Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie było porządnych mrozów tylko takie nie wiadomo co ciągle ta pogoda i to się kisi wszystko w powietrzu... A najlepsze jest bo moja mama mówi że tak zachęcają do szczepienia na grypę i też dzieci tylko że w tym roku była ta szczepionka na wirusy z grupy B a najwięcej ludzi w tym roku choruje na te z grupy A.....więc bez sensu...
Myśmy byli 3 h wczoraj na spacerze. Mąż zamontował lampy bo kupiliśmy wreszcie po półtorej roku hahaha: D -
Ja raz się zaszczepiłam na grypę. Byłam potem taka chora jak nigdy. Chyba za mocna ta szczepionka.
Aneczka to można wybrać? Ja poszłam i dali w przychodni. W książeczce mam wpisane syrflonix czy jakoś tak
Ale wiecie co! Ja szczepilam Pole 6w1 szczepionka hexacine. A mam wpisane w książeczkę infanix hexa!
Infanixem szczepilam Szymona ale teraz pamiętam nie było jej na koniec roku w hurtowniach bo producent miał zacząć nową partię po nowym roku. Ciekawe jak wpisali do karty w przychodni bo tam wpisuje lekarza, a do książeczki pielęgniarka.
-
Ja pierd*** siedzę na korytarzu na oddziale dziecięcym. Byłam na świątecznej i tam taki głupi grubas stwierdził że słyszy chrzeszczenie i on się nie podejmuje leczenia i wysyła na oddział żeby tam zbadali i stwierdzili czy ja wziąć na oddział czy w domu
A dodam że ten grubas to pediatra i neonatolog i jest głuchy. Nie słyszy co ja mówię a słyszy zmiany w plucach....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 11:02
-
Ojej Natalka..I jak sytuacja? Mam nadzieję, że nie zostawili Was w szpitalu.
Koniecznie daj znać co powiedział lekarz.
Do mnie smsowala dr właśnie z pytaniem o Laure. Laura nadal kaszle, nie ma pogorszenia..Ale nadal się boje tego szpitala 😔 Ile może trwać kaszel u dziecka?
-
Zbadała nas jakąś doktorka Ukrainka. Mówi że ma zapalenie oskrzeli ale nie ma dużych zmian. Pola ładnie odkaszluje i jak kaszlnrla to wtedy już mniej było słychać szumów na oskrzelach. Chciała ją zostawić na obserwacji, ale ja się bałam że w szpitalu złapie jeszcze jakieś świństwo. Tym bardziej że kazała dawać jej krople deflegmin na odkrztuszanie i inhalacje z tej soli 3% marimer+6 kropli berodual 3 razy dziennie a potem beduralu ze zwykłą solą .
Więc narazie siedzę w domu. Pójdę z nią na kontrol w środę i zobaczymy. Zostawiła mi skierowanie więc jak coś będzie nie tak to mamy nawet dziś jeszcze przyjechać na oddzialWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 13:37
-
natalka0887 wrote:Zbadała nas jakąś doktorka Ukrainka. Mówi że ma zapalenie oskrzeli ale nie ma dużych zmian. Pola ładnie odkaszluje i jak kaszlnrla to wtedy już mniej było słychać szumów na oskrzelach. Chciała ją zostawić na obserwacji, ale ja się bałam że w szpitalu złapie jeszcze jakieś świństwo. Tym bardziej że kazała dawać jej krople deflegmin na odkrztuszanie i inhalacje z tej soli 3% marimer+6 kropli beduralu 3 razy dziennie a potem beduralu ze zwykłą solą .
Więc narazie siedzę w domu. Pójdę z nią na kontrol w środę i zobaczymy. Zostawiła mi skierowanie więc jak coś będzie nie tak to mamy nawet dziś jeszcze przyjechać na oddzial
-
Aneczka86 wrote:Ojej Natalka..I jak sytuacja? Mam nadzieję, że nie zostawili Was w szpitalu.
Koniecznie daj znać co powiedział lekarz.
Do mnie smsowala dr właśnie z pytaniem o Laure. Laura nadal kaszle, nie ma pogorszenia..Ale nadal się boje tego szpitala 😔 Ile może trwać kaszel u dziecka?
Jeśli nie ma gorączki czy ewidentnie jest apatyczna - to są podstawowe rzeczy na które zwracaj uwagę. Kaszlem jako tak się nie przejmuj aż tak bo to w gruncie rzeczy dobrze że odkaslywac tzn się organizm broni. Będzie dobrze. Antus po 5-7 dniach przestał kasłać prawie w ogóle. Ile i Was dni minęło? -
justyna14 wrote:Nic się nie martw, po tym zestawie jej minie jak mojemu Antusiowi. Dobrze że w domu bo w szpitalu to na bank by coś więcej złapała. Szpital to ostateczność, zawsze zdążycie w razie co. Trzymaj się i zdrówka życzę
-
Ja to zwariuje z nerwów.. Laura najbardziej kaszle po jedzeniu i inhalacji. I potem jak zasypia to ma taki oddech jakby lekko chrapala. Ale to nie są swisty. Potem już jest ok. Jak je to ladnie oddycha. Nie ma gorączki. A apetyczna.. raczej nie. Ciężko też to stwierdzić, bo ona dużo śpi. Ale jak nie śpi to raczej zachowuje się normalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 13:28
-
Aneczka86 wrote:Natalka doskonale wiem co czujesz.
Ja bardzo chce uniknąć szpitala, bo tam jeszcze wiecej wirusów. Zdrówka dla Poli.
Justyna..taki mokry kaszel zaczął się popołudniu w czwartek.
-
Pisałam że Szymon pojechał z mężem do kina. W Heliosie są takie poranki dla dzieci. Był klaun co robił z balonów figurki, tańczył. Film Strażak Sam bardzo się podobał. Potem zjadł cały zestaw Happy meal w McDonald's i teraz poszli na park trampolin... Żyć nie umierać.
-
natalka0887 wrote:Dzięki, to chciałam usłyszeć bo nie wiem czy dobrze że zostawiłam ja w domu czy źle. Nie znam się a lekarz wiadomo musi mieć w razie co podpórkę że kierował na szpital. A ja siedzę i ciągle mam łzy w oczach. Ale jest wesoła i się śmieje więc nie jest źle. Inhalacje zrobiłam jej z 15min ale zostało jeszcze trochę płynu, ale już płakała bo śpiąca była
-
Aneczka86 wrote:Ja to zwariuje z nerwów.. Laura najbardziej kaszle po jedzeniu i inhalacji. I potem jak zasypia to ma taki oddech jakby lekko chrapala. Ale to nie są swisty. Potem już jest ok. Jak je to ladnie oddycha. Nie ma gorączki. A apetyczna.. raczej nie. Ciężko też to stwierdzić, bo ona dużo śpi. Ale jak nie śpi to raczej zachowuje się normalnie.
-
Aneczka86 wrote:Laura w czasie jedzenia zaczęła kaslac aż zwróciła wszystko