X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    odzywam się po raz pierwszy dzisiaj, ale nie od dzisiaj Was podczytuje:)
    Nie miałam odwagi a może dopiero teraz TO wszystko do mnie powoli dociera.. W każdym bądź razie dziś mój Mąż mnie zmotywował do tego wpisu:)

Ale do rzeczy... Jestem w 13 tygodniu ciąży, a termin przewidziany mam na 12 grudnia.
    Dzidzie widziałam w 9 tygodniu...wydaje mi się, ze to tak dawno temu...Ja bym robiła USG dwa razy w tygodniu by upewnić się czy wszystko dobrze;) Drugie USG + wizyta dopiero za tydzień 9 czerwca...

Chciałabym WAS wszystkie ucałować i podziękować za ten temat, nawet nie wiecie jak czytanie Was podnosi mnie na duchu w cięższych chwilach:*

Nadulka, Flakonik, Madzisek, Dagietka, bella88, MeGi2986, kwiatakacji, m@rzenie, Pchelkaa, ewka993, alicja_, maya34 lubią tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Anka, a zażywasz jakieś witaminy prenatalne? Bo z tego co słyszałam, to one mogą powodować przyspieszony wzrost maluszków i w związku z tym zwiększona wagę urodzeniową.

Nie biorę żadnych witamin tylko kwas foliowy :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • amos Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem po wizycie i mam krwiaka ma ok 5cmx1,5cm) ale na szczęście nie zagraża maluszkowi . Po badaniach się uspokoiłam, bo przynajmniej wiem skąd te plamienia i co dalej. Fasolka rośnie NT1,9, długość 6cm i wszystkie parametry ok. co do płci to na razie nie wiem, bo lekarz nie chciał męczyć mnie ze względu na krwiaka, a jak przyjechałam do domu to i tak zaczęłam plamić :/.

Dagietka ja mam w domu dwie córy i po cichu liczę na jeszcze jedną :), mąż oczywiście na syna. Co do płci to mam fajną stronkę na której jest wyjaśnione łącznie ze zdjęciami :)
    http://baby2see.com/gender/external_genitals.html

Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka88 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    odzywam się po raz pierwszy dzisiaj, ale nie od dzisiaj Was podczytuje:)
    Nie miałam odwagi a może dopiero teraz TO wszystko do mnie powoli dociera.. W każdym bądź razie dziś mój Mąż mnie zmotywował do tego wpisu:)

Ale do rzeczy... Jestem w 13 tygodniu ciąży, a termin przewidziany mam na 12 grudnia.
    Dzidzie widziałam w 9 tygodniu...wydaje mi się, ze to tak dawno temu...Ja bym robiła USG dwa razy w tygodniu by upewnić się czy wszystko dobrze;) Drugie USG + wizyta dopiero za tydzień 9 czerwca...

Chciałabym WAS wszystkie ucałować i podziękować za ten temat, nawet nie wiecie jak czytanie Was podnosi mnie na duchu w cięższych chwilach:*

oo jak miło :* witamy wsrod nas i gratulacje :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka, pozioma "krecha" to dziewczynka a uniesiona chłopiec.
    Ale ekspertem nie jestem ;-)

Dagietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim pozytywnych wizyt :)

Dagietka cudne maluszki :*ale super dwie córeczki

Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - bardzo dziękuję za komplement :) Pani doktor powiedziała, że dzieci są tak ładnie ułożone, równolegle, że zdjęcia z usg nadają się do książek :)

amos - dziękuję za stronkę, zaraz wezmę się za jej czytanie :) Ja też mam córcię w domu i jest cudowna :) Chciałam żeby miała siostrę, ale liczyłam też na chłopca. Właściwie mi to by było obojętne, bo dzieci, to najważniejsze, aby były zdrowe, ale trochę pod naciskiem rodziny tak sobie wkręciłam tego chłopca. Szczególnie mój teściu będzie niezadowolony, że nie będzie kontynuacji nazwiska i to chyba jest największa presja :)

Pchełka wiem właśnie, że pozioma to dziewczynka, chciałabym jednak zobaczyć jak wygląda ta pionowa :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• amos Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cię doskonale :) i tę presję, ale odkąd mam problemy z tą ciążą, to naprawdę chcę tylko szczęśliwie donosić i mieć zdrowego dzidziusia :). U mnie też wszyscy powtarzają przydał by się syn, a ja im na to że chcę zdrowego bobasa i najchętniej córkę, to się strasznie dziwią, bo kontynuacji rodu nie będzie :).
    A w linku zobaczysz jak wygląda ta pionowa :)

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:24

Madzisek, kwiatakacji, bella88, m@rzenie, iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim dzis nie mialam czasu was sledzic teraz zlapalam chwile zeby was nadrobic:)) My konczymy z duphastonem i zaczynamy luteine ale tylko 2 opakowania i koniec :) Dzis przyszedl mi detektor ale chyba nie umialam znalezc tetna !malenstwa sprobuje za tydzien. Dzis mialam wrazenie ze cos mnie kopnelo:)
    Fkakonik moze dopisac mnie ze termin porodu przypada z usg i om na 2 grudnia:)
    Milego wieczoru wam zycze kochane:*Dobranoc i do jutra

Flakonik lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhu dziewczynki podpinam się pod temat płci :D
    Może niech któraś pokaże chłopca bo natchnięta dyskusją stwierdzam iż moje też wygląda na małą panienkę :D?
    1zqdoy8.jpg
    Oceńcie ekspertki:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 odczuwasz jakos te skurcze mocno? Mnie tez wlasnie ostatnio czesto boli brzuch zwlaszcza jak pochodze. Zastanawiam sie czy przypadkiem to nie sa skurcze....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, czy któraś z Was robiła badania prenatalne w Gyncentrum w Katowicach? Jeśli tak to może polecicie od nich jakiegoś dobrego lekarza :)

Bliźniaki są z nami :*
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk - moim zdaniem też wygląda na panienkę, ale ekspertem nie jestem :)

amos - wiem, że zawsze zanjwazniejsze jest to, żeby dzidzi abyła zdrowa. Wiem, że to może wydawac się dziwne, że jestem troszkę zawiedziona informacją nt. płci, cieszę się, że dzieci są zdrowe, że nie mają zagrożeń wadami genetycznymi, które można okreslić na tym etapie, ale troszkę mi jednak smutno, że nie będzie chociaż jednego syna. Sama nie wiedziałam, że tak zareaguję, ale tak po prostu jest. Liczę jeszcze po cichu, że lekarka się pomyliła, ale rozum mi mówi, że to głupie :)

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-)
    Duże już te nasze dzieciaczki :-)
    Wy już czujecie jakieś ruchy, a ja nic... ale za to ostatnio 2 razy mi się śniło, że coś poczułam ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:24

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic jeszcze nie czuję, choć łożysko mam na tylnej ścianie i powinnam poczuć ruchy wcześniej niż w pierwszej ciąży, gdzie łożysko miałam na przedniej ścianie i ruchy poczułam coś koło 20 tygodnia dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :-) dzidzia ma 8,5 cm :-) z nozkami ok 15! :-) serduszko ladnie bije, wszystko sie potwierdzilo z badan genetycznych u innego doktorka:-) jestem mega szczesliwa:-) a i TP przesunal sie na 27.11, ale suwaczek zostawiam wedlug OM bo kilka razy pewnie bedzie sie jeszcze zmienial;-)
    Aha i lozysko tez mam na tylnej scianie, lekarz mowi ze moge niedlugo czuc jakby skrzydla motyla ale trzeba naprawde dobrze sie "wczuc" aby to wychwycic:-) no i plec nieznana jeszcze:-) dzidzia ulozona posladkowo byla i za nic nie chciala sie przekrecic (smielismy sie zeby do konca nie zostala uparcie w tej pozycji bo bedzie cesarka ;-) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 22:32

bella88, Dagietka, kwiatakacji, m@rzenie, Karola1990, MeGi2986, Hashija, iNso87, Madzisek, Flakonik, lilianna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dziewczyny kochane, czy któraś z Was robiła badania prenatalne w Gyncentrum w Katowicach? Jeśli tak to może polecicie od nich jakiegoś dobrego lekarza :)

A nie zastanawiałas się nad Sodowski centrum ?? Specjalizują się w badaniach prenatalnych - wszyscy lekarze mają certyfikat tam

fresa lubi tę wiadomość

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ