Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ze dwa dni się wstrzymaj albo wieczorem jak słońce zajdzie bo światło bardzo podrażnia i gorzej oczka łzawią i mogą boleć. także raczej nie wskazane.
    No to posiedzimy dziś w domu. Już rano oczko lepsze. Jeszcze trochę czerwone i mniejsze niż lewe, ale już nie ma ropy i nie łzawi. Dziś jej zakropir i jutro będzie ładna;)

sabinaaa lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek po antybiotyku w ogóle nie chce jeść i zrobił już 7 okropnych kup . Także super. Oby się zaraz nie odwodnił :/ już nie daje antybiotyku, podałam enterol o czekam na efekty. Dziś zjadł 100 ml mm i troche kisielku :/ także full, podtyka co chwile wode . załamka

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Justyna- pilnuj wody chociaż. Wiesz bez jedzenia jeden czy dwa dni nie umrze ale wiązanie żeby się nie odwodnil biedaczek:( a jaki mieliście antybiotyk???

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    O kurcze Justyna- pilnuj wody chociaż. Wiesz bez jedzenia jeden czy dwa dni nie umrze ale wiązanie żeby się nie odwodnil biedaczek:( a jaki mieliście antybiotyk???
    cholerny augumentin

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo fuuuj. Przysięgam że ja od dzieciństwa mam ten obrzydliwy smak w pamięci... .

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to w nosie. wprowadzam "swoje " leczenie i odstawiam antybiotyk. zostawie entereol i spray na gardło a na oskrzela podam mu sterydy dziś. tylko nie wiem co do uszka, na razie wodą utlenioną spróbuje. Jutro na 10 wizyta prywatna.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 kup od 6 do teraz :/ dramat, wczoraj było chyba 9 łącznie

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- biedak mały:( żeby tylko się nie odwodnil....

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak po wizycie?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj z Lena u lekarza, bo nie dawały mi spokoju te jej ropiejace oczy. Zastanawiałam się już nawet nad alergia, bo ma i katar i kaszel. Ale szczęście w nieszczęściu. Musiała sobie zatrzeć oczy brudnymi rękami. Podejrzewam, że ja dworzu, na placu zabaw, bo przecież w domu ma zawsze czyste.

A Laura dziś obudziła się z katarem. O 4 rano obudziło mnie jej ciaganie nosem..A tu gile po pas 😒 Pewnie Lena jej sprzedała, bo wiecznie ja przytula, całuje, podaje smoka. Eh.. co polecacie na kata oprócz wody, inhalacji? Dziś już położyłam ja wyżej do spania. W dzień miała tylko troszkę tego kataru.

A poza tym upały nam doskwieraja. Lena na koniec dnia jest taka maruda...Masakra.. nie poznaje jej.
    Laura już opanowała przewrót z pleców na brzuch, zajmuje jej to sekundę. Jak ja opre na mnie jak siedzę to głowę unosi do siedzenia..taka silna dziewczyna. A wczoraj leżąc na brzuchu to cała dupkę do góry podniosła jak do raczkowania. Rośnie mi silna dziewczyna 😊 Już zapomniałam jak to było.

Ps. Dokładnie rok temu zobaczyłam 2 kreseczki na teście ♥️

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak Antoś?

Natalka A jak tam u Ciebie?

Inso co tam u Was?

Animka A jak Ty się czujesz w te upały?

U nas dziś przeszła taka burza gradowa, że myślałam, że mi okna powybija. Pozalewalo drogi..Masakra

I myślę teraz kiedy zacząć rozszerzać dietę Laurze🤔

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zamelduj jak Antos!

Dziewczyny, w zeszlym roku pisalyscie tu przepis na salatke z ziemniakami do grilla. Oczywiscie przesialam te przepisy. Bylabym bardzo wdzieczna jakby ktoras napisala jeszcze raz. W internecie tego mase, ale chcialabym cos sprawdzonego ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina hahaha normalnie jakbys mi w myslach czytala. Wczoraj wieczorem szukalam tez tego przepisu. I zastanawialam sie czy na forum nie napisalam wlasnie rok temu ;d Mamy dzisiaj grilla i tez chcialam zrobic. Zaraz sprawdze jeszcze w drugim przepisniku swoim.

Aneczka u nas Dusia juz tez przybiera sie do przewrotu z plecow na brzuch. Malo Jej brakuje, jeszcze nie wie jak raczke wyjac z pod brzucha. Ale jeszcze ma czas sie nauczyc ;D poza tym do siadu podnosi glowe juz od jakiegos czasu, tak jak Lena. Ta to byla szybka.. pieknie chwyta zabawki i trzyma je w raczkach. Na brzuszku tez rekoma chce siegac po jakas rzecz przed nia. Robi takie zamachy;p rekoma hehehe a poza tym piastki do buzi i najlepsza zabawa..sliny po pas.

U mnie Laura miala jakos 4dni temu katar, dzis mam wrazenie,ze jakby Lena miala ale czyszcze nos i kropie i zobaczymy potem. Mam nadzieje,ze Lidka zdrowa dalej bedzie. Jak tylko my szczepienie to cos w domu sie dzieje.. w srode idziemy na II prevenar. Potem za miesiac jeszcze szczepienie i kolejne w rok :) Takze spokoj bedzie na jakis czas. Aby dwa wytrwac jeszcze.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja pewnie w 17tyg normalnie bede rozszerzac. ;)

A lubie za test! Moj byl pozytywny na Dzien Ojca ;D a w sumie to przed zrobilam dzien czy dwa pamietam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 07:02

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina mam taki napisany:
    Ziemniaki
    Szczypior
    Ogorki korniszone
    Sol,pieprz,majonez

Natka pietruszki badz koper opcjonalnie

Ja chyba robilam tylko ziemniaki,ogorki i koper no i sol,pieprz i majonez.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, słuchjcie ja wczoraj tak się wkurzyłam, że szok. Antoś zdrowy - nie ma żandnego zaplenia oskrzelia uszko już tylko ledwo różowe , z gardłem też lepiej. Więc dobrze że sama odstawiłam Antybiotyk. Wczoraj łącznie ok 10 kup było ale wieczorem w nocy i rano już nic i zaczął jeść zupki i bułke więc apetyt mu wrócił :) zmieniam pediatre.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ja byłam wczoraj z Lena u lekarza, bo nie dawały mi spokoju te jej ropiejace oczy. Zastanawiałam się już nawet nad alergia, bo ma i katar i kaszel. Ale szczęście w nieszczęściu. Musiała sobie zatrzeć oczy brudnymi rękami. Podejrzewam, że ja dworzu, na placu zabaw, bo przecież w domu ma zawsze czyste.

A Laura dziś obudziła się z katarem. O 4 rano obudziło mnie jej ciaganie nosem..A tu gile po pas 😒 Pewnie Lena jej sprzedała, bo wiecznie ja przytula, całuje, podaje smoka. Eh.. co polecacie na kata oprócz wody, inhalacji? Dziś już położyłam ja wyżej do spania. W dzień miała tylko troszkę tego kataru.

A poza tym upały nam doskwieraja. Lena na koniec dnia jest taka maruda...Masakra.. nie poznaje jej.
    Laura już opanowała przewrót z pleców na brzuch, zajmuje jej to sekundę. Jak ja opre na mnie jak siedzę to głowę unosi do siedzenia..taka silna dziewczyna. A wczoraj leżąc na brzuchu to cała dupkę do góry podniosła jak do raczkowania. Rośnie mi silna dziewczyna 😊 Już zapomniałam jak to było.

Ps. Dokładnie rok temu zobaczyłam 2 kreseczki na teście ♥️
    ja jeśli chodzi o katar to już nie lekceważe bo zawsze się ciagnie u mnie a potem coś więcej z tego wychodzi więc od razu daje jakieś kropelki np nasivin na 5 dni plus inhalacje, bo same inhalacje z soli u nas nigdy nic nie dały na dłuższą mete.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Justyna jak Antoś?

Natalka A jak tam u Ciebie?

Inso co tam u Was?

Animka A jak Ty się czujesz w te upały?

U nas dziś przeszła taka burza gradowa, że myślałam, że mi okna powybija. Pozalewalo drogi..Masakra

I myślę teraz kiedy zacząć rozszerzać dietę Laurze🤔
    my zaczęliśmy rozszerzanie powolutku tuż przed 5 msc, a już tak konkretnie, że jeden posiłek zastąpiliśmy słoicziem to przed 6 msc, bo Antoś i tak wtedy był na cycu więc jakoś mi nie spieszno było.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna zamelduj jak Antos!

Dziewczyny, w zeszlym roku pisalyscie tu przepis na salatke z ziemniakami do grilla. Oczywiscie przesialam te przepisy. Bylabym bardzo wdzieczna jakby ktoras napisala jeszcze raz. W internecie tego mase, ale chcialabym cos sprawdzonego ;)
    ja robie taką: gotuje ziemniaki żeby się nie rozwalały i kroje zimne w dużą kostke, do tego drobno siekam ogórka korniszonego dużo kopru ciut pietruszki i majonez sól pieprz

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już nie wiem czy śmiać czyt płakać.... Mam ospę.... Dwa dni bolało mnie gardło a dzisiaj od rana mnie wysypuja bąble.... Na tym etapie to już nie jest niebezpieczne dla płodu ale kurde ja nic nie mogę mieć normalnie....

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ ‹ 3487 3488 3489 3490 3491 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ