Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki ! Haha akurat jak napisalam poprzedniego posta telefon zadzwonil. Pani powiedziala ze juz sa wyniki i jutro rano moge je juz odebrac. Czyli czekalam rowne 2 tyg.
    Super bo od razu jutro je odbiore i pojade z nimi na wizyte do gina.
    Wyciaglam od pani ile sie dalo. Ryzyko jest baaardzo niskie . 1 do ilus tysiecy ale niezapamietalam dokladnie.Jutro zobacze.
    Dzieciaczki zdrowe :) iiiii...
    Jednak są 2 dziewczynki !!!!!!!!!!! <3 <3.
    Rycze ze szczescia. :D

Karola1990, _nick00, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, niania.ogg, bella88, Dagietka, nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, m@rzenie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, lilianna, justyna14, Matleena, zai2014, Piegus, Magda2013, Martitta., dmuchawiec, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik gratuluję. Super wiadomość. Mam nadzieję , że moje też będą po równych 2 tyg:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze u alicji tez bedzie wszystko dobrze i ze to jakis falszywy wynik.
    Alicja odezwij sie jak bedziesz tylko po wizycie. Kiedy bedziesz miala wyniki tych testow co dzisiaj. robilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:41

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tak sobie myślę. Znam sama 3 przypadki gdzie pappa wyszło źle a dzieci są zdrowe.
    Ponad to pierwszymi z objawów zespołu downa są ponoć strasznie wysokie hcg. Nadmierne przyrosty i ponad normy wartości. U Ciebie hcg rosło spokojnie a maluch nie rósł mało a dobrze. Miał chwilowy zastój ale bez jaj...później było tylko lepiej.
    Nie wiem co ja bym zrobiła. Na pewno powtórzyła usg i pappa- zanim zdecydowalabym się dalej.
    Bardzo o tobie myślę i całuje!

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:28

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - zazdroszcze podwojnie, jeju, dwie sliczne cudowne male coreczki :) niesamowite jak bardzo Ci zazdroszcze hi hi :)
    Alicja trzymamy wszystkie kciuki !!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik witaj w klubie :) Choć lekarka powiedziała mi, że 2 dziewczyynki na 90%, to dla mnie jest 100% :)

Gratuluję Ci serdecznie :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszcze :) tez bym chciala coreczke moja tesciowa tez na mnie liczy :) hehe mam nadzieje ze przerwe ciag chlopcow w rodzinie bo poki co wszystkie moje siostry maja chlopakow, moja siostra jedna ma blizniaki parke i jeszcze jednego syna, moja szwagiercia tez ma chlopca :) za to moi rodzice mieli same dziewczynki :) tzn jest nas 7 (1 brat i 6 siostr) moze nasze dzieci beda potem rodzic znowu dziewczynki, role sie zamienia? :) mam nadzieje ze tak nie jest :)

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie jeszcze raz bo ktos pisal zeby cos zmienic ale nie potrafie tego odnalezc. Czy komus zmienic termin na 1 stronie albo dopisac wstępnie okresloną płeć? ;)

W ogóle dziwne, u nas taka przewaga dziewczynek a podobno to chłopców da sie wczesniej wykryć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 19:50

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Flakonik tylko oprocz Ciebie zadna jeszcze nie ma okreslonej na 100 % wiec mysle ze duzo z naszych "dziewczynek" okaze sie jednak chlopcami :) a moja to juz na bank...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Flakonik, a jak tatuś zareagował na tyle kobiet w domu? :D

Bardzo sie cieszy ale powiedzial ze trzeba sie bedzie jeszcze w przyszlosci postarać o syna :D

Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dagietka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Poprosiłam o Pappa na cito – będzie za tydzień dopiero we wtorek przez te Boże Ciało... Od poniedziałku będę ich męczyć telefonami.

Więc tydzień czekania na Pappa i dwa tygodnie czekania na Nifty.
    Zapowiada się ciężki okres.

Co do dzisiejszego ponownego USG prenatalnego – to gin nie widziała żadnych nieprawidłowości. Kość nosowa jest, NT przy większej dzidzi 1,9 ale dalej to ok. Dzidzia ruchliwa, serduszko bije miarowo... :(
    Płeć potwierdzona – na razie zostaje dziewczynka.
    Niech będzie tylko zdrowa, błagam :(

Flakonik – Gratulacje.

Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ kochana wierze że masz zdrową córeczke :*
    a co gin powiedziala a takim podwyzszonym ryzyku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    alicja_ kochana wierze że masz zdrową córeczke :*
    a co gin powiedziala a takim podwyzszonym ryzyku?

Powiedziała, że faktycznie jest bardzo podwyższone i przy moim wieku powinnam mieć conajmniej 1:3000.
    Powiedziała też (chyba na pocieszenie), że zdarzały się przypadki gdzie ryzyko było 1:4 a dzidzia była zdrowa.
    Decydujący będzie wynik Nifty, więc czekamy. To będą najgorsze dni w moim życiu :(

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:37

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Hashija Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik gratuluje 100% pewności, że będą dwie córusie :D

Alicja - ja wierzę, że będzie ok. najważniejsze, że USG znów pokazuje wszystko ok.

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik gratuluje z calego serca!! Odchowasz sobie malenstwa za jednym zamachem, beda sie razem bawily nigdy nie beda sie nudzily, razem do klasy super! Zazdroszcze! Ja mam 7 latka w domu i wiecznie mu sie nudzi, ciagle sie pyta kiedy wreszcie bedzie mial to rodzenstwo. Wiecie ze ja juz czuje ruchy malenstwa? Dokladnie od 3 dni i z dnia na dzoen sa coraz bardziej wyczowalne. Jestem pewna ze to dzidzia. Tego nie da sie pomylic z jelitami. Alicja ja wiem ze twoja mala wojowniczka jest i bedzie zdrowa. Zobaczysz!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ