Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja z Olkiem od 10.40 do 14.40 byliśmy na dworze
ale fajna pogoda, dziecko pospało, pobawiło się, opaliło
ja też
i teraz znów drzemka a ja zaraz zacznę się szykować na wizyte. Obym tylko wyniki krwi miała dobre, bo boję się, że znów anemia mi wyjdzie.
Ah i ostatnio miałam + 1kg, a dziś już tylko +0,5 kgoby tak dalej
7w3d 💔 -
Hej dziewczyny,
Ja po prenatalnych. Dzieciaczki zdrowe i wstępnie określona płeć - 2 dziewczyny
Już mam jedną córkę, więc będzie w domu babiniec, choć lekarka powiedziała, że płeć na 90% określa, to ja wiem, że już z tego chłopców nie będzie.
Czy któraś może wrzucić zdjęcie usg, gdzie widać, że jest chłopak?
Dziękuję i miłego popołudniaNadulka, kwiatakacji, justyna14, alicja_, Madzisek, Karola1990, lilianna, bella88, Kate4, maya34, m@rzenie, MeGi2986, zai2014, dmuchawiec, Flakonik lubią tę wiadomość
[/url]
-
Ja tez juz po wizycie z tym moim plamieniem i wiem wszystko
plamienie bierze się z tad ze mam bardzo nisko ułożone łożysko (prawie na samej szyjce) ale z maleństwem wszystko w porządku rozwija się prawidłowo i aż jest o prawie 2tyg większe niż ciąża jest... Wiec szykuje się gigant lub gigantka... Nawet nie pomyślałam żeby zapytać o płeć z tego wszystkiego... Następna Wizyta za 3 tyg oby łożysko się podniosło
Nadulka, Dagietka, kwiatakacji, Hashija, justyna14, alicja_, Madzisek, lilianna, MeGi2986, Kate4, maya34, m@rzenie, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Dagietka wrote:Hej dziewczyny,
Już mam jedną córkę, więc będzie w domu babiniec, choć lekarka powiedziała, że płeć na 90% określa, to ja wiem, że już z tego chłopców nie będzie.
Dziękuję i miłego popołudnia
Gratulację a jaką wielkość mają maluchy? po ile cm?
-
Matleena wrote:Anka, a zażywasz jakieś witaminy prenatalne? Bo z tego co słyszałam, to one mogą powodować przyspieszony wzrost maluszków i w związku z tym zwiększona wagę urodzeniową.
Wogole dziś spojrzałam w swoja ksiazeczke i nie wierze wlasny oczom,zawsze myslalam,ze przy porodzie wazylam ok 3600g i jakies 56-57cm a tu taka niespodzianka! Zaledwie 3100g i 54cmheheehe ale porod w 38tyg bez powiklan
-
nick nieaktualny
-
hej wszystkim
My mamy wizytę w piąteka na ostatniej moje maleństwo miało juz 26mm i widziałam jak się rusza i rączkami macha
super uczucie
termin mam na 12.12.2015 jej wydaje się że jeszcze tak długo a jednak ten czas leci szybko
wnet kończę pierwszy trymestr
pozdrawiam
kwiatakacji, Martitta., Flakonik lubią tę wiadomość
-
Dagietka wrote:Hej dziewczyny,
Dziękuję i miłego popołudnia
Mojego znajomego żona do 6 miesiąca była pewna że nosi w sobie dziewczynkę. Cieszyli się ponieważ mieli już synka. Jak się okazało jednak będzie chłopak. Tak więc jeżeli liczysz na synka to jeszcze jest duża szansaDagietka lubi tę wiadomość
-
Powiem szczerze, że liczyłam na to, że będzie choć jeden chłopak
Wiadomo, że najważniejsze, że dzieci są zdrowe, ale jednak taka mała nadzieja była, że na 3kę dzieci, choć jedno będzie płci męskiej
Czytałam właśnie o pomyłkach, ale jest ich niewielka ilość i raczej są małe szanse, aby przytrafiło się to właśnie mi
No nic trzeba będzie za kilka lat spróbować jeszcze razmenka lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDagietka, ja mam 3 synków
Teraz nie znam jeszcze płci ale pewnie kolejny chłopczyk
Mój najstarszy synek do 7 miesiąca był dziewczynką, drugi od początku był "pewnym" chłopcem a trzeci do 5 miesiąca dziewczynką
Chłopcy jak malowani
Ale próbowanie za kilka lat jeszcze raz to świetna decyzja
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej gratuluje udanych wizyt dziewczyny;)
ja niestety musze wiecej lezec bo mam skurcze i byłam u gin na szczescie wszystko ok ale mam sie oszczedzacdzieciaki strasznie sie rozpychaja i dlatego skurcze bo macica rosnie;) Flakonik tez sie stresuje przedwczesnym porodem ,ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)
-
Oj Pchełka dajesz mi nadzieję, choć z moim "szczęściem" będą bankowo 2 dziewczynki
Wcześniej mówiłam, że to moja ostatnia ciąża, ale dziś mąż jak dowiedział się, że będą 2 córki, to powiedział, że trzeba będzie próbować dalej
Jestem za, ale chcę trochę oddechuMoże za 3-4 lata, jak te maluchy trochę podrosną.
Jestem właśnie ciekawa jak wygląda chłopiec w 12-13 tyg ciąży.
Moje oba dzieciaczki mają takie same zdjęcia, które wskazują, że to dziewczyny:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:48
Anko:-), bella88, kwiatakacji, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość
[/url]
-
Hej kobietki. Gratuluję udanych wizyt....czekam na info od suerte bo nie doczytalam aby dala znać po wizycie.
U mnie jedno usg genetyczne u wrocławskiego specjalisty w środę i kolejne u mojej lekarki za tydzień z badaniami krwi.
Najbardziej zależy mi na dobrze wykonanym usg u fachowca który się nim specjalizuje.
Zaczynam odczuwać stres. Miałam ostatnio 2 nocne orgazmy-to nigdy bez ciąży się nie zdarzało-a teraz, szok. Budził mnie orgazm i ból brzucha. W piątek dodatkowo pisalam wam o tym ze czuje sam środek podbrzusza. Mam nadzieje ze z dzieckiem wszystko dobrze.
Buziaki dziewczyny i dużo powodzenia na naszym forum! -
Właśnie po prawej stronie na tym zdjęciu taka pozioma biała kreseczka, to podobno oznacza, że to dziewczynka. Nie mam samego brzuszka i nóżek, ale wklejam zdjęcie części zdjęcia z usg tej części właśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:06
czarnamaalina lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDagietka - mam też z taką kreseczką i też dziewczynka, ale jak już wcześniej pisałam moja lekarka mówi, że to jest tylko strzał i szanse są pół na pół
Niektórzy lekarza nie chcą nawet strzelać . Ja za 2 tyg odbieram wynik Nifty to będę wiedzieć czy ta kreseczka u nas to na pewno dziewczynka
Dagietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny