Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej puli27 ja mam podobnie, ale tylko w pracy mnie to dopada (dodam, ze pracuje na kuchni w restauracji i czasem nie jest lekko po 10h na nogach) a w dodatku odczuwam takie niefajnie klucie w podbrzuszu :/ zastanawiam sie ile jeszcze popracuje...

Przepraszam, ze od czasu do czasu tylko sie wtrace, ale nie nadazam tutaj za Wami :) duzo sie u Was dzieje i nie jestem nawet w stanie wszystkiego nadrobic.

Dziewczyny zycze Wam udanych wizyt i dobrych wynikow :* I oby wszystko szlo po Waszej mysli.

• muamua Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę, bo jestem wciąż zalatana. Ktoś prosił o zdjęcie siusiaka męskiego, więc załączam -> http://zapodaj.net/79cacee317f2b.jpg.html

Dagietka lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua z którego tyg to zdjęcie ??
    Dopytuję bo tak strasznie chcę by moje dziecię pozostało tą dziewczynką :D i porównuję :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11tc6d - lekarz mówi, że na 90% chłopak, bo kąt jest zdecydowanie prosty, więc ja już nazywam malucha Maćkiem :) Ja marzyłam o dziewczynce, ale już się przyzwyczaiłam do myśli, że będę mieć drugiego synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:59

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam dokładnie w tym samym dniu :D
    I u mnie kreseczka była zdecydowanie prosta hmm kto wie :P
    Mam nadzieję że w następny czwartek już będzie pewniak to już będzie 14 i 5 dni ! :D i albo zostanie dziewczynka albo synuś się zaprezentuje :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wierzę w pomyłkę, bardzo ufam temu lekarzowi. Ale myśl o córce wciąż się tli, bo dzisiaj mi się śniło, że urodziłam dziewczynę :) Gdyby nie to usg, to pewnie myślałabym, że to córka, bo odrzuciło mnie zupełnie od mięsa i ostrych rzeczy. Jem owoce, warzywa, mam ochotę na sorbety i potrawy o łagodnych smakach. Mądrości ludowe to głupoty ;)

ganns65g873vd173.png
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mi lekarz powiedział ze na 52% haha to tyle to ja sama wiem bez usg :D i też od początku przeczuwam syna ale lekarz dał mi nadzieje iii... zgłupiałam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja dzisiaj obudziłam się z ogromnym bólem gardła i wrażeniem, że mam coś w przełyku, nawet wodę mi się ciężko przełyka :/ Mam nadzieję, że to nie żadna angina czy jakieś inne świństwo. Pójdę później po prenatal i szałwię do apteki, ale zastanawiam się czy to pomoże - nie pamiętam kiedy ostatnio mnie aż tak bolało gardło.

Flakonik - nie mam pojęcia jak wyglądają wyniki - wiem , że będzie określone czy ryzyko jest niskie czy wysokie. Ja ze swoimi pójdę do mojej ginekolog żeby mi wyjaśniła co i jak - tak się umawiałyśmy. kiedy masz mieć wyniki?

Anetka - ja pracuję dużo przy komputerze i mam takie same odczucia - 8 godzin ciągiem nie wysiedzę . Brzucha jeszcze prawie nie mam ale jak posiedzę 5-6 godzin to się robi twardy i napięty. Pytałam się mojej lekarki powiedziała mi , że na tym etapie nie widzi u mnie przeciwskazań do pracy przy komputerze ale żeby nie przesadzać i robić sobie przerwy - znaczy przejść się , położyć (ja mogę bo pracuje w domu)

Alicja - trzymam kciuki żeby wszystko było ok . Nie każdy wynik do omówienia jest zły . Jak leczyłam szyjkę macicy to mój lekarz omawiał każdy wynik, bo nie chciał armii spanikowanych pacjentek , które swój wynik zinterpretowały w internecie sama oczywiście tak robiłam i gdyby nie to , że on mi wcześniej omawiał wynik to nieraz byłabym spanikowana.

Puli - mnie boli jak dużo pochodzę , ale jak potem poleżę to przechodzi . Nie diagnozuj się w internecie bo potem osiwieć można:)

Myszata - ja nie czuję jeszcze nic a łożysko na ostatnim USG miałam dokładnie z boku i gin powiedziała, że na dwoje babka wróżyła gdzie się przesunie.

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty oby były tak samo pomyślne jak wczorajsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem czy to mozliwe, ale przebudzilam sie wczesnie rano na siku, polezalam chwilke na plecach i poczulam motylka w srodku z prawej strony, taki muśniecie od srodka :) nie wiem czy to mozliwe tak szybko... nie podejrzewam, zeby to nie byly ruchy jelit ani nic w tym stylu. Gdzies czytalam, ze kobiety w drugiej ciazy zazwyczaj szybciej odczuwaja takie chociazby musniecia niz kobietki w pierwszej ciazy. Dodam jeszcze, ze to moj pierwszy maluszek.

Czy ktoras z Was juz wyczuwa jakies minimalne ruchy? :)

Milego dnia :*

Ja 3 razy czulam, przedwczoraj wieczorem, wczoraj po wizycie i dzis w pracy jak rano usiadlam. Ale nie wiem czy to to :-)

• Martitta. Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zapytałam Was o brzuszki, ale nie pokazałam Wam mojego. Wszystko przez to, że nie mogłam poradzić sobie z wymiotami. Ale chwilowo jest ok więc chwalę się jak i my rośniemy http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3945ead277.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, Karola1990, justyna14, nick nieaktualny, bella88, Anka1101, Hashija, m@rzenie, nick nieaktualny, lilianna lubią tę wiadomość

CÓRECZKA
    7v8ryx8dc08b88sv.png
    i81xb201udla5dpz.png
    >>niedoczynność tarczycy<<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala trzymam kciuki,zeby wszystko jest jak w najlepszym porzadku.
    Ja ciagle nie mam listu z terminem Usg, jak nie przyjdzie do czwartku to w piatek zadzwonie i sie dowiem czy moze zapomnieli o mnie ;) Mam nadzieje, ze uda mi sie zrobic do 10 czerwca ewentualnie do 15, bozaraz po chcialam leciec do Pl :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    :( dzięki za wsparcie.
    Mój Jacek zadzwonił do lekarza raz jeszcze żeby poprosić o wyniki, ale lekarz stanowczo odmówił…
    Mamy przyjechać porozmawiać i koniec.

Alicja jestem z Toba, jeszcze godzina i sie dowiesz o co chodzi. Musi byc dobrze :-*

• muamua Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, trzymam kciuki :)

ganns65g873vd173.png
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej dziewczyny. Alicja nie denerwuj sie na zapas na pewno bedzie wszystko dobrze. Sluchajcie i ja troche sie pozale dzisiaj. Od paru dni jak chodze to czuje bolesci podbrzusza i kregoslupa i do tego straszne parcie na pecherz. Zaczelam szukac w internecie co to moze oznaczac no i szok! Wszedzie pisza o przedwczesnym skracaniu sie szyjki macicy, o przedwczesnym porodzie a co najgorsze o poronieniach z tego powodu. Oczywiscie wkrecilam sobie ze na pewno mi tez skrucila sie szyjka i ze niedlugo pewnie cos zlego sie stanie. Zwlaszcza ze mialam dwa lyzeczkowania a po takich zabiegach moze szyjka sie szybciej skracac. Powiedzcie mi czy Was tez boli brzuch jak pochodzicie? Bo noe wiem co myslec i co robic, czy dzwonic do gina i owic sie na wizyte. Ja chyba zwariuje.....

Puli mnie tez boli brzuch jak troche pochodze np po zakupach. Ale nie tak ze caly czas. A kiedy mialaa ostatnia wizyte? Lekarz bada Ci szyjke na kazdwj wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny troche mnie tu nie było :) cieszę sie, że same dobre wiesci przynioslyscie z wizyt ;)) nadrabialam Was z usmiechem na twarzy ;) oby czerwiec szybko zlecial bo też chce zobaczyc moją malutką ;))

Ala trzymam mocno kciuki za Was, bedzie wszystko dobrze! ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja również dołączam się do kciuków. Koniecznie daj znać co powiedział lekarza.
    U mnie okazało się, że ten mój ból głowy to kolejny raz zatoki :( narazie nic nie biorę i jutro zapytam się gina co mam dalej zrobić bo wiem, że samo nie przejdzie a męczę się tak, że szok a jak on nie będzie nic mógł dać to po prenatalnych pojadę odrazu do rodzinnego.

Czy tylko ja i Flakonik jutro mamy wizyty?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka wrote:
    Kochane, mam dzisiaj USG prenatalne i zastanawiam się, czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować do tego badania? Podobno trzeba mieć pusty pęcherz i nic nie pić przed badaniem, ale jak z jedzeniem? Można na godzinę/dwie przed badaniem zjeść np. małą kanapkę?
    Mi pani w rejestracji powiedziała, że wręcz na prenatalne mam przyjechać już po śniadaniu, ciężko będzie trochę bo nie jestem przyzwyczajona jeść tak wcześnie a badanie mam o 8.20.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam miec jutro wizyte ale zostala przesunieta o tydzien :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:24

Dagietka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ