X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rade napewno sprobuje jutro mam wizyte to wspomne o tym lekarzowi:))

KASIA XXXX lubi tę wiadomość

• KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:41

Nadulka, kwiatakacji, alicja_, MeGi2986, Flakonik, Perełka 23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Wszystkim ja juz sie szykuje na wizyte jednak mam o 9:00 takze odezwe sie pozniej:) Zycze udanych dzisiejszych wizyt☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;) pieknym sloneczkiem rozpoczal sie ten tydzien i oby tak zostalo;)
    Kochane z okazji Dnia Dziecka Wszystkim Waszym dzieciaczkom, tym ktore tulicie, ale tez i aniolkom ktore byly ale juz ich z nami nie ma przesylam moc usciskow i buziakow!!!!:*
    Dzis wizytujacym zycze powodzenia:)

alicja_, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!;*
    Życzę wspaniałych wieści z wizyt! Trzymam kciuki.

Mam do Was prośbę. Mam problem z naszą tabelką. Od mniej więcej 3 dni, kiedy próbuje włączyć naszą tabelkę z wizytami od razu wyskakuje mi milion komunikatów i cały komputer pada i się wyłącza :( Prawdopodobnie jest tam jakiś wirus albo jakaś przeszkoda której mój komputer nie może przejść :(
    Jeżeli u Was jest normalnie - to proszę wpiszcie w moim okienku wizytę dn. 5.06.2015r g.20:15 - dziękuję z góry:)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) wszystkiego najlepszego dla wszystkich grudniowych dzieciaczków :) i miłego dnia dla Mamusiek :)

Pchełka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) dziś mam wizytę :) nareszcie :) nie umawiałam się z lakarką na prenatalne (ona też nic nie wspominała) więc będę mieć chyba zwykła wizytę kontrolną. Czy w 14 tygodniu robi się usg przez brzuch czy przez pochwe bo mój mąż chyba się ze mną wybierze i nie wiem jak zareaguje lekarz itd.

alicja_ lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Cześć dziewczyny!;*
    Życzę wspaniałych wieści z wizyt! Trzymam kciuki.

Mam do Was prośbę. Mam problem z naszą tabelką. Od mniej więcej 3 dni, kiedy próbuje włączyć naszą tabelkę z wizytami od razu wyskakuje mi milion komunikatów i cały komputer pada i się wyłącza :( Prawdopodobnie jest tam jakiś wirus albo jakaś przeszkoda której mój komputer nie może przejść :(
    Jeżeli u Was jest normalnie - to proszę wpiszcie w moim okienku wizytę dn. 5.06.2015r g.20:15 - dziękuję z góry:)
    Alicja zrobione, u mnie działą bez problemu.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wizytują dziś :
    Misia26 godz. 10
    Chichibi
    Pchelkaa
    Lips
    I ja o 17.00

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) a ja zapomniała o której mam wizytę :s nie wiem czy o 18 czy o 19, a mężowi coś kojarzy się że o 15:O zadzwonię do doktorka o 14 i się zapytam bo teraz to ma obchód na oddziale

justyna14 lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Hej:) dziś mam wizytę :) nareszcie :) nie umawiałam się z lakarką na prenatalne (ona też nic nie wspominała) więc będę mieć chyba zwykła wizytę kontrolną. Czy w 14 tygodniu robi się usg przez brzuch czy przez pochwe bo mój mąż chyba się ze mną wybierze i nie wiem jak zareaguje lekarz itd.

Przez brzuch chyba że będzie słabo jeszcze widać to dopiero wtedy dopochwowo. I Ty decydujesz czy wtedy partner chce z Tobą być czy chcesz żeby wyszedł. Lekarz nie ma nic do tego.
    Powodzenia na wizytach ;-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki :) to czekam cierpliwie do 17 :) Chcę zapytać jeszcze lekarki czy można używać czegoś przeciwtrądzikowego. Bo niestety ale moja cera się pogarsza a do porodu jeszcze długo długo. Oczywiście jeśli uzna ze nie ma nic bezpiecznego to nie bedę kombinować ale może akurat coś doradzi.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    ok dzięki :) to czekam cierpliwie do 17 :) Chcę zapytać jeszcze lekarki czy można używać czegoś przeciwtrądzikowego. Bo niestety ale moja cera się pogarsza a do porodu jeszcze długo długo. Oczywiście jeśli uzna ze nie ma nic bezpiecznego to nie bedę kombinować ale może akurat coś doradzi.
    mi w ciąży z Olkiem dobrze słońce wpływało na cerę ale ja dużych problemów nie miałam z trądzikiem. Myślę, coś pewnie jest co będziesz mogła stosować, a jak ginek nie będzie wiedział, to zawsze farmaceutki w aptece możesz podpytać.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że się powtórzę ale nie mogę doczytać a jakich tygodniach robi się ten test pappa ? Bada sie pappa i HCG? niestety nie mogę ogarnąć

• lips Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi w ciąży z Olkiem dobrze słońce wpływało na cerę ale ja dużych problemów nie miałam z trądzikiem. Myślę, coś pewnie jest co będziesz mogła stosować, a jak ginek nie będzie wiedział, to zawsze farmaceutki w aptece możesz podpytać.

Czytałam że można stosować Acnederm (http://www.srokao.pl/2013/09/acne-derm.html ) ale mimo wszystko lekarz musi mi to potwierdzić bo inaczej bym sie bała stosować. Na własną rękę stosuję maseczke z morza martwego ale wiadomo to działa tylko zapobiegawczo a nie leczniczo.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)

W piątek byłam u lekarza , z maleństwem wszystko dobrze zdrowe:) wszystko jest na swoim miejscu tak jak powinno być :)
    także jestem spokojniejsza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:40

Madzisek, alicja_, MeGi2986, kwiatakacji, Karola1990, Hashija, bella88, justyna14, Flakonik lubią tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a wizytują dziś :
    Misia26 godz. 10
    Chichibi
    Pchelkaa
    Lips
    I ja o 17.00

Powodzenia dziewczyny!!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec - Gratulacje!:)

Lips – powinno się przez brzuch. Trzymam kciuki!:) z cerą mam ten sam problem, więc jak będziesz coś wiedzieć to proszę o info! :(
    justyna14 – dzięki wielkie!:)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

BENZACNE MOZESZ STOSOWAC JA TEZ UZYWAM TEJ MASCI NA TRADZIK BO NIESTETY, ALE MAM CORAZ GORZEJ NA BUZI...:(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:47

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ