X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka- kurcze dziwne z tą szwagierka to zachowanie. My z moją siostrą mamy takie relacje ze zwracamy sobie uwagę na różne rzeczy nie tylko w sprawach dzieci. Wiemy że każda robi to z troski a nie z chęci wymadrzania.

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już Laura lepiej śpi to Lena od 2 nocy budzi się w nocy z płaczem pomiędzy kamieniami.. I budzi tym Laure..eh
    Dziś weekend to o godz 6 dałam Laure mężowi A ja spalam do 8. A Lena to nawet do 9.
    Byłam już na zakupach i zabieram się zaraz za sprzątanie.

Inso u mnie Lena to specyficzne dziecko.. bo nawet nie chce pogłaskać Laury. Ale Lena nigdy nie lubiła okazywać uczuć.. dopiero teraz zaczęła się troszkę przytulać. I uparta jak osioł.. U niej nie to jest nie i koniec kropka. Możesz sobie gadać wtedy jak do ściany. Taki typ :)

A co do szwagierki (siostry meza) to ona właśnie wszystkich traktuje z góry. Tydzień temu powiedziała nam, że Leny niejedzenia jest przez to, że za wcześnie wprowadziliśmy pokarmy stale. "Ja nie chciałam Ci mówić.. Ale to przez to teraz tak masz". Tylko Lena jak była mała to jadła wszystko i z dnia na dzień przestała. No Inso.. Twoja Lena w takim razie też powinna być niejadkiem :)
    Po prostu męczy mnie jej ciągle krytyka.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej! U nas Dusia Malza wyrzucila wczoraj z lozka i sama wlazala do Matki hehehe takze Malz bedzie spal iddzielnie,ja sie chociaz troche wysypiam jak Mala spi kolo mnie. Takze bedzie pewnie jak z Lena,miesiac,dwa w jednym lozku bedziemy.

Moj Malz dojrzal do nowego auta. Kupujemy jakis wyzszy suv,lepszy. Mial byc tylko tani na dojazdy do pracy. Ale wszystko chyba przez to jak wychodzilismy z kliniki. Z tylu Leny fotelik..z drugiej strony wsadzony Dusi..a ja musze po cc wcisnac sie miedzy,siedzialam na jednym poldupku bokiem i cala litanie mu naplulam do ucha haha i chyba dlatego wczoraj darowal sobie ta dzialke narazie i juz mi nie smeci..i powiedzial,ze kupimy auto takie jakie chce.

Justyna fotelik kupiony?
    hej, super z tym autem, szkoda tylko że działka się oddala i dom, ale zdążycie.
    Fotelika jeszcze nie kupiliśmy, bo nie było jak podjechać do sklepu, żeby poprzymierzać do Olka i auta bo nie było komu zAntkiem zostać i Polą a z całą brygadą to bez sensu.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka współczuję tej szwagierki, no dramat! jak tak można. Decyzje dotyczące dziecka zawsze należą do rodziców, każde dziecko ma okres , że gorzej je i to norma, a w dzisiejszych czas to lepiej niech mniej je i zdrowo niż potem ma walczyć z otyłością. Także wrzuć na luż, opierdol ją następnym razem z góry do dołu i powiedz, że przechowujesz jej rady i pd razu Ci ulży. Ty jesteś Matką i wiesz najlepiej a reszta może prezent przynieść. tyle w temacie. jak będziesz chciała rady to o nią poprosisz. Jesteś super Mamą i nigdy w to nie wątp!!!!!!

Aneczka86 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy gości.. tzn mąż ma, bo ja siedzę w sypialni i próbuje uśpić Laure. Co zaśnie to zasypia, bo rozdarta córka szwagierki co chwila krzyczy. A Laura chyba nie toleruje jeszcze tylu gości i rozdartych dzieci.

Kurczę..miałam dac Lene w poniedziałek do przedszkola A tu kolejne dziecko z grupy zachorowało na ospe.. I co tu zrobić?

Justyna dziękuję za miłe słowa:*

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to super rodzinka.. mąż kulturalnie zaprosił na ciasto na 2h i co? Przynieśli flaszkę i mąż właśnie otworzył im kolejna.. Fajna, wyrozumiala rodzinka.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, ale bym się wku... zdenerwowała. W domu maleństwo A w sumie wszyscy mają to gdzieś :(
    Zawsze mnie to strasznie denerwuje.

Inso, ale wiesz, że z czasem będzie coraz lepiej. ten początek jednak najtrudniejszy jest. Wszystko nowe i nieogarnięte jeszcze.
    Ja dziś jednak odespalam w dzień, bo teściowie Leona na cały dzień zabrali :)
    Miałam szczęście...

Justyna ma rację, następnym razem trzeba kochanej szwagierce dosadnie powiedzieć że te rady nie są mile widziane. Może się wtedy szczepi?
    Albo spytaj ją czy jej by było miło gdybyś to Ty tak do niej mówiła i takie "rady" dawała?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki mój mąż był wkur.. ja przesiedzialam prawie cały czas w sypialni, bo Laura co zasnęła to się budziła. A jak już mój mąż delikatnie wyprosil rodzinke to Laura dała taki koncert jak chyba nigdy. No ale co się dziwić.. z 5h nie spała.
    Mąż zły, bo zapowiadał, że tylko ciasto, że Max 2h i co.. zrobili sobie imprezke na ponad 4h. Ja kurczę nie rozumiem jak można być tak niewyrozumialym.

A szwagierka taka mądra Ale ja jestem miła do czasu. Jest taka mądra A wiecie co zrobiła z 2 dzieckiem.. wywołała poród 3 tyg wcześniej.. A dlaczego.. dla kasy. Jej pracodawca zmieniał warunki czy firmę ubezpieczeniową.. szczegółów nie znam..Ale jakby doczekała do rozwiązania to by dostała o wiele mniej Kasy. Także ten.. taka osoba niech mi lepiej nie prawi moralow na temat mojego wychowywania i moich decyzji jak np. cc.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava.. zazdroszczę odespania. Ja już miałam nadzieję, że Lena pójdzie do przedszkola to wtedy z Laura pójdę na drzemkę.. A tu ta ospa i kurczę.. chyba do wiosny to ja się nie wyspie ;)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Kava.. zazdroszczę odespania. Ja już miałam nadzieję, że Lena pójdzie do przedszkola to wtedy z Laura pójdę na drzemkę.. A tu ta ospa i kurczę.. chyba do wiosny to ja się nie wyspie ;)

Ja Ci tej ospy nie zazdroszczę. sama nie wieszialabym co robic bo m8mo że jestem za przechorwaniem ospy to jednak nie u takiego maleństwa. problem jest taki że jest tej ospy chcesz uniknąć teraz to musicie na dość długo zrezygnować z pkola. Nawet na kilka miesięcy. Nie wiem jak duże jest to pkole Ale powinna od zachorowania ostatniego dziecka poczekać jeszcze jakieś 3 tyg i dopiero wtedy będzie ok.
    ciężka sprawa strasznie. Adaś miał 10 miesięcy jak miał ospe więc już luzik A i tak się martwiła że tak malutki jest...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po karmieniu ;)
    Mala dala troche pospac ale cycki juz nie..zjadla dwie,gdzie z jednej pol moze ciurkiem wylecialo podczas karmienia pierwsza.. ;) dorobilam potem mm 60 i tez zjadla.. :| zrobila kupe i ciumka smoka. W planach mam isc juz spac :d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie je.. Tak dziś wieje, że nie śpię cała noc. Mam wrażenie, że wiatr mi okna powybija. Dodam, że mieszkam na 10 piętrze.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja miałam podobną sytuacje z ospą jak pamiętasz w grudniu, i co ztego, że w grudniu nie zachorowali, jak w lutym złapali :) także tak. nie unikniesz, co ma być to będzie. Mówią, że dzieci do 6 msc nie powinny chorować, a starszą możesz zaszczepić i wtedy nie powinna zachorować w ogóle. Podobno tylko bezpośredni kontakt z chorym może zarazić, a nie przez osoby trzecie, więc jak Lena nie złapie, to Laury nie zarazi nawet jak będzie chodziła do przedszola a cholerstwo się wykluwa do 3 tygodni więc już możecie mieć :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w nocy dostałam ostrzeżenie przed silnymi wiatrami

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez bylo ostrzezenie. Pogoda paskudna :( Liczyłam na jakis urodzinowy wyjazd dzisia chociaz ma caly jeden dzień. No ale zjazd rodziców dzisiaj mam.

Dlugo sie nie odzywalam do u mnie, jakos sobie rad,e sama. Dostalam wypowiedzenie w pracy, wlasciwie to najpierw mnie zdegradowano na stanowisko z ktorego zaczynalam , pozniej zwolnienie. No wiec co, mialam wybrac urlop ale sie wkurzylam, wzielam l4 i niech mnie cmokną, beda placic za zalegly urlop i l4.
    Poki co bede ciagnela zwolnienie i tak pozniej wyprowadzamy sie do meża. Do mojej rodziny chyba to do konca nie dociera..

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to Wszystkiego Najlepszego!

A czemu tak zrobili??? Chcieli Ciebie juz wczesniej zwolnic? Czy jak?

Kava wiem,ze bedzie lepiej.. ;) oby! Uwierzcie mi,ze zeby nie kp to naprawde bylo by super;) narazie karmie ale nie wiem jeszcze ile. Jakos tak irytuje mnie to zalewanie ubran,bomby w cyckach i to,ze jestem unieruchomiona przez polh..godzine itp. Bo musze siedziec karmic a cala chata na glowie wlacznie z dziecmi. Dobrze,ze Malz jest. Niby dobrze,ze Laura duza a niby zle, musi chodzic do szkoly i odrabiac lekcje i trzeba Jej tez czas poswiecic..takze wiecznie cos :) czekam az Mala bedzie miala z 4msc chociaz..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wszystkiego najlepszego :)
    Z pracą dobrze, że i tak masz już plany inne. Pamiętaj.. nic nie dzieje się bez przyczyny..może tak musiało być, bo czeka Cię coś lepszego ;)

Inso pochwal się swoją kluseczka :)
    Moja za 2 dni kończy miesiąc :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola- nic się nie dzieje bez przyczyny więc tak miało być i wszystko się ułoży jak trzeba:) a to jak dojedziesz do męża to będziesz tam pracować też???

Inso-pomysł ile korzyści jest dla Ludzi z kp. Wartości odżywcze,bliskosc której nie da sie niczym zastąpić. Myślę że warto się przemęczyc i poswiecic. To nie trwa wiecznie tylko kilka /kilkanaście miesięcy. Myślę że po ci jej dawać butle jak masz tyle mleka:) niech dziewczyna korzysta z dobrodziejstw:)

201512131765.png

201909081765.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze nic nie dzieje sie bez przyczyny, na poczatku bardziej to przezywalam ale sa tego plusy, mam teraz czas dla siebie, czas zeby zajac s8e swoim zdrowiem, przebadac sie, nie ma meza, nie ma tego stresu jak co miesiac.
    Co do powodu, ponoc za duzo pracownikow.( to po jakiego ch...ja tylu zatrudniali? A zwolnili osobe ktora pracowala rok) bez sensu ;)

Tak, jak dojedziemy do meza to bede pracowala tam, narazie cokolwiek, jak sie 9swoje z jezykiem, kultura, duza zmiana to bedzie tez dla Filipka to dopiero poszukam cos co by mnie jeszcze bardziej satysfakcjonowalo.

Kolejna sprawa ze chce zaczac pracowac tutaj w polsce nad pewnym projektem, ktory chodzi mi juz po glowie dluzszy czas. Wlasciwie to mam dwa pomysly i nadal sie zastanawiam :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia :*

iNso87 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
‹‹ 3436 3437 3438 3439 3440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ