X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już mam wynik progesteronu i kurde spadl mi dość sporo z 37,50 na 28,32 :/ niby to jeszcze ok ale pare dni i tak zlecieć? bety jeszcze nie mam na razie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - progesteron wydzielany jest falowo. To nic nie znaczy :)

Mnie już maż dziś 3 razy wkręcił i to tak, że ja cię kręcę. Zemszczę się...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Inso - progesteron wydzielany jest falowo. To nic nie znaczy :)

Mnie już maż dziś 3 razy wkręcił i to tak, że ja cię kręcę. Zemszczę się...
    Mam nadzieje,ciekawe jezcze jak beta. A ja zapomniałam o tym,ze to 1.04 ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapomniałam, na (nie) szczęście mąż pamiętał. A że ja i bez 1 kwietnia jestem osobą, którą we wszystko można wkręcić to on to wykorzystał. Mieli pewnie niezły ubaw z pracownikami ze mnie:P My z pracownikami jesteśmy na stopie koleżeńskiej, bo to też znajomi więc podejrzewam, że oni też mu podsunęli jakiś pomysł :P

Inso, dziewczyny błagam nie panikujcie. Wyniki mają się mieścić w granicach normy i tyle. To czy są kapkę większe czy mniejsze to nie ma znaczenia :)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ;) zapisuję się do Was ;) wychodzi mi 10 grudnia ;)

iNso87, Flakonik, halwaya, naox, alicja_ lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka Witaj i gratulacje :* :)

kierzynka lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka witaj!
    Annielica no te baby tak maja :P może niektóre nie panikują ;)

kierzynka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam 3bete :) wyszlo 478.4 :) czyli rośnie pieknie :)

Flakonik, kierzynka, naox lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso jak patrze na twoja bete to jestem swoją przerażona !! A mamy ten sam termin..

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi masz podobną betę do mnie wczoraj. I nie patrz na bety innych osób bo nie wiesz kiedy kto miał owulację i kiedy nastąpiło zagnieżdżenie, ktoś może mieć ciążę tydzień starszą od Twojej mimo tej samej daty porodu. Wpisz wartość bety do kalkulatora na BBF i jak pokaże, że jest ok to nie panikuj !!!!!!!

Dziewczyny mam ochotę wam zasponsorować 8 miesięczny zapas melisy:P żartuję:P sama też się martwię, ale nie doszukujmy się nieprawidłowości tam gdzie ich nie ma. Cieszmy się, że nie plamimy,nie krwawimy, beta rośnie !!!!

naox lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też właśnie zrobiłam betę. Wynik powinien być wieczorem. Sprawdziłam, że muszę mieć min. 1574, by było w normie.

Fajnie, że na razie u nas tutaj spokojnie, bez żadnych plamień, spadków bety, itp. Oby tak już zostało do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:47

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka witaj i gratulacje! :* Skad jestes?

kierzynka, Beatrice lubią tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielcia sprawdzałam i jest okey:) hehe .. Moj facet mówi, że też mam przestać sie denerwowqć tyle:)
    Probowałam melise dzisiaj.. Mialam odrzut od niej! Co dziwne, ze czasami piłam i mi smakowała ale dzis nie wypiłam nawet pół kubka. Powiedziałam juz w pracy o ciąży.

Btw. Ogolnie jutro jade na swieta i nie mam walizki.. Zwykle uzywalam plecaka takiego ze stelarzem ktorego napychałam po brzegi.. I pewnie znowu sie zapakuje tak (wiadomo ze wszystko wazy ) .. Nie zaszkodzi to mi jak bede go targala ? Czy jednak ograniczyc ilosc rzeczy?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    iNso jak patrze na twoja bete to jestem swoją przerażona !! A mamy ten sam termin..
    Tak jak napisala wyżej anielica,ze to nieważne kto ile ma w danym dniu cyklu,wazny jest przyrost bo ja mogłam mieć wcześniej owulke itp. itd. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tak jak napisala wyżej anielica,ze to nieważne kto ile ma w danym dniu cyklu,wazny jest przyrost bo ja mogłam mieć wcześniej owulke itp. itd. :)

No wiem wiem :) ale powiem ci, ze podziwiam twoj skok z 15dpo na 19dpo:)
    Ja robiłam co 48h .. Moze powinnam rzadziej. No nic. Po swietach planuje robic jeszcze raz :) coby ze świeżym wynikiem iść do gina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:40

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    No wiem wiem :) ale powiem ci, ze podziwiam twoj skok z 15dpo na 19dpo:)
    Ja robiłam co 48h .. Moze powinnam rzadziej. No nic. Po swietach planuje robic jeszcze raz :) coby ze świeżym wynikiem iść do gina :)
    Zaraz zobaczę jak mi dziś pokaze skok czy tez będzie duzy czy mniejszy. Na marcowych groszkach smiejemy się,ze to bliźniaki ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no nie wiadomo :)

Chichibi bez sensu tyle bet, tylko się stresujesz niepotrzebnie. Wszystko jest ok !!! A Twój facet nie może tego plecaka targać? Czy nie spędzacie razem Świąt?

Ja powoli zaczynam się czuć lepiej. Czas iść do spowiedzi, zrobić zakupy i zacząć kuchcić :)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam we Wrocku .. A on i moja rodzina 300km stąd :( los tak mnie wysłał na studia zanim poznałam narzeczonego. W czerwcu koncze studia i w koncu skończą sie re dojazdy i zycie na odległość.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Zaraz zobaczę jak mi dziś pokaze skok czy tez będzie duzy czy mniejszy. Na marcowych groszkach smiejemy się,ze to bliźniaki ;D

Wcale sie nie zdziwie !! :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi jeśli nie mieszkacie razem to Ty się przeprowadzisz do niego, czy on do Ciebie jak będzie już dzidzia?

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ