X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso poczytaj. Swietnie opisane.
    https://mamaginekolog.pl/odciaganie-i-przechowywanie-pokarmu-kobiecego/

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- najlepiej o karmieniu i wszystkim co z tym związane pisze Hafija. Zajebista i mega mądra kobieta.

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosowalyscie coś na trądzik niemowlęcy?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    my nie mieliśmy więc nie pomoge :/ ale sądze, że przemywanie np wodą z rumiankiem czy szałwią powinną złagodzić.

Aneczka86 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na szmatach :) pierwszy raz od wieków i mega zadowolona wróciłam :) dwie pary nowych spodni upolowałam dla Poli i Olka, sweterki śliczne, bluze dla Antka, po koszuli dla chłopaków , bluze dla Olka :) także super , muszę się częściej wybierac

iNso87, sabinaaa, Aneczka86 lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka u nas tez narazie nie widac. Nie wiem bo dziewczyny nie mialy.

Justyna super! :D ja czekam na wiosne i pomalu wyciagne swoje szmatki tylko mam nadzieje,ze waga jako tako spadnie ;)

Dzieki Dziewczyny za.odp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:36

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znad morza, okolice Mielna (przyjechali znad morza nad morze hehe)
    Hotel super. Dobre jedzenie, przystosowany pod dzieci bawinek z kulkami, do wypożyczenia książki, puzzle na zewnątrz fajny plac zabaw, basen na zewnątrz ale to atrakcje na lato. Dzieci już śpią. My się relaksujemy

Aneczka86, Kava lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

Moi chłopcy mieli ale nic nie stosowalam. Samo przeszło.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ha! Byla dzis u mnie pediatra moja na wizycie pierwszej.. spojrzala na Mala i zobaczyla pare krostek wlasnie i sie zapytala czy cos zjadlam? Mowie,ze nic takiego i raczej to nie uczulenie.. to powiedziala wlasnie,ze moze ten tradzik niemowlecy..i mowila,ze mozna mascia na T...posmarowac i kurde bij,zabij nie pamietam nazwy :|

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas Dusia Malza wyrzucila wczoraj z lozka i sama wlazala do Matki hehehe takze Malz bedzie spal iddzielnie,ja sie chociaz troche wysypiam jak Mala spi kolo mnie. Takze bedzie pewnie jak z Lena,miesiac,dwa w jednym lozku bedziemy.

Moj Malz dojrzal do nowego auta. Kupujemy jakis wyzszy suv,lepszy. Mial byc tylko tani na dojazdy do pracy. Ale wszystko chyba przez to jak wychodzilismy z kliniki. Z tylu Leny fotelik..z drugiej strony wsadzony Dusi..a ja musze po cc wcisnac sie miedzy,siedzialam na jednym poldupku bokiem i cala litanie mu naplulam do ucha haha i chyba dlatego wczoraj darowal sobie ta dzialke narazie i juz mi nie smeci..i powiedzial,ze kupimy auto takie jakie chce.

Justyna fotelik kupiony?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- myśmy spali w trójkę jak Ola była malutka i to na wersalce!!!!;) Teraz jak o tym myślę to się zastanawiam jak myśmy funkcjonowali:p haha
    Fajnie z autkiem:) a chcecie nowy czy używany jakiś???

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wszystkiego najlepsze i dziekuje, ze jestescie!!!

Aneczka86, iNso87, natalka0887, sabinaaa lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego kobiety! ;)

justyna14, Aneczka86, iNso87 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Dziewczyny 🍾🥂💖😍

Animka my chociaz z Lena na duzym lozu hehehe ale teraz to ja nie dam rady tak..
    Chcemy uzywany,i tak pewnie ok.30tys pojdzie... nowego to chyba nigdy nie kupie ;p

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już od dłuższego czasu też mamy wielkie łóżko, ale i tak jak Ola przychodzi to ona rządzi:p haha

My mamy fajne autko, bardzo jesteśmy z niego zadowoleni i kupiliśmy je nowiutkie z salonu. Wcześniej mieliśmy używane kupione od mojej siostry ale zaczęło się sypać i stwierdziliśmy że my się kompletnie nie znamy na co zwracać uwagę przy kupnie używek więc nie chcemy ryzykować.

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Malz zna sie na mechanice to moze lipy nie bedzie ;)
    A my teraz loza nie mamy i lipa ;D hahaha

A co tu tak cicho? Ja myslalam,ze to ja nie mam jak pisac ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest nieodkladalskie..eh
    Zaraz jedziemy wszyscy na zakupy także Inso..odezwę się później :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dziś opóźnienie w ustąpieniu dzieci.. Lena poszła właśnie z tatusiem spać A ja próbuje uśpić Laure.. wyspała się dziś na zakupach i nie wiem czy zaśnie teraz :)
    Ostatnio były u nas ciężkie noce i dni i od wczoraj podaje jej infancol i odpukac dziś już jest lepiej.
    Ogólnie Laura to coreczka mamusi jak narazie.. Kiedy wychodzę z domu Podobno od razu wpada w histerię. A kiedy w dzień jest aktywna to najchętniej by była u mamusi na raczkach tylko :) A wiadomo.. przy drugim dziecku to w tym temacie nie jest już tak łatwo.
    Wczoraj miałam mała depresję.. bo żal mi było Leny, że przez Laure nie mam dla niej czasu :( Ale dziś już jest lepiej.

No i u nas ostatnio na tapecie moja "ukochana" szwagierka i jej tysiące rad na temat wychowania. Już przy Lenie mi się wtracala..po jakimś czasie powiedziałam jej, żeby zajęła się swoimi dziećmi. Teraz temat powrócił. Najpierw byłam krytykowanao cc. Ileż razy ona namawiala mnie do zmiany decyzji.. Teraz wymyśliła, że powinnam codziennie kangurowac Laure, bo miałam cc A potem była dobę w inkubatorze. O szxzepieniach.. "mam nadzieję, że nie szczepicie". I wiele innych tematów.. Zaczęliśmy z mężem czuć się przez to gorsi w jakiś sposób choć wiemy, że robimy wszystko co dobre dla naszych dzieci. Wczoraj mąż już nie wytrzymał i się poklocili przez telefon.
    Jutro są te urodziny męża.. Ale ma przyjść tylko jego siostra z rodzinką.. bo powiedziała, że ona to ma prezent i tak przyjdzie i jego mama. Ja zrobiłam tort i jutro dokupie jakieś ciasto. Zapowiedziane jest tylko 2h. I mąż powiedział, że jeśli ma prawic mi moraly to lepiej, żeby nie przychodziła.
    No to się pozalilam.

A co do auta. U mnie w okolicy trafić na dobre auto, nie od handlarza to cud. Mój mąż akurat jest fanem motoryzacji. A jak zdecydowaliśmy się na scenica to wiedział o nich wszystko.. obejrzeliśmy tylko 2.. I zdecydował się, że sam pojedzie do Niemiec po auto. Lena miała wtedy 3 miesiące :) Zapłaciliśmy może nawet więcej niż w Pl Ale dobre auta w De się też cenią.
    Inso a jakie auto chcecie kupić?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ostatni Ty dzień ciężki. W sumie noce tylko są złe Ale brak snu tak daje mi się we znaki że i dni są do D..
    Nawet już dziś oddam z Adasiem do lekarza bo mu oczy zaczęły to pięć i ma karmrar. Myślałam że może uszy ma chore ale jest ok. Najprawdopodobniej to żeby. Dziś już od 3:30 nie spałam. On jeszcze przysypial mi na rękach do 6:00.
    Odespalam trochę w dzień ale jutro sama jestem cały dzień więc nie będę miała takiej możliwości..
    Jaki z tego morał? Natychmiast muszę iść spac :D

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie karmimy. Matko Dziewczyny polecam muszle laktacyjne.. na noc zalozylam bo sobie przypomnialam.. tyle mleka nazbieralam..hehe Mala troche dala mi pospac i sama pospala to cycki mialy eksplozje. Musialam wstac i troche odciagnac bo masakra. Zbieram w pojemniczki i potem daje butla takze nie jest zle. Czego nie robilam z Lena. Chyba wole te muszle niz wkladki. Przynajmniej i sutki chronia ;)

Aneczka mi tez szkoda Leny. Jest bardzo pomocna ale az za bardzo..jak juz siadzie nad Lidia to masakra... glaszcze,caluje, nosic chce. Itp. Wczoraj to juz mnie az zdenerwowala i jak Jej zwrocilam uwage to w placz :| taki wrazliwiec sie zrobil. Ja wczoraj musialam wyjsc do Urzedu i rodzice zostali z dziecmi to Laura chyba miala pogadanke z moja Mama,bo taka "dobra" wczoraj byla.. malz pojechal popoludniu do drugiej pracy i jak tylko cos chcialam to leciala odrazu i tak Mamo, dobrze Mamo...Lene zabierala do siebie,zeby cos tam sie niby pobawic..takze ten.
    Wspolczuje tej Szwagierki i Szwagra matko ;/ juz naprawde sama mialabym dosc sluchac glupot! :/

Mi sie podoba Kuga i Captiva moze byc ale to chodzi bardziej o tyl..i miejsce z tylu. Wiem,ze w suvie slabo bedzie z tym tylem no ale moze Ktorys sie nada.. nie chce Scenica ani innych tego typu,nie podobaja mi sie i nie jakos nie moge sie przekonac. Toyota corolla verso jeszcze fajne ale tez nie wiem...

Kava hehe niewyspanie? Skad ja to znam :D kurde jak pomysle,ze nawet w ciazy lepiej mi sie spalo a raczej dluzej ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3435 3436 3437 3438 3439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ