X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia i powodzenia na wizytach :*

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Mama_Mai - bardzo dziękuję za komplement :) Pani doktor powiedziała, że dzieci są tak ładnie ułożone, równolegle, że zdjęcia z usg nadają się do książek :)

amos - dziękuję za stronkę, zaraz wezmę się za jej czytanie :) Ja też mam córcię w domu i jest cudowna :) Chciałam żeby miała siostrę, ale liczyłam też na chłopca. Właściwie mi to by było obojętne, bo dzieci, to najważniejsze, aby były zdrowe, ale trochę pod naciskiem rodziny tak sobie wkręciłam tego chłopca. Szczególnie mój teściu będzie niezadowolony, że nie będzie kontynuacji nazwiska i to chyba jest największa presja :)

Pchełka wiem właśnie, że pozioma to dziewczynka, chciałabym jednak zobaczyć jak wygląda ta pionowa :)

Właśnie...ta presja otoczenia...Ja mam 3 chłopców i oczywiście marzę o córce, ale nie obsesyjnie. Jak tylko powiedziałam, że jestem w ciąży, to ciągle słyszę I co? Będzie córka? A mi tak naprawdę nie zależy. Chciałabym, owszem, przede wszystkim chciałabym już znać płeć, bo jestem ciekawska, ale chłopczyk, taki mały Aleksander też mi się śni po nocach :-)

Izabela lub Aleksander-już wybrałam (chyba)

Dagietka, wybrałaś imiona?

Dagietka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Cieszę się, że wizyty Wam się udały:) chyba jeszcze Justyna miała wczoraj i się nie odezwała albo ja przegapiłam...

Z sentymentu zajrzałam na pierwszą stronę naszego wątku ehh na początku tylko Flakonik, ino, marronek, annielica a teraz to się rozdmuchałyśmy hehe Mogłabym mieć już wizytę bo ciekawa jestem jak ta moja kruszynka rośnie a coś mi się wydaje, że rośnie;) Ogólnie panikarą nie jestem ale wczoraj cały dzień mnie brzuch bolał jakby mi ktoś wziął kawałek ciała i rozciągał więc mam nadzieję, że to dzidzia:) w końcu kiedyś muszę mieć ten brzuszek:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie, że same dobre wieści aż miło się czyta ;) ja bym strasznie chciała dziewczynkę ale jak będzie chłopak to też się nie obrażę To niesamowite że na tak wczesnym etapie ciąży można się dowiedzieć co się nosi pod serduchem

• amos Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Acikk - moim zdaniem też wygląda na panienkę, ale ekspertem nie jestem :)

amos - wiem, że zawsze zanjwazniejsze jest to, żeby dzidzi abyła zdrowa. Wiem, że to może wydawac się dziwne, że jestem troszkę zawiedziona informacją nt. płci, cieszę się, że dzieci są zdrowe, że nie mają zagrożeń wadami genetycznymi, które można okreslić na tym etapie, ale troszkę mi jednak smutno, że nie będzie chociaż jednego syna. Sama nie wiedziałam, że tak zareaguję, ale tak po prostu jest. Liczę jeszcze po cichu, że lekarka się pomyliła, ale rozum mi mówi, że to głupie :)

Dagietka rozumiem cię doskonale, bo w drugiej ciąży czułam się całkowicie inaczej niż w pierwszej i byłam przekonana że będzie syn :). Niestety w 13 tygodniu lekarz powiedział będzie córka co u mnie wywołało szok, bo naprawdę byłam pewna syna. Do końca ciąży pytałam się czy się czasem nie pomylili :), ale mała została dziewczynką. Teraz nie mam zupełnie parcia na syna, może przez poprzednie doświadczenie :)

Acikk u Ciebie ciężko określić płeć, bo maluszek leży chyba na boku :)

Dagietka lubi tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najblizsza wizyte mam juz w srode. Co 2 tygodnie mam. Czekam niecierpliwie juz na wyniki testu :) kwiatakacji ty wiesz jak to dokladnie ma wygladac? ;) na internecie sa podane takie wykresy jako lrzykladowy wynik testu z ryzykiem wystapienia.

W ciazy nie wolno sie opalac,prawda?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, dla chętnych: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lista-obecnych-ciezarowek,26,243.html?sd=1

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj zaczynam 15 tydzien!!! :)
    Kocham te moje malenstwa nad zycie <3 <3

Pchelkaa, Karola1990, MeGi2986, Anka1101, justyna14, Hashija, Dagietka, alicja_, kwiatakacji, Madzisek, Kourtney lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Witajcie! Cieszę się, że wizyty Wam się udały:) chyba jeszcze Justyna miała wczoraj i się nie odezwała albo ja przegapiłam...

Z sentymentu zajrzałam na pierwszą stronę naszego wątku ehh na początku tylko Flakonik, ino, marronek, annielica a teraz to się rozdmuchałyśmy hehe Mogłabym mieć już wizytę bo ciekawa jestem jak ta moja kruszynka rośnie a coś mi się wydaje, że rośnie;) Ogólnie panikarą nie jestem ale wczoraj cały dzień mnie brzuch bolał jakby mi ktoś wziął kawałek ciała i rozciągał więc mam nadzieję, że to dzidzia:) w końcu kiedyś muszę mieć ten brzuszek:P
    hej :) nie miałam wczoraj chwili, u mnie tylko wyniki badań, krew super, ciśnienie super tylko w moczu mam bakterie i nic na to ginek nie powiedział, wiec kupiłam dzis zurawine i zgrzewke wody i tak sie bede leczyc na razie :) usg 19.06 :) oby ten czas szybko zleciał

powodzenia dla dzisiejszych wizytujących :)

Karola1990 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki;)
    Gratuluje udanych wizyt, ciesze sie ze wszystkie tryskacie radoscia, oby tak dalej!!:)
    Milego dzionka wszystkim i powodzenia na wizytach:)
    Ja jeszcze 2 tyg i spotkam sie ze swoim kropkiem:)

• Martitta. Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt i pierwszych określonych maluszków :) My niestety czekamy na kolejną wizytę aż do 16 lipca. Zdziwię się po tym czasie i wielkością dzidzi i brzuszka i oby małe było fajnie ułożone, bo chciałabym wiedzieć co nam się udało zmajstrować. Mam dla Was humor na lepszy początek dnia. Co prawda idzie lato, no ale rodzimy zimową porą roku, także myślę, że ten obrazek pasuje do nas idealnie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f8c96e1efaa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 08:10

MeGi2986, justyna14, Karola1990, kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

CÓRECZKA
    7v8ryx8dc08b88sv.png
    i81xb201udla5dpz.png
    >>niedoczynność tarczycy<<
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robic po serduszkowaniu z mezem mialam rozowe plamienie nieduzo bardzo nieduzo ale jednak...i w nocy obudzil mnie bol brzucha takie klucie.... nie wiem teraz ok jecha do lekarza? Wizyte mam za tydzien....

07.06.2015 * Nasza najdroższa kruszynka...

ece938ea53.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka co do imion to miałam wybrane dla chłopców, już od czasu poprzedniej ciąży, kiedy byłam przekonana, że będzie syn, a urodziła się córka :)

Jeśli chodzi o imienia dla dziewczynek nie mam kompletnie pomysłu. Dla córki wymyślił mąż i myślę, że teraz też go do tego skłonię.

Tak sobie myślę, że fajnie jest mieć 3 córki z kilku powodów - te same ubranka i zabawki, nie trzeba przynajmniej na razie organizować kolejnego pokoju i przemalowywać obecnego, dziewczynki będą się razem bawić i będą największą damską bandą na osiedlu :)

No ale tez sobie przemyślałam, że jeśli 11 czerwca na kolejnej wizycie potwierdzi się płeć, to za 3 lata przyatakujemy znów i może uda się wtedy synek :)

A własnie dziewczyny jestem ciekawa, czy któraś z Was planowała płeć? Podobno są jakieś metody, choć ciężko mi w to uwierzyć, ale jestem ciekawa :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam się z..niestety wymiotami :o jakiś szok przezylam,tak dobrze mi ostatnio,energii nawet full opcja i nastroj okej a tu dziś wstałam i..szybki bieg do toalety..hehe jeju Chyba Marcel chciał o sobie przypomnieć;p eh
    Ciesze się bo widze,ze same dobre wiadomości z wizyt :)) oby tak dalej!
    Teraz to ja nie mogę się doczekać USG polowkowego :D to będzie najlepsze USG! Umawiam się prywatnie w 20tyg,nie ma co :)) co prawda jeszcze dużo czasu..ale pewnie zleci jak to genetyczne ;)
    Ja wczoraj miałam wrazenie,ze cos poczułam w sklepie popołudniu,jakis dziwny ruch w podbrzuszu ale nie mam pojęcia czy to Marcel czy to macica dalej się rozciąga :) w każdym bądź razie takiego ruchu jeszcze nie czułam od początku ciąży. U mnie lozysko na przedniej scianie to pewnie se poczekam na te ruchy ;)
    Milego dnia Wszystkim !

alicja_, MeGi2986 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia mysle,ze nic się nie dzieje,biorac pod uwagę wszystkie posty które pisaly dziewczyny w podobnej sytuacji. Ale jak chcesz się upewnić to jedz do lekarz i sprawdz.

Ja na początku ciąży nawet sporo razy z Małżem <3 ale teraz to już znowu codziennie :P po prostu ja nie wytrzymuje :P hehe na szczęście u mnie nic się nie dzieje,to nawet nie pomoge bo ani nie mam plamień od początku ciąży ani skurczow po.moze sporadycznie brzuch zabolał po <3 ale to było w pierwszy tygodniach. Za dwa dni koncze luteinę :)

Dagietka my nie planowaliśmy ale w trakcie tego cyklu codziennie <3 także zobaczymy czy wyjdzie chlopiec ;) poza tym robiłam testy owu i jak tylko krechy wyszly ciemne to od razu <3 ;)

Dagietka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w 15 tygodniu.
    Jak to leci!!! :) Flakonik idziemy łeb w łeb!:)

Strsznie się boje dzisiejszego dnia :( Mam mieć wyniki testu PAPPA… Naczytałam się w internecie o częstych wynikach które świadczą o wadzie, mimo, że jej nie ma… Czytałam pamiętniki dziewczyn które przez to przechodziły… aminopunkcja itp. To straszne ile to wszystko kosztuje nerwów.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 08:33

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Alicja będzie dobrze,ale skoro masz się teraz tak denerwowac to po co robilas?:PP I takich rzeczy nie czytaj na necie bo każdy lekarz jest inny i każdy przypadek jest inny ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie alicja - będzie dobrze, bez stresu. Ja w zeszłej ciąży robiłam też PAPPA, ale nie czytałam o tym w necie, po prostu poszłam z wynikami do lekarza i tyle :) Było wszystko w porządku i u Ciebie też będzie :) Trzymam kciuki !

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(
    Jak pobierali mi krew to powiedzieli, że gdy wyniki będą dobre to wyślą je emailem, a jeżeli coś będzie nie tak to zadzwonią…
    Właśnie odebrałam telefon, żeby pilnie zgłosić się dziś do lekarza na 11:30. Gdy zapytałam - czy można wysłać wyniki emailem - powiedzieli, że nie ma takiej możliwości i że lekarz naciska na spotkanie….

OSZALEJE :( !!!!!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    :(
    Jak pobierali mi krew to powiedzieli, że gdy wyniki będą dobre to wyślą je emailem, a jeżeli coś będzie nie tak to zadzwonią…
    Właśnie odebrałam telefon, żeby pilnie zgłosić się dziś do lekarza na 11:30. Gdy zapytałam - czy można wysłać wyniki emailem - powiedzieli, że nie ma takiej możliwości i że lekarz naciska na spotkanie….

OSZALEJE :( !!!!!
    Nie denerwuj się! to jeszcze o niczym nie swiadczy,to sa pewnie dość poważne badania,zeby je ot tak wysylac emailem,poza tym sama tych wynikow może nie zrozumiesz,lekarz chce CI wszystko wyjasnic.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ