X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, teraz na spokojnie rób co uważasz. Powtórz Pappa jeśli Cię to uspokoi. Kiedy będziesz miała wyniki?
    Masz już określoną płeć?

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:47

Suerte, Hashija lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai – Dzięki za link. Zaraz biorę się za czytanie. Proszę powiedź mi czy Ty miałaś robioną amnio w poprzedniej ciąży?
    Suerte – wiem, wiem jaką decyzję podejmiemy. Wiedzieliśmy to już przed ciążą.
    Nie chce tu wywoływać zbędnej dyskusji i się kłócić czy coś. A czasem tu tak było na forum, same wiecie :(
    Pchełka – Ma być dziewczynka.
    Wyniki dzisijeszego Pappa nie wiem, ale będę mocno napierać, żeby były jutro. Dziś się dowiedziałam, że moje wyniki Pappa które odebrałam dziś były gotowe dzień po pobraniu tylko oczywiście nikomu się nie spieszyło, żeby wysłać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:10

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:37

alicja_ lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:28

• bella88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nikt Cię tu nie będzie napewno oceniał co zrobisz jeżeli się potwierdzi ZD. Ja osobiście nie wiem czy bym dała rade to wszystko podźwignąć. Bardzo podziwiam matki, które się na to decydują. To są trudne decyzje.
    Trzymam jednak kciuki żeby było wszystko dobrze. Musi być i musicie teraz być dobrej myśli. Bardzo dobry pomysł żeby usg i testy powtórzyć w innej klinice. Trzymaj się kochana <3

Suerte lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:00

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymam za was bardzo mocno kciuki
    Ja sama również chyba nie dała bym rady sobie z takim obciążeniem. Cokolwiek zrobisz będzie to napewno dla was najlepsze rozwiązanie i nikt nie może tego oceniać bo nie jest w takiej sytuacji. Ja narazie staram się nie myśleć o takich rzeczach. Zastanawiać będziemy się dopiero jeżeli podczas jutrzejszego usg wyjdzie coś nie tak a potem po pappa
    Trzymaj się mocno i daj znać co dzisiaj ci wyjdzie u drugiego Lekarza

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ala ja robilam amniopunkcje bardzo szybko po wynikach pappa, bo tydzien pozniej juz mialam pobierane wody plodowe. Najpierw jest oczywiscie rozmowa z genetykiem, ktory tłumaczy ryzyko jakie niesie za soba amnio, kiedy mozna spodziwac sie wynikow itd. Jezeli zdecydujesz sie na to badanie to wypisza ci skierowanie. ja jak robiłam amnio to wedlug OM to byl 16tc, a wedlug usg 14tc.

Ja dzieki zakatkowi21 zdecydowalam, ze Maja z nami zostaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia - a jakie Tobie wyszło pappa?
    Mi USG super - wróciłam szczęsliwa, kość nosowa widoczna, tętno ok, NT 1,7. Myślałam, że Pappa to formalność. A jednak.. Świat może zawalić sie na głowę w minutę…

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala jaka bys decyzje nie podjela to trzymam za was kciuki i wierze ze bedzie wszytsko dobrze a dzidza bedzie zdrowa tego ci zycze zz calego serca

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Poza tym sama jestem na siebie zła że ten test wykonałam... tylko niepotrzebnie się stresowałam... takue naciąganie ludzi wg mnie... człowiek zestresowany to zaraz za nifty zapłaci :/ sama chciałam biec na nifty ale mój lekarz ostudził moje zapędy...

Mój zaś je wzmożył...

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Suerte lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - czyli Twoja dzidzia też była opóźniona w porównaniu USG/OM?

Jutro jadę na rozmowę z ginekologiem który specjalizuje się w amniopunkcjach. Ma to być tylko rozmowa, konsultacja - omówienie wszystkich za i przeciw. Zobaczymy co powie.

Czuję, że najbliższe dnie to będzie ogromna walka :(

Misia26 - dziękuje.

W ogóle bardzo dziękuję Wam wszystkim, bo teraz - jak mój Jacek wrócił do pracy zostałam z tym zupełnie sama.
    Nie mam mamy, więc nie mam z kim o tym porozmawiać i się wyżalić jak kobieta kobiecie.. :( Fajnie, że jesteście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja współczuję stresu, ale też uważam , że sprawa nie jest przesądzona. Osobiście ma dobrych znajomych , którym wyszło i złe USG i złe Pappa a biopsja kosmówki pokazała, że dziecko jest zdrowe i faktycznie mają zdrowego syna. Podobnie jak niania podczytywałam wątek o amnio, nifty itp. i tam dziewczyny z gorszymi wynikami Pappa miały pozytywne wyniki Nifty czy Harmony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to opoznienie wynikalo z tego, ze staralam sie o dziecko bardzo szybko po lyzeczkowaniu. Dostalam 1 @ po zabiegu i od razu sie staralismy. Druga @ dostalam 2 tygodnie pozniej, to bylo tylko plamienie ale lekarz uznal to za @ i od tej drugiej @ to by sie wiek Majki zgadzal co do dnia z usg i OM.

ale w karte wpisal mi ten 1 @ dlatego niby taka roznica.
    Troche zagmatwanie to napisalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:41

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja 3maj sie cieplutko. Nie wazne jaka decyzje podejmiesz, to twoje zycie, bedziemy Cie wspierac i szanowac. A przynajmniej ja:* 3mam kciuki aby sie wszystko jednak wyjasnilo i bylo dobrze.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Alicja serce mi peka dziewczyno jak czytam ze sama z tym jestes! :-( wiem ze masz Jacka, ale tak piszesz poszedl do pracy a w samotnosci najgorsze mysli przychodza do glowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wątek Problemy i komplikacje > Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik - i tylko się dobiłam :((
    Jedna z dziewczyn miała wysokie ryzyko po teście PAPPA, zrobiła Harmony i wyszedł super, później zrobiła amniopunkcje i wykazała wadę - triplodię. Dziewczyna miała dwie opcje: poczekać aż natura sobie poradzi (bo to wada letalna więc prędzej czy później sobie poradzi) albo jej pomóc.

Czyli zapewnienie lekarza, że płatny test za 2600zł da 99,7% gwarancji to gówno prawda (przepraszam), bo i tak trzeba zrobić amnio która daje 100%…

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ