Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDokładnie tak jest - i też się zastanawiałam czy taki test ma sens ale..... ta dziewczyna miała w teście Pappa podwyższone ryzyko wszystkich wad nie tylko ZD, poza tym triplodia jest bardzo rzadką wadą . Nifty i Harmony nie wykrywają wszystkiego są dokładniejszym testem Pappa ale tylko amniopunkcja bada kariotyp twojego dziecka i biopsja kosmówki , którą można wykonać wcześniej niż amnio.
niania.ogg, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicja 3 mam kciuki :*
Dawno mnie tu nie było, działkowałamI teraz trudno mi jest nadrobić Was, nie wiem czy dam radę
Mam taki problem, przed weekendem duzo sie kłóciłam z moim, dużo płakałam, mało jadłam i sie denerwowałam tak strasznie ze az mi cisnienie skakało i miałam dusznosci i drżałam. takie nerwy towarzyszyły mi prawie 3 dni...za kazdym razem po takim stresie czułam puchnięcie w podbrzuszu.. bardzo się bałam. W niedziele wieczorem, po intensywnym dniu na powietrzu poczułam lekkie skurcze brzucha i krzyża położyłam się i nagle taki przeszywający ból (silne ukłucie) w sam środek podbrzusza aż mnie sparaliżowało z bólu na pare sekund..nie moglam sie ruszyc.. poleżałam jeszcze 10 min i wszystko przeszło. Boje się bardzo czy nic sie tam nie stało, nie wiem co mam robićBiorę luteine wiec obawiam sie ze nawet gdyby cos sie stało to nie dostałabym zadnego plamienia nawet.
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Alicja trzymam kciuki, wiem, że wszystko będzie dobrze. Zobaczysz kochana
Poziomka na pewno dzidzia ma się dobrze i teraz chociaż niepotrzebnie się nie stresujleż dużo, zrelaksuj się aby nadrobić stracony czas z weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 17:20
Poz!omka., alicja_ lubią tę wiadomość
-
Bardzo słusznie.
Mocno trzymam kciuki. Poproś o pappa na cito lub coś. Stresuje się razem z tobą. Sama nie chciałam robić krwi bo wyniki są często mylne.
Hm, sama nie wiem co badać. Ja pieje.
Mocno trzymam kciuki.alicja_ wrote:Wynik Nifty dopiero za dwa tygodnie.
Możecie to krytykować, ale na 18:20 jadę do kliniki Sodowskiego w Katowicach powtórzyć PAPPA i prenatalne. Tyle się słyszy o fałszywych wynikach, więc 200 czy 300zł to nie majątek, a dla mnie być może uchronienie się przed amniopunkcją. Pobranie krwi nikomu nie zaszkodziło, a może uchroni mnie od inwazyjnej metody
-
Alicja - trzymam za was kciuki, mam szczerą nadzieję że to wszystko okaże się pomyłką, a nawet jeśli nie to, że jednak was to nie dotknie i będziesz miała super zdrową piękną dzidzię, ze wszystkie będziemy mieć zdrowe dzieciątka.
Ja wczoraj miałam wizytę, maluszek ma prawie 7 cm, wszystko jest w porządku, jedyne co mnie lekko zaniepokoiło to ginekolog powiedziała ze przeziernośc karkowa jest w górnej granicy normy (nie pamiętam dokładnie tej wartości ale chyba coś koło 2 mm). Nigdy o tym nie czytałam, w ogóle się na tym nie znam, powiedzcie proszę czy mam się martwić czy jest to normalne. Poza tym nosek jest, serduszko bije, rączki i nóżki pięknepłci jeszcze nie znamy.
Pytałam również o leki na tradzik. Pani dr stwierdziła zeby ograniczyć sie do maści cynkowej, sudocremu lub innych bardzo łągodnych środków. Myślałam o tym Acnedermie ale skoro nie wspomniała ze jest on bezpieczny w ciąży wiec na własną rękę nie będę go stosować.kwiatakacji, Madzisek, bella88, Flakonik, Hashija, alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lips wrote:Alicja - trzymam za was kciuki, mam szczerą nadzieję że to wszystko okaże się pomyłką, a nawet jeśli nie to, że jednak was to nie dotknie i będziesz miała super zdrową piękną dzidzię, ze wszystkie będziemy mieć zdrowe dzieciątka.
Ja wczoraj miałam wizytę, maluszek ma prawie 7 cm, wszystko jest w porządku, jedyne co mnie lekko zaniepokoiło to ginekolog powiedziała ze przeziernośc karkowa jest w górnej granicy normy (nie pamiętam dokładnie tej wartości ale chyba coś koło 2 mm). Nigdy o tym nie czytałam, w ogóle się na tym nie znam, powiedzcie proszę czy mam się martwić czy jest to normalne. Poza tym nosek jest, serduszko bije, rączki i nóżki pięknepłci jeszcze nie znamy.
Pytałam również o leki na tradzik. Pani dr stwierdziła zeby ograniczyć sie do maści cynkowej, sudocremu lub innych bardzo łągodnych środków. Myślałam o tym Acnedermie ale skoro nie wspomniała ze jest on bezpieczny w ciąży wiec na własną rękę nie będę go stosować.Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!!!
Dzisiaj byłam u lekarza i dzidzia rozwija się prawidłowo, miałam robione USG i bardzo byłam dumna jak powiedział lekarz "proszę spojrzeć, to Pani dziecko" - byłam niesamowicie zadowolona jak zobaczyłam moją kruszynkę.Ma już 11 tygodni
Trzymajcie się dziewczyny!! :*Madzisek, kwiatakacji, bella88, Flakonik, Karola1990, Hashija, m@rzenie, Beatrice, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik daj znać jak będziesz miała wyniki, bo jestem ciekawa czy będą dokładnie po 3 tyg czy jednak ciut wcześniej.
Amniopunkcja polega na pobraniu płynu owodniowego - czyli nakłuciu pęcherza płodowego i pobraniu płynu. Możliwym powikłaniem jest właśnie potem nieszczelność pęcherza, wyciekanie płynu co prowadzi do poronienia. Oczywiście wymieniane jest też uszkodzenie płodu przez nakłucie - ale amnio jest wykonywana przy jednoczesnym USG więc chyba nie ma wielkiego ryzyka - no ale jest to jednak badanie inwazyjne.