X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - Lidia śliczna i rzeczywiście duza :) Ale twoje dziewczyny wlasnie tak wygladają na starsze niż są :)

iNso87 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dziś dostała marchewkę. Dałam koło 1/3 słoiczka. Tak otwierała buzię, śledziła wzrokiem łyżeczkę a pod koniec to aż się trzęsła żeby dostać kolejna. Oby tak jej zostalo

U nas dziś 21 stopni w cieniu. Jak wracałam ze spaceru to już bez kurtki w samej sukience. Kupiłam Poli świece, szafkę do chrztu. Najlepiej w cocodrillo pani zaproponowała mi body na ramiączka pod sukienkę za 49zl.... Padłam. Ja za komplet cały do chrztu zapłaciłam 80zl co prawda używany, ale za body co będą pod spód. Jak powiedziałam że nie chce takich to mi znalazła za 14zl. Można? Hehe

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka super że marcheweczka posmakowała :) oby tak ze wszystkim było :) u nas też dziś piękna pogoda choć wietrznie.
    A cocodrillo serio ma ceny wysokie. ale i jakość dobrą. ja tam Poli do chrztu kupilłam sukienke i bolerko to ponad 200 zł wyszło.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso niedługo ogarniesz i znów będzie dwu daniowe obiadki gotować :) kto jak nie Ty :) trzymaj się na polu bitwy :)

iNso87 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola fajnie że już masz prace załatwioną i wszystko już tam ogarnia Twój chłop :) oby się tam wszystko poukładało jak najlepiej.

Ola_45 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    natalka super że marcheweczka posmakowała :) oby tak ze wszystkim było :) u nas też dziś piękna pogoda choć wietrznie.
    A cocodrillo serio ma ceny wysokie. ale i jakość dobrą. ja tam Poli do chrztu kupilłam sukienke i bolerko to ponad 200 zł wyszło.
    Ja dla Szymka kupiłam nowe ubrankonibtez dałam ponad 200zl dlatego teraz kupiłam używane, bo w końcu i tak było ubrane 1 raz. Akurat też się trafiła sukienka i płaszczyk z cocodrillo i zawsze to połowa ceny albo mniej nawet.

Szymon został dziś u teściów na noc. Był tak szczęśliwy że nam tylko dał buzi i poleciał dalej. Kupiłam mu książkę z zadaniami i jak pojechaliśmy na działkę to kazał mi sobie iść. On z babcią będzie robił...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My po bioderkach,wszystko ok. Wizyta za kolejna za 3msc. Teraz przed nami szczepienie za ok.2tyg.
    Wlasnie siedze i sciagam cycki, dawno nie uzywalam laktatora ale dzis wyjatkowo Mala spala i jadla moze ze dwa razy. Akurat dobrze sie sklada,bo zostaje z dwoma Babciami. W razie jakby jesc chciala to beda mialy co podac. Najgorzej,ze butelki ona za bardzo nie chce.. no zobaczymy,najwyzej na syrenie bede wracac. Jade do cioci na nowe mieszkanie, a ze napisala wczoraj,ze ma katar zatokowy to juz Mala wole zostawic. Najwyzej dwie godzinki posiedzimy i wrocimy.

Justyna nie moge sie doczekac az sie unormuje wszystko. Ja wogole mam wrazenie,ze Mala jak jest przy mnie to ma jakis radar wstawiony i na cycki chce... jak Malz Ja przechwyci to i zasnie mu na rekach,i czasem smoczka chwyci bez ale zadnego.. :| Ona chyba wie,ze ja to ja;p a ja to jedna wielka piers! :d

Aneczka ja ostatnio do Mamy mowie,zeby nie owijala mi Dusi w koce,bo mokra az cala jest.. poszlam do pokoju ogarniac sobie szafe,wracam a Dusi na rekach ownieta w koc..:| i moja Mama mowi,no zobacz ona tak lubi spac.. no co mialam powiedziec,nic nie powiedzialam..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w piątek do fryzjera. Trochę się stresuje bo Pola ostatnio płacze jak jak ktoś bierze na ręce. Babcia z nią zostaje, a przy babci płacze najbardziej. Taka wystraszona że szok. Szwagierka też przyjdzie więc może we 2 dadzą radę...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie,mala zjadla te 100ml ktore sciagnelam przez butle u mojej mamy. Ufff... teraz juz nie wiem czy ona nie chce ode mnie tej butelki czy jak??:| musze Mame na srode zatrudnic jak wlasnie wyjde do fryzjera...

Aha a co do auta to juz wybarny ale gdzie? Az w Krakowie...jesli do soboty bedzie dalej w sprzedazy to moj malz z moim tata pociagiem suna i mamy nadzieje,ze autem wroca... w piatek malz bedzie dzwonil i sie umawial zeby auto bylo (przypominam,ze mamy ok.500km ;/,z jednego konca ma drugi...) i czy nic nie ma do zrobienia w nim bo jak tyle km beda jechac i lipa bedzie to zalamka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 18:23

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

I do my tak z tatą kiedyś jechaliśmy ponad 300km i nie kupiliśmy. Ale parę lat temu pojechał z moim mężem koło Częstochowy aż ze Szczecina. Ale tym razem kupili hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    I do my tak z tatą kiedyś jechaliśmy ponad 300km i nie kupiliśmy. Ale parę lat temu pojechał z moim mężem koło Częstochowy aż ze Szczecina. Ale tym razem kupili hehe
    Natalka nawet nie oslabiaj mnie ;D ale wybralam jeszcze drugi model po drodze jak beda wracac to moze,moze. Choc nie ukrywam,ze chcialabym Captive :( i mam nadzieje,ze bedzie do soboty i kupia i bedzie bez ukrytych wad... Juz jak widze to swiatelko w tunelu,ze w koncu znowu bede zmotoryzowana to az chce sie zyc ;) bez auta jak bez reki ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pogoda u Was? Ja dzis czuje lato :D Dzieci w samych bluzeczkach na dlugi rekaw szaleja na podworku. Jest cudownie cieplo. Na 15.30 jade do pulmonologa z Zuzia do kontroli.

Inso kupno samochodu uzywanego to nie taka prosta sprawa. Ludzie sie zarzekaja, ze auto w super stanie, a na miejscu sie nie raz okazuje, ze bite z kazdej strony. My kupilismy skode ze 2 lata temu. Po niedlugim czasie musielismy zrobic generalny remont silnika za 4tys. Porazka...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Dziewczyny jak pogoda u Was? Ja dzis czuje lato :D Dzieci w samych bluzeczkach na dlugi rekaw szaleja na podworku. Jest cudownie cieplo. Na 15.30 jade do pulmonologa z Zuzia do kontroli.

Inso kupno samochodu uzywanego to nie taka prosta sprawa. Ludzie sie zarzekaja, ze auto w super stanie, a na miejscu sie nie raz okazuje, ze bite z kazdej strony. My kupilismy skode ze 2 lata temu. Po niedlugim czasie musielismy zrobic generalny remont silnika za 4tys. Porazka...
    potwierdzam. nasz nabyty niedawno citroen już ma połowe rzeczy nowych bo ciągle coś, a podczas przeglądu nic nie było widać, bity nie był, ale już wyeksploatowane części :/ także też już z 5 tys włożyliśmy :) w tym miesiącu tylko 1200 zł :) żyć nie umierać

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a nie macie kogoś bliżej, żeby mógł sprawdzić? Ja bym nie miała odwagi chyba kupić z tak daleka.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie mamy. Musi Malz sam z moim Tata jechac ale tak jak mowie,odrazu w drodze powrotnej, jakby ten okazal sie klapa, w innych miastach inne modele im wysle. Zeby nie byc juz tak bardzo stratnym to moze gdzies cos innego bedzie.

U nas dzis tez cieplutko bylo. Spacer mialysmy juz o 10:30.
    A Dusia dzis nie odkladalna,daje w kosc. Dobrze,ze Siostra moja dzis przyjechala. Pomogla mi i pojechala po 19.. Mala jak wrocila ze spaceru to od tamtej pory nie spala dluzej niz 30min.. teraz ciumka i ciumka cyca i probuje zasnac...dopiero.. jakas masakra dzis :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dostanę szału. Dałam Poli marchewkę. Słoiczek zjadła w 3 dni. Na wieczór 4 dnia pojawiła się wysypka na połowie brzuszka. Bardzo delikatna. Pod kolanem jakby atopowe i na udzie. Dziś ma na łokciu. Uczulone ja nie? Dobrze że dałam sama marchew. I zaś nie wiem czy mogę ją w środę zaszczepić.
    U nas w sobotę było tak ciepło że Szymek tylko w bluzce na długi rękaw był. Wczoraj chłodniej i dziś już zimno. I wczoraj zaczął pokaszliwac... Buzia czerwona ale chyba tak się opalił. Dziś taki marudny chodził ale się bawił. Na wieczór my zimno byli. Zmierzyłam temperaturę i miał 37.8. ciekawe czy go nie rozbiera. Albo po szczepieniu czwartkowym. Muszę poczytać czy to możliwe. Na ręku miał rumień

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś ciepło ale nie miałam odwagi, żeby rozebrać i siebie i Leny do samej bluzki. U nas takie osiedle, że zawsze coś wieje, w słońcu ciepło, w cieniu zimno.

A ja dziś byłam na rzęsach ;) Jeszcze wizyta u fryzjera i będę jakoś wyglądać.. O o schudnieciu to już nie marzę.. haha

Inso moja praktycznie nie sypią w dzień w domu. Więcej mojego usypiania niż jej spania. Wczoraj miała jedynie cudowny dzień.. spała do południa 3h, potem sama zasnęła w kolysce (pierwszy raz) A potem na spacerze jeszcze spała. A tak to śpi mi tylko na spacerach. Ale już zaczęła się interesować otoczeniem także położę w bujaczka czy w kolysce i sobie troszkę polezy, pomacha, pogada :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja tez z Lena do jednej bluzki nie potrafilam sie rozebrac. Tym bardziej,ze wiaterek byl. Takze bluzka i bomberka musiala byc. A jutro juz tydzien u nas zimny...takze jeden dzien prawdziwej cieplej wiosny i tydzien zimnej jesieni..

Moja juz nawet ani w kolysce anie w lezaku nie chce spac. Klade Ja do wozka to jakos Jej jeszcze pasuje. Czekam az tez bardziej kumac zacznie to moze jak wloze do lezaka to tez cos poobserwuje sobie. Poki co interesuje sie otoczeniem ale musi byc na rekach i to w pionie polozona na ramie..wtedy glowa i oczy lataja na wszystkie steony a jaka skupiona wtedy jest i spokojna jak patrzy hahaha

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze jutro ładny dzień i powrót zimna 😭😭😭 A tak przyjemnie wyjść z dziećmi na plac zabaw i porozmawiać z ludźmi. Normalnie odzylam jak się ciepło zrobiło. Do tego miałam dac Lene do przedszkola od dziś to strajk...ciekawe do kiedy będzie trwać.

Inso moja teraz i na rękach nie chce.. jak już płać za to najczęściej wózek jej odpowiada. Bo płacze albo, że chce jeść albo już że zmęczenia.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolyska od początku jest be.. Laura spi tylko w wózku. Muszę przynieść z piwnicy łóżeczko chyba.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3461 3462 3463 3464 3465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ