Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej puli27 ja mam podobnie, ale tylko w pracy mnie to dopada (dodam, ze pracuje na kuchni w restauracji i czasem nie jest lekko po 10h na nogach) a w dodatku odczuwam takie niefajnie klucie w podbrzuszu
zastanawiam sie ile jeszcze popracuje...
Przepraszam, ze od czasu do czasu tylko sie wtrace, ale nie nadazam tutaj za Wamiduzo sie u Was dzieje i nie jestem nawet w stanie wszystkiego nadrobic.
Dziewczyny zycze Wam udanych wizyt i dobrych wynikow :* I oby wszystko szlo po Waszej mysli. -
Ja tylko na chwilę, bo jestem wciąż zalatana. Ktoś prosił o zdjęcie siusiaka męskiego, więc załączam -> http://zapodaj.net/79cacee317f2b.jpg.html
Dagietka lubi tę wiadomość
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
11tc6d - lekarz mówi, że na 90% chłopak, bo kąt jest zdecydowanie prosty, więc ja już nazywam malucha Maćkiem
Ja marzyłam o dziewczynce, ale już się przyzwyczaiłam do myśli, że będę mieć drugiego synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:59
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
To ja miałam dokładnie w tym samym dniu
I u mnie kreseczka była zdecydowanie prosta hmm kto wie
Mam nadzieję że w następny czwartek już będzie pewniak to już będzie 14 i 5 dni !i albo zostanie dziewczynka albo synuś się zaprezentuje
-
Ja już nie wierzę w pomyłkę, bardzo ufam temu lekarzowi. Ale myśl o córce wciąż się tli, bo dzisiaj mi się śniło, że urodziłam dziewczynę
Gdyby nie to usg, to pewnie myślałabym, że to córka, bo odrzuciło mnie zupełnie od mięsa i ostrych rzeczy. Jem owoce, warzywa, mam ochotę na sorbety i potrawy o łagodnych smakach. Mądrości ludowe to głupoty
14.04. -- 6t6d
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Ja dzisiaj obudziłam się z ogromnym bólem gardła i wrażeniem, że mam coś w przełyku, nawet wodę mi się ciężko przełykaMam nadzieję, że to nie żadna angina czy jakieś inne świństwo. Pójdę później po prenatal i szałwię do apteki, ale zastanawiam się czy to pomoże - nie pamiętam kiedy ostatnio mnie aż tak bolało gardło.
Flakonik - nie mam pojęcia jak wyglądają wyniki - wiem , że będzie określone czy ryzyko jest niskie czy wysokie. Ja ze swoimi pójdę do mojej ginekolog żeby mi wyjaśniła co i jak - tak się umawiałyśmy. kiedy masz mieć wyniki?
Anetka - ja pracuję dużo przy komputerze i mam takie same odczucia - 8 godzin ciągiem nie wysiedzę . Brzucha jeszcze prawie nie mam ale jak posiedzę 5-6 godzin to się robi twardy i napięty. Pytałam się mojej lekarki powiedziała mi , że na tym etapie nie widzi u mnie przeciwskazań do pracy przy komputerze ale żeby nie przesadzać i robić sobie przerwy - znaczy przejść się , położyć (ja mogę bo pracuje w domu)
Alicja - trzymam kciuki żeby wszystko było ok . Nie każdy wynik do omówienia jest zły . Jak leczyłam szyjkę macicy to mój lekarz omawiał każdy wynik, bo nie chciał armii spanikowanych pacjentek , które swój wynik zinterpretowały w internecie sama oczywiście tak robiłam i gdyby nie to , że on mi wcześniej omawiał wynik to nieraz byłabym spanikowana.
Puli - mnie boli jak dużo pochodzę , ale jak potem poleżę to przechodzi . Nie diagnozuj się w internecie bo potem osiwieć można:)
Myszata - ja nie czuję jeszcze nic a łożysko na ostatnim USG miałam dokładnie z boku i gin powiedziała, że na dwoje babka wróżyła gdzie się przesunie.
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty oby były tak samo pomyślne jak wczorajsze. -
nick nieaktualnymyszata92 wrote:Hej dziewczyny, nie wiem czy to mozliwe, ale przebudzilam sie wczesnie rano na siku, polezalam chwilke na plecach i poczulam motylka w srodku z prawej strony, taki muśniecie od srodka
nie wiem czy to mozliwe tak szybko... nie podejrzewam, zeby to nie byly ruchy jelit ani nic w tym stylu. Gdzies czytalam, ze kobiety w drugiej ciazy zazwyczaj szybciej odczuwaja takie chociazby musniecia niz kobietki w pierwszej ciazy. Dodam jeszcze, ze to moj pierwszy maluszek.
Czy ktoras z Was juz wyczuwa jakies minimalne ruchy?
Milego dnia :*
Ja 3 razy czulam, przedwczoraj wieczorem, wczoraj po wizycie i dzis w pracy jak rano usiadlam. Ale nie wiem czy to to -
Ostatnio zapytałam Was o brzuszki, ale nie pokazałam Wam mojego. Wszystko przez to, że nie mogłam poradzić sobie z wymiotami. Ale chwilowo jest ok więc chwalę się jak i my rośniemy http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3945ead277.jpg
kwiatakacji, alicja_, iNso87, Karola1990, justyna14, MeGi2986, bella88, Anka1101, Hashija, m@rzenie, Flakonik, lilianna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAla trzymam kciuki,zeby wszystko jest jak w najlepszym porzadku.
Ja ciagle nie mam listu z terminem Usg, jak nie przyjdzie do czwartku to w piatek zadzwonie i sie dowiem czy moze zapomnieli o mnieMam nadzieje, ze uda mi sie zrobic do 10 czerwca ewentualnie do 15, bozaraz po chcialam leciec do Pl
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:
dzięki za wsparcie.
Mój Jacek zadzwonił do lekarza raz jeszcze żeby poprosić o wyniki, ale lekarz stanowczo odmówił…
Mamy przyjechać porozmawiać i koniec.
Alicja jestem z Toba, jeszcze godzina i sie dowiesz o co chodzi. Musi byc dobrze :-* -
nick nieaktualnypuli27 wrote:Hej dziewczyny. Alicja nie denerwuj sie na zapas na pewno bedzie wszystko dobrze. Sluchajcie i ja troche sie pozale dzisiaj. Od paru dni jak chodze to czuje bolesci podbrzusza i kregoslupa i do tego straszne parcie na pecherz. Zaczelam szukac w internecie co to moze oznaczac no i szok! Wszedzie pisza o przedwczesnym skracaniu sie szyjki macicy, o przedwczesnym porodzie a co najgorsze o poronieniach z tego powodu. Oczywiscie wkrecilam sobie ze na pewno mi tez skrucila sie szyjka i ze niedlugo pewnie cos zlego sie stanie. Zwlaszcza ze mialam dwa lyzeczkowania a po takich zabiegach moze szyjka sie szybciej skracac. Powiedzcie mi czy Was tez boli brzuch jak pochodzicie? Bo noe wiem co myslec i co robic, czy dzwonic do gina i owic sie na wizyte. Ja chyba zwariuje.....
Puli mnie tez boli brzuch jak troche pochodze np po zakupach. Ale nie tak ze caly czas. A kiedy mialaa ostatnia wizyte? Lekarz bada Ci szyjke na kazdwj wizycie? -
nick nieaktualnyHey dziewczyny troche mnie tu nie było
cieszę sie, że same dobre wiesci przynioslyscie z wizyt
) nadrabialam Was z usmiechem na twarzy
oby czerwiec szybko zlecial bo też chce zobaczyc moją malutką
)
Ala trzymam mocno kciuki za Was, bedzie wszystko dobrze!Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
Alicja ja również dołączam się do kciuków. Koniecznie daj znać co powiedział lekarza.
U mnie okazało się, że ten mój ból głowy to kolejny raz zatokinarazie nic nie biorę i jutro zapytam się gina co mam dalej zrobić bo wiem, że samo nie przejdzie a męczę się tak, że szok a jak on nie będzie nic mógł dać to po prenatalnych pojadę odrazu do rodzinnego.
Czy tylko ja i Flakonik jutro mamy wizyty? -
Ańdźka wrote:Kochane, mam dzisiaj USG prenatalne i zastanawiam się, czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować do tego badania? Podobno trzeba mieć pusty pęcherz i nic nie pić przed badaniem, ale jak z jedzeniem? Można na godzinę/dwie przed badaniem zjeść np. małą kanapkę?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny