X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie male ubranka to ciezko sprzedac, bo dzieci nie niszcza jeszcze. Ciut wieksze juz sie sprzedaja, ale najlepiej, zeby to byla zara, czy hm. Chociaz list priorytetowy kosztuje 18.50 takze srednio sie oplaci kupowac. Juz kurier tanszy.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam full ubranek po dzieciach. Część dałam po rodzinie. Nie ma kiedy się wziąć żeby to naszykowac fotki porobić i wystawić. Po za tym chyba teraz tyle osób sprzedaje że kupujących jest mało.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie ostatnio te skarpetki złuszczające na stopy. Ciekawa jestem efektu. Robiła któraś z Was?

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie mam kiedy poczytac i napisac...mam zakrecone dni jakies. Zaraz Siostra do mnie przyjezdza to tez znowu nie bardzo... moze wieczorem uda mi sie nadrobic.

Napisze tylko szybko,ze bylismy niedawno w Klinice tam gdzie rodzilam prywatnie zwazyc Mala. Nikt mi Jej od urodzenia nie wazyl..takze ten...
    W 27dni przybrala 1070g! Takze prawie 40g na dobe! 😍💖 i to na samym kp. Takze ciesze sie bardzo z tego powodu :)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z hm i smyka też nie kupują hehe.

Justyna uważaj z tymi skarpetami bo oglądałam w jakiejś dniadaniowce że jak przekroczysz czas to można sobie krzywdę zrobić bo tak ci się złuszcza stopy że rok będą wyglądały okropnie. Ponoć długo się leczy takie podraznienia

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso piękny przyrost :-) Antek w pierwszym miesiącu na piersi też samej przybrał 1,8 kg :-) Olek pamiętam że 1,5 kg :-) także nic tylko cyce w ruch :-)

Natalka czas był od 60-90 min , ja trzymałam 70 min bo też czytałam żeby nie za długo. Robiłam w środę w tamtym tygodniu i dopiero dziś zauważyłam że skóra zaczyna schodzic. Nie wygląda to super ale stopa po zejściu tej skóry jest serio ładniutka więc jak wszystko się złuszcza to efekt powinien być fajny. Zobaczymy

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 1,5kg i 1,8kg?🤪wow!!😲😁 to ja tu licze,ze przyrost moje Malej jest troche ponad norme,bo jesli pelny msc to moze doszla by do 1,2kg ale 1,5 i 1,8? To gruuubo! Hehehe

Co do ubranek ja dzis juz karton odlozylam po Dusi... w tym 3 kombinezony zimowe,ktorych nawet na sobie nie miala. Dzis do kliniki nalozylam przejsciowy ala misio z Pepco i on mi wystarczy juz do konca pewnie kwietnia i do widzenia.. ;) kurteczka albo bluza w ruch pojdzie. Body, pajace, jakies geterki i bluzeczki tez juz odlozone.
    W tym tempie przyrostu to do lata pol szafy oproznie :d haha A sprzedawac nie bede,oddam poprostu do opieki,pomocy spolecznej.

No i po Klinice w koncu spacer zaliczylam...dopiero!:/ I Lenka hulajnoge ;) wracac do domu biedna nie chciala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 21:14

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja sobie to zrobiłam latem..Masakra. Skóra mi wchodziła z miesiąc z całych stop. Ja bym tego nie powtórzyła. Teraz jeszcze skarpetke założysz A ja latem w sandalkach.

Co do ubranek to po Lenie ubranka z zary sprzedaje na bieżąco, no wiem, że się sprzedadza A za rok już niekoniecznie. Opłaca się więc zainwestować, bo i tak się sporo zwraca. Dla Laury mam sporo ubranek po Lenie czy po innych dzieciach, trochę nowych. I w większości po prostu wydam potrzebującej mamie. Na fb można się ogłosić i zawsze się ktoś znajdzie.

Natalka Laurze robię porcję z 120ml wody. Zjada albo całość albo zostawi 20-30ml.

Co do wagi to Laura jak była u lekarza czyli miała ponad 5tyg wazyla 4250 czyli niecały 1kg od wagi urodzeniowej. Ciekawe ile teraz waży.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zaczął się kolejny skok..Masakra Jak nie śpi A śpi tylko na rękach to jest placz. Nawet na spacerze spać nie chciała. Padam dziś..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja tez uzywalam tych skarpetek. Efekt jest super, ale meczace to dla mnie bylo. Musialam chodzic w skarpetkach caly czas, bo skora sie luszczyla i wszedzie ja zostawialam. W lozku tez skarpetki. Dobrze, ze zrobilas to teraz a nie jak sie cieplej zrobi, bo w lecie po tym to nawet sandalow nie zalozysz bo wstyd :D

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zauważyłam, że to nie schodzi tak ładnie na raz wszystko z tych stóp tylko tak kawałkami fatalnie :/ też widzę już , że wszędzie się złuszczam :/ oby efekt był choć zadowalający

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, moja mała ma stwierdzoną astme oskrzelową. Caly czas jest na lekach antyhistaminowych i wziewach, bo testy alergiczne wyszły ostatnio. Byłam o 3 alergologow w nadziei na zmianę diagnozy. U dzieci.do 6 roku życia nie zrobisz spirometrii, a diagnozę stawia się na podstawie wywiadu i objawów klinicznych. Te leki nie są bardzo inwazyjne, u nas poprawa jest ogromna.
    Edit. A obciążenie genetyczne przy astmie i alergiach jest istotne. U nas również po tacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 16:31

justyna14 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina to masz już sprawdzona wiedzę od Julii. Swoją drogą to dziwne trochę tak w ciemno ale pewnie inaczej się nie da skoro spirometrii się u takich maluchów nie robi.

Inso coś ty taka załatana?

Mamusie chirowitkow ostatnich jak tam u Was zdrówko dzieci?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dziś na kontroli była. Osłuchowo czysto. W końcu zdrowa.
    Szymek też w końcu idzie na drugie szczepienie na ospę

Aneczka86, justyna14, sabinaaa lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jakie jaja.
    Jakiś czas temu zobaczyłam że w książeczce Poli jest wpisane że była szczepiona infanix hexa.
    Pomyślałam że to błąd pielegniarki bo receptę miałam na hexacine wypisana w grudniu. Na hexacine bo nie było infanix bo dopiero produkcja nowej partii miała ruszyć po nowym roku.

Dziś się okazało że lekarka ma w karcie wpisane też że szczepilam infanix i wydała receptę na następne szczepienie na infanix.

Lekarka powiedziała że mogłam mieć receptę na hexacine a mogłam kupić infanix.
    A najlepsze jest to że mi w aptece spakowali ta szczepionkę do tego opakowania termicznego j ja nawet nie zobaczyłam co jest w środku.

Na szczęście w tej aptece pracuje moja szwagierka i ma poszukać receptę i co zostało wydane. Ja zadzwonię jutro do przychodni czy mają jakiś nr seryjny tej szczepionki no i się dowiem jak Szymek pójdzie na szczepienie to się zapytam czy jakby co to można tę szczepionki stosować że tak powiem.wymiennie.

Bo teraz mam piętra i nie wiem czym ja zaszczepić

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka super wieści :)

Ja dziś z dziewczynkami wyszłam w południe do rodziców A jak wracałysmy to poszliśmy na plac zabaw, bo i Cieplej się zrobiło A i też jej koleżanki i koledzy z przedszkola byli, bo to z jednego osiedla. A mamusia relaksiwala się przy rozmowie z rodzicami..haha Potem tatuś po nas podjechał i pojechaliśmy kupić buty Lenie, bo biedna w zimowcach została. Niestety w tej mojej miescince nic nie było, więc zamówiłam ostatecznie przez Internet. Wogole to w weekend ruszamy chyba na zakupy, bo normalnie Lena że wszystkiego powyrastala. Kurtka też jakaś przymala..A ja od porodu nie miałam jak pojechać i kupić. Zaniedalam dziecko 🙈🙈

No i postanowiliśmy z mężem, że Leneczka wraca od poniedziałku do przedszkola, bo ja ostatnio totalnie nie mam jak jej poświęcić czasu do południa, bo Laura ciągle na rękach i płacze. A tak to odbiorę ja o 13 i pójdziemy na spacer czy plac zabaw. Oby tylko nam strajki nie pokrzyzowaly planów.

Inso..wroc do nas 😁
    Animka też! 😁

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, dzieki za info. Jakie objawy miala Twoja mala? Bo u nas objawy to sa tylko przy infekcjach, a one naprawde rzadko sa. Tak naprawde wrzesien i styczen. Przeraza mnie to :/

Inso,zglos sie ;)

Natalka, oby to juz byly ostatnie choroby w tym sezonie! U Was, u nas i u calej forumowej reszty, bo juz chyba kazdy ma dosyc :/

Aneczka, przez internet nie kupujesz ciuchow? Ja jestem uzalezniona od zakupow on line :/ Dobrze, ze duzo do paczkomatow zamawiam, to nikt o tym nie wie haha Bo jak kurier przyjezdza, to Zuzia zaraz wyciapie wszystko :D

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas zaczęły się infekcje w kwietniu tamtego roku i skonczyly w październiku. W tym czasie miala 4 razy zapalenie oskrzeli, zapalenie krtani, co chwile bardzo.brzydki kaszel A w nocy napadowo kaszlala do 2h bez przerwy. Od listopada jest na lekach, w tym czasie chorowała tylko na takie dziecięce choroby jak bostonka, jelitowka. Przy wirusach lo zwiększeniu inhalacji po 2-3 dniach dochodziła do siebie. Ale ona bierze duzo lekow, szukałam opcji żeby jej zmniejszyć ale to dopiero latem.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Słuchajcie jakie jaja.
    Jakiś czas temu zobaczyłam że w książeczce Poli jest wpisane że była szczepiona infanix hexa.
    Pomyślałam że to błąd pielegniarki bo receptę miałam na hexacine wypisana w grudniu. Na hexacine bo nie było infanix bo dopiero produkcja nowej partii miała ruszyć po nowym roku.

Dziś się okazało że lekarka ma w karcie wpisane też że szczepilam infanix i wydała receptę na następne szczepienie na infanix.

Lekarka powiedziała że mogłam mieć receptę na hexacine a mogłam kupić infanix.
    A najlepsze jest to że mi w aptece spakowali ta szczepionkę do tego opakowania termicznego j ja nawet nie zobaczyłam co jest w środku.

Na szczęście w tej aptece pracuje moja szwagierka i ma poszukać receptę i co zostało wydane. Ja zadzwonię jutro do przychodni czy mają jakiś nr seryjny tej szczepionki no i się dowiem jak Szymek pójdzie na szczepienie to się zapytam czy jakby co to można tę szczepionki stosować że tak powiem.wymiennie.

Bo teraz mam piętra i nie wiem czym ja zaszczepić
    U mnie do książeczki zdrowia dziecka zawsze wklejają kod że szczepionki, ten sam wklejają do karty szczepień która jest w przychodni więc nie ma możliwości wklejenia czegoś innego niż zostało podane. Jestem w szoku że coś takiego może mieć miejsce. To są obie 6w1 czy jedną jest 5w1 a druga 6w1? No i czy jeśli obie 6w1 to możne je sobie tak zamiennie podawać?

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka- a to nie wklejają kodu ze szczepionki do książeczki. U mnie tak ro bili i nie opcji żeby coś innego się w książeczce znalazło.

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 3459 3460 3461 3462 3463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ