Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Puli mnie tez boli brzuch jak troche pochodze np po zakupach. Ale nie tak ze caly czas. A kiedy mialaa ostatnia wizyte? Lekarz bada Ci szyjke na kazdwj wizycie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPuli czeste sikanie na tym etapie ciazy to norma
macica uciska na pecherz dlatego ciagle chce ci sie siku
jak dziecko pojdzie troche do gory to bedzie lepiej
a bole podbrzusza i klucia to oznaka rozciagania
jezeli bol jest silny czy ciagly to skosultuj go z lekarzem. A teraz ciesz sie ciaza
A skracajaca sie szyjka to chyba nie jest zmora 1 trymestru... spotkalam kilka kobiet ze skrocona szyjka,ale kazda z nich spotkalo to dopiero po 20tc, wiec odetchnij i nie martw sie!!! A przede wszystkim nie czytaj bzdur w internecie!!! Tam ludzie pisza co chca i to naprawde nie jest wartosciowe zrodlo informacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:49
Suerte lubi tę wiadomość
-
No i ja was nadrobiłam wcinając truskaweczki z jogurtem grecki.
z rana sobie jeszcze dospałam i teraz dochodzę do siebie.
przeczucia przeczuciami, ale mi się wydaje, że na USG prenatalnym widziałam sterczący guzek, a mąż tam po swojemu wypatrzył dziewczynkę.
w pierwszej ciąży mąż jeszcze przed lekarzem wiedział co będzie. Lekarz się wahał, a mąż już całą pewnością mówił, że chłopak i faktycznieCiekawe jaki prezent dostane na USG w dniu moich urodzin
oby było widać
Alicja - czekam z niecierpliwością na wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:29
-
nick nieaktualny
-
iNso87 Ja również żadnych mdłości, wymiotów itd...i powiem szczerze, że mnie to troszkę martwiło:)
A jeśli chodzi o te badania prenatalne, to może wiecie czy jeśli w mojej rodzinie jest ktoś kto ma zespół Downa to czy powinnam się martwić o swoje Maleństwo?? Istnieje jakieś większe ryzyko ponownego wystąpienia?iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnetka88 wrote:iNso87 Ja również żadnych mdłości, wymiotów itd...i powiem szczerze, że mnie to troszkę martwiło:)
A jeśli chodzi o te badania prenatalne, to może wiecie czy jeśli w mojej rodzinie jest ktoś kto ma zespół Downa to czy powinnam się martwić o swoje Maleństwo?? Istnieje jakieś większe ryzyko ponownego wystąpienia?
Anetka u mnie w rodzinie jest roniez osoba z ZD - brat cioteczny, lekarz mowi ze jest wieksze zagrozenie ale nie wiem jak procentowo to wyglada. U siostry ciotecznej coreczki wykryli tez rozszczepienie kregoslupa wiec jest strach, ale testow nie robilismy. Usg wyszlo ok i tego sie trzymamy -
nick nieaktualny