X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Fajnie Wam dziewczyny, które macie już dzieciaczki. Taka druga ciąża to sama frajda. A my pierworódki mamy wieeele obaw, bo nie wiemy czego się spodziewać:P

Na pewno jest dużo spokojniej niż przy pierwszej ciąży. Też kiedyś byłam we wszystkim zielona, miałam dużo obaw, pytań i od razu po pozytywnym teście biegłam spanikowana do ginekologa. A teraz jakiś wewnętrzny spokój czuję.
    Pierwsza ciąża też jest fajna, wszystko nowe ;)

pg7sjgt.png[/url

Wysłany: 31 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Z tą frajdą, to bym nie przesadzała, bo w pierwszej ciąży mogłam odpocząć, kiedy chciałam, czytać książki, itp., a teraz będę z brzuchem biegać po placach zabaw ;)

Oj też sie tego obawiam, a ile twój synek ma lat? Moja ma 3,5

pg7sjgt.png[/url
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:48

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi też mówimy w Święta. Możliwe, że nawet w sobotę;)

Patus_777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry....anielica ja teraz bardziej sie martwie niz przy pierwszej ciazy wtedy bylam nie swiadoma zagrozen mloda a teraz...tylko cos mnie zakuje zaboli i juz zaczynam sie martwic niewiem czemu tak jest ale moze dlatego ze dwa miesiace temu przezylam ciaze biochemiczn i jakos to na swoj sposob przezylam a moze dlatego ze bardzo pragne tego dziecka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia trzeba przyjąć taktykę, że dopuki nie plamisz wszystko jest ok. I tego się trzymaj. Nie stresuj dzidzi bo ona to czuje razem z Tobą a nawet bardziej bo jest malutka i nie umie się bronić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko wiem i staram sie jak moge nie martwic nie denerwowac ale moje hormony mi w tym nie bardzo pomagaja i wpadam z skrajnosci w skrajnosc...humorki mam rozniaste jak kobieta w ciazy hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No humorki u mnie też różne z przewagą płaczu i wkurzania się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dzis zrana nakrzyczalam na mojego i sie poplakalam bo mi powiedzial ze nie zdazy mebli kuchennych skrecic zanim z pracy wroce...a wiem ze przed meblami ma jeszcze silikony listwy i jedna sciane do zrobienia...teraz mi glupia ale przeprosila Jezu hormony zawladnely mna calkowicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:55

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też hormony buzują i przestaje nad nimi panować, tylko biedny mój mąż cierpi najbardziej....

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. ;)
    Witam sie z mdlosciami.
    Ja jestem w miare spokojna na razie :) Ciaze czuje jak wymiotuje :D
    Chyba zaczne sie stresowac przed samą wizytą u gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:43

naox, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :*

Ktoras dzisiaj robi bete albo pozna wyniki ?

• naox Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Już nawet nie te mdłości mnie dobijają, bo póki co są słabe...ale fakt, że jestem wciąż wyczerpana. To nie jest tak jak zawsze, że potrafiłam wytrzymać kryzys w ciągu dnia, wypić kawkę itp. Teraz po prostu oczy mi się zamykają i koniec.Wygląda to jak atak narkolepsji. :P W nocy słabo spałam, bo wiatr wiał ogromny a ja mam swoje lęki. :P

Dziś zaczynam sprzątać na święta. A mi się nie chce, że hej.
    Jak tam u Was? :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie! czy Wy też jesteście takie mega zmęczone? ja chyba co 6 godzin mogłabym spać... Poza tym mam tylko wrażliwe piersi a tak to ok:) Mam nadzieję, że u mnie tych mdłości dużo nie będzie :)

Flakonik ja dzisiaj robiłam drugą betę a wyniki jutro:)

Annielica co pójdę do łazienki to sprawdzam czy nie ma krwi... Jak nie ma to jestem już uradowana:) Podświadomie boję się tego widoku...

A teraz zmykam spać bo nie daję rady...

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis wszasto drazni maz z rana teraz szefowa poklucilam sie z nia o jej telepie mbie dzis od srodka strasznie tak sie zastanawiam czy meliske mozna wypic ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mega spiaca jestem. Jeszcze snieg pada. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:46

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ide na panienski od przyjaciolki. Nie mam wyjscia. Wyda sie dzisiaj jak nic. :) Bedzie kilka moich najblizszych przyjaciolek wiec spoko. Dowiedza sie wszystkie razem. Nie moge sie doczekac jak zareaguja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik Moim przyjaciolki dowiedzialy sie pierwsze juz im trulam od jakiegos czasu o bobasku...zazdroszcze ze potrafisz tak trzymac jezyk za zebami jak jak tylko sie dowiedzialam to od razu z tej radosci zawiadomilam przyjaciolki :) bedzie podwujna radosc...fajne takie niespodzianki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi już się dopytują, ale twardo mówię, ze nic nie wiem. Musze zobaczyć serduszko. Wystarczy, że nasze mamy dowiedzą się na Święta:) Ale też chciałabym już pochwalić się wszystkim bo jakoś ciężko mieć takie tajemnice :)

A apropo bety to chyba Nikicia dziś miała robić drugą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze beda myslec ze je wkrecam? Haha bo dzisiaj 1.04

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ