X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    U nas były krzyki Poli w nocy z czwartku na piątek i w piątek do wieczora. Jak usnęła koło 17 to spala do 19 i potem już było dobrze.

Ale w piątek mnie bolał brzuch, wzięłam nospe. Nie pomogło. Dziś rano też mnie bolał i już sama się zastanawiałam od czego. Szymek zrobił rzadka kupę. Nie przejęłam się bo się zdarza. Dałam mu zupę i nie chciał. Bo mówił że go boli brzuszek. Ale że on często ściemnia to wmusilam w niego cała miskę. Skończył poszedł do męża i położył się na nim na brzuchu. I tak się zrzygal prosto na męża wielką fontanna. Aż się mały przestraszył i mówił że to jego wina. No nic. Potem jeszcze popuścił kupkę rzadka w majtki... A mieliśmy iść do Maciusia na urodziny i się zastanawialiśmy czy iść bo jak to jelitowa to żeby nikogo nie zarazić.
    Dzwonię do szwagierki (mamy Maciusia), która pracuje w aptece żeby mi coś wzięła na biegunkę. A ona mi mówi że Macius w czwartek też miał rozwolnienie, a oni byliby nas w czwartek bo Maciuś nie widział jeszcze Poli.

Nosz kurde. Miał rozwolnienie i przyszli do nas i teraz już wiem czemu Pola tak płakała bo ewidentnie bolał na brzuch... Masakra
    Poszliśmy na te urodziny ostatecznie a Szymek już więcej nie miał przygód

A co do Maciusia to tak się ucieszył jak zobaczył Pole że myślałam że będzie dobrze, a on za chwilę ja podrapał po buzi i mówi "dzidzia płakała". Parę razy robił podejście do niej z tym tekstem i ja zrozumiałam to tak że on chce żeby ona płakała. Zazdrosny jak szwagierka brała ja na ręce i kazał odłożyć. Mimo że robi duże postępy u terapeuty to widać te zachowania autystyczne u niego. Samo to jak go coś rozdrażnieni np że przyczepa odczepia się od samochodu. No nie da żyć musisz skleić taśma bo awantura na całego. Niestety z drugim dzieckiem też muszą poczekać bo Maciuś by zrobił dziecku krzywdę. On też zamach na Szymona w czwartek zrobił i podrapał go koło oka i szyję. Szymek się idwinalni mu przyłożył za kare.
    A dziś najlepiej Szymek bawi się z Maćkiem w kuchni i zabrał Maćkowi samochód. Ten w ryk. A że był głodny i zmęczony już to ryk był straszny. Poszłam zobaczyć co się dzieje a Szymek mówi do mnie " chodzmy stąd bo tu jest za głośno"
    współczuję szwagierki, troszkę bez pomyślunku kobitka. A z tym Maciusiem to chyba mają spore problemy... Dobrze, że małej nic poważnego nie zrobił z zazdrości.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    No I u nas pierwsza choroba w sezonie. Jeszcze wczoraj sié cieszylam że nie opuscil od wrzesnia ani jednego dnia w przedszkolu... No to mam. Na razie katar I kaszel dziwny. Oby nie bylo nic wiecej.
    i jak sytuacja?

ja Olkowi cały czas daje krople imupret n i się trzymał super. Krople się skonczyły i zapomniałam kupić i następnego dnia katar od razu. Wiec dziś już kupiłam i podałam :) może zbieg okoliczności, a może tak super działają :)

nie mam ostatnio na nic czasu, ciągła gonitwa. Wczoraj ubraliśmy choinkę, udało się na spokojnie, przy kolędach z youtube, dzieci śpiewały, wieszały bombki :) było super, tak jak powinno :) są zachwycone choinką a najbardziej chyba Antuś, normalnie się tak wgapia w światełka że szok :)

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po urodzinach.. Lena przeszczesliwa.
    Tylko nie potrafię jej teraz zaciągnąć do spania :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mutes urbalismy choinké. Wĺasnie skonczylismy. I tak jak Justyna u Was, bulk na prawdé super.
    Przy dzieciach 3+ to jest jednak cudowne uczucie.

justyna14 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka- dlatego ja nauczona doświadczeniem zawsze robię w sobotę bo potem niedzielę może pospać a tak to potem ciężki poranek w poniedziałek: p

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Mutes urbalismy choinké. Wĺasnie skonczylismy. I tak jak Justyna u Was, bulk na prawdé super.
    Przy dzieciach 3+ to jest jednak cudowne uczucie.
    u Was też bombki były wieszane stadami ? :) bo u nas stadu w jednym miejscu stado w drugim a reszta choinki łysa :) trochę poprawiłam i jest super :)

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My choinke ubierzemy dopiero w niedziele. Jeszcze w sobote moja siostra przyjeżdża z okazji urodzin oli także nawet nie będzie czasu;)

Ola dzisiaj chyba miliard razy się w nocy budział, ciagle musiałam wstawać. Mówiła że jej się coś śni....

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka my też zawsze świętujemy w sobotę Ale mojej siostrze nie pasowało i przesunelismy. Lena poszła spać już po 22 A dziś urzadzilysmy sobie wagary :)

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka- no to właśnie jest super jak można sobie potem wagary zrobić;) Ja jeszcze mam tylko dwa dni urlopu i chce sobie zostawić na nowy rok żebyśmy sobie zrobili przedłużone weekendy na narty.

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda.. jestem w domu to nie miałam sumienia budzić dziś Leny :) A Lena wyspana i szczęśliwa.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Aneczka wszystkiego najleszego dla Lenki!:D
    Z reszta dla naszych Wszystkich grudniowych dzieci :) Jak Ktoras nie napisze,ze ma dziecko Urodziny to rzadko spogladam w suwaczek i nie jestem na biezaco,kto dzis ma Urodziny.

Dziewczyny kolyska dalej nie doszla. Napisalam do Niej na fb,bo na olxie sie nie logowala dawno. Musialam specjalnie aktywowac konto na fb na chwile.. napisalam Jej priv. Nie odp. Wiec poszlam krok dalej i pod fotkami wstawilam chyba 10 komentow o zwrot pieniedzy. Poskutkowalo. Odp odrazu,malo tego na poczcie przelala mi kase. Wyslala zdjecie przekazu. Czekam na zwrot. Oczywiscie glupie tlumaczenie bylo.. takze ten.
    Znalazlam inna kolyske. Ma mi facet wyslac jutro badz w srode. Oczywscie bez wplaty na konto.. jak dojdzie to dojdzie jak nie to nie. Jakos juz sie nie napalam. Moj zapal chyba po tamtej akcji ostygl. Najwyzej kupie nowe drewniane lozeczko jak od poczatku planowalam i tyle. Czekam z kolyska do konca stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 12:57

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso-kurde ja nie rozumiem po co ludzie tak robią.... Ja bym nie umiała tak kłamać i oszukiwać.....

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Inso-kurde ja nie rozumiem po co ludzie tak robią.... Ja bym nie umiała tak kłamać i oszukiwać.....
    No wlasnie nie wiem.. 30zl to naprawde majatek.. wstyd sobie robic za ta kwote albo w Swieta wizytacje policji. Masakra..

Edit.
    Wplynal zwrot. Chociaz w nocy normalnie bede spala a to w glowie caly czas jedna mysl sie przewijala o oszuatwie.

Zrobilam ostatnio 3 prania ciuszkow dla Dusi. Dzis chcialam zaczac prasowanie no i zaczelam. 15min prasowania potem wysadzony "korek glowny". Najpierw myslalam,ze swiatlo zabrali. Ale po 10min poszlam sprawdzic korki. No i of course.. potem znowj to samo i znowu..wkur.. sie i poszlam do innego kontaktu bo myslalam,ze to kontakt. Jasne..cos z zelazkiem nie teges;/ wywala mi non stop. I lezy moje prasowanie na desce;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:14

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezarowki pochwalcie sie swoimi brzuchami. Ja to mam wieeelki a przynajmej tak mi sie wydaje. To dzis rano.
    Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 07:28

Aneczka86, natalka0887, justyna14, sabinaaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso pięknie wyglądasz :)
    Dobrze, że sprawa z kolyska pozytywnie się skończyła. Brak słów co do tej osoby..

Ja ostatnio mam tak dość ciąży, że najchętniej to już bym urodziła. Jest mi tak ciezko.. strasznie brakuje mi mojej pełnej sprawności, tego żebym mogła pobawić się z Lena czy iść na zakupy i się nie zmeczyc.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Inso pięknie wyglądasz :)
    Dobrze, że sprawa z kolyska pozytywnie się skończyła. Brak słów co do tej osoby..

Ja ostatnio mam tak dość ciąży, że najchętniej to już bym urodziła. Jest mi tak ciezko.. strasznie brakuje mi mojej pełnej sprawności, tego żebym mogła pobawić się z Lena czy iść na zakupy i się nie zmeczyc.
    Aneczka dzieki,tak wiem ;) pieknie.. w domowych ciuchach, bez make upu z opuchlizna poranna na twarzy w byle jak zwiazanych wlosach ;D tak uroki ciazy ;D

No to jestesmy w tym razem.. tez chcialabym raz w domu brzuch zostawic i isc gdzies spokojnie np. Na zakupy wlasnie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka właśnie ja nawet wczoraj myślałam sobie "zobacz mogę w kąpieli normalnie się obrócić bez problemu, bolu sapania i stękania:-D

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u Was też bombki były wieszane stadami ? :) bo u nas stadu w jednym miejscu stado w drugim a reszta choinki łysa :) trochę poprawiłam i jest super :)

Nie. Ale Nasz system byl take że Leon nam bombki podawal a my wieszalismy :D

Inso, na serio Cudnie wygladssz :*

iNso87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- pięknie wyglądasz!!!!! Matko jak ja tęsknię za ciążowym brzuszkiem.....

kasiakasia11, iNso87 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny ;)

Animka moge wypozyczyc na weekend chociaz ;) bo ja w szal juz wpadam a moj nastroj to poprostu masakra. Taka hustawka i Malz mnie wkur..normalnie..niczym! Ot tak poprostu

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3367 3368 3369 3370 3371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ