X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z Olkiem od 10.40 do 14.40 byliśmy na dworze :) ale fajna pogoda, dziecko pospało, pobawiło się, opaliło :) ja też :) i teraz znów drzemka a ja zaraz zacznę się szykować na wizyte. Obym tylko wyniki krwi miała dobre, bo boję się, że znów anemia mi wyjdzie.
    Ah i ostatnio miałam + 1kg, a dziś już tylko +0,5 kg :) oby tak dalej :)

7w3d 💔
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja po prenatalnych. Dzieciaczki zdrowe i wstępnie określona płeć - 2 dziewczyny :)

Już mam jedną córkę, więc będzie w domu babiniec, choć lekarka powiedziała, że płeć na 90% określa, to ja wiem, że już z tego chłopców nie będzie.
    Czy któraś może wrzucić zdjęcie usg, gdzie widać, że jest chłopak?

Dziękuję i miłego popołudnia :)

Nadulka, kwiatakacji, justyna14, alicja_, Madzisek, Karola1990, lilianna, bella88, Kate4, maya34, m@rzenie, MeGi2986, zai2014, dmuchawiec, Flakonik lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie z tym moim plamieniem i wiem wszystko :) plamienie bierze się z tad ze mam bardzo nisko ułożone łożysko (prawie na samej szyjce) ale z maleństwem wszystko w porządku rozwija się prawidłowo i aż jest o prawie 2tyg większe niż ciąża jest... Wiec szykuje się gigant lub gigantka... Nawet nie pomyślałam żeby zapytać o płeć z tego wszystkiego... Następna Wizyta za 3 tyg oby łożysko się podniosło :)

Nadulka, Dagietka, kwiatakacji, Hashija, justyna14, alicja_, Madzisek, lilianna, MeGi2986, Kate4, maya34, m@rzenie, Flakonik lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Hej dziewczyny,

Ja po prenatalnych. Dzieciaczki zdrowe i wstępnie określona płeć - 2 dziewczyny :)

Już mam jedną córkę, więc będzie w domu babiniec, choć lekarka powiedziała, że płeć na 90% określa, to ja wiem, że już z tego chłopców nie będzie.

Gratulację a jaką wielkość mają maluchy? po ile cm?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,5 cm obie :)

Matleena, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:34

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Anka, a zażywasz jakieś witaminy prenatalne? Bo z tego co słyszałam, to one mogą powodować przyspieszony wzrost maluszków i w związku z tym zwiększona wagę urodzeniową.
    Niekoniecznie,ja biore caly czas i moja Dzidzia ostatnio była dzień do tylu na USG.

Wogole dziś spojrzałam w swoja ksiazeczke i nie wierze wlasny oczom,zawsze myslalam,ze przy porodzie wazylam ok 3600g i jakies 56-57cm a tu taka niespodzianka! Zaledwie 3100g i 54cm :P heheehe ale porod w 38tyg bez powiklan ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie brałam żadnych witamin i moj dzidzius 5 dni starszy , ale to się zmienia na następnym USG może się okazać , że jest młodszy.

• ewka993 Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)

My mamy wizytę w piątek :) a na ostatniej moje maleństwo miało juz 26mm i widziałam jak się rusza i rączkami macha :) super uczucie :) termin mam na 12.12.2015 jej wydaje się że jeszcze tak długo a jednak ten czas leci szybko :) wnet kończę pierwszy trymestr :) pozdrawiam

kwiatakacji, Martitta., Flakonik lubią tę wiadomość

f2w33e3k02y4ld13.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Hej dziewczyny,

Mojego znajomego żona do 6 miesiąca była pewna że nosi w sobie dziewczynkę. Cieszyli się ponieważ mieli już synka. Jak się okazało jednak będzie chłopak. Tak więc jeżeli liczysz na synka to jeszcze jest duża szansa ;)

Dagietka lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że liczyłam na to, że będzie choć jeden chłopak :) Wiadomo, że najważniejsze, że dzieci są zdrowe, ale jednak taka mała nadzieja była, że na 3kę dzieci, choć jedno będzie płci męskiej :)

Czytałam właśnie o pomyłkach, ale jest ich niewielka ilość i raczej są małe szanse, aby przytrafiło się to właśnie mi :)

No nic trzeba będzie za kilka lat spróbować jeszcze raz :)

menka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka, ja mam 3 synków :-) Teraz nie znam jeszcze płci ale pewnie kolejny chłopczyk :-D
    Mój najstarszy synek do 7 miesiąca był dziewczynką, drugi od początku był "pewnym" chłopcem a trzeci do 5 miesiąca dziewczynką ;-)

Chłopcy jak malowani :-)
    Ale próbowanie za kilka lat jeszcze raz to świetna decyzja ;-)

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje udanych wizyt dziewczyny;)

ja niestety musze wiecej lezec bo mam skurcze i byłam u gin na szczescie wszystko ok ale mam sie oszczedzac ;) dzieciaki strasznie sie rozpychaja i dlatego skurcze bo macica rosnie;) Flakonik tez sie stresuje przedwczesnym porodem ,ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pchełka dajesz mi nadzieję, choć z moim "szczęściem" będą bankowo 2 dziewczynki :)

Wcześniej mówiłam, że to moja ostatnia ciąża, ale dziś mąż jak dowiedział się, że będą 2 córki, to powiedział, że trzeba będzie próbować dalej :)
    Jestem za, ale chcę trochę oddechu :) Może za 3-4 lata, jak te maluchy trochę podrosną.

Jestem właśnie ciekawa jak wygląda chłopiec w 12-13 tyg ciąży.

Moje oba dzieciaczki mają takie same zdjęcia, które wskazują, że to dziewczyny:

2lmb0h1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:48

Anko:-), bella88, kwiatakacji, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Gratuluję udanych wizyt....czekam na info od suerte bo nie doczytalam aby dala znać po wizycie.
    U mnie jedno usg genetyczne u wrocławskiego specjalisty w środę i kolejne u mojej lekarki za tydzień z badaniami krwi.
    Najbardziej zależy mi na dobrze wykonanym usg u fachowca który się nim specjalizuje.
    Zaczynam odczuwać stres. Miałam ostatnio 2 nocne orgazmy-to nigdy bez ciąży się nie zdarzało-a teraz, szok. Budził mnie orgazm i ból brzucha. W piątek dodatkowo pisalam wam o tym ze czuje sam środek podbrzusza. Mam nadzieje ze z dzieckiem wszystko dobrze.
    Buziaki dziewczyny i dużo powodzenia na naszym forum!

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka a masz zdjęcie w okolicy brzuszka i udek? Bo na takim ogólnym to płci nie widac:):*

dfe01f0225.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po prawej stronie na tym zdjęciu taka pozioma biała kreseczka, to podobno oznacza, że to dziewczynka. Nie mam samego brzuszka i nóżek, ale wklejam zdjęcie części zdjęcia z usg tej części właśnie.

cn8zs.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:06

czarnamaalina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka - mam też z taką kreseczką i też dziewczynka, ale jak już wcześniej pisałam moja lekarka mówi, że to jest tylko strzał i szanse są pół na pół :) Niektórzy lekarza nie chcą nawet strzelać . Ja za 2 tyg odbieram wynik Nifty to będę wiedzieć czy ta kreseczka u nas to na pewno dziewczynka :)

Dagietka lubi tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Ty będziesz wiedzieć na 100% :) Zobaczymy, czy u Ciebie się potwierdzi. No moja lekarka dzisiaj powiedziała, że jest pewna na 90%.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka jakie piekne zdjecie w awatarze!!!!! Zakochana jestem :* co za slodziaki :*

Dagietka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ