Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
odzywam się po raz pierwszy dzisiaj, ale nie od dzisiaj Was podczytuje:)
Nie miałam odwagi a może dopiero teraz TO wszystko do mnie powoli dociera.. W każdym bądź razie dziś mój Mąż mnie zmotywował do tego wpisu:)
Ale do rzeczy... Jestem w 13 tygodniu ciąży, a termin przewidziany mam na 12 grudnia.
Dzidzie widziałam w 9 tygodniu...wydaje mi się, ze to tak dawno temu...Ja bym robiła USG dwa razy w tygodniu by upewnić się czy wszystko dobrze;) Drugie USG + wizyta dopiero za tydzień 9 czerwca...
Chciałabym WAS wszystkie ucałować i podziękować za ten temat, nawet nie wiecie jak czytanie Was podnosi mnie na duchu w cięższych chwilach:*Nadulka, Flakonik, Madzisek, Dagietka, bella88, MeGi2986, kwiatakacji, m@rzenie, Pchelkaa, ewka993, alicja_, maya34 lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Anka, a zażywasz jakieś witaminy prenatalne? Bo z tego co słyszałam, to one mogą powodować przyspieszony wzrost maluszków i w związku z tym zwiększona wagę urodzeniową.
Nie biorę żadnych witamin tylko kwas foliowy -
Dziś jestem po wizycie i mam krwiaka ma ok 5cmx1,5cm) ale na szczęście nie zagraża maluszkowi . Po badaniach się uspokoiłam, bo przynajmniej wiem skąd te plamienia i co dalej. Fasolka rośnie NT1,9, długość 6cm i wszystkie parametry ok. co do płci to na razie nie wiem, bo lekarz nie chciał męczyć mnie ze względu na krwiaka, a jak przyjechałam do domu to i tak zaczęłam plamić
.
Dagietka ja mam w domu dwie córy i po cichu liczę na jeszcze jedną, mąż oczywiście na syna. Co do płci to mam fajną stronkę na której jest wyjaśnione łącznie ze zdjęciami
http://baby2see.com/gender/external_genitals.htmlMadzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnetka88 wrote:Cześć Dziewczyny,
odzywam się po raz pierwszy dzisiaj, ale nie od dzisiaj Was podczytuje:)
Nie miałam odwagi a może dopiero teraz TO wszystko do mnie powoli dociera.. W każdym bądź razie dziś mój Mąż mnie zmotywował do tego wpisu:)
Ale do rzeczy... Jestem w 13 tygodniu ciąży, a termin przewidziany mam na 12 grudnia.
Dzidzie widziałam w 9 tygodniu...wydaje mi się, ze to tak dawno temu...Ja bym robiła USG dwa razy w tygodniu by upewnić się czy wszystko dobrze;) Drugie USG + wizyta dopiero za tydzień 9 czerwca...
Chciałabym WAS wszystkie ucałować i podziękować za ten temat, nawet nie wiecie jak czytanie Was podnosi mnie na duchu w cięższych chwilach:*
oo jak miło :* witamy wsrod nas i gratulacje
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama_Mai - bardzo dziękuję za komplement
Pani doktor powiedziała, że dzieci są tak ładnie ułożone, równolegle, że zdjęcia z usg nadają się do książek
amos - dziękuję za stronkę, zaraz wezmę się za jej czytanieJa też mam córcię w domu i jest cudowna
Chciałam żeby miała siostrę, ale liczyłam też na chłopca. Właściwie mi to by było obojętne, bo dzieci, to najważniejsze, aby były zdrowe, ale trochę pod naciskiem rodziny tak sobie wkręciłam tego chłopca. Szczególnie mój teściu będzie niezadowolony, że nie będzie kontynuacji nazwiska i to chyba jest największa presja
Pchełka wiem właśnie, że pozioma to dziewczynka, chciałabym jednak zobaczyć jak wygląda ta pionowa
[/url]
-
Rozumiem cię doskonale
i tę presję, ale odkąd mam problemy z tą ciążą, to naprawdę chcę tylko szczęśliwie donosić i mieć zdrowego dzidziusia
. U mnie też wszyscy powtarzają przydał by się syn, a ja im na to że chcę zdrowego bobasa i najchętniej córkę, to się strasznie dziwią, bo kontynuacji rodu nie będzie
.
A w linku zobaczysz jak wygląda ta pionowa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej wszystkim dzis nie mialam czasu was sledzic teraz zlapalam chwile zeby was nadrobic:)) My konczymy z duphastonem i zaczynamy luteine ale tylko 2 opakowania i koniec
Dzis przyszedl mi detektor ale chyba nie umialam znalezc tetna !malenstwa sprobuje za tydzien. Dzis mialam wrazenie ze cos mnie kopnelo:)
Fkakonik moze dopisac mnie ze termin porodu przypada z usg i om na 2 grudnia:)
Milego wieczoru wam zycze kochane:*Dobranoc i do jutraFlakonik lubi tę wiadomość
-
Acikk - moim zdaniem też wygląda na panienkę, ale ekspertem nie jestem
amos - wiem, że zawsze zanjwazniejsze jest to, żeby dzidzi abyła zdrowa. Wiem, że to może wydawac się dziwne, że jestem troszkę zawiedziona informacją nt. płci, cieszę się, że dzieci są zdrowe, że nie mają zagrożeń wadami genetycznymi, które można okreslić na tym etapie, ale troszkę mi jednak smutno, że nie będzie chociaż jednego syna. Sama nie wiedziałam, że tak zareaguję, ale tak po prostu jest. Liczę jeszcze po cichu, że lekarka się pomyliła, ale rozum mi mówi, że to głupie
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie
dzidzia ma 8,5 cm
z nozkami ok 15!
serduszko ladnie bije, wszystko sie potwierdzilo z badan genetycznych u innego doktorka:-) jestem mega szczesliwa:-) a i TP przesunal sie na 27.11, ale suwaczek zostawiam wedlug OM bo kilka razy pewnie bedzie sie jeszcze zmienial;-)
Aha i lozysko tez mam na tylnej scianie, lekarz mowi ze moge niedlugo czuc jakby skrzydla motyla ale trzeba naprawde dobrze sie "wczuc" aby to wychwycic:-) no i plec nieznana jeszcze:-) dzidzia ulozona posladkowo byla i za nic nie chciala sie przekrecic (smielismy sie zeby do konca nie zostala uparcie w tej pozycji bo bedzie cesarka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 22:32
bella88, Dagietka, kwiatakacji, m@rzenie, Karola1990, MeGi2986, Hashija, iNso87, Madzisek, Flakonik, lilianna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzai2014 wrote:Dziewczyny kochane, czy któraś z Was robiła badania prenatalne w Gyncentrum w Katowicach? Jeśli tak to może polecicie od nich jakiegoś dobrego lekarza
A nie zastanawiałas się nad Sodowski centrum ?? Specjalizują się w badaniach prenatalnych - wszyscy lekarze mają certyfikat tamfresa lubi tę wiadomość