X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Fajnie Wam dziewczyny, które macie już dzieciaczki. Taka druga ciąża to sama frajda. A my pierworódki mamy wieeele obaw, bo nie wiemy czego się spodziewać:P

Na pewno jest dużo spokojniej niż przy pierwszej ciąży. Też kiedyś byłam we wszystkim zielona, miałam dużo obaw, pytań i od razu po pozytywnym teście biegłam spanikowana do ginekologa. A teraz jakiś wewnętrzny spokój czuję.
    Pierwsza ciąża też jest fajna, wszystko nowe ;)

pg7sjgt.png[/url

Wysłany: 31 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Z tą frajdą, to bym nie przesadzała, bo w pierwszej ciąży mogłam odpocząć, kiedy chciałam, czytać książki, itp., a teraz będę z brzuchem biegać po placach zabaw ;)

Oj też sie tego obawiam, a ile twój synek ma lat? Moja ma 3,5

pg7sjgt.png[/url
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:48

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi też mówimy w Święta. Możliwe, że nawet w sobotę;)

Patus_777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry....anielica ja teraz bardziej sie martwie niz przy pierwszej ciazy wtedy bylam nie swiadoma zagrozen mloda a teraz...tylko cos mnie zakuje zaboli i juz zaczynam sie martwic niewiem czemu tak jest ale moze dlatego ze dwa miesiace temu przezylam ciaze biochemiczn i jakos to na swoj sposob przezylam a moze dlatego ze bardzo pragne tego dziecka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia trzeba przyjąć taktykę, że dopuki nie plamisz wszystko jest ok. I tego się trzymaj. Nie stresuj dzidzi bo ona to czuje razem z Tobą a nawet bardziej bo jest malutka i nie umie się bronić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko wiem i staram sie jak moge nie martwic nie denerwowac ale moje hormony mi w tym nie bardzo pomagaja i wpadam z skrajnosci w skrajnosc...humorki mam rozniaste jak kobieta w ciazy hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No humorki u mnie też różne z przewagą płaczu i wkurzania się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dzis zrana nakrzyczalam na mojego i sie poplakalam bo mi powiedzial ze nie zdazy mebli kuchennych skrecic zanim z pracy wroce...a wiem ze przed meblami ma jeszcze silikony listwy i jedna sciane do zrobienia...teraz mi glupia ale przeprosila Jezu hormony zawladnely mna calkowicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:55

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też hormony buzują i przestaje nad nimi panować, tylko biedny mój mąż cierpi najbardziej....

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. ;)
    Witam sie z mdlosciami.
    Ja jestem w miare spokojna na razie :) Ciaze czuje jak wymiotuje :D
    Chyba zaczne sie stresowac przed samą wizytą u gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:43

naox, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :*

Ktoras dzisiaj robi bete albo pozna wyniki ?

• naox Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Już nawet nie te mdłości mnie dobijają, bo póki co są słabe...ale fakt, że jestem wciąż wyczerpana. To nie jest tak jak zawsze, że potrafiłam wytrzymać kryzys w ciągu dnia, wypić kawkę itp. Teraz po prostu oczy mi się zamykają i koniec.Wygląda to jak atak narkolepsji. :P W nocy słabo spałam, bo wiatr wiał ogromny a ja mam swoje lęki. :P

Dziś zaczynam sprzątać na święta. A mi się nie chce, że hej.
    Jak tam u Was? :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie! czy Wy też jesteście takie mega zmęczone? ja chyba co 6 godzin mogłabym spać... Poza tym mam tylko wrażliwe piersi a tak to ok:) Mam nadzieję, że u mnie tych mdłości dużo nie będzie :)

Flakonik ja dzisiaj robiłam drugą betę a wyniki jutro:)

Annielica co pójdę do łazienki to sprawdzam czy nie ma krwi... Jak nie ma to jestem już uradowana:) Podświadomie boję się tego widoku...

A teraz zmykam spać bo nie daję rady...

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis wszasto drazni maz z rana teraz szefowa poklucilam sie z nia o jej telepie mbie dzis od srodka strasznie tak sie zastanawiam czy meliske mozna wypic ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mega spiaca jestem. Jeszcze snieg pada. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:46

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ide na panienski od przyjaciolki. Nie mam wyjscia. Wyda sie dzisiaj jak nic. :) Bedzie kilka moich najblizszych przyjaciolek wiec spoko. Dowiedza sie wszystkie razem. Nie moge sie doczekac jak zareaguja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik Moim przyjaciolki dowiedzialy sie pierwsze juz im trulam od jakiegos czasu o bobasku...zazdroszcze ze potrafisz tak trzymac jezyk za zebami jak jak tylko sie dowiedzialam to od razu z tej radosci zawiadomilam przyjaciolki :) bedzie podwujna radosc...fajne takie niespodzianki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi już się dopytują, ale twardo mówię, ze nic nie wiem. Musze zobaczyć serduszko. Wystarczy, że nasze mamy dowiedzą się na Święta:) Ale też chciałabym już pochwalić się wszystkim bo jakoś ciężko mieć takie tajemnice :)

A apropo bety to chyba Nikicia dziś miała robić drugą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze beda myslec ze je wkrecam? Haha bo dzisiaj 1.04

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ