X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej puli27 ja mam podobnie, ale tylko w pracy mnie to dopada (dodam, ze pracuje na kuchni w restauracji i czasem nie jest lekko po 10h na nogach) a w dodatku odczuwam takie niefajnie klucie w podbrzuszu :/ zastanawiam sie ile jeszcze popracuje...

Przepraszam, ze od czasu do czasu tylko sie wtrace, ale nie nadazam tutaj za Wami :) duzo sie u Was dzieje i nie jestem nawet w stanie wszystkiego nadrobic.

Dziewczyny zycze Wam udanych wizyt i dobrych wynikow :* I oby wszystko szlo po Waszej mysli.

• muamua Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę, bo jestem wciąż zalatana. Ktoś prosił o zdjęcie siusiaka męskiego, więc załączam -> http://zapodaj.net/79cacee317f2b.jpg.html

Dagietka lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua z którego tyg to zdjęcie ??
    Dopytuję bo tak strasznie chcę by moje dziecię pozostało tą dziewczynką :D i porównuję :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11tc6d - lekarz mówi, że na 90% chłopak, bo kąt jest zdecydowanie prosty, więc ja już nazywam malucha Maćkiem :) Ja marzyłam o dziewczynce, ale już się przyzwyczaiłam do myśli, że będę mieć drugiego synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:59

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam dokładnie w tym samym dniu :D
    I u mnie kreseczka była zdecydowanie prosta hmm kto wie :P
    Mam nadzieję że w następny czwartek już będzie pewniak to już będzie 14 i 5 dni ! :D i albo zostanie dziewczynka albo synuś się zaprezentuje :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wierzę w pomyłkę, bardzo ufam temu lekarzowi. Ale myśl o córce wciąż się tli, bo dzisiaj mi się śniło, że urodziłam dziewczynę :) Gdyby nie to usg, to pewnie myślałabym, że to córka, bo odrzuciło mnie zupełnie od mięsa i ostrych rzeczy. Jem owoce, warzywa, mam ochotę na sorbety i potrawy o łagodnych smakach. Mądrości ludowe to głupoty ;)

ganns65g873vd173.png
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mi lekarz powiedział ze na 52% haha to tyle to ja sama wiem bez usg :D i też od początku przeczuwam syna ale lekarz dał mi nadzieje iii... zgłupiałam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja dzisiaj obudziłam się z ogromnym bólem gardła i wrażeniem, że mam coś w przełyku, nawet wodę mi się ciężko przełyka :/ Mam nadzieję, że to nie żadna angina czy jakieś inne świństwo. Pójdę później po prenatal i szałwię do apteki, ale zastanawiam się czy to pomoże - nie pamiętam kiedy ostatnio mnie aż tak bolało gardło.

Flakonik - nie mam pojęcia jak wyglądają wyniki - wiem , że będzie określone czy ryzyko jest niskie czy wysokie. Ja ze swoimi pójdę do mojej ginekolog żeby mi wyjaśniła co i jak - tak się umawiałyśmy. kiedy masz mieć wyniki?

Anetka - ja pracuję dużo przy komputerze i mam takie same odczucia - 8 godzin ciągiem nie wysiedzę . Brzucha jeszcze prawie nie mam ale jak posiedzę 5-6 godzin to się robi twardy i napięty. Pytałam się mojej lekarki powiedziała mi , że na tym etapie nie widzi u mnie przeciwskazań do pracy przy komputerze ale żeby nie przesadzać i robić sobie przerwy - znaczy przejść się , położyć (ja mogę bo pracuje w domu)

Alicja - trzymam kciuki żeby wszystko było ok . Nie każdy wynik do omówienia jest zły . Jak leczyłam szyjkę macicy to mój lekarz omawiał każdy wynik, bo nie chciał armii spanikowanych pacjentek , które swój wynik zinterpretowały w internecie sama oczywiście tak robiłam i gdyby nie to , że on mi wcześniej omawiał wynik to nieraz byłabym spanikowana.

Puli - mnie boli jak dużo pochodzę , ale jak potem poleżę to przechodzi . Nie diagnozuj się w internecie bo potem osiwieć można:)

Myszata - ja nie czuję jeszcze nic a łożysko na ostatnim USG miałam dokładnie z boku i gin powiedziała, że na dwoje babka wróżyła gdzie się przesunie.

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty oby były tak samo pomyślne jak wczorajsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem czy to mozliwe, ale przebudzilam sie wczesnie rano na siku, polezalam chwilke na plecach i poczulam motylka w srodku z prawej strony, taki muśniecie od srodka :) nie wiem czy to mozliwe tak szybko... nie podejrzewam, zeby to nie byly ruchy jelit ani nic w tym stylu. Gdzies czytalam, ze kobiety w drugiej ciazy zazwyczaj szybciej odczuwaja takie chociazby musniecia niz kobietki w pierwszej ciazy. Dodam jeszcze, ze to moj pierwszy maluszek.

Czy ktoras z Was juz wyczuwa jakies minimalne ruchy? :)

Milego dnia :*

Ja 3 razy czulam, przedwczoraj wieczorem, wczoraj po wizycie i dzis w pracy jak rano usiadlam. Ale nie wiem czy to to :-)

• Martitta. Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zapytałam Was o brzuszki, ale nie pokazałam Wam mojego. Wszystko przez to, że nie mogłam poradzić sobie z wymiotami. Ale chwilowo jest ok więc chwalę się jak i my rośniemy http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3945ead277.jpg

kwiatakacji, alicja_, iNso87, Karola1990, justyna14, MeGi2986, bella88, Anka1101, Hashija, m@rzenie, Flakonik, lilianna lubią tę wiadomość

CÓRECZKA
    7v8ryx8dc08b88sv.png
    i81xb201udla5dpz.png
    >>niedoczynność tarczycy<<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala trzymam kciuki,zeby wszystko jest jak w najlepszym porzadku.
    Ja ciagle nie mam listu z terminem Usg, jak nie przyjdzie do czwartku to w piatek zadzwonie i sie dowiem czy moze zapomnieli o mnie ;) Mam nadzieje, ze uda mi sie zrobic do 10 czerwca ewentualnie do 15, bozaraz po chcialam leciec do Pl :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    :( dzięki za wsparcie.
    Mój Jacek zadzwonił do lekarza raz jeszcze żeby poprosić o wyniki, ale lekarz stanowczo odmówił…
    Mamy przyjechać porozmawiać i koniec.

Alicja jestem z Toba, jeszcze godzina i sie dowiesz o co chodzi. Musi byc dobrze :-*

• muamua Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, trzymam kciuki :)

ganns65g873vd173.png
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej dziewczyny. Alicja nie denerwuj sie na zapas na pewno bedzie wszystko dobrze. Sluchajcie i ja troche sie pozale dzisiaj. Od paru dni jak chodze to czuje bolesci podbrzusza i kregoslupa i do tego straszne parcie na pecherz. Zaczelam szukac w internecie co to moze oznaczac no i szok! Wszedzie pisza o przedwczesnym skracaniu sie szyjki macicy, o przedwczesnym porodzie a co najgorsze o poronieniach z tego powodu. Oczywiscie wkrecilam sobie ze na pewno mi tez skrucila sie szyjka i ze niedlugo pewnie cos zlego sie stanie. Zwlaszcza ze mialam dwa lyzeczkowania a po takich zabiegach moze szyjka sie szybciej skracac. Powiedzcie mi czy Was tez boli brzuch jak pochodzicie? Bo noe wiem co myslec i co robic, czy dzwonic do gina i owic sie na wizyte. Ja chyba zwariuje.....

Puli mnie tez boli brzuch jak troche pochodze np po zakupach. Ale nie tak ze caly czas. A kiedy mialaa ostatnia wizyte? Lekarz bada Ci szyjke na kazdwj wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny troche mnie tu nie było :) cieszę sie, że same dobre wiesci przynioslyscie z wizyt ;)) nadrabialam Was z usmiechem na twarzy ;) oby czerwiec szybko zlecial bo też chce zobaczyc moją malutką ;))

Ala trzymam mocno kciuki za Was, bedzie wszystko dobrze! ;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja również dołączam się do kciuków. Koniecznie daj znać co powiedział lekarza.
    U mnie okazało się, że ten mój ból głowy to kolejny raz zatoki :( narazie nic nie biorę i jutro zapytam się gina co mam dalej zrobić bo wiem, że samo nie przejdzie a męczę się tak, że szok a jak on nie będzie nic mógł dać to po prenatalnych pojadę odrazu do rodzinnego.

Czy tylko ja i Flakonik jutro mamy wizyty?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka wrote:
    Kochane, mam dzisiaj USG prenatalne i zastanawiam się, czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować do tego badania? Podobno trzeba mieć pusty pęcherz i nic nie pić przed badaniem, ale jak z jedzeniem? Można na godzinę/dwie przed badaniem zjeść np. małą kanapkę?
    Mi pani w rejestracji powiedziała, że wręcz na prenatalne mam przyjechać już po śniadaniu, ciężko będzie trochę bo nie jestem przyzwyczajona jeść tak wcześnie a badanie mam o 8.20.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam miec jutro wizyte ale zostala przesunieta o tydzien :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:24

Dagietka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ