X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ze dwa dni się wstrzymaj albo wieczorem jak słońce zajdzie bo światło bardzo podrażnia i gorzej oczka łzawią i mogą boleć. także raczej nie wskazane.
    No to posiedzimy dziś w domu. Już rano oczko lepsze. Jeszcze trochę czerwone i mniejsze niż lewe, ale już nie ma ropy i nie łzawi. Dziś jej zakropir i jutro będzie ładna;)

sabinaaa lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek po antybiotyku w ogóle nie chce jeść i zrobił już 7 okropnych kup . Także super. Oby się zaraz nie odwodnił :/ już nie daje antybiotyku, podałam enterol o czekam na efekty. Dziś zjadł 100 ml mm i troche kisielku :/ także full, podtyka co chwile wode . załamka

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Justyna- pilnuj wody chociaż. Wiesz bez jedzenia jeden czy dwa dni nie umrze ale wiązanie żeby się nie odwodnil biedaczek:( a jaki mieliście antybiotyk???

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    O kurcze Justyna- pilnuj wody chociaż. Wiesz bez jedzenia jeden czy dwa dni nie umrze ale wiązanie żeby się nie odwodnil biedaczek:( a jaki mieliście antybiotyk???
    cholerny augumentin

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo fuuuj. Przysięgam że ja od dzieciństwa mam ten obrzydliwy smak w pamięci... .

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to w nosie. wprowadzam "swoje " leczenie i odstawiam antybiotyk. zostawie entereol i spray na gardło a na oskrzela podam mu sterydy dziś. tylko nie wiem co do uszka, na razie wodą utlenioną spróbuje. Jutro na 10 wizyta prywatna.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 kup od 6 do teraz :/ dramat, wczoraj było chyba 9 łącznie

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- biedak mały:( żeby tylko się nie odwodnil....

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak po wizycie?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj z Lena u lekarza, bo nie dawały mi spokoju te jej ropiejace oczy. Zastanawiałam się już nawet nad alergia, bo ma i katar i kaszel. Ale szczęście w nieszczęściu. Musiała sobie zatrzeć oczy brudnymi rękami. Podejrzewam, że ja dworzu, na placu zabaw, bo przecież w domu ma zawsze czyste.

A Laura dziś obudziła się z katarem. O 4 rano obudziło mnie jej ciaganie nosem..A tu gile po pas 😒 Pewnie Lena jej sprzedała, bo wiecznie ja przytula, całuje, podaje smoka. Eh.. co polecacie na kata oprócz wody, inhalacji? Dziś już położyłam ja wyżej do spania. W dzień miała tylko troszkę tego kataru.

A poza tym upały nam doskwieraja. Lena na koniec dnia jest taka maruda...Masakra.. nie poznaje jej.
    Laura już opanowała przewrót z pleców na brzuch, zajmuje jej to sekundę. Jak ja opre na mnie jak siedzę to głowę unosi do siedzenia..taka silna dziewczyna. A wczoraj leżąc na brzuchu to cała dupkę do góry podniosła jak do raczkowania. Rośnie mi silna dziewczyna 😊 Już zapomniałam jak to było.

Ps. Dokładnie rok temu zobaczyłam 2 kreseczki na teście ♥️

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak Antoś?

Natalka A jak tam u Ciebie?

Inso co tam u Was?

Animka A jak Ty się czujesz w te upały?

U nas dziś przeszła taka burza gradowa, że myślałam, że mi okna powybija. Pozalewalo drogi..Masakra

I myślę teraz kiedy zacząć rozszerzać dietę Laurze🤔

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zamelduj jak Antos!

Dziewczyny, w zeszlym roku pisalyscie tu przepis na salatke z ziemniakami do grilla. Oczywiscie przesialam te przepisy. Bylabym bardzo wdzieczna jakby ktoras napisala jeszcze raz. W internecie tego mase, ale chcialabym cos sprawdzonego ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina hahaha normalnie jakbys mi w myslach czytala. Wczoraj wieczorem szukalam tez tego przepisu. I zastanawialam sie czy na forum nie napisalam wlasnie rok temu ;d Mamy dzisiaj grilla i tez chcialam zrobic. Zaraz sprawdze jeszcze w drugim przepisniku swoim.

Aneczka u nas Dusia juz tez przybiera sie do przewrotu z plecow na brzuch. Malo Jej brakuje, jeszcze nie wie jak raczke wyjac z pod brzucha. Ale jeszcze ma czas sie nauczyc ;D poza tym do siadu podnosi glowe juz od jakiegos czasu, tak jak Lena. Ta to byla szybka.. pieknie chwyta zabawki i trzyma je w raczkach. Na brzuszku tez rekoma chce siegac po jakas rzecz przed nia. Robi takie zamachy;p rekoma hehehe a poza tym piastki do buzi i najlepsza zabawa..sliny po pas.

U mnie Laura miala jakos 4dni temu katar, dzis mam wrazenie,ze jakby Lena miala ale czyszcze nos i kropie i zobaczymy potem. Mam nadzieje,ze Lidka zdrowa dalej bedzie. Jak tylko my szczepienie to cos w domu sie dzieje.. w srode idziemy na II prevenar. Potem za miesiac jeszcze szczepienie i kolejne w rok :) Takze spokoj bedzie na jakis czas. Aby dwa wytrwac jeszcze.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja pewnie w 17tyg normalnie bede rozszerzac. ;)

A lubie za test! Moj byl pozytywny na Dzien Ojca ;D a w sumie to przed zrobilam dzien czy dwa pamietam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 07:02

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina mam taki napisany:
    Ziemniaki
    Szczypior
    Ogorki korniszone
    Sol,pieprz,majonez

Natka pietruszki badz koper opcjonalnie

Ja chyba robilam tylko ziemniaki,ogorki i koper no i sol,pieprz i majonez.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, słuchjcie ja wczoraj tak się wkurzyłam, że szok. Antoś zdrowy - nie ma żandnego zaplenia oskrzelia uszko już tylko ledwo różowe , z gardłem też lepiej. Więc dobrze że sama odstawiłam Antybiotyk. Wczoraj łącznie ok 10 kup było ale wieczorem w nocy i rano już nic i zaczął jeść zupki i bułke więc apetyt mu wrócił :) zmieniam pediatre.

iNso87 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ja byłam wczoraj z Lena u lekarza, bo nie dawały mi spokoju te jej ropiejace oczy. Zastanawiałam się już nawet nad alergia, bo ma i katar i kaszel. Ale szczęście w nieszczęściu. Musiała sobie zatrzeć oczy brudnymi rękami. Podejrzewam, że ja dworzu, na placu zabaw, bo przecież w domu ma zawsze czyste.

A Laura dziś obudziła się z katarem. O 4 rano obudziło mnie jej ciaganie nosem..A tu gile po pas 😒 Pewnie Lena jej sprzedała, bo wiecznie ja przytula, całuje, podaje smoka. Eh.. co polecacie na kata oprócz wody, inhalacji? Dziś już położyłam ja wyżej do spania. W dzień miała tylko troszkę tego kataru.

A poza tym upały nam doskwieraja. Lena na koniec dnia jest taka maruda...Masakra.. nie poznaje jej.
    Laura już opanowała przewrót z pleców na brzuch, zajmuje jej to sekundę. Jak ja opre na mnie jak siedzę to głowę unosi do siedzenia..taka silna dziewczyna. A wczoraj leżąc na brzuchu to cała dupkę do góry podniosła jak do raczkowania. Rośnie mi silna dziewczyna 😊 Już zapomniałam jak to było.

Ps. Dokładnie rok temu zobaczyłam 2 kreseczki na teście ♥️
    ja jeśli chodzi o katar to już nie lekceważe bo zawsze się ciagnie u mnie a potem coś więcej z tego wychodzi więc od razu daje jakieś kropelki np nasivin na 5 dni plus inhalacje, bo same inhalacje z soli u nas nigdy nic nie dały na dłuższą mete.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Justyna jak Antoś?

Natalka A jak tam u Ciebie?

Inso co tam u Was?

Animka A jak Ty się czujesz w te upały?

U nas dziś przeszła taka burza gradowa, że myślałam, że mi okna powybija. Pozalewalo drogi..Masakra

I myślę teraz kiedy zacząć rozszerzać dietę Laurze🤔
    my zaczęliśmy rozszerzanie powolutku tuż przed 5 msc, a już tak konkretnie, że jeden posiłek zastąpiliśmy słoicziem to przed 6 msc, bo Antoś i tak wtedy był na cycu więc jakoś mi nie spieszno było.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna zamelduj jak Antos!

Dziewczyny, w zeszlym roku pisalyscie tu przepis na salatke z ziemniakami do grilla. Oczywiscie przesialam te przepisy. Bylabym bardzo wdzieczna jakby ktoras napisala jeszcze raz. W internecie tego mase, ale chcialabym cos sprawdzonego ;)
    ja robie taką: gotuje ziemniaki żeby się nie rozwalały i kroje zimne w dużą kostke, do tego drobno siekam ogórka korniszonego dużo kopru ciut pietruszki i majonez sól pieprz

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już nie wiem czy śmiać czyt płakać.... Mam ospę.... Dwa dni bolało mnie gardło a dzisiaj od rana mnie wysypuja bąble.... Na tym etapie to już nie jest niebezpieczne dla płodu ale kurde ja nic nie mogę mieć normalnie....

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 3487 3488 3489 3490 3491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ