X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicj nie martw sie na zapas :) poczekaj na wyniki i wtedy bedziesz myslec co dalej. Test Pappa to tylko statystyka i moze dawac falszywe wyniki. Poza tym gdyby bylo cos nie tak, to zadzwonili by do ciebie z przychodni ze wynik jest zly.
    Do mnie w poprzedniej ciazy zadzwonil lekarz, ktory przeliczal to ryzyko bo u mnie wynik byl 1:7.

A wczoraj dostalam wyniki z tej ciazy i ryzyko zespolu jest bardzo niskie bo 1:1605 :)

kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - właśnie sęk w tym, że zadzwonili właśnie z przychodni :(
    No nic czekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No doczytalam juz ze zadwonili :/ poczekaj do wizyty, zobacz jakie wyszlo ci ryzyko i przede wszystkim ktorej wady to dotyczy bo to badanie wykrywa ryzyko az 3 trisomii, nie tylko zespolu Downa. Trzymam kciuki, zeby jednak wszystko bylo dobrze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja bedzie dobrze:*
    Kurcze a mnie moj maz odwleka od zrobienia testu Pappa. Twierdzi ze jest to nam niepotrzebne bo tak jak zrezzta same tez pisalyscie nie jest to badanie do konca wiarygodne a moze przyniesc sporo stresu. I juz sama nie wiem co robic.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    A nie zastanawiałas się nad Sodowski centrum ?? Specjalizują się w badaniach prenatalnych - wszyscy lekarze mają certyfikat tam

Jakoś nie bardzo. Od początku nastawiałam się na GynC, tym bardziej że mam u nich te badania za free. Narazie zapisana jestem do dr Szwaczki, ale nie znam go. Myślałam że któraś z Was coś mi podpowie.

Bliźniaki są z nami :*
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja na razie nie bierz do glowy,pojdziesz do lekarza i się dowiesz.

Ja jakiś ostatnio pechowy czas mam w domu,najpierw corka w przedszkolu zostawila bolerko..oczywiście nie znalazło się;/ tak się wkurzylam! co za ludzie..nie licząc ile spinek,gumek itp. jej ukradli z szafki,potem auto Nam się zepsulo,wczoraj Małż odcholowal do mechanika,mam nadzieje,ze to tylko uszczelka a nie caly jakiś element do wymiany:/ olej ciurkiem się lał po ulicy jak wracaliśmy,dobrze,ze pod blok dojechaliśmy,nastepny dzień Mała moja porwala nowe baleriny,a nawet dwie pary..nie mam pojęcia jak to zrobila,rece mi opadly,pojechalismy kupic sandałki,wracamy policja..mandat bo akurat mój Małż wyjechal z pod hipermarketu i nie zapial jeszcze pasow.. 100zl+2pkt + oczywiście w tej chwili musiala tez zadzwonić tesciowa;/ ten odebral i dziękujemy 200zl+5pkt.. teraz siedze Tata do mnie mowi gdzie jest dowod rejestracyjny od naszego auta..pisze do Meża ma sprawdzić czy nie ma w saszetce swojej,jak nie to kolejne 100zl wyrobienie dowodu nowego,,ja oszaleje :/ i to wszystko w ciągu 6 dni...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam dzisiaj USG prenatalne i zastanawiam się, czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować do tego badania? Podobno trzeba mieć pusty pęcherz i nic nie pić przed badaniem, ale jak z jedzeniem? Można na godzinę/dwie przed badaniem zjeść np. małą kanapkę?

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 - ojejku faktycznie nieprzyjemny ciąg wydarzeń, ale pamiętaj, że po burzy przychodzi słońce i w końcu zła passa się odwróci :)
    U mnie jak mąz dostaje mandaty to od razu po 500 zł, więc i tak u Was nie jest źle :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka można normalnie jeść o pecherzu nie wiem ale napewno nie ma być pełny, w razie czego lekarz Cie wyśle na siku :) nie trzeba sie wogóle przygotowywać :)

Któraś z dziewczyn pytała o badania usg genetyczne w katowicah - ja robiłam w Centrum Zdrowia Kobiety Stojko u dr Orlińskiego i jestem zadowolona wszystko ładnie objaśniał pytał czy chcemy coś wiedzieć cały czas nam mówił co tam sprawdza więc ogólnie super no i cena w porządku bo zapłacilismy 200 zł

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:00

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja nie denerwuj się na zapas!
    Przecież Twoja dzidzia od początku jest wyjątkowa i pewnie chcą tylko coś omówić!! A pamiętaj że stres szkodzi dzidzi najbardziej!
    Trzymaj się, będzie dobrze!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka - możesz jeść normalnie. Co do pęcherza, to ja wczoraj na prenatalnych akurat miałam pełny i wszystko było ładnie widać, w razie czego lekarz Ci powie, żeby opróżnić pęcherz. Nie stresuj się, to normalne badanie usg przez brzuch, tylko po prostu bardzo dokładne z pomiarami :) Będzie dobrze, a plusem jest to, że bardzo dokładnie można obejrzeć dzidzię :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Alicja, a przecież na USG było wszystko OK z dzidzią!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka Twoje Dzieciaczki wymiatają :D
    Życzę Ci synka a zazdroszczę córeczki ;)

Dagietka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem czy to mozliwe, ale przebudzilam sie wczesnie rano na siku, polezalam chwilke na plecach i poczulam motylka w srodku z prawej strony, taki muśniecie od srodka :) nie wiem czy to mozliwe tak szybko... nie podejrzewam, zeby to nie byly ruchy jelit ani nic w tym stylu. Gdzies czytalam, ze kobiety w drugiej ciazy zazwyczaj szybciej odczuwaja takie chociazby musniecia niz kobietki w pierwszej ciazy. Dodam jeszcze, ze to moj pierwszy maluszek.

Czy ktoras z Was juz wyczuwa jakies minimalne ruchy? :)

Milego dnia :*

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( dzięki za wsparcie.
    Mój Jacek zadzwonił do lekarza raz jeszcze żeby poprosić o wyniki, ale lekarz stanowczo odmówił…
    Mamy przyjechać porozmawiać i koniec.

bella88 lubi tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Alicja nie denerwuj sie na zapas na pewno bedzie wszystko dobrze. Sluchajcie i ja troche sie pozale dzisiaj. Od paru dni jak chodze to czuje bolesci podbrzusza i kregoslupa i do tego straszne parcie na pecherz. Zaczelam szukac w internecie co to moze oznaczac no i szok! Wszedzie pisza o przedwczesnym skracaniu sie szyjki macicy, o przedwczesnym porodzie a co najgorsze o poronieniach z tego powodu. Oczywiscie wkrecilam sobie ze na pewno mi tez skrucila sie szyjka i ze niedlugo pewnie cos zlego sie stanie. Zwlaszcza ze mialam dwa lyzeczkowania a po takich zabiegach moze szyjka sie szybciej skracac. Powiedzcie mi czy Was tez boli brzuch jak pochodzicie? Bo noe wiem co myslec i co robic, czy dzwonic do gina i owic sie na wizyte. Ja chyba zwariuje.....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka niestety i tak się zdarza.. ale już se poprawiłam trochę humor bo wlasnie wygrałam aukcje i za niedługo będę miała detektor tętna plodu:D za cale 65,50zl :P z przesylka już :) fakt,ze znowu kasa leci ale dobre to niż 100 czy 120zl ;)

Dagietka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej dziewczyny. Alicja nie denerwuj sie na zapas na pewno bedzie wszystko dobrze. Sluchajcie i ja troche sie pozale dzisiaj. Od paru dni jak chodze to czuje bolesci podbrzusza i kregoslupa i do tego straszne parcie na pecherz. Zaczelam szukac w internecie co to moze oznaczac no i szok! Wszedzie pisza o przedwczesnym skracaniu sie szyjki macicy, o przedwczesnym porodzie a co najgorsze o poronieniach z tego powodu. Oczywiscie wkrecilam sobie ze na pewno mi tez skrucila sie szyjka i ze niedlugo pewnie cos zlego sie stanie. Zwlaszcza ze mialam dwa lyzeczkowania a po takich zabiegach moze szyjka sie szybciej skracac. Powiedzcie mi czy Was tez boli brzuch jak pochodzicie? Bo noe wiem co myslec i co robic, czy dzwonic do gina i owic sie na wizyte. Ja chyba zwariuje.....
    Hmm mnie zaboli sporadycznie choć nawet jak raz na jakiś czas tak się stanie nie panikuje i nie biore do glowy bo odsapnę chwile na lozku i dalej działam co miałam robic ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ja siedzę w pracy i tak się zastanawiam...
    Około 14 zaczynam odczuwać ból brzucha i kręgosłupa, mam pracę siedzącą przy komputerze i po tych 6 godzinach już jestem zmęczona a jeszcze 2 do wysiedzenia...
    W poniedziałek jest lepiej ale to chyba dlatego, że w weekend staram się dobrze wypocząć...
    za tydzień mam wizytę więc zapytam lekarza czy to aby nie jest nic złego..
    Czy któraś z Was miała coś podobnego...martwię się troszkę...

alicja_ 3maj się, będzie dobrze:*

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ