będzie co wspominaćw tamtym roku też była żywa i nic się nie stało
7w3d 💔 -
My planujemy ubieranie choinki w sobotę.
Lena w tamtym roku bała się choinki, mówiła, że kluje także nie było problemu.
Chciałam w tym roku wcześniej choinkę, bo jednak przed świętami to człowiek się tak nią nacieszy A po świętach już nie ma takiej radości z niej.
Z grupy Leny odeszła dziewczyna, która była pomoca. Super osoba. Była ona na stażu i niestety umowa jej się skończyła A że zwolnienia wracała inna Pani i Sylwia musiała odejść. Lena ja uwielbiała. Lena mało co je to zawsze tą Pani mnie informowała co i jak..
Wczoraj wracałam z Lena na sygnale, bo wyla mi z głodu. Po powrocie zjadła 3 kanapki i jeszcze jogurt wypiłaś co u niej się nie zdarza.
Dziś poszłam zapytać czy skoro moje dziecko nie je obiadu to czy mogę jej kanapki robić, żeby mi dziecko z głodu nie umieralo.. Jak była Pani Sylwia to mówiła, że jak Lena nie zjadła nic to dawała jej bułeczek z masłem. Pani z rana obiecała przekazać, żeby jej dawali w razie czego chlebek czy bułkę... podobno Pani Sylwi to sama dzieciom bułeczki kupowała.. kurczę.. Tak mi szkoda, że taka super Pani odeszłaTa nowa Pani z pomocy to ma wszystko w D...